Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5744

Nyeste forumemner

Food festivel september. - skrevet af Bellacci i Filosofi, Etik & Religion

Hej venner. Var der nogen af jer der var til stede?

Jeg læste lige denne artikel og den gjorde mig ikke ligefrem i godt humør:
http://www.foodculture.dk/Miljoe_og_Klima/Klima/2014/Er_klokken_kaal.aspx?utm_source=globase&utm_medium=email&utm_campaign=Foodculture20140909&gbi=390956d8-b34826e9-4cf54c3b#.VB1b_xbU03r

Specielt en af vores \"prominente\" politkers udtalelse:
Søren Gade, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, var en del af paneldebatten på topmødet. Hans analyse er, at forbrugerne vil blive ved med at spise kød, og at man har en ret til selv at vælge det til eller fra. Og hvis dansk landbrug ikke kan forsyne folket med flæsk, så vil det få økonomiske konsekvenser: ”Vi ender med at måtte importere det hele,” siger Gade, ” og det er bedre, at vi forsøger at producere så klimavenligt kød som muligt, end at lade det være op til udenlandske produktioner.”

Nogen der var der og har noget positivt at oplyse?

Linse K. og Co. - skrevet af Bellacci i Diverse

Hej venner.

Er der nogen der ved om Linse og Co. Er vegetarer?

Jeg kom til at tænke på det, da jeg så den tatovering hun lige har fået lavet på halsen.

Det regner jeg selvfølgelig med hun er :)

Arla landmænd holder åbent landbrug søndag 21/9-14 - skrevet af Ebi i Aktivisme, Happenings & Organisationer

Har du styr på argumenterne mod kød/mælk/æg/pels og mangler du noget at lave på Søndag (2014-09-21)?

Arla landmændene holder årben landbrug ( http://aabentlandbrug.dk/ ) og jeg tænker lidt det kunne være en ide at tage ud til nogle af landbrugene og stille nogle af spørgsmålene om produktionen af kød/mælk/æg/pels som har nogle ubehagelige svar sådan at de andre gæster lærer om det de spiser.

Del gerne dine billeder fra dagen som beskrevet på http://aabentlandbrug.dk/Aktuelt/Fotokonkurrence.aspx efter du har tilføjet en lille tekst med ubehagelige fakta om produktionen. De billeder der er tagget som beskrevet i linket ovenfor bliver vist på flere af deres sider og det ville også være et pænt og målrettet signal-boost for sandheden.

Find en gård: http://aabentlandbrug.dk/Find_gaard_2014.aspx

Og husk http://aabentlandbrug.dk/Arkiv/2012_arkiv/2012_Find_gaard/Forholdsregler.aspx for det er bedst for dyrene. Især vigtigt er det første punkt "Du må ikke have været i kontakt med andre dyr, af samme art som dem på den gård du besøger, de sidste 48 timer før dit besøg på en gård, med mindre værten har accepteret det." for det er der for at undgå risiko for spredning af sygdom mel...Se hele tråden

Kelp nudler? - skrevet af xvx i Gæsteforum

Er der nogen der ved om/hvor jeg kan købe kelp nudler i København og omegn?

Vegansk dessert uden olie og sukker/sirup - skrevet af KristineHansen i Madlavning

Efter at have set dokumentaren "forks over knives" (der virkelig kan anbefales) har min kæreste og jeg valgt at prøve at leve vegansk -ihvertfald for en periode. Derudover vil vi prøve at undgå olie og tilsat sukker i vores mad i en måned. Jeg elsker slik og kager, og har derfor brug for noget inspiration til lækre desserter. Altså desserter uden animalske produkter, samt olie og sukker :)

Er der nogle der har forslag?  :D

<3 Kristine

Giv Dan Jørgensens måltidstænketank et grønt pift - skrevet af DVF i Dansk Vegetarforening (DVF)

Dan Jørgensen har bedt danskerne om at nominere deres egen ekspert til måltidstænketænken. Personen kommer til at sidde i fint selskab med Claus Meyer, Adam Price og Christian Bitz - med Søren Gade som formand.

I Dansk Vegetarforening foreslår vi Rune-Christoffer Dragsdahl. Han er antropolog med speciale i mad- og kødkultur, han har masser af erfaring som foredragsholder, underviser og debattør - og så er han vegetar igennem 32 år.

Sådan nominerer du Rune-Christoffer: Skriv en mail til taenketank@fvm.dk senest 22. september, hvor du foreslår antropolog Rune-Christoffer Dragsdahl.

Sammen står vi stærkest. Hvis vi sammen peger på Rune-Christoffer, så øger vi chancerne for at få en person med fødevarepolitisk og antropologisk indsigt, der kan trække Danmarks nye måltidsråd i en grønnere, mere bæredygtig, sund og dyrevenlig retning.

Skynd dig at stemme i dag! !ja

Ny veganskblogger! - skrevet af Veganeropskrifterdk i Kunst & kreativitet

Hej Alle sammen! :)

Efter en masse hårdt arbejde, så har jeg endelig fået lanceret min helt egen hjemmeside: http://veganeropskrifter.dk/

Jeg laver lækre plantebaserede opskrifter og blogger om sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Der er virkelig lagt meget arbejde i den, så jeg håber, at i vil tage rigtig godt imod den.

Kom ind og bliv inspireret til at spise lækkert, sundt og plantebaseret.
Der vil blive lagt masser opskrifter op løbende og blogget en del!

Jeg håber, at det fanger jeres interesse og at i har lyst til at følge med :)

Del endelig med dit netværk og/eller giv et støttende like på facebooksiden: https://www.facebook.com/pages/Veganeropskrifterdk/269762453223387?fref=ts

AHH - alt for meget kål. - skrevet af Nikida i Madlavning

Hej alle

jeg har i går købt masse af kål - hvidkål og rødkål. Jeg købte det grundet det var billigt, men så da jeg kom hjem kunne jeg ikke komme på noget jeg kunne bruge det på?

Nogen af jer skønne vegetaer som har en god opskrift eller bare ideer til brug af det - så intet går til spilde (er på su :P)

Mange tak på forhånd

Mangler inspiration til mad efter operation! - skrevet af Teiti93 i Madlavning

Goddag vegetarkontakt.

Dette er mit første indlæg, jeg har læst med herinde i noget tid, men er først blevet vegetar for en måned siden, så nu har jeg oprettet mig herinde for at få mere viden.

Jeg er fornylig blevet opereret i overkæben, for at jeg få ordnet mit underbid. Det går godt fremad, men der er yderligere 2uger hvor jeg ikke kan tygge med tænderne. Jeg er ved at være træt af at det stort set eneste faste føde jeg spiser er pasta med pesto. Det skal lige siges at jeg er vant til at spise meget store mængder pasta næsten hver dag, men det kan jeg ikke nu, da jeg bliver hurtigt træt i kæben af at jeg kun kan spise mad der kan tygges ved at presse maden med tungen til ganen, så min mad skal være så let-tyggelig som muligt.

Jeg får havregrød til morgenmad og smoothies løbende hen over dagen, men jeg har bare brug for en god ret til aftensmad.

Har i nogle gode forslag til noget fast føde som er MEGET let-tyggeligt? Jeg vil blive meget glad hvis i gad dele ud med jeres viden til en ny vegetar :)

Mvh
Teiti93

Proteiner efter træning. - skrevet af Anette1989 i Sundhed

Godmorgen. :)

Jeg er begyndt til noget gratis udendørstræning med Herbalife (proteinshakes).
Til et intromøde siger coachene at ingen danskere får nok protein, og jeg kunne se hvordan hele rummet troede på det. Jeg er så ikke en af dem, har læst at 99,9% af alle danskere får nok protein.
Jeg har så fået at vide at efter træning skal man se musklerne som en væg med huller, og disse huller skal udfyldes med protein, så derfor er det vigtigt at få protein og ikke kulhydrater efter træning, da kulhudraterne vil nå først til hullerne. Nogen som ved om dette er sandt? Kan ikke finde noget om det på google.

Nå men mit egentlige spørgsmål er, at hvis dette er sandt, hvad ville så være godt at have med i tasken jeg lige kan spise efter træningen før jeg cykler hjem igen?

Håber i har nogle gode ideer :)

Anette

Anamma - Vegansk - skrevet af Bellacci i Produkter

Om det er pga. det møde DVF lige har holdt med COOP, det ved jeg ikke. Til min store overraskelse lå der Anamma produkter i kvickly´s fryser idag.
For dem der ikke kender det, så er det et svensk produkt, som (er blevet) 100 procent vegansk. De bruger ikke GMO og intet af deres soja kommer fra regnskovsområderne.

Det var ihvertfald en positiv oplevelse. De smagte fint :).Læse evt. mere her:

http://anamma.eu/sv/aboutUs.php