Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Spørgsmål vedr, piller

 

Dansk Vegetarisk Forening (DVF)

Amaliedemantjuul
Forum-indlæg: 1
Område: Midtjylland
Dato: 28/5 2018 09:49

Hej,

Jeg hedder amalie og jeg er vegetar. Det har gået super godt for mig i noget tid nu. Men da jeg på det seneste har været ved lægen pga allergi - har lægen valgt at give mig acarizax som er piller med støvmider i, som vil gør at jeg muligvis er fri for allergi mod støv om 3 år - hvilket gør at jeg skal tage disse piller hver dag i 3 år. Problemet er at der er fisk i pillerne... mine forældre siger at det er mit valg. Jeg kan vælge at leve et liv med støv allergi der allerede nu er en stor trusel mod min hverdag - eller jeg kan tage disse piller men der er fisk i... hvad syntes i jeg skal gøre.....?

Hilsen Amalie
Curator
Forum-indlæg: 658
Område: KBH
Dato: 28/5 2018 11:50 | Indlæg redigeret den: 29/5 2018 11:38

Du stiller et fint spørgsmål.

Medmindre der er alternativer så ville jeg tage pillerne uden at tænke meget videre over det.

Begrundelsen er om hvad enten du indtager pillerne eller ikke, så har det næppe nogen effekt på hvad der sker i produktionsleddet (fødevarer, medicin...). Det bidrag er simpelthen for småt til at gøre forskel.

Og så er perfektionisme omkring hvad man ikke må gøre knap så sundt, så hellere bestræbe sig på positivt at gøre nogle ting her i verden man ved gør konkret forskel. Det kan for eksempel være at hjælpe tilskadekomne dyr eller donere penge til organisationer der hjælper dem.

Zeiler
Forum-indlæg: 2
Område: Odense
Dato: 2/6 2018 10:21

Jeg syntes også du skal tage pillerne hvis din allergi er slem.

Allergi er en autoimmun sygdom, og studier har vist at en vegansk kost kan reducere og i nogle tilfælde eliminere allergiske reaktioner, da kosten indeholder større mængder beta glucan. Jeg er ikke læge eller noget, men tænkte jeg lige ville nævne det :)

Du kan finde mere information omkring autoimmune sygdomme og kost på youtube og nutritionfacts.org

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4012169/

God bedring!
Mic
Forum-indlæg: 206
Område: KBH
Dato: 3/6 2018 23:30

Jeg synes du skal følge lægens anvisninger og tage pillerne. Jeg synes samtidigt, at du skal tage nogle forholdsregler overfor de bivirkninger der dukker op. Her er de almindeligste:

MEGET ALMINDELIGE:
Flere end 10 ud af 100 personer får bivirkningen... Mundhulegener... Forkølelsessymptomer... Halsgener... Ørekløe.

ALMINDELIGE:
Højst 10 ud af 100 personer får bivirkningen... Træthed... Betændelse på tungen... Diarré... Fordøjelsesbesvær... Kvalme... Mavesmerter... Mundbetændelse... Opkastning... Smagsforstyrrelser... Smerter i mund og svælg... Smerter i tungen... Sure opstød... Synkebesvær... Sår i munden.
Astma... Betændelse i struben... Bihulebetændelse... Halsbetændelse... Hævelse i halsen... Høfeber... Talebesvær... Åndenød... Brystsmerter... Ændret følesans i munden... Hudkløe... Nældefeber... Øjenkløe.

En stor del af generne drejser sig om hundhulen og halsen. Derfor et par ting, der kan modvirke eller måske helt ophæve disse gener.

Flere med sår eller blister i munden har fået hjælp ved at skifte tandpasta til Zendium Classic, der skulle være uden "Sodium lauryl sulfat". Et kemisk stof der fremmer sår/blister. Du kan se en liste over testede tandpastaer her:

https://jyllands-posten.dk/livsstil/forbrug/ECE8625060/disse-fem-tandpastaer-indeholder-problematisk-kemi/

Longo Vital Classic er også effektiv. Det er den specielle sammensætning af urterne i disse vitaminpiller, der modvirker sårdannelser i munden. Se i øvrigt her:

http://husrad.com/blister-i-munden.html

Et andet godt produkt er Vogels Spilanthes, der er et urteudtræk som man skyller munden/gurgler med. Det er en stor hjælp til at hele tandkød, tunge, svælg, hals:

https://www.avogel.dk/shop/products/Spilanthes.php

Et homøopatisk middel, der både styrker immunforsvaret og hjælper med mund-og halsproblemer er "Argentit comp":

https://www.alma-info.com/laegemiddel/argentit-comp

Så er der de eventuelle bivirkninger i hele tarmsystemet samt huden. Her kan "Valleforce" hjælpe:

http://www.naturli.dk/artikel/tema-valle/

Du må se, hvordan det forløber med pillernes bivirkninger Amalie og så hjælpe kroppen, der hvor der er mest behov. Du kan få produkterne fra din lokale helsebutik eller på nettet fra f.eks. naturoghelse.dk eller jala-helsekost.dk. Begge er meget pålidelige.

:)