Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Klimakampagne: Earth hour - take 2

 

Aktivisme, Happenings & Organisationer

Buch
Forum-indlæg: 324
Område: KBH
Dato: 19/3 2012 22:13 | Indlæg redigeret den: 19/3 2012 22:51

Nu er der netop afholdt hyggeligt møde og derfor flere informationer omkring WWF internationale klimakampagne !

IntroDer er 3 aktiviteter man kan vælge at deltage i:

1) Skilte påsætning på cykler: Det er små nummerplader med tilhørende strips der deles ud til forbipasserende cyklister. Skiltene er reklame for hoved-eventen den 31/3. - De er ganske nydelige kan jeg tilføje :)

2) Uddeling af flyers på s-tog stationer, som er Hovebanen, Østerport, Vesterport, og Lyngby st. Man får selvfølgelig betalt sin rejse af WWF. Det er en aktivitet for de morgenfriske, hvor vi fanger passagerne i morgen trafikken. Man er bliver klædt på med lille indledning til hvordan man udviser høflighed og fanger folks opmærksomhed på en positiv facon. Der er intet med at kræve penge af folk, så de fleste tager det meget pænt. For ikke at ligne en platugle bliver man iklædt en WWF vest.

3) Hoved-eventen!!! Hoved-eventen er forskellig fra land til land. Danmark er jo nok mest kendt for den lille havfrue, men hun er jo rimelig miljøvenlig ;) Derudover er DK kendt for sine cykler - Derfor er der arrangeret en et cykeloptog gennem København: http://earthhour.wwf.dk/event Her er der også brug for nogle hænder til bl.a: uddeling af knæklys og flyers, frivillige i panda kostume, nogle til at stoppe trafikken (ja vi stopper trafikken!) og selvfølgelig nogle til oprydning efter eventen. - Det bliver monster hyggeligt.

Datoen for cykelskilte er den 21 og 22 foran vor frue kirke mellem 15-17
Datoen for flyers uddeling på s-tog stationerne er den 28 og 29 kl 6.30-9.30 - Der er cafelatte til de søde morgenfriske frivillige der møder op selvfølgelig

Man er bestemt ikke forpligtet til at deltage alle dage, man kan hvad man kan overskue, bare en dag gør en forskel, for vi ønsker flere hænder :) Kontakt gerne mig på cathrine_buch@hotmail.com for yderligere information, eller endnu bedre: Anna Liv som er kampagne kordinator og som deltager i alle aktiviteterne: a.eberlein@wwf.dk

At slukke lyset en time fra 20:20 til 21:30 er et signal - en demo til verdens regeringer, hvor vi understreger at de skal tage ansvar NU! Derudover er der i de sidste 2 år kampagner indført Beyond the hour der går ud på drage vedvarende forhandlinger for klimaet med regeringerne, så nej, det handler ikke om at spare strøm i en time! ;) Det handler om at gøre opmærksomhed på klimaet og skabe bindende aftaler fra regeringerne og de store selskaber for at redde klimaet mens vi endnu kan.

Kort info fra WWFs hjemmeside: http://www.wwf.dk/dk/Menu/Nyheder/Nu+laver+danskerne+deres+egne+klimaaftaler
Internationale hjemmeside: http://www.earthhour.org/

- Også er der selvfølgelig cykeloptoget genem København den 31/3 fra 19:30 til 22, som er totalt u-forpligtigende og bare super hyggeligt. - Der skal selvfølgelig komme flest muligt og bakke op, så husk at informer vennerne og mød op på Kongens Nytorv! :)

Håber at se/høre fra jer!

Venlig panda hilsen
Cathrine
20marts2012
Forum-indlæg: 28
Område: KBH
Dato: 20/3 2012 18:56

At slukke lyset en time fra 20:20 til 21:30 er et signal - en demo til
[...] at bruge mere co2 v.hj.a. flere stearinlys som bruger mere co2 end at have lyset tændt den ene time. Siden 2007 er der ikke sket ret meget udover vi skal famle os frem i den ene time, med mindre det er lyst nok så vi alligevel godt kan slukke lyset.

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1526417.ece


Citatet er fra nedenstående link
Udfordringen med at skære dramatisk i stigende globale CO2-udledninger underspilles ofte. Kampagner fortæller os, at hvis vi husker at slukke lyset, tage cyklen og spise mindre kød, så går det nok. I sig selv fornuftige råd, men klimapolitisk gør de ingen forskel.

For at give en fornemmelse af størrelsesordenen på udfordringen lavede Det Internationale Energiagentur, IEA, i 2007 følgende beregning. Hvis vi skal halvere verdens CO2-udledning i 2050, skal vi:

– bygge 30 nye atomkraftværker,

– opsætte 17.000 nye vindmøller,

– opføre 400 kraftværker, der fyrer med biomasse,

– bygge 42 nye gas- og kulkraftværker, der opsamler alt den CO2, de ellers ville udlede og endelig

– opføre 2 nye dæmninger på størrelse med De Tre Slugters-dæmningen i Kina, der er verdens største.

Det lyder ikke umuligt, selv om det er en stor opgave og pokkers dyrt. Problemet er blot, at vi skal gøre det hvert eneste år i de næste 40 år. Det er i bedste fald helt urealistisk.

Det er altså ønsketænkning og en forfejlet analyse, hvis man tror eller påstår, at verden nemt kan omstilles til vedvarende energi.


http://politiken.dk/debat/kroniker/article1041235.ece