At få dækket proteinbehovet?

Sider: Første < 1 2

KongGulerod

profilbillede

Indlæg i alt: 678
Område: Sjælland
Dato: 24/7 2009 21:22 | Indlæg redigeret den: 24/7 2009 23:13

Til Black! han får meget superfood,og ting som er spirede, og er smækfyldt med næring, og så bor han et sted hvor der er meget større og lettere tilgang til den slags. han får også mange hampe frø. selvom han siger i videoen, ingen frø!!

råkost som vi opfatter det er nok mest reven gulerod med agurk, det kan vist ikke være andet end farligt at leve af.

Det han siger omkring protein er at vi kun bruger aminosyre som er nedbrudt protein. og at enzymer er komplekse kæder af aminosyre, derfor kan man trives af føde med masser af livsenergi, altså enzym aktivitet. noget som hvis man kom det i jorden så vil det spirer, eller noget som er spiret. det er en anden måde at tænke på. og det virker for ham!!

hyg dig:D:D

JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 24/7 2009 22:48 | Indlæg redigeret den: 24/7 2009 22:51

- Jeg forstår heller ikke den der med enzymer. Enzymer er jo lavet af aminosyrer og derfor protein.. Det virker som om han skiller mellem protein og enzymer, hvilket for mig ikke giver rigtig mening. Jeg spiser dog lidt råkost af og til...

Der er mange raw-food' ere, der snakker om enzymer, men efter min mening er det noget sludder. Enzymer er noget, vi selv danner i kroppen. Enzymer er proteiner, hvor der er klistret lidt forskelligt på, f.eks. sukre. Protein kan også bruges til andre ting, men bruges primært til at lave enzymer. Enzymer bruges til at regulere diverse processer i kroppen med, f.eks. fordøjelsesprocesser (fordøjelsesenzymer).

Protein består af aminosyrer, og de proteiner, vi spiser, kan ikke bruges, som de er. De bliver nedbrudt til aminosyrer, og senere bliver aminosyrerne brugt til at danne nye proteiner med. Men kroppens egne. De proteiner, vi spiser, kommer fra dyr eller planter, svampe, bakterier. Proteiner er unikke, dvs. de er forskellige fra person til person. Derfor er vi forskellige. Nogle har brune øjne, og andre har grønne, og det er fordi, vores proteiner i øjnene er forskellige. Vi kan altså ikke bruge proteinerne direkte, men vi kan bruge aminosyrerne, som de består af. Der er 20 slags. De 8 (eller 9) kan vi ikke selv danne ud fra de andre. De er essentielle.

Protein bruges desuden som forbrænding, ligesom fedt og kulhydrat.

Mange raw food'ere mener, at de enzymer, der er i maden, kan bruges direkte i kroppen, og det tror jeg ikke på. Det er ikke videnskabeligt. Men snakken om enzymer stammer vist nok oprindeligt fra en eller anden engelsk tekst, hvor ordet for antioxidanter fejlagtigt er blevet oversat til enzymer, fordi nogle enzymer samtidig er antioxidanter.

Antioxidanter er molekyler, som reducerer (modsat oxiderer) oxiderede ilt-molekyler, så de ikke gør skade i kroppen. Antioxidanter kan være alt muligt forskellige. Det kan være vitaminer, f.eks. A-vitamin og E-vitamin og C-vitamin, men det kan også være andre slags stoffer. Generelt siger man, at antioxidanter virker foryngende. Når olier bliver harske, så er det fordi, fedtstofferne oxiderer, og antioxidanter kan altså forhindre dette, derfor tilsætter man f.eks. E-vitamin til olier, så de holder sig længere.

Og frisk frugt og grønt indeholder generelt mange antioxidanter (bl.a. kantaloup melon indeholder rigtig meget SOD = Super Oxid Disputase, som er en stærk antioxidant). Og det er en af grundene til, at rå mad er så godt. Der er flere grunde, i hvert fald mindst 3 andre. En anden grund er, at rå mad indeholder flere næringsstoffer, fordi mange næringsstoffer ødelægges ved opvarmning. En tredje grund er, at rå mad indeholder færre affaldsstoffer, fordi når næringsstofferne ødelægges, så bliver resultatet et affaldsstof, som kroppen skal skilde sig af med. En fjerde grund har noget med immunforsvaret i tarmene at gøre, men det er lidt mere indviklet at forklare. Rå mad er generelt ret godt imod autoimmune sygdomme, og sygdomme, der har med immunforsvaret at gøre, f.eks. kræft, og det øger også produktionen af serotonin sammen med lys (hvilket spiller en rolle ved de fleste former for depression).

- Men hvis jeg kan opbygge muskler lissom han siger, uden at gøre andet end at spise råkost.. tja.. så er jeg måske villig til at prøve blinkende smiley Men hvis man ikke må spise nødder heller, hvad er der så tilbage.. Hmm..

En mulighed er at spise store mængder frugter, der indeholder relativt meget protein, f.eks. durian. En anden mulighed er at spise råt kød, rå mælk eller rå æg. Hvorfor må man ikke spise nødder ? Der er også frø, kærner, kokosnødder, bønnespirer, kornspirer osv.





Windamor


Indlæg i alt: -
Område: KBH
Dato: 25/7 2009 01:31

Jern: Bælgfrugter, havregryn, groft brød, grønne grøntsager, kartofler. Der anbefales, at man ikke tager jern-tilskud, medmindre der er konstateret jernmangel. Jern kan overdrives.

Protein: For at undgå mangel anbefales min.: Kvinder: 46 gr pr dag, mænd: 56 gr pr dag. Vi bør helst ikke komme op på mere end 200 - 300 gr pr dag. Der er rigeligt af protein i linser og bælgfrugter.
Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

profilbillede
Indlæg i alt: 3648
Område: Sjælland
Dato: 25/7 2009 18:55

Last famous word:

Se min oversættelse af T. Colin Campbells (The China Story) beskrivelse af såkaldt »proteinkvalitet« her:

http://www.vegetarkontakt.dk/?-maale-protein=11565#il12547

Indlægget er postet 25.7.2009 kl. 18.50
KongGulerod

profilbillede

Indlæg i alt: 678
Område: Sjælland
Dato: 27/7 2009 15:32

Helt ærligt, er der nogen som har set min hamster!!
JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 27/7 2009 16:41

Der er nok ikke nogle på dette forum, der har spist den.
KongGulerod

profilbillede

Indlæg i alt: 678
Område: Sjælland
Dato: 27/7 2009 17:20

HMMM. det kunne jo være at nogen havde så travlt med af have næsen i statistikkerne, at min hamster blev forvekslet med en kivi  :D
JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 27/7 2009 17:43

Jeg har lavet nogle beregninger mht. protein, og jeg er kommet frem til, at protein findes i følgende grupper af fødevarer:

Indeholder ekstremt meget protein: kød
Indeholder temmelig meget protein: champignon, bønnespirer, ærter,
krydderurter, fisk
Indeholder meget protein: bønner/linser, mælk/ost, æg, grøntsager, nødder
Indeholder almindelig med protein: frugt, rodfrugter, ris, brød, frø, tang
Indeholder meget lidt protein: fed mad, sukker, juice

Men hvordan fordelingen af aminosyrer er, det har jeg så ikke undersøgt. Men alene ud fra dette kan jeg se, at hvis man spiser udelukkende fra de sidste to grupper, så får man for lidt protein, og hvis man spiser udelukkende fra den aller sidste gruppe, så får man alvorlig proteinmangel. Dvs. hvis man er på saftfaste i længere tid, eller spiser for få kalorier i længere tid, eller er på Atkinskuren, så vil man få proteinmangel.

Der er nogle frugtarer, der siger, at de godt kan få nok protein på en kost udelukkende på frugt, og det forstår jeg ikke. Nu har jeg ikke durian i min tabel, og der er nok også mange andre, der mangler. Men min konklusion er, at hvis de inddrager svampe i deres kost, så er det sandt, men det gør de bare ikke. Ikke dem jeg kender. Råveganere derimod kan godt få nok protein. Deres problem er primært B-12 vitamin efter min overbevisning.

Mht. mig selv, så overvejer jeg at prøve med den svamp, der hedder quorn. Den er ikke vegansk, men jeg vil prøve, om jeg kan tåle den.





KongGulerod

profilbillede

Indlæg i alt: 678
Område: Sjælland
Dato: 28/7 2009 00:11 | Indlæg redigeret den: 28/7 2009 00:14

insekter indeholder 3 gange så meget protein som oksekød, det vil jeg til hver en tid hellere spise end quorn!!
Ulrik Smed

profilbillede

Indlæg i alt: 1448
Område: Århus
Dato: 28/7 2009 00:58

Tror sq min varan blive sur hvis jeg spiste hans foder... :$
TobiasElof

profilbillede

Indlæg i alt: 372
Område: Odense
Dato: 28/7 2009 09:16

Quorn er nærmest ren mug og ikke i den forstand en "spisesvamp". Det er ikke særligt sundt.
KongGulerod

profilbillede

Indlæg i alt: 678
Område: Sjælland
Dato: 28/7 2009 10:57

Quorn er yt!! en latterlig syntetisk svensk svamp, blandet med æggeprotein!!og hvis man har tendens til allergier, så falder frk. mangelsygdom da om. ikke ønskværdigt!!
Soma Juice


Indlæg i alt: 186
Område: Sjælland
Dato: 28/7 2009 18:17

Hvad er det lige der er i vejen med Quorn sådan ernæringsmæssigt? Hvad mener du med syntetisk, hvordan kan svampe/mug være syntetisk? Det påstås jo at være sundt så vil da lige høre.
JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 28/7 2009 19:58

Jeg ved ingenting om quorn og har tænkt mig at prøve den. Men det lyder ikke til, at den er sund. Hvorfor ikke ? Jeg aner ikke, hvor man kan købe den henne og har aldrig smagt den. Jeg har først læst om den for ret nyligt.

Jeg tror, at vi måske er lidt bagefter på Fyn og i Jylland. I kender til mange slags produkter i Kbh, som jeg aldrig har hørt om.

Mht. insekter, så er det muligvis god næring. Aberne spiser det jo. Men jeg ved ikke, hvor godt det smager. Det er ikke lige det, jeg har mest lyst til at prøve.
Knoldselleri Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

profilbillede
Indlæg i alt: 3123
Område: KBH
Dato: 28/7 2009 20:21

Jeg synes faktisk det er helt okai at spise insekter, men jeg ville så heller spise en ostemad....
Tidsel Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

profilbillede
Indlæg i alt: 868
Område: Århus
Dato: 28/7 2009 20:36

Du kan få Quorn i Superbrugsen og kvickly mange steder - ikke kun på sjælland ;) Led i fryseboksene, hvis du vil prøve. Jeg spiste det en del, lige da det var nyt herhjemme, indtil jeg begyndte at høre kritik af det. Det smager ikke af så meget, men kan jo krydres. Det mætter godt og er proteinrigt, men jeg tror alligevel at jeg holder mig fra det fremover, da det ikke rigtigt fremgår, hvordan det er produceret..
JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 28/7 2009 21:30

Ok, er det økologisk ? Jeg spiser kun økologisk.
Tidsel Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

profilbillede
Indlæg i alt: 868
Område: Århus
Dato: 29/7 2009 01:21

Det er ikke øko nej..
Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

profilbillede
Indlæg i alt: 3648
Område: Sjælland
Dato: 29/7 2009 14:33 | Indlæg redigeret den: 29/7 2009 14:41

Kære venner!

Quorn dur ikke. Det er et ekstremt kunstigt, højforarbejdet og miljøbelastende industriprodukt fremstillet af mug, ikke af små søde champignons, og med en masse tilsætningsstoffer.

Det gode, som producenterne siger om Quorn, gælder lige fuldt og bedre for planter, som vokser lige uden for døren. Der er overhovedet ingen grund til at spise det. Det er et totalt overflødigt produkt, som kun er udviklet for at tjene penge på det fedtforskrækkede marked.

Mug (engelsk: mould, latin: fungus) er det rigtige ord, med mindre du hellere vil kalde det skimmel eller skimmelsvamp (en anden fungus er f.eks. penicilin). Råvaren er en jordorganisme. Ordet svamp (mushroom) er et propagandanummer. Producenten bruger uafladeligt udtrykket »mushroom in origin« og sørger for at nævne svampe som kantareller, champignon og trøfler i samme sætning. Det er ganske enkelt bedrageri. Der er lige så stor forskel på fungus og mushroom som på gopler og mennesker.

Det ved producenten udmærket. Til FDA skrev de: »...den bearbejdede celle-masse som udvindes fra den fiberagtige fungus Fusarium venenatum, stamme PTA-2684...« Mad?

Selve ordet Quorn er opfundet for at give den engelsktalende verden en association til majs (corn).

På mycoprotein.org sammenligner Marlow Quorn med kød (hakkekød og kylling), og så ser det jo ganske tilforladeligt ud. Men som vegetar/veganer bør man sammenligne det med grøntsager, f.eks. gulerødder, og så går glansen af Skt. Gertrud. Der er langt færre vitaminer, ingen phytokemikalier, ingen anti-oxidanter. Til gengæld er der så mange mineraler, at det nærmest ligner en stenart.

Og så mener jeg heller ikke, det er en fordel med så meget protein. Når du regner energiprocenten for produktet ud, får du hele 54% af energien fra proteinet. Det gør mig bekymret, da protein over 5-10 % i dagligt indtag øger risikoen for en lang række sygdomme (jvf. The China Study).

Flere eksperter mener, at det er direkte sundhedsskadeligt:

http://www.foodrevolution.org/askjohn/35.htm

Bare fordi det ikke er et kødprodukt, bliver det ikke automatisk vegetar/veganermad. Så kunne vi jo lige så godt spise papir eller underbukser.

Jeg foreslår, vi holder os til planterne.
JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 7/8 2009 22:46

Der er ikke noget galt i at spise svampe frem for planter, og uden at vide noget som helst om quorn, så synes jeg ikke, at produktet virker så godt, først og fremmest fordi det ikke er økologisk, og det er et dårligt tegn for mig, og dernæst fordi det er så forarbejdet og indeholder æggehvide, dvs. det er ikke vegansk.

Derudover så er deres næringsværdi-angivelser misvisende, fordi de har sat nogle tal på, som skal omregnes, og der står ikke rigtig noget om, hvordan de skal omregnes.

Men selve svampen, der er brugt til at lave quorn, er muligvis meget sund. Det ved jeg ikke noget om.

Hvorfor siger I, at det er mug ? Fungus betyder bare svamp. Champignon er også en svamp. Svampe er mange ting, også penicillin og mug.



JaneHoffmann

profilbillede

Indlæg i alt: 174
Område: Odense
Dato: 7/8 2009 22:51

De tal, der er på deres hjemmeside mht. protein, kan man ikke bruge, så derfor kan man ikke se ud af det, hvor meget protein quorn indeholder. Og de ting, de skriver med, at det indeholder færre kalorier og dermed feder mindre, det er noget sludder.

Men svampe generelt er sundt nok, selv om det har en anden næringstofsammensætning end planter. Der er forskel på protein. Det er ikke godt at få for meget protein af den dårlige slags (opvarmet protein), men vi har brug for protein. Desuden er der ikke så meget protein i svampe, at der er risiko for proteinoverdosering. Så skal man i hvert fald ikke spise ret meget andet end svampe.

Jeg tror også, at der er antioxidanter i svampe. Jeg kan ikke forstå, hvorfor der ikke skulle være det. Det indeholder ikke så meget C-vitamin som f.eks. frugt. Men det indeholder andre antioxidanter i stedet.






Sider: Første < 1 2