Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

PETA raser over dyremord i computerspil

 

Aktivisme, Happenings & Organisationer

Sider: << < 1 2
BobbelobBob
Forum-indlæg: 407
Opskrifter: 16
Område: KBH
Dato: 20/11 2011 10:37

Synes også at det er plat. Kunne ikke have sagt det bedre selv.
Earthling
Forum-indlæg: 1079
Område: KBH
Dato: 20/11 2011 16:24

Not sure I´d have taken up the case of rats, but I see their point :)

Being exposed to violence (virtual or real) can desensitize and normalize otherwise objectionable behaviour. These images have a message which is that violence against animals is okay. Images lodge in our brains form where we form our perceptions and worldviews. These have the potentinal to influence our thoughts, words and deeds.

I am reminded of a time when a vegetarian punk with whom I worked introduced some six-seven year old boys to Rammstein! In the beginning, it was really fun. The whole thing became a big project. The boys starting making banners, guitars out of wood, face-painitng, etc. Then they started imitating the musicians behaviour. In the end, they became really aggressive with each other and towards everyone else, so much so that we had to quietly remove the CDs...

Marcus
Forum-indlæg: 3075
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 20/11 2011 17:35 | Indlæg redigeret den: 21/11 2011 03:42

Jeg er generelt ikke fan af PETA og deres prioriteringer, og er enig i at det er langt ude at fokusere på vold i computerspil og fiktion inden for andre medier. Der er INGEN sammenhæng ml. virtuel og virkelig vold, men hvis man tænker på et spil som "Deer hunter" kan man se at det er en indikator for en speciesistisk tankegang, som man løser ved at bekæmpe speciesisme i stedet for at bekæmpe det ligegyldige symptom som eks. "Deer hunter" er.

Jeg er skeptisk omkring den gavnlige virkning af dette som et mediestunt, så jeg er i tvivl om, at det faktisk er årsagen, men at det mere er en kontraproduktiv principsag.
Hvis det ER et mediestunt synes jeg det er dumt uanset om det virker, fordi der faktisk eksisterer en debat for ekstrem politisk korrekthed inden for film/tv og computerspil, som er absurd puritansk. Det er fornuftigt at overveje hvis man skaber ny kultur, at man ser kritisk på hvad man fremstiller hvordan (og undgår diskrimination), men jeg ser decideret lovgivning inden for området som dybt problematisk (censur) og endnu værre at ændre i nye udgivelser af ældre kultur for at fjerne eks. en positiv fremstilling af cigaretrygning.
dittelind
Forum-indlæg: 10
Opskrifter: 2
Område: Odense
Dato: 21/11 2011 06:36

Tænk at de spilder ressourcer på virtuelle dyredrab.
Brug dem dog dér hvor der rent faktisk er brug for det.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 21/11 2011 14:41

Ja, jeg synes virkelig at PETA er for langt ude i denne sammenhæng.

Og de virker ofte noget fanatiske, uhøflige og nedladende overfor andre i mine øjne.

Jeg kan dog godt støtte dem med at skrive under på nogle af de gode kampagner, de trods alt laver, hvor flere af kampagnerne også har givet gode resultater for at redde og hjælpe dyr fra misrøgt/mishandling/stop af dyreforsøg og forbedret deres forhold, men aldrig med penge.
VeganDread
Forum-indlæg: 34
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 29/11 2011 07:27

Nej det er da dumt at PETA udtrykker bekymring omkring, at slå virtuelle dyr ihjel!
For uanset om virtuelle spil opfodre folk til at gøre det eller ej
(virtuel børneporno, virtuel menneskeslagtning i diverse krigsspil mm).

Så er det stadigvæk virtuelt! Det er ikke virkeligt! Og den slags \"tanke\" kontrol bør man ikke blande sig i.
Der er ikke vist en sammenhæng mellem virtuelle aktiviteter og det virkelige liv, selvom der i mange andre sammenhæng har været udtrykt stor bekymring.


PETA kan udtrykke en vis bekymring, men lad det nu ligge! Det er ikke hovedfokus.

Og hvis det er et mediestund, så kommer PETA til at fremstå sindssyge stupide i folks øjne, og det gavner ingen levende dyr!

Julie Lea
Forum-indlæg: 1134
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 29/11 2011 08:12

Der er en del høns der dør i min tegneserie D: I den sidste scene (en spise-situation) har jeg bare tegnet noget ruskomsnusk på deres tallerkener fordi jeg ikke kunne få mig selv til at slå flere dyr ihjel...
Episk antilope
Forum-indlæg: 282
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 2/12 2011 00:25

Jeg hygger mig ind imellem om aftenen med et spil der hedder Minecraft.

I Minecraft får man bla.a. mad fra dyr som ko, gris, får og høne. Man kan lave farme og slagtehaller.

Jeg har slået mindst 1000 dyr ihjel i det spil, og jeg får IKKE lyst til en bøf!
gipsyrose
Forum-indlæg: 47
Område: Vestjylland
Dato: 3/12 2011 18:37

Ja, og jeg er temmelig utilfrdes med at PETA slår dyr ihjel IRL:
http://www.petakillsanimals.com/

indi0021
Forum-indlæg: 131
Opskrifter: 3
Område: Midtjylland
Dato: 5/12 2011 09:26

kan godt forstå dem men synes at vi skal fokusere på de levende dyr først og senere (meget senere) på de dyr der er i spil
Julie Lea
Forum-indlæg: 1134
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 5/12 2011 09:44

Nemlig:)
Egetræ
Forum-indlæg: 97
Område: KBH
Dato: 5/12 2011 09:45

Indi0021 mener du alvorligt talt at vi skal udøve censur mod bøger, computerspil, film osv. hvor dyr bliver dræbt? Og bredere, er der oprigtigt nogen der mener det? Er der seriøst nogen der tror at censur er vejen til at gøre verden bedre? :P Sådan.. like.. rigtigt? Skal vi så også brænde bøger hvor dyremishandling indgår?

Eller er der måske kun computerspil med budskabet "det er forkert at dræbe dyr" der er ok, hvorimod computerspil med budskabet "det er ok at dræbe dyr hvis du er en soldat der har valget mellem at dræbe en rotte eller selv blive skudt" er forfærdelige (det er den situation vi snakker om her right?)

Kan der så frembringes nogle eksempler på censur der rent faktisk har virket? som har fået folk til at holde op med det som blev bortcensureret?

Og hvis man skal tænke lidt overordnet, er en af hovedårsagerne til at vi overhovedet kan have en samtale om hvorvidt det er ok at slå dyr ihjel, ikke at vi netop har fri tale?
Marcus
Forum-indlæg: 3075
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 5/12 2011 09:51 | Indlæg redigeret den: 5/12 2011 09:52

gipsyrose:

Jeg ved ikke om PETA har svaret fornuftigt på kritikken, men dem der står bag siden petakillsanimals er "Center for Consumer Freedom", som du kan læse om her: http://www.petakillsanimals.com/about.cfm , og de er absolut ikke nogen troværdig kilde. Der var engang en bruger fra anima2-forummet, der undersøgte sagen nærmere om hvem de var, men tråden er desværre blevet slettet. Det nævnes dog lidt her, i rygteform:

Altså det er egenligt lidt indviklet, jeg tjekkede det også ud for et par år siden da jeg første gang hørte om det.

Rygterne og web siden "petakillsanimals.com" er startet af en forening der hedder "The Center for Consumer Freedom". Dette organ får donationer fra forskellige industri giganter blandt andet Processed Meat Products, KFC og Outback Steakhouse . Altså diverse firmaer der har meget stor interesse i at standse PETA da de er en direkte trussel mod deres indkomstgrundlag.

Smædekampagnen mod PETA startede iøvrigt umiddelbart efter at PETA offentligtgjorde deres store undercoverundersøgelse af Iams´s inhumane behandling af forsøgsdyr. Det kan altså ses som en modreaktion på den indflydelse PETA kan have på forbrugeres holdninger og ødelægge tilliden til PETA som sådan.

Det var dog en sag for nogle år siden hvor to PETA ansatte dræbte hunde og katte de havde fået udleveret fra et internat under påskud af at de ville finde hjem til dem. Ifølge PETAs ledelse handlede disse to imod PETAs forskrifter og der blev indledt en undersøgelse imod dem.

Om drabet af hundene og kattene sagde Ingrid Newkirk: “That conduct disgusts us,” Newkirk said of the dumping. “It shames us. It violates our own protocols, it happened without our knowledge and can never be allowed to happen again. But our work is important and our work must go on.”


Personligt ser jeg altså anklagerne omkring det at PETA dræber dyr som en smædekampagne, men der kan helt sikkert også findes enkelte brodne kar inden for PETAs rammer...

MEN PETA afliver altså også hunde og katte men som kun som et sidste alternativ. Og de tilbyder også at tage sig gratis af aflivningen af dyr på internater som et alternativ til at de bliver dræbt ved skydning eller gasning (der kan være meget traumatisk og smertefuldt).

Ved ikke om det var til nogen hjælp overhovedet ;-)

http://anima2.dk/forum/viewtopic.php?id=1981
Egetræ
Forum-indlæg: 97
Område: KBH
Dato: 5/12 2011 10:12

Joeh men.. hvorvidt peta dræber dyr er vel også irellevant for deres argumenteres meritter. Det er jo bare et omvendt argument fra autoritet, men på en negativ måde, stadig et logisk fejlgreb tho.
Sider: << < 1 2