Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parentes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl. 21, og det vil derfor være mest sandsynligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5843

Nyeste forumemner

Angående stof/tekstiler - skrevet af PiaFaaborg i Kunst & kreativitet

Hej...
Jeg skal til at lave puder, gardiner til min stue.
Så er det jeg bliver usikker på om der er noget jeg skal huske at kikke efter når jeg skal ud og købe stof til det, og inder puder?
Fjer/dun kommer af sig selv, da jeg ikke kan tåle det.

Jeg spørger forde jeg er helt ny som veganer.

Vegetar eller veganer? - skrevet af PiaFaaborg i Filosofi, Etik & Religion

Hej...
Håber det er rette sted jeg opretter spørgsmålet.

For at undgå at træde nogen over tæerne, ;) må jeg have hjælp til at finde ud af om jeg skal kalde mig vegetar eller veganer.

Så lidt om mig:
For ca 4 måneder siden, startede jeg med at fjerne alt kødet fra 2-4 benede, men fortsatte med fisk som jeg så har fjernet nu for 4 uger siden. (Mit bedste spise var fisk)

Jeg vil ikke spise animalsk fødevare overhovedet, så jeg gør hvad jeg kan for at lære hvad jeg skal købe og undgå.

Så til mit dilemma: jeg vil have lov at bruge mine hjemmestrikket uldtrøjer, og jeg har tænkt på at bruge det pels jeg børster af min hund hverdag, til beklædningsgenstande til mig selv.
Men jeg vil når jeg hen af vejen skal have nyt tøj og fodtøj osv. Gå efter produkter hvor der ikke er brugt noget fra dyr, af samme grund har jeg også kasseret mit sminke og skiftet læder snøre i min halskæde ud med et flyttet bånd af stof.

Da jeg skulle fortælle min familie og venner om min livsstilsændring fortalte jeg at jeg spiser kun vegansk fødevare, så hvis det var okay ville jeg gerne selv tage mit mad med, og gerne lave ekstra hvis de var intrasseret.

Men da jeg ikke vil træde noge...Se hele tråden

Multiresistens og brug af penicilin - skrevet af santiagoamigo i Produkter

Der er røre i det danske landbrug, de kan ikke afsætte svinekød til det russiske markedet pga export sanktioner, og de mister kæmpe omsætning netop fordi svinekødet er specielt velegnet til det russiske marked, hvad mon det dækker over ?

Og så kommer det her tilligemed :

http://finans.dk/live/erhverv/ECE7127772/Professor-Penicillinl%C3%B8sning-fra-landbruget-kommer-for-sent/

Forhåbentlig er der flere der får øjnene op for hvor stor skade industrilandbrugene gør alene på os mennesker.

vegansk kage - skrevet af celinakosie i Madlavning

hej,

min klasse har en kageordning og jeg skal snart lave en kage. jeg tænker, at jeg gerne vil lave en vegansk kage. jeg har dog aldrig prøvet det og er ikke ligefrem den bedste til at bage. kan I anbefale en god kage, som er nem at lave?

Min mor er imod! :( - skrevet af skjuleren i Gæsteforum

Hej.
jeg er en dreng på 13 der gerne vil være vegetar. der kun et lille problem, min mor er imod det. jeg bliver ved med at sige at jeg gerne vil være vegetar fordi at det er ikke ok at dyr skal dø bare for at jeg kan få noget at spise, og at det er sundt. så siger hun bare at det for tyndt. i skjul når jeg er alene smider jeg meget kød ud. når jeg for kød med på madpakke smidder jeg det ud. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre... hjælp!!!

Søger vegansk kollektiv på Fyn - skrevet af pesto er en æstetik i Bofællesskaber

Jeg søger et ledigt værelse i et eksisterende kollektiv, eller andre ligesindede at opstarte et bofællesskab med.

Jeg er elev på Midt-Fyns Gymnasium, og derfor skal det først siges at jeg ikke vil længere væk end cykel/offentlig transport tillader. Jeg er 18 år og veganer. Er lige flyttet (forholdsvis langt) hjemmefra, men er desværre ikke faldet helt til, delvis pga et deprimerende lille køkken. Kunne godt tænke mig mere rum til kulinarisk udfoldelse. MEN(!) Da jeg er på SU vil det billige altid være at foretrække.

Jeg søger at have et værelse for mig selv, men vil gerne deltage i fælles/delt madlavning, rengøring, havearbejde, børnepasning og evt skraldning.

Jeg tegner/maler, spiller musik, og er fritids-viking. Spørg hvis der er mere i er interesserede i, om mig som person, eller hvad jeg søger. Håber at høre fra jer :)

kollektiv søges på Fyn - skrevet af pesto er en æstetik i Diverse

Jeg søger et ledigt værelse i et eksisterende kollektiv, eller andre ligesindede at opstarte et bofællesskab med.

Jeg er elev på Midt-Fyns Gymnasium, og derfor skal det først siges at jeg ikke vil længere væk end cykel/offentlig transport tillader. Jeg er 18 år og veganer. Er lige flyttet (forholdsvis langt) hjemmefra, men er desværre ikke faldet helt til, delvis pga et deprimerende lille køkken. Kunne godt tænke mig mere rum til kulinarisk udfoldelse. MEN(!) Da jeg er på SU vil det billige altid være at foretrække.

Jeg søger at have et værelse for mig selv, men vil gerne deltage i fælles/delt madlavning, rengøring, havearbejde, børnepasning og evt skraldning.

Jeg tegner/maler, spiller musik, og er fritids-viking. Spørg hvis der er mere i er interesserede i, om mig som person, eller hvad jeg søger. Håber at høre fra jer :)

Jeg har taget første skridt... igen! - skrevet af SimonEmil i Vegetarisme og omverdenen

Hejsa!
Jeg har været vegetar tidligere på fuldtid i en periode på ca. 6 måneder.
Jeg endte dog med at kaste håndklædet i ringen, da jeg simpelthen ikke magtede alt det der med at føle mig til besvær når jeg var ude og at skulle forsvare mit valg overfor andre.

Det blev vidst også lidt for meget en religion for mig og derfor gik jeg til sidst død i det.

Men det er jo slet ikke fordi at jeg ikke kunne lide at være vegetar. Måske bliver jeg også fuldtidsvegetar igen en dag ude i fremtiden. Men jeg starter i det små. For jeg ved fra tidligere, at det er hårdt at kaste sig 100% ud i en ny livsstil fra dag 1.
Men nu har jeg altså besluttet mig for, at jeg spiser vegetarisk 2 dage om ugen... UDEN at blive fanatisk. I denne uge som vi går ind i nu, skal jeg fx. have grøntsagslassagne, og jeg må indrømme at jeg ikke har kigget bag på den revne ost, om den indeholder animalsk osteløbe. Og det er heller ikke meningen at jeg skal gøre det endnu. Jeg gider ikke at gå sur i det, før jeg er begyndt nemlig.

Med tiden tror jeg så, at jeg vil indføre flere og flere vegetardage herhjemme. Til sidst håber jeg at jeg så faktisk udelukkende spiser vegetarisk herhjemme, men til gengæld spise...Se hele tråden

Att. Admin. - skrevet af Bellacci i Siden

For nogle dage siden lagde jeg et link ind i humor sektionen, under navnet "så er den gal med jægerne igen".

Jeg kan ikke længere se det?

Mvh. Marco.

Ligdele i lommen - skrevet af santiagoamigo i Filosofi, Etik & Religion

Kære alle

Jeg starter lige en tråd her og det har sikkert været oppe og vende før, men det er jo svært som ny lige at vide det.

Jeg betragter mig selv som hardcore veganer, altså jeg levner ikke rum til nogen som helst undtagelser. Og det går faktisk meget godt, jeg synes ikke det længere er besværligt, jeg ved hvad jeg kan/skal spise og jeg finder næsten altid en eller udvej når jeg er sammen med kødspisere uden det volder de store problemer, men alligevel er der en orm som gnaver.

Når jeg kigger i mit klædeskab og på mit fodtøj, så er der en del læderprodukter og en dunjakke, altså kort sagt beklædningsgentande hvor et eller andet sansende væsen har måttet lide en voldsom skæbne for at jeg kunne få opfyldt min forfængelighed. Jeg må være ærlig og indrømme at jeg ikke tænkte over det tidligere, jeg kunne faktisk ikke være mere ligeglad, men efter jeg er blevet veganer har noget ændret sig.

Jeg har en pung af læder som jeg har fået i gave fra en ex for et par år siden, den har derfor stor sentimental værdi, men nu tænker jeg pludselig på at jeg rent faktisk går rundt med ligdele i lomme.

Mit spørgsmål er : hvad bør jeg gøre ? skille mig af med disse ting, og holde ...Se hele tråden

Struer Holstebro, anyone??? - skrevet af Elin i Madklubber & fællesspisning

Buddhist og vegetar søger madklub:) Kvinde, 34, m. to børn på 5 og 2 1/2. Flyttede til Holstebro området for ca 1/2 år siden, og ville ELSKE at møde ligesindede som bor tæt på! Til madklub/fællesspisning, caféture, gåture i parken eller ud i den smukke nordvestjyske natur! Vh. Elin:)

fodtøj - skrevet af anamarija i Filosofi, Etik & Religion

Hvor finder I sko især til vinteren, når skind og læder ikke længere kan accepteres?