Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5710

Nyeste forumemner

Vegetar- og veganer festival - skrevet af Meod03 i Aktivisme, Happenings & Organisationer

VEGANSK/VEGETARISK FESTIVAL

Jeg er passioneret dyreven, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at arrangere en vegetarfestival/vegansk festival i Århus eller København til næste sommer. Der skal i tråd med det de gør i Norge (http://oslovegetarfestival.no/program), foregå madlavningskursus, være salg af produkter som er dyrevenlige og være standup. Formålet er at samle allerede etablerede veganere og inspirere folk, som godt kunne tænke sig at blive dyrevenlige.

Du er velkommen til at kontakte mig her, men du er også velkommen til at kontakte mig på metteroey@gmail.com eller tlf. 22 50 72 62.

Nødvendige Kosttilskud - skrevet af TVkartoffel i Gæsteforum

Hej

Jeg har gået og eksperimenteret med veganermad gennem nogle måneder. Det går egentlig fint og jeg har sådan set tænkt mig at fortsætte. Der melder sig så spørgsmålet om nødvendige kosttilskud. Det er gået op for mig at det åbenbart er er et kontroversielt emne for nogle så jeg tør knapt spørge, men jeg tager chancen alligevel :-)
Hvilke typer er nødvendige hvis man slet ikke spiser hverken dyr eller mælkeprodukter. Jeg går ud fra at B12 er selvskrevet og at D vitamin også er en god ide. Jeg har derfor købt et glas "Multivitamin Family" fra fitness pharma der indeholder 2,5 mcg B12 (100% ADT) og 20 mcg D-vitamin (400% ADT).
Min bekymring går på om om man ikke med tiden kommer i underskud hvis tilskuddet kun lige indeholde den anbefalede daglige mænge. Det kræver jo at 100% optages i kroppen. Ikke? Kan jeg regne med at en simpel multivitamin er "godt nok" eller vil det være bedre at købe et egentligt B12 tilskud. Hvis "ja" hvor køber i det så? Jeg kan ikke finde det i DK, men på tysk Amazon er der masser at vælge imellem.

MVH

Tandbørstning - skrevet af Bertha i Sundhed

Mit spørgsmål er ret banalt, børster I tænder før eller efter morgenmad?

Grunden til mit spørgsmål, er at jeg mener at have læst/hørt et eller andet sted, at man bør gøre det som det allerførste om morgenen, for ikke at få de affaldsstoffer ind i organismen, som har ligget og gasset i den varme mundhule hele natten.
Er der nogen som har noget fakta om ovenstående?

Iøvrigt så er jeg lige startet på at bruge blandingen af kokosolie, natron og pebermynteolie. Jeg synes den 'forsvinder' inden man når at få børstet tænderne ordentlig. Det er svært at børste med lukket mund :/

Flødekartofler med ... ? - skrevet af Pernillevj i Madlavning

Hej.
Jeg bor hjemme hos mine forældre, hver mandag har jeg tidligt fri fra skole og har derfor lovet at jeg laver mad om mandagen.
Jeg er vegetar som den eneste herhjemme, men min familie er fin med at jeg serverer vegetarmad.

I dag kunne jeg godt tænkte mig at lave flødekartofler men ved ikke hvad jeg kan lave til. Det må ikke indeholde nogle \"kød-erstatninger\" som f.eks. tofu, det spiser min familie helst ikke.
Tænker jeg kunne lave en lækker salat, man mangler lidt noget der \"erstatter kødet\"/giver noget fylde så man kan blive mæt at denne ret :)


Håber i kan hjælpe mig

Venlig Hilsen
Pernille

Fedtsyrer for vegetarer - skrevet af TaraG i Sundhed

Dette produkt har jeg fundet i Helsemin som det billigste. Matas har dem nok også men der er det noget dyrere.

Jagt - jeres holdning - skrevet af Emiliebach i Filosofi, Etik & Religion

Halløj
Jeg kender en del jægere, som bliver meget utilfredse når jeg siger at jeg er imod jagt. De påstår at de kun er interesserede i at bevare en sund bestand der gavner dyrene - her bliver min holdning testet. Det lyder jo meget fornuftigt med en form for aktiv dødshjælp for dyr i nød, som er meget syge og ikke kan klare sig.. De siger også at de ikke ser jagt som en sport men som en naturoplevelse. Alligevel ser jeg at de er medlemmer af jagtgrupper hvor jægere dagligt lægger billeder op af døde dyr (altså deres "bytte"), som man kan sidde og like og sige "nej, hvor er den flot" til... Hvis det er for at gavne dyrene og komme i kontakt med dem - hvorfor er de så, så stolte af at slå dem ihjel? - jeg kunne forstå hvis man så det som en pligt hvis et dyr var sygt, men så ville jeg da også være dybt traumatiseret bagefter og holde en begravelse for dyret.. ikke flå det, og bruge pelsen og kødet.. - ligesom man heller ikke ville gøre med et kæledyr (eller menneske for den sags skyld).
Jeg nævner også at de jo opdrætter dyr og sætter dem ud i naturen blot for at jage og slå dem ihjel, hvordan gavner det noget som helst? Desuden - det er jo menneskeracen der fylder, skulle vi ikke ...Se hele tråden

Hvilken type B12? - skrevet af CJensen i Sundhed

Hej alle,

Jeg er netop begyndt på at tage Veg1 sammen med min daglige multiviamin og læste i den forbindelse lidt om B12. Som jeg kan se, er der stor uenighed omkring type af B12, skal det være methylcobalamin eller cyanocobalamin baseret og hvor meget? Veg1 giver mig 10ug af cyanocobalamin, men er det nok så? Og af den rette type? Jeg tygger pillen inden den ryger ned. Der er desuden 2,5ug i multivitaminen (også cyanocobalamin).

Jeg har været veganer i 4 år efterhånden og tog før en almindelig cyanocobalamin pille om dagen med 125 ug (difi, grøn, fra apoteket), men skiftede så da jeg fik at vide at B12 helst skal tygges for at blive absorberet korrekt. Derudover så jeg fordele i de andre vitaminer og mineraler som Veg1 indeholder.

B12 - hvad gør i? Og hvad er \"bedst\" at gøre?

:D

SU - og sund mad - skrevet af Nikida i Sundhed

Jeg vil rigtig gerne begynde at blive vegetar, dog har jeg desværre et stramt program jeg skal følge angående mad, det er ca. 150-200kr hver uge til mad :)

Så jeg tænker i har nogle gode råd til at kunne spare, og samtidig få en god start på det dejlige liv med vegetarmad og sundhed selvfølgelig  :D

det skal helst være SU-venligt ;)

bare kom med jeres tanker, intet er forkert :P

Små kalktabletter - skrevet af Sigyn i Sundhed

Har brug for lidt hjælp. Min datter har svært ved at sluge de store kalktabletter selvom hun ihærdigt prøver...Både med mad og vand. Findes der nogle små kalk piller der er lette at synke? Eller skal jeg bare knuse dem og blande i noget...det smager jo ikke af så meget.

græskarpålæg - skrevet af Hvid Nerie i Madlavning

Hej alle sammen :)

Jeg har lige kogt nogle græskar-tern. Nogen, der har gode forslag til hvordan jeg kan lave pålæg ud af det?

At få testet sine holdninger og opfattelser. - skrevet af Bellacci i Filosofi, Etik & Religion

På en eller anden måde, havnede jeg på denne fyrs side her til aften.
Jeg skal love for at denne artikel fik mig lidt op af stolen.

Nogen der har en kommentar?

http://authoritynutrition.com/8-ridiculous-myths-about-meat-and-health/

God nat :)

Nytårsmiddag i Kbh - skrevet af Rejselystne Tanja i Diverse

Hej,

Selvom det vist er at være meget tidligt ude, vil jeg gerne høre, om der er nogen, som kan anbefale et godt sted i Kbh at få en vegetarisk/vegansk nytårsmiddag? :)

Venlig hilsen,
Tanja