Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Indisk inspireret karryret

Indisk inspireret karryret

Vegansk

Tager 25 minutter at lave, og børn elsker retten :)

Sæt en liter vand over og koge med salt, peber, 1 bullion terning og 2 tsk røget paprika.
Når set koger, så put dine soyastrips vandet og lad dem koge efter anvisningen på pakken - typisk 15 minutter...

Imens sættes ris og linser over med lidt salt i vandet
Når det koger skal de have cirka 20 minutter.

Nu hvor det hele står og bobler, så hak da gullerødderne i skiver, snit løget samt chilien fint, og skær blomkålen i fine små buketter.

Når soyastripsne har kogt i et kvarter så hældes vandet fra, og de sættes til at dryppe i en si.

Bunden af en gryde dækkes med olie, der sættes over ved høj varme. Når olien er varm brændes 2 tsk karrypulver af.
Når karryen er brændt og køkkenet dufter, tilsættes løg og chilli der svitses kort tid inden bønner, blomkål og gulerødder tilsættes...
Giv det lige et hurtigt vend i olien og tilsæt derefter soyastrips og mango.

Så snart grøntsagerne begynder at blive brune - og det går hurtigt - tilsættes 1 dl vand og al kokosmælken - og der skrues ned på middel varme.

Når retten igen koger tilsæt da rød karrypasta, tomatpurre og peanutbutter. Læg låg på og lad det simre i cirka 10 minutter.

10 minutter senere er risene og gryderetten færdige.
Hæld vandet fra risene og server i skåle - nok til 4.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af chris

Ingredienser:

400 ml kokosmælk
250 g soyastrips
200 g gulerødder
100 g blomkål
100 g grønne bønner
50 g frossen spinat
50 g tørret, udblødt mango
2 tsk madraskarry
1 bullion terning
1 tsk rød karrypasta
1 spsk peanutbutter
1 udkernet sød chili
1 løg
1 ds tomatpurre
1 dl vand
Salt
Peber
Røget paprika
Olie

100 g vilde ris
100 g beluga linser
100 g røde linser

Evt. Naan brød

 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af chris:



Grov bondesalat.