Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:


Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere. Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 6012

Nyeste forumemner

Hvor køber man soja chunks/granulat i Aalborg? - skrevet af Ebi i Produkter

Hvor kan man købe man soja chunks/granulat i Aalborg?

I har sikkert hørt det hundrede gange før... - skrevet af Allie Dahl i Madlavning

Jeg valgte i går at gå fra at være vegetar til at være veganer.. Jeg har spist frugt og grøntsager i dag - ikke andet. Jeg er meget kræsen; jeg kan ikke lide nogle former for plantemælk, brød (- hvidt brød), nogle former for pasta, quonia (staves), jeg kan ikke lide blandet salat osv osv... Jeg vil høre om man kan leve sådan her uden at tabe sig alt for meget i vægt:
Morgenmad: 2 frugter (jeg kan ikke spise tungt om morgenen)
Middag: Gulerodsstave, peberfrugt, tomater, agurk og en håndfuld cashewnødder.
Aften: Også grøntsager + falafler.

Og hvis jeg ellers er sulten så grøntsager eller frugt.

Jeg er bare usikker på om jeg vil få nok kalorier..

Hvad tænker I? :D

Gæstekokke - skrevet af væksthøjskolen i Madlavning

Væksthøjskolen søger gæstekokke.
Vores vegetariske køkken er et køkken i rivende udvikling,vi søger derfor ny inspiration. Vi søger specielt gæstekokke, indenfor det veganske køkken.
Så har du mod på og lyst til, at prøve kræfter med vores dejlige køkken og opleve den gode stemning på vores skole, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Mvh. Jan

Uld og studenterhuer - skrevet af rotte i Filosofi, Etik & Religion

Hejsa! Jeg sidder og kigger på studenterhuer i øjeblikket, meeen det sætter mig i et par etiske dilemmaer: 1. jeg er ikke sikker på at jeg har lyst til at støtte et firma der støtter læderproduktion og 2. jeg ved ikke rigtig noget om industrielt produceret uld.

For der er en enkelt hue uden læder og silke, som jeg overvejer at købe, men huebåndet er lavet af uld. Jeg hælder mest til bare at lade være med at købe nogen hue. Bør jeg have nogle betænkeligheder over at købe noget med uld? (det er ikke rigtig noget jeg har haft brug for at overveje siden jeg blev veganer) og er der evt. andre der er blevet studenter mens i har været veganere, og i så fald: lod i være med at købe hue?

Når man bliver udspurgt om at være vegetar - skrevet af KarenEllen i Diverse

Hej alle :)

Jeg er helt ny herinde og lige besluttet mig for at starte et liv som vegetar :) synes det er en rigtig god side og vil nu springe mig ud i at stille mit første spørgsmål :)

Jeg er rigtig glad for min beslutning om at blive vegetar og er klar over hvorfor jeg ikke vil spise kød, det er blandt andet pga. Miljø :)

Men jeg må indrømme at jeg synes det er svært når man møder mennesker hele tiden som udspørger en om ens beslutning og jeg møder rigtig mange både venner og familie som virkelig går til den med skeptiske spørgsmål.
Det gør mig altid meget nevøs og mangler derfor nogle gode råd til hvordan man kan tackle sådanne situationer uden at blive helt nervøs :)

Så hvordan startede i med at forklare jeres beslutning ?

Håber at der er nogle derude som har lyst til at give mig nogle råd med på vejen :)

De bedste hilsner

Karen Ellen :)

Aminosyrer i proteinpulver - skrevet af Serenity i Sundhed

Jeg er lidt forvirret. Ved proteinpulvere kan man som regel se aminosyreprofilen men vil den ikke være forskellig fra gang til gang? Man kan vel ikke være sikker på at alle aminosyrerne er jævnt fordelt så man får samme mængde af hver aminosyre hver dag?

Nærkontakt vores dyr - skrevet af David i Diverse

hey

så lige et afsnit af nærkontakt med mikkel munch-fals, den var ret sjov siden den handlede om danskernes holdninger omkring kæledyr kontra slagtedyr..

https://www.youtube.com/watch?v=r2fAmVG5Zow

vegetarisk catering - skrevet af jegedeh i Diverse

Hej Allesammen
Jeg skal i år holde min 30. års fødselsdag og vil gerne glæde mine gæster med lækker vegetarisk mad. Så er der nogle der har nogle erfaringer med gode cateringfirmaer som kan klare en fest på 25-30 mennesker.
MVH Julie

26. video temaet " Der er ikke nogen jordforbindel - skrevet af Robert Sodergren i Filosofi, Etik & Religion

26. video temaet " Der er ikke nogen jordforbindelse, at miste"
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/2015/01/26-video-temaet-der-er-ikke-nogen.html

Videoblogs med forskellige temaer, der behandler indlæggenes indhold.
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/

God fornøjelse, :-)

næste Tema bliver 27. video, temaet "????"

HJÆLP Allergiker: alternativ til ko- og sojamælk - skrevet af Anne-Sofie i Gæsteforum

Jeg har levet 'vegetarisk' siden 2007. De første tre år rørte jeg intet kød, men grundet maveproblemer har jeg spist fisk 1-2 gange om ugen de sidste 5 år. Gennem alle årene har jeg spist sekundære animalske produkter som æg, ost, honning osv.
Jeg har netop fundet ud af at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter. Et problem er at jeg i forvejen ikke kan tåle forabejdede sojaprodukter som er det største alternativ for erstatning til maange ting i vegetarverdenen.
Derfor søger jeg nogle alternativer til mælk som kan bruges til opvarmning til eksempelvis kaffe og kakao. I denne uge har jeg forsøgt mig med en neutral rismælk. Jeg synes bare det er vanvittig sødt - for sødt - til min smag, og derfor vil jeg høre om I kender et bedre alternativ? Til madlavning har jeg en gang i mellem brugt fløde - hvilke alternativer findes der til det? Jeg har været inde i en helsebiks hvor kvinden bag disken var noget træt i betrækket, hun kunne ikke anbefale noget specielt men hun "troede det der nok var meget godt". Jeg har brug for noget hjælp som kommer fra nogen der er bedre kvalificerede :)) Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe!

Med venlig hilsen
Anne-Sofie

Viden om ernæring - skrevet af Susse i Sundhed

De skriver selv: Food of Life er Københavns Universitets portal om sundhed, fødevarer og ernæring. Her på siden kan du læse nærmere om forskningsresultater, nyheder fra madens verden - og blive klogere på, hvad der er godt for dig og din krop http://foodoflife.ku.dk/

Læs ikke mindst afsnittene om de evige proteiner. Der er mange myter i omløb. Her er der godt nyt at hente for vegetarer.

Mental og fysisk energi - skrevet af Lene N i Sundhed

Hej alle sammen.
Jeg har pga forskellige ting lige nu en periode hvor jeg er lidt ned både fysisk og psykisk. Jeg har oplevet nogle ting som har været voldsomme, men har været nødt til være stærk mens det stod på. Nu hvor tingene går bedre er jeg selvfølgelig rigtig glad, men samtidig giver det plads til virkelig at mærke mig selv og alt det jeg har undertrykt i lang tid.
Kort sagt, jeg reagerer på flere ting og det er fint, det skal ud så min lille familie og jeg kan komme videre.
Men det er ind i mellem hårdt arbejde, så jeg har brug for nogle gode råd til hvilken mad det ville være rigtig godt at spise for at få mere energi, såvel fysisk som psykisk.
På forhånd tak for hjælpen :)