Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5640

Nyeste forumemner

Dansk Vegetardag lørdag den 30. august - skrevet af Asta i Aktivisme, Happenings & Organisationer

Kære venner.

Dansk Vegetarforening inviterer hermed alle der interesserer sig for grøn mad- og tankegang til at deltage i dette års Dansk Vegetardag.

Lørdag den 30. august kl 11:00-16:00
Den Røde Plads
Nørrebrogade 208
2200 Kbh N

Dansk Vegetardag er opstået ved ønsket om at have et årligt arrangement i stil med International Vegetardag der ligger den 1. oktober hvert år. Vi har dog valgt at lægge begivenheden på et tidspunkt hvor vejret i Danmark er mere mildt og venligsindet - dermed den sidste lørdag i august!

Vi håber på at se så mange mennesker på dagen som muligt, så kom forbi og få en smagsprøve eller en snak med folk fra de mange forskellige boder der promoverer grøn levevis.

Du kan udover at deltage som besøgende også deltage med en stadeplads i forbindelse med din restaurant, din forening/organisation, din butik, dit firma, som privat - og du kan selvfølgelig deltage som frivillig hjælper hos Dansk Vegetarforening.

VI HAR BRUG FOR MANGE HJÆLPERE!

Du kan melde dig som frivillig her i gruppen:
https://www.facebook.com/groups/DVFaktivitetsfrivillige/

Som frivillig hjælper kan du feks. lave smagsprøver, dele materiale ud, stå med vores banner, mm.
...Se hele tråden

Hvordan undgår jeg vægttab? - skrevet af Cambini i Sundhed

Hej allesammen. Jeg har en nok lidt usædvanlig forespørgsel, der drejer sig om at jeg for nyligt er gået over til vegansk kost og kan allerede nu efter ca 2 uger se, at mine hudproblemer som var en af grundene til at jeg startede med det, er næsten ikke-eksisterende. Problemet er at jeg sagtens kan se de sundhedmæssige fordele ved at fortsætte som veganer, men jeg har hele mit liv, kæmpet med undervægt. Jeg vil meget gerne fortsætte med den veganske kost, men er bekymret for om jeg taber mig yderligere. Er der nogen der har gode råd til hvordan jeg kan undgå vægttab og måske endda øge min vægt med vegansk kost. Jeg spiser masser af nødder, bananer og avokado for at få nok fedt, men er der andet jeg kan gøre? Håber at der er en masse kloge hoveder derude, der kan råde mig.

Angst - skrevet af Djivar i Diverse

Hej!

Egentlig hader jeg (en smule) reklamer for blogs... men jeg har indenfor de sidste 2-3 dage skrevet to indlæg omkring dét at have angst.
Jeg håber virkelig, at der vil være nogle, som vil kunne få bare en smule ud af mine egne oplevelser, og dét, som jeg synes, hjælper mig, når angsten kommer snigende.
Og derfor går jeg imod min indstilling til reklame af blogs ;)

Jeg skrev disse to indlæg, fordi jeg for 3 dage siden oplevede et virkelig slemt angstanfald - noget jeg ikke har oplevet de sidste par år.
Jeg har på trods af "mangel" på angstanfald dog hele tiden haft uro i kroppen og sindet og til tider været tæt på at få et angstanfald - jeg kalder det et opbyggende angstanfald.

Jeg lider af generaliseret angst (GAD) og helbredsangst - og hvis der er nogle, som gerne vil vide mere om det eller snakke, så kontakt mig endelig!
Enten via vegetarkontakt eller min blog :)

Jeg håber bare på, at der er nogle, som vil kunne få en smule gavn ud af det <3

Min blog er: http://grontgalskab.blogspot.dk/

Stenalderkost. - skrevet af Bellacci i Sundhed

Hey venner.

Støder jævnligt ind i stenalderkost fans (heldigvis virker det som om trenden er lidt aftaget).

De føler sig fuldstændigt overbeviste om at det er rivende sundt, og de har i den grad fået bildt sig selv ind, at den primære kost for 11 - 20000 år siden, simpelthen bestod af KØD.

Desuden argumenter de for at der er masser bevisbyrde for, at det er super sundt.

Er der nogen af jer der ligger inde med det modsatte?

God aften :)

Tempur - skrevet af Bertha i Miljø, Økologi & Havedyrkning

Hvis indlægget er forkert placeret, beklager jeg på forhånd;)

Jeg overvejer at købe en Hovedpude af mærket Tempur, men jeg ved ikke rigtig noget om fremstillingen.

Tempur laver også madrasser og blev oprindelig skabt til i forbindelse med rumforskningen, da man skulle lave et materiale til astronauterne, der kunne beskytte dem til at undgå stød under afsætningen og landing. Kort fortalt er det en skum med 'memory'. Skummet former sig ved krops temperatur, men udvider sig ud igen når man rejser sig.

Er der nogen, som ved noget om fremstillingen, altså i miljø mæssig henseende, etisk ansvarlighed ect ? Og er den pengene værd?

nældefeber - skrevet af lucifer i Sundhed

Nogen gode forslag mod nældefeber
Vhlu

Bleer - skrevet af ddq91 i Grønne Børn

Hej

Jeg ved ikke om tråden er placeret helt rigtigt, men regnede med det var et godt bud da det jo handler om børn :)

Jeg kunne godt tænke mig at høre om nogle af jer forældre har erfaring med stofbleer i stedet for de bleer som man køber i supermarkedet osv. positive og negative ting ved brug af stofbleer frem for de "traditionelle." og så om der er nogen der kan give gode råd til hvordan man lige gør hvis man overvejer at skifte til stof frem for de andre, og hvad med vask af bleerne, hvordan foregår det? er der også forskellige størrelser her, eller er det onesize?

mvh :)

Lille kollektiv - hyggeligt hus på landet - skrevet af loui i Bofællesskaber

Værelser udlejes på landet!

Hej alle!
Mine forældre har købt et hus ved siden af vores gård, hvor jeg flytter ind 1. september. Der er to ekstra værelser, som vi lejer ud. Derfor søger jeg nogle søde mennesker at bo sammen med. Det er et 115 kvm hyggeligt bjælkehus, som ligger 2 km uden for Gesten (mellem Kolding og Esbjerg). Der er fælles stue, køkken, bad/toilet, og en stor have. Lejen for værelserne er hhv. 2400 og 2200 kr. pr/md. + forbrug (500 kr. pr/md). Depositum er 4000 kr. Huset ligger ved siden af vores ridecenter, hvor der er mulighed for at få opstaldet sin hest.
Jeg er 24 år, veganer, har en masse heste, og starter på fysioterapeut uddannelsen i Esbjerg til februar :)

Send gerne en sms på 28572908

vitaminer og vægttab - skrevet af Solvej i Gæsteforum

Jeg har levet vegetarisk et års tid nu, og havde egentlig regnet med jeg ville tabe de ca. 5 kg jeg vejer for meget, men det er desværre nærmere gået den anden vej :(
Jeg spiser ikke meget slik og kager, så det er ikke derfor. Hvordan skal jeg spise for at kunne tabe mig?
Og så læser jeg alle steder, at det er vigtigt at tage B12 vitamin. Jeg har hidtil taget Mega B stress, men er disse gode nok?

Veggie-Picnic i Kildeparken! (Aalborg) - skrevet af BasMicho i Madklubber & fællesspisning

Kære alle grønne mennesker

Søndag d. 10. August gentager vi succesen fra tidligere på sommeren - en veggie picnic i Kildeparken, Aalborg.
Denne gang foregår det som en potluck - dvs. alle bidrager med en vegansk ret (vegansk, så alle kan være med :)

Kom frisk allesammen!

Linket til begivenheden på FB er her:
https://www.facebook.com/events/1513743772189301/?notif_t=plan_user_invited