Gulerodsboller m. kerner og frø
Vegansk
Kog 2 dl. vand og hæld det i en skål sammen med 3 dl. kold vand = 5 dl. lunkent vand.Smuldre gæren ud i vandet og rør rundt til det er opløst.
Havregryn, revne gulerødder, sirup, olie, salt, solsikkekerner, græskarkerner, chiafrø og hørfrø tilsættes. Rør rundt.
Hvedemel og grahamsmel tilsættes.
Rør rundt til det bliver til en klump.
Lad dejen hæve i 30 min.
Form dejen til boller med 2 skeer (dyb skeerne i vand mellem hver bolle, så dejen ikke hænger fast)
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad bollerne hæve i cirka 10 min.
Bag bollerne i cirka 20 min.
- Kan fryses
- Bliver cirka til 16 boller
Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af Majken
1 pk. gær (50 g.)
2 store gulerødder eller 4 små gulerødder
150 g. havregryn
300 g. grahamsmel
250 g. hvedemel
30 g. chiafrø
40 g. solsikkekerner
40 g. hørfrø
40 g. græskerkerner
½ dl. olie (evt. olivenolie)
1 spsk. sirup (evt. agave sirup)
1 tsk. salt (evt. krydderurtesalt)
Havremælk til at pensle med
Skrevet af Majken
Ingredienser:
5 dl. lunkent vand1 pk. gær (50 g.)
2 store gulerødder eller 4 små gulerødder
150 g. havregryn
300 g. grahamsmel
250 g. hvedemel
30 g. chiafrø
40 g. solsikkekerner
40 g. hørfrø
40 g. græskerkerner
½ dl. olie (evt. olivenolie)
1 spsk. sirup (evt. agave sirup)
1 tsk. salt (evt. krydderurtesalt)
Havremælk til at pensle med
Kommentarer
Fallen angel
9 år siden
9 år siden
Virkelig gode! Lavede en masse til 5 personer og de var væk før der var gået en time!