Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum
Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet. Også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter
Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, og på den måde får vi en liste over de populæreste opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat
Chat for vegetarer og veganere
Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parantes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning
Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere.
Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks. geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5427

Nyeste forum-emner

Falafel night on Easter Thursday - skrevet af AdamW i Madklubber & fællesspisning


Hey all,

This is a last-minute call for anybody whose Thursday is not yet set. It is all free, of course, and has always been very friendly and fun. The group is mixed Danes/foreigners and is usually quite colorful. So far we're about 20 and there's room for more. This is the original message:

Dear all,

It has been a while again and I would like again to invite you all for an evening revolving around delicious homemade food. I am scheduling it on purpose during Easter, for the few of us who are not away this year. Hopefully, some of the members who recently joined us can make it too, for something even more casual than usual.

This time I will make falafel, which I have not made for this group yet. Freshly made from scratch, of course, including the bread and all the usual seasoning. This is particularly filling food, which means that aside from light appetizers, dessert or drinks, you should not bring anything. It is fully vegan and apart from the bread it is also gluten-free.

The starting time is a recommendation only. Arrive whenever you please later than that hour. The food making will anyway have its own tempo...

Seeya.


See it in the original link ...Se hele tråden

Sundt rugbrød? - skrevet af Hippien i Madlavning


Hej! Jeg tænkte på om der var nogen som inde med en nem opskrift på noget sundt rugbrød? :-)

Grøn fællesspisning i Andrup - sydjylland - 9. maj - skrevet af grønt på gaflen i Madklubber & fællesspisning


Spiseklubben Grønt på gaflen har hjemme i Esbjerg (primært), Varde, Ribe, Fanø m.v.

Vi skiftes til at være vært og byde hinanden på hjemmelavet vegetarisk mad. Så er du frisk på det skal du være hjerteligt velkommen i vores hyggelige gruppe, hvor vi har højt til loftet og nyder at mødes over de kødfrie fristelser.

Deltagerne betaler kostpris. Beløbet ligger indenfor rammen kr. 50,- - 75,- pr. person inkl. kaffe/te.

Fredag d. 9. maj mødes vi igen til fællesspisning. Bjarne er vært denne gang.

Mad:
Menu ikke fastlagt, men kommer ca. 2 uger før. Hvis du evt. er veganer eller har madallergi, oplys venligst derom i god tid og lav en aftale derom.
Læs nærmere om kost/mad på spiseklubbens facebookgruppe hvor vi har lavet en præsentation og beskrivelse af spiseklubben samt vores rammer og regler.

Antal: max 8 deltagere. Venteliste oprettes om nødvendig. Det er som altid først-til-mølle-princippet der gælder.

De sædvanlige praktiske detaljer, der er værd at vide:

Tilmelding: skal ske direkte til værten senest 5 dage før pr. mail, telefon eller sms. Husk at opgive tydelige kontaktinformationer, så du er til at få fat i!
Er du senere ude, må du forhøre dig om de...Se hele tråden

18. video, temaet en guideding, vejledning og støt - skrevet af Robert Sodergren i Filosofi, Etik & Religion


18. video, temaet en guideding, vejledning og støtte ind til alt "guffet". :-)
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/2014/04/18-video-temaet-en-guideding-vejledning.html

Videoblogs med forskellige temaer, der behandler indlægenes indhold.
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/

God fornøjelse, :-)

næste Tema bliver 19. video, temaet "????"

17. video, temaet Positiv tænkning er egentligt ik - skrevet af Robert Sodergren i Filosofi, Etik & Religion


17. video, temaet Positiv tænkning er egentligt ikke nødvendigt. :-)
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/2014/04/17-video-temaet-positiv-tnkning-er-ikke.html

Videoblogs med forskellige temaer, der behandler indlæggenes indhold.
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/

God fornøjelse, :-)

næste Tema bliver 18. video, temaet en guideding, vejledning og støtte ind til alt "guffet". :-)

Earthling - skrevet af mig i Gæsteforum


Hey, er der nogen af jer der ved om man kan se Earthlings gratis på nettet med danske undertekster... og har i evt link?

Nyt fra Sydfyn - skrevet af Sol X i Bofællesskaber


Jeg søger stadig se mit andet opslag. Men jeg har lige opdaget stuehuset på nabogården er til leje hvis der er flere der gerne vil hernedad - der er vist kun en smule have til - så vi kunne være fælles om min jord og evt andre ting? Bare en ide - den er ret billigt til leje så man skal nok ikke vente for længe :) http://www.guloggratis.dk/ejendomme/huse/annonce/erhverv/22935086-hus-paa-landet-vester-skerninge-sydfyn#userOtherAds

Video - für diejenigen, die Deutsch können - skrevet af Jeff i Diverse


Denjenigen, die Deutsch können, empfehle ich dieses Video:

http://www.youtube.com/watch?v=V5om0Qbl-Bo

Es ist eine ziemlich "mainstream" Fernsehenproduktion, die eigentlich sehr gut gemacht ist.

Und hier gibt's auch weitere Angebote aus dem deutschen Fernsehen:

http://www.youtube.com/user/VeggieMediathek


Wusstet Ihr, dass es eine vegetarische Mensa an der Freien Universitet Berlin gibt?

Min kæreste er usund - skrevet af Banana-Girl i Gæsteforum


Jeg er vegetar, det meste af tiden veganer, spiser dog sommetider en skive ost eller brød jeg ikke selv har bagt.
Min kæreste er... usund. Ikke bare er han rigtig glad for ”god gammeldags dansk mad”, han havde kun smagt grøntsager ganske få gange da vi mødte hinanden og påstod hårdnakket at han ikke kan lide dem. Sjovt nok spiser han op med velbehag når jeg laver mad, så jo, han kan godt lide grøntsager. Han er fuldstændig ligeglad med sin sundhed, ryger en pakke smøger om dagen, drikker et par liter sodavand og spiser primært ikke andet end chokolade og slik.
Jeg syntes ikke det kan være mit job at lave alt hans mad eller konstant belære ham om hvordan han bør passe sin krop, han siger at han jo er sund og rask så det er fint... han er rask nu, på ingen måde sund. Han er midt i 30\\\'erne, og jeg tror han bliver meget tidligt gammel hvis jeg ikke får trængt igennem.
Jeg er 10 år yngre og går meget op i min sundhed og dyrevelfærd, derfor er det også bare en kamp for mig at stå på sidelinjen og se på uden at transformere til en psykotisk kælling der konstant skælder ham ud.
Jeg elsker ham, det er jeg ikke i tvivl om, jeg vil dele resten af mine dage med ham og vi er lykkelige.....Se hele tråden

Go Vegan & DxE: Protest til Arlas økodag d. 13/4 - skrevet af Marcus i Aktivisme, Happenings & Organisationer


Go Vegan og Direct Action Everywhere Copenhagen (DxE Copenhagen) indkalder hermed til stille protest på Økodagen søndag d. 13.4, hvor mælkeindustrien gør et stort nummer ud af, at køerne i den økologiske produktion kommer på græs. I København har Arla arrangeret 12 ”Harmonie-busser” som bringer besøgende ud til tre forskellige gårde. Arla skal ikke have lov at forlede folk med en hyggelig familie-fortælling om ”glade økokøer”, så vi tropper op ved afhentningsstederne med skilte og alvorlige miner.

Fra morgenstunden protesterer vi ved Føtex i Mimersgade, hvor tre af busserne samler besøgende op. Der er afgang kl. 9 så vi står klar 8.30. Vi mødes ikke ved Føtex, men på pladsen i krydset mellem Nørrebrogade og Lygten kl. 8.15, hvor der uddeles skilte. Herfra går vi til busserne og afventer de besøgendes ankomst.

Senere på dagen rammer vi Føtex ved Østerbro-centeret, hvor tre andre busser sætter gæster af. Busserne ankommer kl. 15, og dér står vi klar.

Vi satser på at fordrive tiden mellem første og anden runde i samlet flok, og vi lægger et program afhængigt af vejret. Men vi har blandt andet tænkt på at spise frokost sammen på RizRaz. Mere information om denne del af program...Se hele tråden

Tørre hænder der sprækker - skrevet af Kenny i Diverse


Hejsa alle sammen.

Jeg går rundt for tiden og har virkelig tørre hænder der ender med at sprække op i åbne sår, selvfølgelig ret smertefuldt.

Jeg er dog ikke så meget for cremer, da jeg syntes det er for unaturligt. (i værste tilfælde ender jeg jo nok med at bruge det, hvis jeg ikke finder et alternativ)
Men har i evt. nogle foreslag for at hele sårene bedre og forebygge det via kost eller lignende? Hvis det overhovedet er muligt??

Tak på forhånd.
Mvh. Emil

Et skridt tættere på det grønne liv - skrevet af Klumpelil i Vegetarisme og omverdenen


Hej med jer

Her kommet et langt indlæg, men det kan skippes

I lang tid har jeg gået om den varme grød….vegetar eller ikke vegetar, veganer eller ikke veganer. På trods af min overbevisning om at det grønne liv er det sundeste.
Jeg tror min forklaring er, at min omgangskreds elsker kød og animalske produkter, det gør jeg også. I tanken kunne jeg slutte fred med mig selv, ved kun at spise vegetarisk og vegansk inden for husets fire væge, og eventuelt spise animalsk når jeg er sammen med andre – hvis jeg da får lyst til det overhovedet. Som sagt lever jeg også bare i tanken.
Det kan snart ændre sig.
Over en middag tog min kæreste vegetarlivet op. Han arbejder for tiden hos en god ven som er blevet vegetar sammen med sin kæreste. De blev overtalt da de læste artikler om norsk fiskeopdræt. Når at nævne det kort:
”Hvis dette kom ud i verdenen, ville bagmændene frygte for deres eget liv”
”Hvis man i en landmands mark fandt de samme stoffer som der var i én fisk, ville han midte sin ret som landmand”
Forskeren siger ”Det ligner en fisk af 12-generations indavl”

Min kæreste var meget chokeret, (hvem er ikke det) og jeg tror enlig hans gode ven har nemmere om at overtale ha...Se hele tråden

Hvad er det BEDSTE som I smider på grillen? - skrevet af maja84 i Madlavning


Nu melder påskeferien sin ankomst og vi regner stærkt med, at vejret holder til et par grillaftener !ja

Men hvad putter I egentlig på grillen, når i skal gøre indtryk på kødspisende gæster?

Jeg tænker selv på tofu (i en eller anden marinade), abourginer og asparges...

Men har I nogle MUST TRY hit-forslag til grillen som vil feje benene væk under kødspiserne?:p

Hudpleje - skrevet af BerryKiss i Produkter


Jeg har indtil videre brugt Yes To, når det gælder hudpleje. Men forandring fryder og jeg syntes egentlig ikke, at jeg har fået den ønskede effekt med det mærke. SÅ! Nogen derude som kender (Lad mig hører jeres mening om virkningen) gode rensere og creme til en hud med tendens til urenheder? Helst ikke for skrap, da min hud går amok, men en som hjælper med problemerne og så selvfølgelig er vegansk. ;)

Jeg tænker Lavera, men jeg ved ikke om disse produkter, vil være for milde... Hmhmh.


:) :) :)

Nyeste billedopskriftTimian frikadeller (Vegansk)
Timian frikadeller

Skrevet af: chrisSenest aktive forumemnerEt skridt tættere på det grønne liv

2045 initiative

Verdens bedste veganske burger

Falafel night on Easter Thursday

Hvad har du spist i dag? Inspirationstråd.Populæreste opskrifterVegansk tunsalat
Vegansk tunsalat

(Vegansk)


Oreo Milkshake Muffins
Oreo Milkshake Muffins

(Vegansk)


Michaels is - sukkerfri chokoladeis
Michaels is - sukkerfri chokoladeis

(Vegansk)


Sund ketchup uden salt og sukker :)
Sund ketchup uden salt og sukker :)

(Vegansk)


Svampegøgl
Svampegøgl

(Vegansk)


Tabbouleh
Tabbouleh

(Vegansk)


Krydret kidneybønneburger
Krydret kidneybønneburger

(Vegansk)


Veganske risdeller
Veganske risdeller

(Vegansk)


Tandoori falafel
Tandoori falafel

(Vegansk)


Kiksekage med kærlighed
Kiksekage med kærlighed

(Vegansk)


Domodah - Afrikansk peanutbuttergryde!
Domodah - Afrikansk peanutbuttergryde!

(Vegansk)


Vegansk Boller i karry (kidneybønne boller)
Vegansk Boller i karry (kidneybønne boller)

(Vegansk)