Grøntsager og frugt

Mødested for vegetarer og veganere

Her kan du møde ligesindede ikke-kødspisere, altså vegetarer, veganere og andet godtfolk, og debattere alt fra etik og filosofi til sundhed og økologi, udveksle yndlingsopskrifter, aftale madklubber, skabe nye venskaber eller måske finde en kæreste med samme kostvaner og værdier som dig. Alle aldersgrupper er velkomne, og siden er selvfølgelig helt gratis at benytte.

Forum

Snak om stort og småt - Her kan der f.eks. udveksles erfaringer med produkter, diskuteres madlavning, aftales madklubber eller hvad som helst andet, også gerne ting som ikke nødvendigvis har noget med vegetarisme at gøre.

Opskrifter

Her er det muligt at dele dine yndlingsopskrifter, så andre også kan få glæde af dem. Efterfølgende kan andre stemme på hvor god de synes din opskrift er, på den måde får vi en liste over de mest populære opskrifter. Opskrifterne bliver selvfølgelig delt ind efter om de er vegetariske, veganske eller for råkostspisere så det er nemt at finde opskrifter som passer til dig.

Chat

Chat for vegetarer og veganere Skriv med andre ligesindede. Hyggesnak og seriøse debatter. Hvis der er nogen inde på chatten vil linket i topmenuen være grønt og der vil være et tal i en parantes som angiver hvor mange der er inde på chatten. Siden har flest besøgende omkring kl 21, og det vil derfor være mest sansyntligt at finde andre på chatten omkring dette tidspunkt.

Profilsøgning

Vegetar-dating - Søg i profilerne efter andre vegetarer og veganere. Du kan søge på forskellige kriterier som f.eks geografisk placering, partnerstatus, alder eller kost; vegetarer, veganere osv.

Tilmeldte brugere: 5624

Nyeste forumemner

Overgang til vegetarisk - hvordan? - skrevet af ChemFreak i Sundhed

Jeg har nu været spirituel i godt 4 måneder, og i den tid har jeg været en del af Brahma Kumaris.
I den forbindelse stødte jeg første gang på en hel samling af vegetariske mennesker. De, der identificerer sig med vores synspunkter, støder også på udfordringen omkring vegetarisk kost.

Mange har svært ved at sluge den, fordi det er en ret radikal ændring at foretage sig.
Men jeg har kendt vegetarer gennem flere år. Flere i min omgangskreds er vegetarer - og jeg har selv snust til emnet i flere omgange.

Det endelige mål er
- At blive HELT kødfri
- At leve ægfrit
- At leve frit for løg og hvidløg

De sidste er sværere. Derfor starter jeg med kød, og så tager jeg de andre hen ad vejen.
Altså starter jeg som \"almindelig\" vegetar og så må jeg blive veganer efterhånden som jeg vænner mig til livsstilen.

Jeg har aldrig været den store kødspiser. Jeg er ikke den store kødspiser.
Er overhovedet ikke typen, der har brug for en stor bøf - fisk og kylling er okay, men jeg savner ikke mit kød på mine kødfri dage, som jeg har en del af.

Beslutningen er taget, fordi jeg har en kæmpe kærlighed til Brahma Kumaris, og ønsker at være her resten af mit liv.
Derfor vælger jeg a...Se hele tråden

At have barn og være eneste "særling" - skrevet af Elis i Vegetarisme og omverdenen

Åh ja..
Jeg har som beskrevet en søn - men jeg er altså den eneste i miles omkreds som spiser vegetarisk, og gerne vil gå videre til veganisme. Det kan være rigtig svært, nu hvor det ikke kun handler om min levestil.
Hvis I selv har børn, hvordan lever I så? (set på at modsatte forælder ikke er).

Der er jo mange spørgsmål i sådan en sag - skal man bestemme hvad barnet spiser? Hvor meget information skal de vide omkring kødet? etc.
Selv er vi nået frem til, at han får kød de dage han har lyst til det, men at det er meget vigtigt at have flere vegetariske og veganske dage om ugen. OGSÅ far. Og så at det er vigtigt at han ved hvad kød er.

Hørfrø - skrevet af Niels T i Sundhed

Til frokost tog jeg mig en skål yoghurt med 55 gram hørfrø, men bagefter fik jeg det dårligt. Jeg fik ondt i maven. Er der nogen herinde der ved om hørfrø i store mængder er farlige?

Sundheds- og livsstilsbøger til salg - skrevet af Charlotte i Gæsteforum

Hej allesammen,
Jeg ville bare gøre opmærksom på, at jeg har nogle fantastiske sundheds og livsstilsbøger til salg på dba.dk

Blandt andet:
- Calabrese, Karyn (2011): Soak your nuts. Cleansing with Karyn. Secrets for inner healing and outer beauty. Book Publishing Company. (Om raw food, detox og sund, vegansk livsstil) (På english, ny og ubrugt stand)

- Casupei & Kaupert (2010): Raw Food. Intelligent, forførende og sund mad til alle. Thaning & Appel. (På dansk, ny og ubrugt stand)

- Silverstone, Alicia (2009): The Kind Diet. A simple guide to feeling great, losing
weight, and saving the planet. Rodale. (På engelsk, New York Times Bestseller! ny og ubrugt stand)

- Carr, Kris (2011): Crazy Sexy Diet. Eat your veggies, ignite your spark andlive like you mean it. Skirt Publications. (På engelsk, New York Times Bestseller! Så god som ny)

- Porter, Jessica (2004): The hip chick’s guide to macrobiotics. A philosophy for
achieving a radiant mind and fabulous body. Avery. (På engelsk, brugt men i rigtig god stand)

- Palmcrantz & Lilja (2008): Raw food for livet. Borgen. (På dansk, ny og ubrugt stand)

- Skovgaard (ed.) et al. (2010): Sund skepsis og sund fornuft. D...Se hele tråden

Spise solsikkeskaller - hvorfor egenligt ikke? - skrevet af Tqooa i Sundhed

Jeg har hørt at man ikke må spise solsikkefrøskallaer, men hvorfor må man ikke det?
På forhånd tak :)

Troen på evigt liv holder os tilbage - skrevet af Serenity i Filosofi, Etik & Religion

Jeg fandt følgende i en facebook gruppe. Hvad er jeres tanker?

This poor old lady is holding Heaven Is for Real, a book that tries to convince people of the existence of heaven with no good evidence. She's probably expecting to be taken up to heaven when she dies, but the sad reality is that she may cease to exist. This is beyond TERRIBLE. People cling to the idea of heaven because they understandably hate the idea of permanent annihilation. But when people assert that heaven exists, as though it were fact, it causes people to complacently accept death and they stop fighting death. If everyone feared death as they should, then life-extension research would be a top priority for everyone, and SENS Research Foundation would easily get enough funding. But as it is right now, over half the world insists that an afterlife exists, and this holds us all back. So ask yourself, what can you do to make people doubt the afterlife?

"𝘛𝘩𝘪𝘴 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘰𝘯𝘭𝘺 𝘭𝘪𝘧𝘦 𝘸𝘦'𝘳𝘦 𝘤𝘦𝘳𝘵𝘢𝘪𝘯...Se hele tråden

Augustfråder i Odense - skrevet af Karat i Madklubber & fællesspisning

Så er det ved at være længe siden, jeg har holdt fællesfråder og da weekenden d.15-17 august også er den første, hvor min datter skal blive på sin efterskole, må det være tid til, at jeg holder endnu en fællesfråder.
Det foregår efter almindeligt fællesfråder princip:
Alle medbringer en eller flere retter vegansk mad/snacks eller lignende og lidt at drikke til i løbet af weekenden. Der kan sove 6 i lejligheden og 4 ude i haven (medbring selv telt). Husk liggeunderlag og soveposer.
Jeg er klar til at få gæster fra klokken 15 og så hygger og hippier vi til folk tager hjem i løbet af søndag eftermiddag. Jeg har ikke bil til at hente og bringe, men der går bus (21-23 mod Højby) fra Odense Banegård. Man står af ved endestationen og så kommer jeg op og henter - det tager max 5 minutter at gå fra busstoppestedet til lejligheden.

Kom endelig og hyg med :-)

Listen ind til nu er
Inde:
Per
Tama (+kæreste)
Mig selv

Dagsterrorister (der ikke sover her, men kommer forbi og hygger - tæller ikke med i max antal af personer)
Kamilla
Zahra
Juli
Tine

Nietzsche´s livsfilosofi - skrevet af Curator i Filosofi, Etik & Religion

Filosoffen Anders Fogh Jensen gav foredrag på ARKEN Museum for Moderne Kunst. Jeg kan specielt lide foredraget fordi han ikke bruger så meget tid på at tale om Nietzsches liv.

Mange definerer sig ofte selv som det ene eller andet. Her en frigørende filosofi om at mærke efter, hvad det er man vil. Jeg mener det er det, der ultimativt må gælde.

Nietzsche vil nok se lidt skævt til den forsigtige karma og helsesnak herinde og sige tag plads i verden ;)

http://www.youtube.com/watch?v=AHhMzJp-D5g

God fornøjelse.

Bananfluer! - skrevet af Gittoh i Diverse

Hej jeg har jo altid en masse frisk frugt og grønt i mit køkken, mit problem er bare at der et par gange om året kommer en invasion af bananfluer i min lejlighed!(/i køkkenet)

Hvad gør I med dem?

Jeg gemmer mit frugt i mine skabe/køleskab og sprøjter alle dem jeg ser eller klapper dem når de kommer flyvende og sprøjter i mit vindue.
Mit køkken er rent og der ligger aldrig noget og rådner eller lignende. Jeg tror jeg får dem hentet hjem fra butikkerne :(
jeg undgår ellers at købe frisk frugt eller grønt hvis jeg spotter en bananflue i butikken.

Jerntilskud - skrevet af Mudpony i Sundhed

Der er sikkert skrevet side op og side ned om dette emne i forvejen, men jeg kan alligevel ikke helt finde svar på hvad jeg søger.

Jeg har mistanke om at jeg mangler jern, da jeg - når jeg tænker over det - måske ikke spiser en super jernholdig kost. Ved godt at jeg burde spørge min læge, men det har jeg dårlige erfaringer med. Standart svaret plejer at være: hold op med at ryge og spis noget kød.

Jeg ved godt at det bedste ville være at spise en sund og varieret jernholdig kost, men jeg er simpelthen så dårlig til at holde styr på hvad jeg spiser hvornår. Det lyder lidt mærkeligt men min appetit svinger meget og det skyldes måske lidt stress og en uregelmæssig hverdag. Øver mig i det, men det tager tid.

Indtil videre har jeg købt jerntilskud i form af dråber, og planlægger at tage det moderat, da for meget jern, især hæmjern (som jeg går ud fra det er lavet af) heller ikke er sundt. Ved i hvordan det er lavet? Hvis det er hæmjern, er det så udvundet fra dyr? Der står ikke noget på etiketten.

Hov, fik lige en god ide. Som bloddoner får man vist tjekket alt det der skal tjekkes alligevel. Det har jeg, i nogen tid, tænkt på at melde mig til, men nu må jeg lige få tage...Se hele tråden

Økologisk mælk: okay eller dyrplageri? - skrevet af twerkinsoff i Diverse

Jeg har ikke kunnet finde noget info angående økologiske køers kalve. Hvor længe må koen beholde sin kalv?

Peace <3

Økologisk grønt hvor? - skrevet af Animalsaremyfriends i Produkter

Hej :D Er der evt. nogle der ved hvor man kan købe Økologisk frugt og grønt, på nettet fra udlandet?
Hvor man kan få de basis ting samt specielle frugter? 100% Økologisk.

Til okay penge, da i Nordjylland, er prisen rimelig høj, men dog fair, men samtidig med det, finder man ikke så tit nyt af Økologi, og det er træls at man f.eks af frugt stort set kun kan købe Æbler, bananer, Kiwi, (i ny og næ nektariner) osv. der kommer lidt andet en sjældent gang imellem, men ville være nemmere hvis man kunne købe en kasse hvor man selv blander på nettet i udlandet :)