Gulerodssuppe med mandel-æble-salsa
Vegansk
Sådan gør duSUPPE: Pil løg, skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med skyllede linser, bouillon, mynte og cayennepeber, og lad suppen simre under låg i ca. en halv time, til alt er mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, cayennepeber og eddike.
SALSA: Hak mandlerne groft, og rist dem på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Hak persillen groft. Skær æblet i små terninger, udelad kernehuset, og vend terningerne i eddiken.
SERVERING: Bland æbler, mandler, persille, hvidløg, olie, mynte, og smag til med salt. Server suppen med salsa på toppen.
- opskriften og billedet kommer fra Politiken.
Bedømmelse: 8 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af bee
4 personer
Suppe
100 g løg
250 g gulerødder
100 g tørrede røde linser
1 l grønsagsbouillon
2 tsk. tørret mynte
ca. 2 spsk. æbleeddike
cayennepeber, efter smag
salt
Mandel-æble-salsa
50 g mandler
3 spsk. hakket bredbladet persille
1-2 pigeonæbler, eller andre æbler, ca. 100 g
1 spsk. æbleeddike
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret mynte
salt
Skrevet af bee
Ingredienser:
INGREDIENSER4 personer
Suppe
100 g løg
250 g gulerødder
100 g tørrede røde linser
1 l grønsagsbouillon
2 tsk. tørret mynte
ca. 2 spsk. æbleeddike
cayennepeber, efter smag
salt
Mandel-æble-salsa
50 g mandler
3 spsk. hakket bredbladet persille
1-2 pigeonæbler, eller andre æbler, ca. 100 g
1 spsk. æbleeddike
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret mynte
salt
Alle opskrifter af bee:
Bulgur med abrikos
Ølkage
Falafler med byg
Peberpostej
Instant hindbær-dadel-banan is
Koldhævet brød med soltørrede tomater
Porre- & tomatpie
Hvedepostej
Sorbet med mango
Pesto med baslikum
Krydret æblemoussaka med nøddefars
Kommentarer
Mrs Darling
13 år siden
13 år siden
ej den ser lækker ud lidt mulligatawny agtig, den må jeg snart lave
nougatzebra
12 år siden
12 år siden
Tak for opskriften :-)
Rigtig flot og lækker suppe! Kombinationen af farver og teksturer var vellykket. Dog er portionsstørrelsen i underkanten til fire personer (med mindre det er til en forret). Der blev kun til 4 tallerkener suppe, så vi delte den mellem to personer.
Vi kom ikke mynte i, men den blev lækker alligevel :-)