Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5703

Nyeste forumemner

Nytårsmiddag i Kbh - skrevet af Rejselystne Tanja i Diverse

Hej,

Selvom det vist er at være meget tidligt ude, vil jeg gerne høre, om der er nogen, som kan anbefale et godt sted i Kbh at få en vegetarisk/vegansk nytårsmiddag? :)

Venlig hilsen,
Tanja

Problemer med at logge på - skrevet af vegan.girl i Gæsteforum

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der har dette problem, men jeg kan ikke logge på min bruger. Hver eneste gang jeg prøver at logge på, siger den er det er et forkert login. Hvis jeg beder om at få tilsendt et nyt password, modtager jeg ikke nogen e-mail.

Er der nogen der kender til dette problem og evt. ved hvad jeg skal gøre? :)

Blender - skrevet af ali_bisgaard i Diverse

Er der nogen, der ved, om man kan få en blender, som IKKE larmer særlig meget? Jeg kan ikke være i nærheden af høje lyde, og da blendere normalt larmer virkelig meget, så ville det være rart, hvis én af jer ved om man kan få én, der ikke larmer og hvor man kan købe den og evt. pris?  :D

Tips til pålæg? - skrevet af Sigyn i Madlavning

Jeg søger lidt ideer til pålæg i hverdagen. Jeg er kørt lidt sur i mine tre varianter; bønnepostej med rødbede/asier, tomat-sandwichspread med agurker og mayo med tomat og peberrod. Jeg har kigget under pålægsafsnittet i opskrifter men det er sådan lidt mere weekend. Mangler lidt til en håndmad på farten ☺ Æg vil jeg ikke spise hver dag og ost er kun til særlige lejligheder.

Kødelsker-dyreelsker - skrevet af SarahJensen i Gæsteforum

Hej, jeg står lidt i et dilemma... Jeg elsker et godt stykke kød, og min madpakke består også ofte af kødpålæg, men jeg har en stor kærlighed for dyr, og kan ikke holde tanken ud om at de fleste bliver mishandlet, og ikke har det godt, bare pga. jeg spiser det... Jeg er 16 år gammel, og ved ikke så meget om at være vegetar (hvis jeg skulle være vegetar, skulle det være lacto-ovo-pesco-vegetar) og hvad for nogle proteiner eller tilskud jeg skal spise ved siden af. Vil rigtig gerne hører nogle gode råd til at gå fra kød til vegetar, da jeg føler at det måske bliver lidt svært... Vil også rigtig gerne høre gode råd til opskrifter, for jeg spiser ikke rigtig kulhydrater som ris, pasta og lys brød... Håber meget at i kan hjælpe mig.
Hilsen Sarah

Billige økologiske bønner og linser - skrevet af Anette1989 i Produkter

Hej.
Jeg har været vegetar i et par uger nu, og har fået brugt de bønner, linser og kikærter jeg allerede havde, og skal derfor købe nye.
Jeg har været lidt rundt i forskellige butikker, hvor de har urtekram, og synes det er ret dyrt. Tænker der må være andre økologiske mærker. Har forsøgt at kigge lidt rundt herinde, men synes ikke lige jeg kunne finde en tråd om det.

Så hvor kan jeg i København få forholdsvis billige økologiske bønner og linser?

grøn opbevaring - skrevet af Gittoh i Diverse

Hej jeg har et normalt størrelse køleskab, den er ikke stor nok til en veganer synes jeg ;)
jeg kan i hvert fald ikke presse alle mine grøntsager og frugter ned i grønt-kassen, og ligger de på en hylde går der frost i dem :/

jeg kan ikke opbevarer for meget udenfor køleskabet da jeg har nogle problemer med bananfluer (laaang krig, fik dem hjem fra min rema1000)

Så hvordan opbevarer jeg bedst mine grøntsager udenfor køleskabet? eller i køleskabet udenfor grøntkassen?
Jeg opbevarer alle mine frugter i køleskabet da det er dem der tiltrækker flest insekter, og fordi jeg tit bruger dem i smoothies :)

jeg bor i en lejer-lejlighed, så det vil være for dyrt for mig at købe et nyt køleskab

Fejl i opskrift? Skriv den her! - skrevet af Marcus i Siden

Hej Vegkonians,

Hvis du opdager en fejl ift. en opskrift - det kan eks. være, at den står som vegansk men er ovo-vegetarisk, det kan være det er spam, det kan være opskriften er halvfærdig og postet ved en fejl, det kan være der er skrevet en spamkommentar - så skriv endelig et link til opskriften i denne tråd, eller navnet på den, og så kan sidens stab få det rettet. :) Tak!

Hvis ikke du har en bruger så opret endelig en tråd i gæsteforummet omkring det.

Opskriftssektionen - skrevet af Marcus i Siden

Hej Vegkonians,

Jeg har lige lavet nogle få opdateringer i opskriftssektionen. Jeg har:
1) Omdøbt råkost til råvegansk, da det virker til den var tænkt og blev brugt sådan, og i forbindelse med punkt 2.
2) Lavet kosttype-søgningen om. Tidligere fik man kun lakto-ovo-vegetariske retter når man søgte på lakto-ovo, men det synes jeg personligt er lidt skørt i og med både ovo, lakto, vegansk og råvegansk også er lakto-ovo-vegetariske per definition.
Dvs. man eks. nu, hvis man vælger ovo-vegetarisk, også får vegansk og råvegansk eller hvis man vælger vegansk også får råveganske opskrifter. Lakto-ovo-vegetarisk er nu det samme som at søge på "alle".
3) Tilføjet kosttypen i parentes i opskriftssøgningen (eksempel), i stedet for man skal gå ind på opskriften før man kan se det.

Har du andre idéer til forbedringer af opskriftssektionen? :)

Én idé jeg har tænkt på, og som jeg også har set foreslået, er en mulighed for at gemme en liste over yndlingsopskrifter. Det regner med jeg nok skal få set på at få lavet. :)

Ret:
Har nu også tilføjet muligheden for at slette sine egne kommentarer på en opskrift, og gjort...Se hele tråden

Skal lære supermarkedet at kende igen - skrevet af Line_321 i Produkter

Hey igen :)

Nu har jeg i et par måneder været vegetar, men jeg er ikke blevet helt skarp i ingrediens lister endnu, men det skal der laves om på. Jeg har fri på tirsdag så jeg har besluttet at tage en tur ned i centeret og gå butikker som kvickly, superbest, netto og nok også fakta og føtex igennem for at få lidt mere kendskab til de nye varer jeg efterhånden har lært at kende, men jeg kunne godt bruge en smule hjælp.
Er der nogle produkter jeg skal kende? Nogle ingredienser jeg skal være særligt opmærksom på (det ved jeg der er, men hvilke?)?

Fandt en liste i forummet, med e numre man bør undgå: (kan ikke huske hvem der havde skrevet den)
101, 120
234, 270
304, 322, 325-327, 363
422, 431-436, 445, 470-495
570, 579, 585
901, 904, 920, 966
1105
1517, 1518

Nogle tilføjelser eller kommentarer?

Hvis i i øvrigt har nogle gode råd til min tur, så sig endelig til!
Glæder mig til at forberede mig i morgen, forhåbentlig med jeres hjælp :)

Hvad bruger i chia frø til? - skrevet af Line_321 i Madlavning

Hey!
Kom tilfældigt forbi Helsemin på Pilestræde i dag, og så de havde 500 g chia frø til 89 kr, tænkte det vist var billigt så købte en bøtte. Har for noget tid siden snakket lidt med en veninde der have brugt dem og synes de var rigtig gode, men det er så længe siden at jeg ikke kan huske hvad hun brugte dem til, så jeg kunne godt bruges jeres hjælp. Bruges de som drys? I smoothies? Er de kun til bagning? Fandt kun 4-5 opskrifter herinde med frøene og det var ikke umiddelbart noget jeg ville lave så derfor søger jeg lidt ekstra inspiration :)

Demonstration imod skifergas - skrevet af spice i Miljø, Økologi & Havedyrkning

Skal det franske energiselskab Total have lov til at bruge vandet i Frederikshavns Kommune?

Det er Frederikshavns Kommunes sidste chance for at sætte hælen i. Beslutningen om at tillade Total vandindvinding skal træffes, og vi er der for at give et klart svar: Selvfølgelige skal der ikke bruges millioner af liter vand til det her projekt.

Den principielle debat blev aldrig fulgt til dørs: VVM’en var en ren formalitet uden hensyn til de omfattende miljøskader og sundhedsfarer, vi ser i resten af verden. Vendsyssel har ikke plads til skifergasudvinding, så der skal heller ikke prøvebores.

Total Protest er vært for en demonstration på Rådhuspladsen før byrådsmødet.

Se mere på totalprotest.dk og skifergasnejtak

København og Frederikshavn holder demonstration Onsdag d. 27 august 2014. I København kl. 16.00 ved Fredsvagten v. Christiansborg . I Frederikshavn kl. 17.00 ved rådhuset.

Vi ses!!!