Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Fire højdepunkter fra 2018

 

Dansk Vegetarisk Forening (DVF)

DVF
Forum-indlæg: 248
Område: Ikke oplyst
Dato: 31/12 2018 15:42 | Indlæg redigeret den: 1/1 2019 15:36

Fire højdepunkter fra 2018 - for dyr, mennesker og klode

Kære alle, nytår nærmer sig, og indtil videre har over 500 støttet vores nytårsindsamling. Jeres opbakning er fantastisk; vi er dybt taknemmelige! !ja

Indsamlingen blev startet, fordi regeringen har lukket en pulje, som mindre NGOer som os plejede at få midler fra.

Vi mangler nu kun 70.000 kroner. Kan vi mon nå i mål?

Måske spørger du: Nytter det noget at støtte? Kommer der konkrete resultater ud af det? Svaret er et klart ja! Her er fire højdepunkter fra DVFs arbejde i det forgangne år, som hjælper dyr, mennesker og klode:

Myndighederne anerkender sundhedsfordele
Fødevarestyrelsen foretog nogle meget vigtige ændringer i deres kostråd til vegetarer. De genindførte en sætning om sundhedsfordelene ved vegetarisk kost, samtidig med at de forbedrede rådene om, hvilke fødevarer man skal spise, fremfor blot at anbefale kosttilskud. Dette var et direkte resultat af en dialog, vi førte med dem gennem et halvt år.

Myndighederne nuancerer synet på vegansk kost til spædbørn
Sundhedsstyrelsens tilføjede en sætning om, at vegansk kost til spædbørn lader sig gøre, hvis man er opmærksom på kosttilskud og kostens energiindhold. Også dette var et direkte resultat af en dialog, vi førte med dem gennem længere tid.

Aktiviteter over hele landet med over 10.000 deltagere
Vi holdt et brag af en festival på Amager. Internationale stjerner som Peter Singer, Tobias Leenaert, Vesanto Melina og Patrik Baboumian kiggede forbi, og det førte til en række artikler og interviews i flere aviser. Der var mere end 40 boder og over 5.000 gæster. Vi afholdt også to landsdækkende foredragsturnéer med Tobias Schmidt Hansen og Mickey Gjerris med 2.300 deltagere. Desuden har vores oplægsholdere besøgt 75 skoleklasser med i alt 2.000 elever. Og yderligere 2.000 unge passerede igennem vores grønne stier på Ungdommens Folkemøde.

Omtale over 200 gange i TV, radio og aviser
Vi har været meget aktive i debatten i medierne. I 2018 inkluderede dette deltagelse i Debatten, TV2 Nyhederne, TV2 News, P1, P3, P4, Radio24syv og flere lokalradioer samt omtale i over 200 artikler i både landsdækkende aviser, lokalaviser og fagblade. Adskillige gange medførte vores henvendelser vigtige rettelser. Vi både afliver myter og får vigtige argumenter og fakta ud over rampen til millioner af danskere.

Giv et bidrag inden nytår, så vi kan fortsætte vores arbejde med endnu større kraft i 2019:
- MobilePay: 25419
- Betalingskort: https://vegetarisk.dk/bidrag
- Bankoverførsel til Merkur: reg 8401 konto 1760307

Hjerteligt tak for opbakningen i 2018 - vi lover at fortsætte kampen for en bedre verden i 2019 <3