Moussaka med Spelt og Rødbeder
Vegansk
Min mors opskrift:Fars:
Rødbederne koges møre. (~30-40 min.)
Spelten koges i ~20 min.
Sæt hørfrøene i blød i 20-30 minutter.
Bland de kogte, hakkede rødbeder med mandlerne, skalotteløg og presset hvidløg og blend det sammen.
Rør spelten og de blendede hørfrø i farsen.
Farsen krydres med f.eks. basilikum, oregano, rosmarin samt salt og peber.
Tomat-champignon-sovs
Champignongerne hakkes og steges i lidt olie.
Champignongerne blendes med en dåse hakkede tomater.
Krydres efter behov.
Auberginerne skæres i tykke skiver og steges møre i olie.
Det hele samles i et ildfast fad på denne måde:
Først et lag fars, dernæst et lag auberginer, dernæst endnu et lag fars og slut af med et lag tomat-champignon-sovs.
Hæld ~1/2-1 dl rismælk henover, for at undgå udtørring.
Bages i oven ca. 30 min. ved 200 grader.
Serveringsforslag:
Grøn salat & brød.
Bedømmelse: 7 / 10 på 3 stemmer.
Skrevet af Marcus
2 dl spelt
2 rødbeder
1-2 mandler
2-3 skalotteløg
1 stort fed hvidløg
1/2 dl hørfrø
Tomat-champignon-sovs:
250 g champignon
1 ds hakkede tomater
2 små eller 1 stor aubergine(r)
Olivenolie
1 dl rismælk
Skrevet af Marcus
Ingredienser:
Fars:2 dl spelt
2 rødbeder
1-2 mandler
2-3 skalotteløg
1 stort fed hvidløg
1/2 dl hørfrø
Tomat-champignon-sovs:
250 g champignon
1 ds hakkede tomater
2 små eller 1 stor aubergine(r)
Olivenolie
1 dl rismælk