Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5921

Nyeste forumemner

Røde linser - skrevet af Lene N i Madlavning

Hej, et lille spørgsmål.
Jeg kan rigtig godt lide røde linser og har spist en del med stor fornøjelse uden problemer.
Nu har jeg to gange på en uge oplevet at blive oppustet, meget luft i maven og næste dag faktisk have det lidt mærkeligt i maven og en smule kvalme indtil jeg havde spist morgenmad.
Andre der kender til det, og måske har en forklaring?

Lille boks med tidslås søges - skrevet af Serenity i Produkter

Jeg kan godt lide at spise peanuts sammen med ris men jeg ved også at hvis jeg har en pose peanuts til at ligge i min lejlighed så kan jeg ikke holde mig fra dem. Viljestyrken er ca. lige så stor som hos en junkie der har noget heroin til at ligge foran sig. Derfor søger jeg en lille boks med en tidslås som jeg kan lægge dem i når jeg har taget hvad jeg skal bruge. Er der mon nogen som ved om man kan købe sådan en boks et sted?

Otto - når julegrisen får et navn - nyt program DR - skrevet af Billie i Filosofi, Etik & Religion

Det bliver interessant at følge tror jeg - der er i hvert tilfælde fokus på det etiske. "Er det sværere at slå grisen ihjel når man har passet den selv i tre uger". Det bliver rig mulighed for at deltage i debatten på diverse fora som facebook osv.

http://www.dr.dk/tv/se/otto/otto-nar-julegrisen-far-et-navn-1-22

HP - sauce til Smæskesteg?? - skrevet af Nikida i Madlavning

Hej alle!!

Uh, har virkelig brug for hjælp

mine forældre kommer forbi i dag, og skal lave Thomas´s smæskesteg for første gang.... Men er ikke helt med på den HP sauce, kan den bruges som marinade til facon?

Kilde - skrevet af HJælp mig tak i Gæsteforum

Hej.
Jeg vil bare høre om man kan stole på den tekst der er her på hjemmesiden da jeg har nogle meget fanatiske venner som ikke tror på det her: I USA fodres dyrene med mere end 80% af den dyrkede majs og mere end 95% af den dyrkede havre. Verdens samlede kvægbestand fortærer alene fødemængder, der svarer til 8,7 milliarder menneskers kaloriebehov – mere end jordens samlede befolkning.
Så hvis du ved om det er rigtigt eller om det står andre steder ville jeg blive rigtig glad:D
På forhånd tusind tak for hjælpen.

Ny, og lidt forvirret :) - skrevet af emmelyn i Diverse

Hejsa.

Nu har jeg læst lidt med her inde- og jeg er egentlig lidt forvirret.
Hvad må jeg kalde mig, uden at støde nogen?

Sagen er den, at jeg rent kostmæssigt, lever en vegansk livsstil. Dette er dog hundrede procent baseret på helbredsmæssige årsager.
Jeg er altså ikke ´veganer´af etiske eller moralske grunde.
Jeg siger at jeg er veganer, fordi det er nemmere for omverden at forstå. Hvis jeg siger jeg er vegetar, vil det blive problematisk for mig, at spise ude- da mange tror at jeg så eksempelvis kan spise mælkeprodukter eller æg.

Men min opfattelse er, at man ikke er veganer, med mindre man primært har valgt sin livsstil "for dyrenes skyld".

Jeg ved jo godt, at jeg sådan rent praktisk, kan kalde mig selv, lige hvad det passer mig. Det er der jo i og for sig, ingen som skal diktere- ude i "den virkelige verden".
Men det lader til at holdningerne her inde, er meget markante, når det kommer til, om man er det ene eller andet. Og ikke mindst HVORFOR man er det.

Så mit egentlige spørgsmål er vel- skal man have den holdning at "det er synd for dyrene", for at kunne tillade sig, at kalde sig veganer?

:)

Mail - skrevet af Frk_Karma i Siden

Hej! :)
Jeg fik en mail om at jeg havde fået en besked herinde. Men når jeg går ind i min indbakke har jeg ingen beskeder.. Er det en fejl eller kan personen der sendte beskeden godt slette den fra min indbakke?

Veganz - skrevet af Christine1989 i Produkter

Hej alle :)

Er der nogle, som ved om den tyske Veganz har lukket deres online butik? :(

Peace - Christine
http://veggiechristy.blogspot.dk/

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed - skrevet af Frk_Karma i Sundhed

Hej VegKon! :)

Jeg er pt. igang med uddannelsen Professionsbachelor i Ernæring og sundhed ved Metropol, og vil rigtig gerne arbejde med at fremme økologi og/eller grøn dyrevenlig mad i fremtiden. Men allerede nu (på 1. semester) tænker jeg meget over arbejdspladser, praktik om et år osv.
Er der andre herinde der er uddannet Prof.BA i Ernæring og Sundhed som vil dele erfaringer med mig?
Gerne idéer til praktiksteder, relevante studiejobs og relevant frivilligt arbejde.

Og selvfølgelig relevante kandidatuddannelser, erhvervsuddannelser, master osv.

Julefrokost ud af huset? - skrevet af TGP i Gæsteforum

Hej alle.
Jeg står og er blevet ansvarlig for julefrokosten på mit arbejde.
Vi er så heldige at have nogle vegetarer blandt os.
Jeg har beklageligvis begrænset erfaring på netop det område, og søger derfor hjælp her.

Hvor, i Københavnsområdet er det godt at få organisk julefrokost fra?
Venligst,
En sognepræst på Vestegnen

Over grænsen - skrevet af Hvid Nerie i Diverse

Hej alle sammen

Første weekend i december skal jeg til Aabenrå, og vil i den anledning gerne et smut over grænsen. Vil gerne have købt nødder, tofu og plantedrik.

Er der nogen der kender til en oplagt butik til formålet?

Slettede billeder i inspirationstråden... - skrevet af rebobopoo i Siden

Hvorfor er alle mine og Bellacci's billeder blevet slettet i inspirationstråden..? Det er kun vores, der er blevet fjernet. Jeg kan stadig se billeder, som andre brugere har postet derinde...

Er det en teknisk fejl, eller har I bare set jer sure på os?

Kh