Pommes (fedt) frites
Vegansk
Tænd din ovn på 275 grader (varmluft) og kog X antal kartofler møre i letsaltet vand. Hæld derefter vandet fra, og lad dem stå uden låg i gryden og dampe af. Brug derefter et lille piskeris, eller din håndflade (hvis kartoflerne er afkølede nok) til at mase dem i mundrette stykker. Ja, du læste rigtigt. De skal smadres!Læg dem på en bageplade med bagepapir. Det gør ikke noget hvis nogle af kartoffelstykkerne er mindre, og nogle lidt større, eller at de ligger tæt på bagepladen fordi de er blevet most lidt hist og pist. Det får dem bare til at hænge let sammen under bagningen, og gør dem endnu mere lækre! Bag dem i ca. 20 minutter. Vend dem evt. efter 10-15 minutter for at sikre dig, at de bliver så sprøde som muligt.
Servér dem sammen med ketchup og hjemmelavet mayonaisse til en saftig veggieburger, veggiedeller eller, som knasende tilbehør til farverige salater og pandestegte grøntsager!
http://hijaluna.wordpress.com/2013/01/04/pommes-fedtfrites/
Bedømmelse: 7 / 10 på 3 stemmer.
Skrevet af Luna_Månebarn
Økologiske kartofler med skræl
Paprika (evt. røget)
Havsalt
Skrevet af Luna_Månebarn
Ingredienser:
Økologiske kartofler med skræl
Paprika (evt. røget)
Havsalt
Kommentarer
shmuel
11 år siden
11 år siden
forvirrende med overskriften, haha men skulle man smadre dem lidt i gryden Med vandet, eller skal man først hælde vandet fra ?
Luna_Månebarn
11 år siden
11 år siden
Ha ha. Ja man skal lige tænke lidt over den. Nej, vandet skal hældes fra først. ...og kartoflerne står og damper lidt af inden.
VerdensDejligste
11 år siden
11 år siden
De var virkelig lækre. Tak for opskriften.