Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Go Vegan: Ny smuk hjemmeside, facebook og twitter

 

Aktivisme, Happenings & Organisationer

Sider: << < 1 2 3 4 > >>
Rovdyr
Forum-indlæg: 585
Område: KBH
Dato: 23/4 2012 16:46

jeg prøver at se det fra en kødæders synspunkt!!


Som stedets ekspert på området kan jeg sige at jeg på ingen måde føler mig truet af at folk siger hvad de mener. Jeg bliver meget mere skeptisk når de pynter på deres holdninger for at gøre dem mere spiselige. Jeg er ikke enig med dem, men jeg syntes at det er fint at de toner helt rent flag.

Det er også bedre for dem selv. De støtter og allierede de tiltrækker (og de skal nok tiltrække nogle), ved hvad de går ind til. Ingen overraskelser.
ChiZhai
Forum-indlæg: 292
Område: KBH
Administrator
Dato: 23/4 2012 17:23

ChiZhai: jeg prøver at se det fra en kødæders synspunkt!!, i skriv at man lige så godt kunne æde handicappede som grise. arko handicappede =svin eller kyllinger.

Det er altså ikke helt det der står. Der ræsonneres for, at intelligens ikke kan bruges som retfærdiggørelse af udnyttelse af dyr, da man så kunne bruge samme argument til at retfærdiggøre vold mod mentalt handicappede mennesker.

Når I nu skriver, at I er imod heterosexisme, hvorfor har I så et billede af en mand med makeup. Er dette ikke netop den heteroseksistiske kartoffels stereotype billede af en bøsse?

Personen skal symbolisere en, der netop kunne være offer for heterosexisme, ligesom man meget vel kunne forestille sig koen være offer for speciesisme og afrikaneren kunne være offer for racisme. Tror du budskabet ville være lige så tydeligt, hvis det havde været en ganske "almindelig" mand eller dame på billedet? Jeg er meget åben for forslag.
GreenEnergy
Forum-indlæg: 944
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 23/4 2012 19:29

ChiZhai: jå ok ikke æde så. men det styrker det ikke bare mit argument at jeg læser/husker forkert?'

Jeg har et eksempel fra det virkelie verden hvor en vikar fortæller om kødindustrien til nogle skole elever, vist nok noget med hønsefarme = KZ-lejer, noget tid efter kommer han tilbage i klassen og alle børnende tror at han er nazist, fordi de kun huskede dele af hans fortælling. ligeså kan det gennemsnitlige menneske heller ikke huske den nøjagtige formulering at en tekst.

jeg har ingen form for etos der ville kunne styrke mine synspunkter/argument, ud over dette eksempel og det jeg selv har været kødæder.

I vil i mange tilfælde fremstå som repesentanter for veganer, da dem der få flyeren måske ikke kender andre veganer (ved godt jeres primære målgruppe er folk i ungdomshus miljøet hvor alle kender en veganer)

jeg er selv enig i meste af det i skriver, det ern meget muligt jeg ikke kender jeres målgruppe godt nok


Taabis
Forum-indlæg: 491
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 23/4 2012 21:52 | Indlæg redigeret den: 23/4 2012 22:53

GreenEnergy og Jacob: Vil godt lige slå fast, at den primære målgruppe absolut ikke kun er folk i Ungdomshuset-lignende miljøer (de fleste der kender i øvrigt alle argumenterne i forvejen...), men ALLE mennesker.
Jeg har på mit job i dag fået nogle af de ellers svært normative Gentofte-læger til at læse GoVegan-manifestet mm. igennem (suppleret med en mægtig fin, målgruppe-orienteret kronik fra Information, som jeg også lige printede til dem: http://www.information.dk/298883 ), de er absolut ikke ungdomshuset segment, men faktisk ret interesserede og nysgerrige, og har selv efterspurgt uddybende forklaring, da emnet veganisme i forvejen berøres ofte i vores pauser...

Ideen (og som jeg ser det, GoVegan's berettigelse) er, at hvis man lægger kortene ud og argumenterer sagligt og ærligt, uden følelsesporno, uden kompromis, kan man, hvis ikke omvende (selvom det selvfølgelig ku' være fedt), så i al fald oplyse om det etiske rationale bag, samt årsagen til veganisme, og forhåbentligt sætte tanker i gang blandt de folk der ellers til dagligt er lullet i søvn, eller benytter "dyrevelfærd" som en form for hvilepude...

GoVegan er netop tænkt som en kompromisløs, mål-orienteret gruppe.

I øvrigt er jeg vild med hjemmesidens look, farver, opbygning, det hele :-). Keep up the good work, Christian.
T-rex
Forum-indlæg: 571
Opskrifter: 38
Område: Århus
Dato: 24/4 2012 09:42

Jeg synes, I fortjener mere ros for jeres arbejde, så jeg kommer lige på banen igen ;)
Det ser rigtig godt ud! Er vild med designet og opbygningen af hjemmesiden. Det ligner et rigtig godt udgangspunkt for en god og kompromisløs veganerhjemmeside.

T-rex kan biddrage med videoer, hvis det ønskes.. jeg starter på studie igen til september (Film & Medier), så har jeg mulighed for at kreere videoer. Nok også i ferien (juli/august), men helt sikkert fra september. Kunne det friste med noget videomateriale? =)
Facon
Forum-indlæg: 138
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 24/4 2012 11:09

Fedt med så meget konstruktiv kritik.

Jeg mener helt klart, det er relevant at lave lighedstegn mellem de forskellige undertrykkelsesformer, da de netop baserer sig på det samme - diskrimination på baggrund af et irrelevant kriterie. Tvivler på at folk ville studse særligt over at lave lighedstegn mellem racisme, sexisme og heterosexisme, og det er netop derfor, det kan lægge op til (provokerende) refleksion at inddrage speciesisme i den sammenhæng.

Mht. debatten om planters følelser, vil jeg kopiere mit indlæg fra en tidligere debat og håbe, at folk gider læse teksten i linket:

Jeg studerer selv psykologi, herunder biologisk nervepsykologi og kognition, og jeg mener, man laver en fejlslutning mellem det at kunne reagere på omgivelserne og det at kunne føle: \\\\\\\"The confusion arises when the assumption is made that such plant ‘behavior’ is caused by the plants “subjectively experiencing the world through sense data” rather than by insentient hormonal, electrical, mechanical, and chemical processes\\\\\\\" - uddrag fra denne tekst, som forklarer det kort og godt: http://unpopularveganessays.blogspot.com/2009/06/plant-sentience.html
Facon
Forum-indlæg: 138
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 24/4 2012 11:10

Og i øvrigt fedt med videoer, T-Rex, det kan jeg sagtens forestille mig, at vi kan bruge! Kan sige det til mødet, og så kan folk jo tænke over, hvad man kan bruge filmmediet til!
JacobK
Forum-indlæg: 193
Område: KBH
Dato: 24/4 2012 14:07 | Indlæg redigeret den: 24/4 2012 14:11

Taabis skrev: Jeg har på mit job i dag fået nogle af de ellers svært normative Gentofte-læger til at læse GoVegan-manifestet mm. igennem (suppleret med en mægtig fin, målgruppe-orienteret kronik fra Information, som jeg også lige printede til dem: http://www.information.dk/298883 ), de er absolut ikke ungdomshuset segment, men faktisk ret interesserede og nysgerrige, og har selv efterspurgt uddybende forklaring, da emnet veganisme i forvejen berøres ofte i vores pauser...

Den artikel, som du linker til er skrevet af Rune-Christoffer Dragsdahl. Nu kender jeg tilfældigvis RC personligt, og han er IKKE veganer. Han har faktisk en meget pragmatisk tilgang til emnet og slår især på argumenter som bæredygtighed. Derfor er han en modsætning til *Go Vegan*, der efter min opfattelse, kun anvender etiske argumenter.

Hvis man vil læse flere af RCs debatindlæg, kan de findes her på hans hjemmeside:
http://runechristoffer.dk/

Han holder også foredrag i "den gule villa", Dirch Passers Alle 2, Frederiksberg nu på lørdag kl. 14:30. Foredraget hedder "Kødspisning og vegetarisme - et tværkulturelt perspektiv". Jeg kommer :)
lyra
Forum-indlæg: 1310
Område: KBH
Dato: 24/4 2012 14:23

det har jeg også hørt om det foredrag jacob! ku være man sku joine :)

jeg forestiller mig også sammenkædningen af de forskellige diskriminationer som en illustration på sammenhængen mellem dem alle. hvordan race også spiller ind ifht køn, køn ifht species, klasse ifht seksualitet, etc.
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 24/4 2012 21:54 | Indlæg redigeret den: 24/4 2012 21:57

Jeg vil også gerne rose jer for alt jeres gode arbejde! :D

Jeg linkede til hjemmesiden fra min (Månebarnets) Facebookside tidligere i dag. Det er mit klare indtryk at der er ret mange vegetarer og altspisende der føler den, så jeg var lidt spændt på om der mon ville komme negativer reaktioner. Men, nej... Opslaget fik ikke nær så meget opmærksomhed som dét jeg postede lidt senere vedrørende en kogebog på tilbud - men hvad kan man gøre? :-P


Jeg har endnu ikke fundet noget jeg kan sætte fingeren på i forhold til forbedringer - jeg er vild med den direkte og ærlige tilgang, som ikke er anklagende eller personligt rettet.

lyra
Forum-indlæg: 1310
Område: KBH
Dato: 24/4 2012 22:50

fedt de følte den luna!
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 25/4 2012 08:46

Ha ha! Ja, jeg "føler" heldigvis ikke de "følger" den - det kan jeg se. ;)

Laika
Forum-indlæg: 1100
Opskrifter: 8
Område: Sjælland
Dato: 26/4 2012 09:48

Jeg spiser planter, fordi man slår færre planter ihjel på den måde, end ved at spise dyr, og fordi planter ikke har en bevidsthed (så vidt det vides da ;o) , som de højerestående dyr har (alt over koral-niveau) - Men at sige, de ikke har følelser, når de har, det synes jeg er at diskriminere dem =) Man skal bare skelne mellem det at kunne føle, og det at kunne opfatte sine følelser, på andet end cellulært niveau.

Men jeg synes det er et nice koncept udover det, som sagt. Planters følelsesliv er bare lige min kæphest xD
reli
Forum-indlæg: 251
Område: Midtjylland
Dato: 27/4 2012 23:34 | Indlæg redigeret den: 27/4 2012 23:46

Jeg er også meget begejstret for både hjemmesiden og flyeren. :)
Den giver et fint udgangspunkt for diskussionen med kødspisere og vegetarer. Sådan noget synes jeg, har manglet på dansk.

Men den er nok mere egnet til at blive brugt som diskussionsgrundlag end til uddeling i gågaden i Herning. Jeg kan godt se, at noget af indholdet kan misforstås, hvis læseren gerne vil misforstå det, men derfor synes jeg ikke, i skal lave om på det. Emnet er alligevel for komplekst til at kunne koges ned til en flyer, som vil gøre hr. og fru Danmark til veganere.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 10/6 2012 14:27 | Indlæg redigeret den: 10/6 2012 15:25

Hej.

Jeg var lige inde og kigge og læse lidt rundt på jeres hjemmeside igen og synes den er blevet rigtig flot :)
Der er sandelig sket noget siden jeg kiggede sidst i april mån..

Jeg prøvede også at se lidt af den video, som i refererer til at man skal bruge 12 min. på at se, men pyyh den er godt nok lige på og hårdt.
Jeg nåede "kun" lige til, da de stakkels små søde grislinger blev smidt sårede, blødende og lidende ned i containeren til at lide en langsom og pinefuld død :(
Hvis nogen kan se det hele igennem udenvidere, så må de være ret hardcore.

Men kan/skal vi gå ud fra, at det står lige slemt til i Danmark ang. sådan en hårdhændet, ondskabsfuld og forfærdelig mishandlende behandling af dyr i landbruget, som det foregår i USA?
Og andre lande i EU?Earthling
Forum-indlæg: 1079
Område: KBH
Dato: 10/6 2012 14:48


Jeg var lige inde og kigge og læse lidt rundt på jeres hjemmeside igen og synes den er blevet rigtig flot...

Ditto! :)
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 10/6 2012 19:36

Også samme ros fra min side. :)

Men kan/skal vi gå ud fra, at det står lige slemt til i Danmark ang. sådan en hårdhændet, ondskabsfuld og forfærdelig mishandlende behandling af dyr i landbruget, som det foregår i USA?
Og andre lande i EU?

Jeg ved det ikke Marianne. Men her er helt nye billeder fra Anima der har været til Roskilde Dyreskue. Man kan kun gisne. :(

http://anima.dk/mediecenter/nyhedsblog/landbrug/smagen-af-dansk-landbrug

Laika
Forum-indlæg: 1100
Opskrifter: 8
Område: Sjælland
Dato: 10/6 2012 19:44

Mødedato skal lige opdateres... Hvornår bliver det næste? :D
CeciliaN
Forum-indlæg: 222
Opskrifter: 4
Område: Sjælland
Dato: 10/6 2012 19:49

Big like på den nye hjemmeside! :-)
Marcus
Forum-indlæg: 3075
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 10/6 2012 19:53 | Indlæg redigeret den: 10/6 2012 19:55

Mange tak! :) Virkelig! Der er en hel del, jeg gerne vil svare på, men det kan ikke blive lige nu.
Mht. hjemmesiden kommer der også snart en artikel omkring miljø op, og nogle flere FAQ-svar.
Hvis i har nogen forslag må i endelig komme med dem, eller sige til, hvis i gerne vil hjælpe til med noget! :)

Marianne:
Her er også video fra danmark: http://www.youtube.com/user/reddyrene#p/a/u/0/Zi17ImnSfg8
Fra denne tråd: http://vegetarkontakt.dk/?-aabent-landbrug=92972

Men det er ærgeligt, hvis det får det til at se ud som om, at vi fokuserer på velfærd, for vi mener jo sådan set, det er underordnet, men videoen gives som et eksempel på hvad der foregår, ikke fordi det er måden vi udnytter dem på, der er problemet. (Men selve udnyttelsen.)

Laika: Ja, den er ikke helt fastsat endnu, men det nuværende forslag lyder på tirsdag d. 26/6 kl. 19.
Sider: << < 1 2 3 4 > >>