Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
vegetarkontakt.dk

Detox diet :)

  Sundhed
Sider: 1

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 9/5 2010 20:08

Nogen der har meninger om de forskellige udrensningskure?
Fx. Det med at bruge ahornsirup og citron i vand og drikke 8 glas af dét om dagen.

Men ville det ikke bare være bedst at slappe af og KUN drikke vand? :)

Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Leif Varmark
Indlæg i alt: 3649
Område: Sjælland
Dato: 9/5 2010 21:10

Jo! :D

Bibbi Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Bibbi
Indlæg i alt: 879
Område: Østjylland
Dato: 9/5 2010 21:24

Leif, dit indianernavn må være "den moderne klassiker" :D LOL

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 9/5 2010 21:36

Du kan også tage en tur på kun meloner -de er også gode nu. Faste kan godt give nogle symptomer som man kan blive lidt forskrækket over hvis man ikke kender til det, eller er sammen emd nogen der gør. Især hvis ens helbred ikke er helt på toppen når man gør det.
Men kommer jo også an på hvor længe du havde tænkt dig det skulle vare...

Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Leif Varmark
Indlæg i alt: 3649
Område: Sjælland
Dato: 9/5 2010 21:55

Gerne, Bibbi! Men mine to døtre kalder mig henholdsvis »skulende uldtæppe« og »den talende sofa« :D

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 10/5 2010 09:48

@Mumi
Jeg har undersøgt det lidt, og har vurderet en uge i juni eller juli vil være god når jeg ikke har prøvet det før.
symptomerne har jeg læst om, så er klar over at meget afslapning og muligvis en spand er nødvenidigt, alt efter ens forhenværende kost, ikk? ;)

Skal lige være sikker på om jeg har læst rigtigt :)

Mito


Indlæg i alt: 94
Område: KBH
Dato: 10/5 2010 09:55

Hvis du tager en ren vand faste så husk de sidste par dage op til at holde dig til råkost det kan tit lette overgangen til fasten.
Evt. køb noget glaubersalt på apoteket, matas eller den lokale helse pusher og bland det op i vand efter anvisningerne og drik det på første dagen.

Det hjælper til at få tømt tarmsystemet så du ikke har rester i det der ender med at give forstoppelse når du engang begynder at spise igen.

Glaubersalt behandlingen kan evt gøres igen på 3 eller 5 dagen.

Lad den uge hvor du faster være en uge hvor du ikke skal andet man kan godt risikere efter nogel dage at begynde at lugte ret fælt når kroppen begynder at rense ud igen også afhængigt af hvordan ens kost har været før.

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 10/5 2010 10:09

Jeg vil ikke anbefale dig at faste en uge uden kvalificeret opsyn (nogen der ved masser om faste og er trænet i at hjælpe folk igennem).
På ingen måde.
!

En uge på meloner fx tror jeg dog kunne gør dig godt. Evt kunne du vente med at spise til efter kl 13. Meloner er super nemt fordøjelige og virkelig gode til formålet. Gerne kombineret med masser af hvile.

Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Leif Varmark
Indlæg i alt: 3649
Område: Sjælland
Dato: 10/5 2010 11:34

Ups! Jeg må have været lidt uopmærksom og hurtig på aftrækkeren...

Jeg kan overhovedet ikke anbefale dig at faste, med mindre du er syg. Hvad fejler du? Hvorfor vil du faste?

Hvis du absolut vil, så er jeg enig med mumi: kvalificeret opsyn!

Du skriver, at du har undersøgt lidt om faste. Har du også læst vores tidligere trakasserier:

http://vegetarkontakt.dk/?-55-dage-paa-intet-andet-end-appelsiner=26937

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 10/5 2010 19:15

Tak skal i have :)
Ja, jeg har læst den.

1. Jeg er kronisk syg, og har hørt det skulle hjælpe på dét.
2. Ideen om at få alle affaldstoffer ud af kroppen tiltaler mig, da jeg/vi ikke har råd til at købe økologisk.

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 13/5 2010 17:49

1. Ja, og det er en af grundende til at jeg ikke synes du skal lege med faste alene :) Meget hellere ville jeg anbefale at du begynder at fjerne belastninger fra din krop en efter en, stille og roligt. Når du så er mere stabil, og har fundet et sted hvor du kan faste under opsyn hos dygtige folk, så kan de være en ide på et tidspunkt. Det er ærgeligt at kaste sig ud i et projekt som evt kan ende med at forskrække en, eller ligefrem gøre mere skade end gavn.

2. Du kan ikke få alle affaldsstoffer ud af kroppen på en uge, og selvom det ville rense noget ud ; hvis du så genindfører pesticider igen, så vil det ikke gøre den helt store forskel.

Hvis man ser på din situation/muligheder/begrænsninger her og nu, og din livsstil og kost her og nu -så er jeg sikker på at man vil kunne lave forbedringer for dit helbred som lidt efter lidt ville give dig resultater.

Du er velkommen til at beskrive din situation/tilstand/helbredshistorie osv mere indgående, og lade Natural Hygiene nørderne på det rå forum give dig nogle bud på forandringer som du kan lave indenfor din økonomi osv.

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 13/5 2010 20:31

Tak mumi!! Hvor kan man faste under opsyn? :)
Hvis jeg engang fik råd kunne jeg nemlig godt tænke mig at se om det kunne hjælpe, for derefter at spise Raw. Men det kommer til at kræve en masse og først om 2 år og 2 uger kan jeg høre (gymnasiet slut).

Mito


Indlæg i alt: 94
Område: KBH
Dato: 13/5 2010 21:19

Syntes der tegnes et billede af faste som noget farligt og kompliceret. Dette forstår jeg ikke helt?
Finder det en af de mest simple og naturlige måder at få renset ud på.

Har selv faste en del gang normalt omkring en uge men op til 10 dage kun på vand og har aldrig oplevet større problemer end lidt hovedpine, træthed og at fryse men dette var alle ting jeg havde forventet.

Så mit råd er søg information om det flere steder og læg ud i det små der er ikke mere hokus pokus i det end som så men man skal selvfølgelig tænke sig om og lytte til sin krop.

Jankanda


Indlæg i alt: 281
Område: Østjylland
Dato: 13/5 2010 22:07 | Indlæg redigeret den: 13/5 2010 22:11

http://diet.lovetoknow.com/wiki/The_Lemonade_Diet

http://www.youtube.com/watch?v=d1mK7TclJrs

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 13/5 2010 22:18 | Indlæg redigeret den: 14/5 2010 00:31

Er enig i at faste er et meget effektivt og simpelt værktøj, men det skal behandles med respekt. For det er jo ikke kompliceret alle de gange det går godt, men er ikke sjovt når der går noget skævt.

Der er jo også stor forskel på om man gør det når man er i god form og spiser sundt som jeg jo ved du gør Mito :)
Eller om man gør det for at helbrede sygdom som er DBKs motivation. Alder, psyke osv spiller jo også ind.

Jeg kender nogle stykker som har ville faste pga sygdom og er blevet alvorligt forskrækket over symptomer de oplevede omkring 3. dagen (-deraf anbefalingen om max 2-3 dages faste uden opsyn) - mest pga den manglende (rette) hjælp. Nogle blvier også så udmattede at de skal have hjælp til at hente vand osv.

Rent fysisk mener jeg også faste er meget sikkert under de rette forhold, men lader til at det psykiske virkelig kan slå hårdt hvis man overvældes af symptomer. Fx hjertebanken, rysten, svimmelhed osv. Mange oplever også at psyken kan løbe lidt af med en hvis der ikke er nogen til at lige et holde en på ret kurs. Der kan også opstå situationer hvor det er bedst at afbryde fasten, og der er det vigtigt med en der har overblikket og kan tage fornuftige beslutninger.

Refeeding lader til at være et svagt punkt hvor nogle gribes af en uimodståeligt trang til masser af fx fed mad, og det kan godt give ret ubehagelige konsekvenser.

Edit-Nu ved jeg jo hvad det er du døjer med, så kan sige hvad jeg lige umiddelbart tror jeg ville gøre hvis jeg var i dine sko :)

Valget mellem ikke øko og kogt er ikke nemt, jeg tror jeg ville vælge at spise noget ikke øko frugt, og så kogt fedtfattig øko vegansk -the Leif way- for resten. Pesticider er ikke at spøge med.
Der er en del grønt, bær osv som er ganske gratis i det fri hvis man sætter sig lidt ind i det, og store salater og green juices kan blive ganske gratis. Æblerov :) Krydse fingre for at flere frugt/grøntordninger kommer i gang i KBH ...og ja, der arbejdes på sagen :)
Jeg ville lufte ud indendørs, især om natten, gå i seng ved 22-tiden, stoppe med at spise ved 19 tiden. Hvile mindst en gang i løbet af dagen med lukkede øjne, evt til stille musik. Sørge for at lytte til når træthed melder sig, og respektere det. Også selvom andre kan være uforstående/blive skuffede. Vejrtrækningsøvelser/meditation. Holde sig fra mennesker og situationer der stresser og dræner.
Spise letfordøjelige fødevarer (bla måltider der ikke består af for mange forskellige ingredienser) for at så mange ressourcer som muligt bliver sat fri til andre opgaver, holde sig velhydreret ( det er mere vand end man tror!). Løbe langt væk fra raffinerede produkter, salt, olie og stærke krydderier -og superduperdetoxmonstercleanse kure.
Motion der ikke dræner.

Jeg kender ikke til nogen faste retreats i Dk pt, men der er planer om et på det rå forum hvis der er tid og ressourcer. Ellers kan du spørge Erik Karlson derinde, han afholder i Sverige ind i mellem. Han holder også et kursus til sommer om selvhelbredelse og sund livsstil her i DK. Dygtig fætter.
..ark jeg er egentlig meget træt ....jeg må redigere i morgen ...:D

PS Jeg er helt på din side ift at der er rigtigt mange i din situation der virkelig har glæde af faste, jeg er faktisk ikke stødt på andet end gode erfaringer med det. Så er ikke min mening at desillusionere dig omkring det -men uanset vil det kun give effekt hvis det gøres sikkert og fornuftigt, og med de nødvendige ændringer i hele livsstilen og kosten.

Jankanda


Indlæg i alt: 281
Område: Østjylland
Dato: 13/5 2010 22:24

haha se lige den her, hvis du er rimelig til engelsk

http://www.youtube.com/watch?v=4_U2f3x_NZ8

Leif Varmark Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Leif Varmark
Indlæg i alt: 3649
Område: Sjælland
Dato: 13/5 2010 22:35

Jeg vil anbefale, at man renser ud i sin kost, før man renser ud i sin krop!

Jankanda


Indlæg i alt: 281
Område: Østjylland
Dato: 13/5 2010 23:03

enig, det nytter ikke noget i længden hvis man fortsætter at grovæde som før....faktisk kan man få nedtur over ikke have styr på sit liv, hvis man ikke magter at gennemføre kuren eller en kostomlægning...

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 14/5 2010 13:38

Haha Jankanda, dét gør jeg nok ikke :b

Tak for al den energi du ligger i at hjælpe mig mumi.
Men min konklusion er. Se min kost efter i sømmene, droppe meget raffinerede og fede varer, og købe øko der hvor jeg kan.
Så må jeg undersøge om der kommer noget til DK og om jeg kan finde ro til at faste når min kost er helt i orden efter min egen mening :)

Mange tak allesammen!

Jankanda


Indlæg i alt: 281
Område: Østjylland
Dato: 14/5 2010 14:20

Der er også nogen der bare faster en enkelt dag, måske en enkelt dag om ugen...måske kun spise grøntsager eller frugt en hel dag...

jeg har fornylig prøvet kun at spise frugt 2½ dag...wuu, man får energi, men sååå fik jeg også cravings...

JensD Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.


Indlæg i alt: 2350
Område: KBH
Dato: 14/5 2010 14:24

Enig med Leif! Personligt er jeg faktisk i mod det, med mindre man er så syg, at man ikke kan spise noget..... men I skal endelig ikke tro, at jeg forsøger at presse mine holdninger ned over hovedet på andre! For min skyld kan I lave kollektiv faste de næste 10 uger hvis I har lyst..... ;)

Mito - sidste år var der to som døde af at faste og det var i Danmark. Hvis jeg husker ret, så var den ene af dem ovenikøbet vant til at faste, så det var ikke manglende erfaring. Det viser kun, at man skal være lidt forsigtig. ;)

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 17/5 2010 13:19 | Indlæg redigeret den: 17/5 2010 13:36

Selv tak DBK, er glad for at høre hvad din plan er :)

Jan-ja faste en dag om ugen synes jeg også kan være en god ide.

Jens -Som sagt; enig i forsigtigheden. Mine tanker om det den slags tilfælde.. ;
Ved længere faste kan man fx risikere at glidende ryge ind i bevidstløshed, og man vil sandsynligvis sige at man er ok, at man bare vil være i fred -og det til en ukyndig ganske givet tro på.
Hvis man er alene, hjælper al erfaring i verden ingen steder. Så det er også et godt eksempel på at hver faste er unik, også selvom det handler om samme person.

Under kyndigt opsyn ville re-feeding jo straks begynde i sådan en situation.Det er også vigtigt at få en erfaren supervisor til at vurdere om man er en kandidat til faste til at begynde med.
-Uden kan det blive som at flyve et fly uden uddannet pilot...måske går det godt...måske ikke.

Det virksomme element i faste er HVILE. Følelsesmæssigt, fysiologisk (ingen fordøjelsesopgaver), fysisk, sansemæssigt, og hvile ift udskillelse af affaldsstoffer som biprodukter fra mad/fordøjelse, stresshormoner, dårligt luft osv. At afholde sig fra mad er en stor del af fasten, men stadig kun en DEL, så hele set-up'et på et fasteretreat er mindst lige så stor del af konceptet -nemlig at opfylde alle kriterier så godt som muligt.

Er bla derfor mit bud er andre, og sikrere veje til at give kroppen hvile, så ressourcerne kan bruges til at genopbygge helbredet.

Hvis vi levede i perfekte omgivelser, i perfekt helbred ville jeg også være enig i at faste kun er nødvendigt hvis kroppen selv giver signal til det. Problemet er at det gør vi langt fra, og at -efter min opfattelse- har det bevirket at kroppens instinkter på mange områder er slået fra.
Så HVIS man oplever at man ikke trives, eller "blot" ønsker at optimere sit helbred, så synes jeg faste er relevant.

Af to grunde;
I en tilstand af konstant overload af toxicitet, så er kroppen nødsaget til at prioritere de mest akutte opgaver -og reagerer derfor ikke på den grundlæggende uligevægt den faktisk er i.

I en verden fuld af stimulanser, sansemæssigt, kulturelt, socialt og i kosten er vores krop i en tilstand af unaturligt mange stresshormoner 24/7. Så for at kroppen skulle signalere at den ville ned i gear for at rydde op, og så kan der IMO være brug for en aktiv indstats til for at resette de impulser.

Som forsøg kan man tage et husdyr og et dyr fra skoven, og giv dem mad som ikke er godt for dem. Mit bud er at dyret fra skoven vil udvise voldsomme og akutte symptomer, mens husdyret/kæledyret ikke vil reagere voldsomt. Skovdyret ville tilgengæld nok komme sig hurtigere.

Så jo, jeg tror på at vi kan være nødt til at give en hånd med.

Veganissen

Veganissen
Indlæg i alt: 214
Område: Odense
Dato: 17/5 2010 15:44

Kemiske giftstoffer, tungmetaller o.lign, kommer de jo ikke ud af kroppen bare fordi man faste en periode...
Den slags renses kun langsomt ud af kroppen ved en permanent kostændring.

Jeg kan godt se, at man kan få renset sit tarmsystem ud, men det kan man jo også gøre ved at melde sig til en tarmskylnings dag på den lokale yogaskole... Og så kan man jo spise sundt og fornuftigt derefter. De stoffer, der allerede er optaget i kroppen, sidder jo indlejret i fedt, muskler, knogler og indre organer. Der går, uger, måneder og de værste af dem flere år, før de er helt ude af kroppen igen.
F.eks. kan rester fra hashrygning måles i blodet 30 dage efter rygning. Bly ophobes i bl.a. hjernevæv og udskilles aldrig helt igen.

Hvad er det helt præcis der skal renses ud ved en uges faste?

mumitrold


Indlæg i alt: 1236
Område: KBH
Dato: 17/5 2010 19:44

Du går jo netop i ketosis, og brænder fedtceller af -inkl det møg de indeholder-, giver kroppen overskud til at rense ud i organer osv. Men jeg ser ingen steder skrevet at det er "færdiggjort" på en uge eller at der ikke også kræves kostændring.
Udrensning jo kun en del af processen; balancering og healing af skade, usundt væv osv er jo ligeså store elementer. Hvis man ikke tror på at faste accelerer udrensning, så kan man jo prøve at sniffe en korrekt fastende i armhulen ;)

Handler selvfølgelig også om fastens længde hvor meget der kan nå at ske (en uge er jo en kort faste), kroppens vitalitet når man starter, hvor mange helbredsproblemer man har, hvor komplekse de er osv. Alvorlige helbredsproblemer kan kræve flere faster, men stadig kun som et redskab i en sammenhæng.

Men uanset er det jo ikke et quick fix, men en mulighed for at gøre mere på kortere tid.

Faste kan på ingen måder sammenlignes med en tarmskylning :)

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 17/5 2010 20:54

Hmm.. Man kunne vel egentlig tage en uge på få frugter, så man stadig ikke forstyrrer kroppen så meget, men spiser?
Ville det egentlig have nogen effekt? (Dette er nok mest til Mumi ;))

Skipper Skræk


Indlæg i alt: 1232
Område: KBH
Dato: 17/5 2010 21:03

1 fast faste dag om ugen.

DenBlaaKat


Indlæg i alt: 765
Område: KBH
Dato: 17/5 2010 21:07

hvad skal éen fast fastedag om ugen gøre?.. (:

-


Indlæg i alt: 58
Område: Andet
Dato: 14/9 2011 21:49 | Indlæg redigeret den: 28/6 2014 17:56


Sider: 1