Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Arbejde hvor man hjælper andre

 

Diverse

Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 19/5 2016 19:27

Er der mon nogen her, som har et godt bud på en uddannelse man kan tage, hvor man når man er færdig hjælper andre mennesker? Jeg er selvfølgelig i gang med at søge på nettet, men jeg tænkte at det måske kunne være at der er nogen her, som har et godt bud som jeg måske ikke lige selv har tænkt på.
Zhcoop
Forum-indlæg: 656
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/5 2016 21:09

Hvordan vil du hjælpe andre? Man kan hjælpe på mange måder...
Jeg tænker umiddelbart noget i servicebranchen eller nogle instanser der arbejder med mennesker, så som hospitaler, plejehjem, børneinstutioner, skoler, herberg osv. Der er også nødhjælpsarbejde...
Er det primært for at tage en uddannelse eller hvad tænker du?
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 20/5 2016 00:24 | Indlæg redigeret den: 20/5 2016 00:38

Ja det er for at tage en uddannelse, men jeg er måske også interesseret i at arbejde nu i stedet for at tage en uddannelse. Gerne noget hvor man har meget med mennesker at gøre. Hvis ikke jeg finder et godt arbejde i løbet af de næste par måneder, vil jeg søge ind på radiografuddannelsen, men jeg har brug for nogle alternativer i tilfælde af at mit karaktergennemsnit ikke er højt nok. Jeg har prøvet pædagoguddannelsen, men fandt ud af at det ikke er et job for mig. Jeg kan ikke forestille mig at arbejde på et plejehjem eller andre steder hvor man skal hjælpe med personlig hygiejne.
Zhcoop
Forum-indlæg: 656
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 20/5 2016 13:03

Hvad med noget psykologisk - psykoterapeut, psykolog, psykiater... eller mere ovre i noget socialrådgiver agtigt, måske?
Der er også team-builder, hvis du er mere til et fysisk plan.
Sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, afspændingspædagog (som nu vist hedder noget andet) er nogle jeg selv har overvejet.. og nogle mere alternative uddannelser så som akupunktør, zoneterapeut, kinesiologi, men da de koster penge er jeg stået lidt af. Pt er jeg i gang med Qi Gong instruktør uddannelsen (modul 1) det synes jeg er meget fedt [:
Curator
Forum-indlæg: 659
Område: KBH
Dato: 20/5 2016 15:29 | Indlæg redigeret den: 20/5 2016 15:34

Hvis jeg skulle tage en anden uddannelse, skulle det klart være fysioterapeut.

Jeg kender kun få kompetente og jeg synes standarden er lav. Jeg mener det er et sted hvor du kan gøre størst forskel, også fordi du er meget opsøgende omkring nyeste viden. Massere af spændende efteuddannelse hvis man vil være god og specialisere sig. En af mine venner uddanner sig til fys og nørder skulder (vil være blandt de bedste). Viden indenfor smerte er også noget der udvikler sig.

Da jeg trænede i fysioterapi, så jeg flere smadrede mennesker, der forsøgte at genvinde livskvalitet. Omvendt er det vist begrænset hvad en zoneterapeut kan.
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 24/5 2016 05:52 | Indlæg redigeret den: 24/5 2016 06:35

Tak for forslagene. Jeg har tænkt en del på nødhjælpsarbejde, men jeg har ingen anelse om hvordan man kan komme til at hjælpe med det, og om man får en indkomst til mad og betaling af husleje mens man er afsted. Er der nogen som ved noget om det, eller ved hvor jeg kan finde information om det? Jeg tror at det kunne være godt at prøve det i nogle måneder eller måske et halvt år. Jeg er også lidt i tvivl om de kan bruge folk som ikke har en relevant uddannelse.

Opdatering: Jeg har nu sat og læst på en masse hjemmesider, og det ser ikke ud til at det er nemt at finde noget som ikke koster en masse penge, og jeg har ikke lige råd til at bruge 20.000+ på sådan en rejse. Det er nødvendigt at det er lønnet arbejde. Ikke en god løn. Bare nok til mad og også gerne husleje i Danmark så jeg har et sted at bo når jeg kommer tilbage til Danmark. Det er bare svært at finde sådan et arbejde. Især uden relevant uddannelse. Nogen der kan hjælpe eller ved hvor jeg kan finde hjælp?
Amanda Stampe
Forum-indlæg: 155
Opskrifter: 3
Område: Sjælland
Moderator
Dato: 24/5 2016 09:40

Hvad kalder på dig? Hvad er du god til? Hvor drømmer du dig hen?
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 24/5 2016 11:02 | Indlæg redigeret den: 24/5 2016 11:09

Jeg drømmer mig hen til et liv i luksus, hvor jeg lever af aktiehandel og valutahandel og donerer en kæmpe sum penge til velgørende formål hvert år, men det sker nok ikke lige foreløbigt. Jeg har læst om radiografuddannelsen, og synes at den uddannelse kunne være spændende. Hvis ikke at mit karaktergennemsnit er højt nok til den uddannelse i år, tror jeg at jeg kunne have gavn af at lave et eller andet meningsfuldt som fx nødhjælpsarbejde, gerne i et land med en meget anderledes kultur end jeg er vant til. Det er bare svært at finde noget som ikke koster penge. Når jeg fx kigger på en side som global contact kan jeg se at rejserne koster omkring 20.000 kroner. Det hænger ikke så godt sammen økonomisk når jeg indtil nu kun har fået SU og udover prisen for rejsen stadig har husleje at betale.

https://www.globalcontact.dk/frivilligt-arbejde/boernehjem
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 616
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 24/5 2016 20:10 | Indlæg redigeret den: 24/5 2016 20:11

Du er jo nu i gang med en uddannelse (du skriver, at du får SU). Hvorfor ikke bare færdiggøre din nuværende uddannelse, specialisere dig inden for noget, du synes er spændende og så, når din uddannelse er i hus, så vælge en periode med frivilligt arbejde? Jeg mener, når du har en uddannelse, har du jo noget at byde ind med, som forhåbentlig kan bruges i en eller anden sammenhæng. Hvilken uddannelse er du i gang med?
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 26/5 2016 04:02

Jeg var i gang med pædagoguddannelsen, men den er jeg stoppet med, så jeg skal have fundet noget andet at lave før september.
dann
Forum-indlæg: 206
Område: KBH
Dato: 26/5 2016 05:48 | Indlæg redigeret den: 26/5 2016 05:48

Du skriver, at pædagog "ikke er et job for" dig, men ikke hvorfor. Måske har du erfaret det, som folk i dette og tilsvarende jobs erfarer dagligt: Er der noget, samfundet mener at kunne spare på, så er det netop funktioner, hvor man "hjælper andre mennesker," hvilket gør hjælpen mere og mere tvivlsom og funktionen mere og mere uudholdelig.
I forhold til de alternative uddannelser og brancher (alt.med.) formoder jeg, at netop du er klar over forskellen på rent faktisk at hjælpe folk og kun at bilde sig ind, at man hjælper folk …
Jeg må indrømme, at jeg nok altid er lidt mistroisk i forhold til viljen til at hjælpe mennesker - sådan i al abstrakthed – især i forhold til ulandene. Jeg vil altid tage udgangspunkt i spørgsmålet: hjælpe hvem med hvad og hvordan? Da jeg i sin tid startede på sociologi, fik vi allerede på rusturen at vide, at vi skulle "hjælpe arbejderklassen". (Ja, det var dengang!) Min første reaktion var at rejse tvivl om, hvad vi havde af viden og erfaringer, som arbejderklassen kunne bruge til noget. Vi var lige ankommet til studiet og havde endnu ikke lært noget som helst, som jeg kunne forestille mig, at vi kunne hjælpe 'arbejderklassen' med.
Jeg mener m.a.o., at du burde overveje, om du overhovedet har noget at hjælpe med, før du spekulerer over, hvordan du kommer af sted: Har du nogen kvalifikationer, som de faktisk står og mangler i en eller anden form for hjælpearbejde?
Vil du alligevel ud for at lave solidaritetsarbejde, kan jeg anbefale Dansk-Cubansk Forenings brigadeture. Jeg tror ikke, at det kan gøres billigere:
Generelt om brigaderne: http://www.cubavenner.dk/rejser/tag-med-på-brigade
Program for brigaden i juli 2016: http://www.cubavenner.dk/rejser/tag-med-på-brigade/sommerbrigade-2016-jose-marti
Det arbejde (for det meste markarbejde), som man laver, er reelt nok men mest af symbolsk betydning og absolut ikke noget, som cubanerne ikke kunne udrette (eller faktisk også udretter) selv. I enkelte tilfælde, hvor folk har en eller anden faglig uddannelse i bagagen, kan de komme til at lave noget lidt mere kvalificeret ligesom den blonde, plyssede, nordjyske murer Emil, der ledede et hold, der byggede en mur i lejren. (Se videoen i første link!) Jeg er selv med i samme video, stadig vinterbleg, på knæ i mudderet, mens jeg luger ukrudt væk i en grøntsagsmark (malanga-rod, tror jeg: http://www.livestrong.com/article/459002-what-are-the-health-benefits-of-malanga/ )
Der er en chance for at møde andre potentielle brigadistas d. 11. juni: http://www.cubavenner.dk/kalender/velkommen-che-marked-che-aften-med-dresscode
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 616
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 26/5 2016 09:19

Frem for at fokusere på at ville hjælpe andre - for de fleste job, kan jo ses som tiltag, der hjælper på et eller andet plan - kunne det være at du i stedet skulle se lidt på dig selv og hvilke muligheder, der er realistiske mht til uddannelse og efterfølgende job. Med det mener jeg uddannelse og job, som vil kunne give dig arbejdsglæde, følelsen af at være god til noget, og følelsen af at være til nytte. Tænk over, hvilke stærke og svage sider du har (og vær ærlig overfor dig selv), tænk over, hvad der giver dig glæde og tilfredsstillelse, hvilke udfordringer, du synes er sjove, og hvilke, du absolut ikke byder dig om, hvad har du altid været god til, og hvad har du svært ved? Tænk ikke kun fagligt men også menneskeligt, følelsesmæssigt og kreativt - er du god til at lytte, til at forklare noget, så alle forstår det, kan du leve dig ind i andres situation, er du god til at se, hvad et billede indeholder, til at opfatte symboler, til at analysere? Prøv at skrive ned, alt hvad der falder dig ind - del det op i en puls side og en minus side, dine stærke og dine svage sider. Når det er gjort, kan du begynde at pejle dig ind på hvilke retninger, du skal søge videre.
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 11/6 2016 23:34 | Indlæg redigeret den: 11/6 2016 23:44

Tak for de mange forslag. Indtil videre regner jeg med at søge ind på radiografuddannelsen, finansøkonomuddannelsen og finansbacheloruddannelsen. De to sidste har ikke så meget at gøre med at hjælpe andre mennesker, men jeg er meget interesseret i finans. Lige for tiden handler jeg meget valuta(ca. 100 handler i denne uge) og jeg har også investeret lidt i aktier.

dann
Hvorfor det ikke var et job for mig ved jeg ikke. Det kunne jeg bare mærke. Det var fint nok på skolen men i første praktik fandt jeg hurtigt ud af at det ikke er hvad jeg vil lave resten af mit liv.