Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Varme

 

Diverse

Aros
Forum-indlæg: 864
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 14/1 2017 17:49

Hej allesammen. Jeg vil høre om der er nogle der kan hjælpe mig med en frustration jeg har for tiden, i forhold til at holde min lejlighed tilpas varm. Det forekommer mig at uanset hvad jeg gør, og hvordan jeg stiller mine radiatorer, så er der enten koldt eller ulideligt varmt med radiatorer man kunne stege ting på. Har en 1 værelses på 30, og 2 radiatorer, jeg begge har prøvet at haft til at stå på alt fra 3 til 4,5. Står de på under 4 er der altid koldt, og står de over 4 giver de ofte ikke meget varme om dagen, men bliver så ulideligt varme om aftenen så det er svært at sove, med mindre jeg skruer ned, hvilket så gør problemet med at det er for koldt om dagen værre næste dag. Tænkte at de 2 radiatorer måske stod for langt fra hinanden, da den ene er på toilettet og den anden i stuen, og har så købt 2 el radiatorer, hvor den ene står i gangen og den anden i stuen, på den anden væg overfor den indbyggede radiator i stuen.

Ved ikke rigtig hvad der mere er at gøre. Så en reklame i tv hvor man kunne få installeret et system til at regulere varmen, men det kostede næsten 4000, det synes jeg var lidt for dyrt. Så jeg er åben for forslag og gode råd.
Zhcoop
Forum-indlæg: 650
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 14/1 2017 18:34

Hm, umiddelbart lyder det som om der ikke er andet at gøre end at skrue op og ned hver dag/aften...
Jeg håber du får nogle mere kvalificerede bud [:
Aros
Forum-indlæg: 864
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 14/1 2017 19:29

Hej Zhcoop, ja det kan godt være du har ret.
mbh
Forum-indlæg: 112
Opskrifter: 3
Område: Nordjylland
Dato: 14/1 2017 23:32

Nu ved jeg ikke lige hvordan din lejligheds er indrette (har haft samme problem og har stadig lidt) men har du noget til at stå op af radiatoreren (5-10cm der fra muren det mest miløjvendige) eller tæt på? hvis der gør det så kan det godt tage rigtig meget varme, og hvis der ikke gør, så er det måske en mulighed at skrue op og sætte noget i nærheden af den/dem (har selv flytte min seng hen foran og det har hjulpet meget men desværre ikke nok). Det med de ikke varmer ret meget om dagen er meget normalt and på hvad slags varmekilde man har og hvordan man indstiller den, der hvor det kommer fra.

Jeg har selv en ret stor radiatorer og så gulvvarme på badeværelse (mener nok jeg har en 1 værelses på ca 40) , og det har taget mig utrolig langtid at få dem til at passe sammen, og det gør det ikke nemmere når det danske vejr ændre sig så meget mellem kulde og varme.


Men husk lige at være opmærksom på at el radiatorer kan bruge utåelig meget strøm :)

Det her lyder måske helt hen i vejret i starten (nok os lidt bagefter) men en lille blæser vil måske hjælpe, siden den kan blæse varmen rundt hvis den altså ikke køre for hurtig og får det til at føles koldere, så en lille langsom blæser er måske løsningen, siden en blæser bare flytter luften, men den må hverken være for høj for hurtig eller for stor for at det kan virke og tør ikke love den virker (jeg havde selv afprøvet hvis det var mig).

Men er det for varmt/kold over det hele, eller er det varm/tilpas nogen steder og så koldt andre steder? Det har jo noget at sige om det handler om mere varme eller om varme fordeling.
Løsningen kunne os være kun at bruge den ene radiatorer og lade døren stod åben imellem rumene.
Eller måske give varmen en nem vej rundt i rummet, eller svære vej.

Her er lige 2 dumme løsninger jeg burde virke (anbefalder ikke), 1 få nogen flere mennesker ind i lejligheden mennesker er en god varmekilde, 2 tage mere tøj på hvilket tit er ubehagelig, bare 2 dårlige men sjove forslag ;)

Der findes altid en løsning men det svære er dog tit at finde den rigtige løsning, og med sådan noget er der virkelig meget der spiller ind, som hvor meget varme en radiatorer giver, og rummet form og isolering og indretning og nok os meget andet jeg ikke ved. Men håber virkelig du finder en god løsning på det
Aros
Forum-indlæg: 864
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 15/1 2017 10:54 | Indlæg redigeret den: 15/1 2017 10:56

Hej mbh, og tak for svar. Bliver lidt forvirret over det første du skriver, for med mindre jeg misforstår dig, lyder det som om du både argumenterer for at det er vigtigt at der ikke står noget foran radiatoren, og at det kan være en god ide at stille noget foran radiatoren. Havde før min seng til at stå foran stue radiatoren, men har nu flyttet den. Synes ikke det virker til at gøre nogen forskel. Bortset fra at jeg ikke ligger og brænder op, når den bliver brænd varm op aftenen. Har læst på nettet at der ikke må stå noget foran radiatoren og blokere. ting skal stå mindst 20-30 væk efter hvad hvad jeg har læst. men ved det ikke

Gid jeg havde gulv varme :-(

ja det danske vejr ændrer sig meget mellem kulde og varme. Måse er det derfor radiatorerne ikke at finde ud af at regulere en passende varme.

Vil prøve det med en blæser, og se om det er varmefordelingen der er problemet. Tak for tippet.
Jeg har træ gulv, kunne det evt hjælpe at få lagt gulvtæppe?

Måske skyldes det dårlig insolering. Det bare lidt underligt, da det ikke er et gammelt byggeri jeg bor i. Synes faktisk det er ved at irritere mig så meget at jeg har lyst til at flytte.

Det er også træls at bruge en masse penge på alt muligt der måske ikke engang virker. Nu har jeg f.eks købt en lille el radiator til 250 kr og en stor til 380 kr . Og her er stadig koldt. Så er næste skridt måske at få lagt gulvtæppe, men det er måske også bare penge ud af vinduet.

Kan se på silvans hjemmeside at de sælger noget der hedder varmeblæsere, måske det ville være noget der kunne hjælpe i forhold til varmefordeling. Står godt nok at de er til udhuse, sommerhuse osv

Nogle gange ville jeg ønske at jeg bare boede i Californien, Miami, Sydney eller noget i den stil. :-)
mbh
Forum-indlæg: 112
Opskrifter: 3
Område: Nordjylland
Dato: 15/1 2017 16:15

ja det første er lidt utydelig at forstå (var os svært at få til at giv mening og lykkes hvis ikke) men hvis der står noget foran så blokere det varmen hviket gør der bliver koldere og du skal skrue højre op, og hvis der ikke står noget burde man kunne skrue ned uden det blev koldre, og hvis det er svært at få det til at passe i hele rummet kan det være en mulighed at stille forhordinger op og skrue varmen op. Det bedste vil nok altid være at lade det stå frit men man kan jo være nød til at stille noget foran radiatoren og skrue op for varmen, (den del løsning der passe til min lejlighed og var modstander af det pga jeg ville spare men det bedre jeg kan være herinde, dog er kun halvdelen af min radiorter dækkee til).
Ja det med de 20-30 cm passser nok meget godt, har ikke helt styr på den del men det giver mening man vil give varmen fri bane. Det kan nemlig være en god ide der står noget foran men det kan os være en utrolig dårlig at der står noget foran.

Hehe ja det er rart med gulvvarme, det tit jeg kun bruger den som varmekilde dog ikke i vinteren men om efteråret og foråret bruger jeg kun gulvvarme hehe

det har tit meget at sige om der er 30 grader udenfor eller -6 grader udenfor

Men husk hvis blæeren kører for hurtig eller er for stor så ender den med at køle ned og er det stikmodsatte af hvad der skal ske. Hvis der overhovedet skal være en chance for den virker så skal den stå lige op af en varmekilde. Hvis du har mulighed for at finde en vifte/vlæse lignene ting og stille den lige over Radiatoren, og den ikke har en kæmpe fod, så burde den i terioen køre rundt helt af sig selv uden strøm kun med hjælp fra varme, men de eneste jeg kan finde man kan købe er til brændeovne og de nok for store til at kunne virke, så det ikke en alm blæser du leder efter men noget der har forme som en blæser :)

Jeg har søgt lidt på varme fordelning og kan ikke lige finde en mulighed, medmindre man har brændeovn eller har lyst til at lægge gulvvarme, håber du finder ud af noget, for jeg kan ikke finde den perfekte løsning

Men en varmeblæser er nok at fortrække (de dog røv dyre at bruge i strøm), jeg har selv denne her i mit værksted http://www.harald-nyborg.dk/p11774/heatmax-industriblaeser-5kw (en af de dyreste i forbrug men fik den på tilbud) og har stået nogen vinterdage hvor der minus grader i et rum på nok omkring 15kvm med et utæt tal og ingen isolering og en smardet rude hvor den kunne varme det hele op til det var ufattelig varm på under 10minutter på trin 1 og på ca halv varme, men ja de er næsten kun til udehuse og kortere brug og for at fjerne frugt, så en varmeblæser anbefalder jeg kun hvis du skider på miløjet og næsten er millonnær.Isolering behøver ikke være dårlig for den er træls, den skal helst passe til huset/lejligen og personen der bor inde i huset, Her jeg bor er der rigtig godt isolering og det er utrolig træls om sommeren men nu rart nok om vinteren. Men ja at flytte er os en mulighed hvis det altså ikke er til et sted der er ligeså dårlig


ja det er træls at bruge en masse penge på ting og sager der ikke virker

Det med gulvdæppe ved jeg ikke om hjælper, kan kun forstille mig at det hjælper hvis der er fodkold.

Hvis du har en underbo så få ham til at skrue op forvarmen siden varmen stiger op, og overboen til at ladevær med at lade køleskabet stå åben hele tiden eller kulde falder ned af. Dur dog kun hvis du har underboer og overboer.

hehe ja det kunne da være rart nogen gange
Aros
Forum-indlæg: 864
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 15/1 2017 21:16

Ja selvom vi har nok lidt oftere -6 end 30 grader. Tror ikke jeg kan huske en dansk sommer hvor vi har haft mere end absolut højest 28-29 som max. Dk er stort set et paradis på alle punkter, men vi tabte i forhold til klima.

En industri varmeblæser er nok ikke løsningen nej. Er heller ikke sart, eller over fise fornemt, men en industri varmeblæser er altså lige en tand for grimt at have stående i stuen. Vil ikke sige at jeg skider på miljøet, men det er vigtigere for mig ikke at fryse. Men millionær er jeg ikke nej ;-)

Ja det kan jeg tænke mig til, for så er det sikkert ekstremt varmt om sommeren

Det kan godt være gulvtæppe ikke vil gøre det store nej

Jeg bor i stuen, men har en overbo

Den er nu over 22, og her er hverken overdreven varmt eller koldt, så det kan være jeg har ramt den "magiske " kombination i indstillingerne og hvor radiatorerne står osv

Håber det, så kan jeg da holde varmen til jeg vinder i lotto og har råd til at flytte til los angeles
LailaT
Forum-indlæg: 8
Opskrifter: 3
Område: KBH
Dato: 15/1 2017 22:32

Hej,

Jeg ved det ikke, men kunne det ikke være termostaten der skal kigges på eller selve radiatoren der skal "luftes ud for"? Har du en udlejer eller vicevært er det ham du skal kontakte, ellers kan du få en vvs mand til at se på det.

:-) Håber du får det løst.
mbh
Forum-indlæg: 112
Opskrifter: 3
Område: Nordjylland
Dato: 16/1 2017 13:16

Husker et par gange hvor der har været 31 og 32 grader, men det har da os kun været på lille områder, men 25+ og 6- er stadig en stor forskel, hele 31grader i forskel og det siger meget.

Ja de er ret grimme men små (som jeg har været i nærheden af) som ligner en alm blæser er ingenting værd over 1 meter væk, men næsten ligeså dyre i forbrug som en lille industri varmeblæser som slet ikke kan sammelignes på den varme de giver. Ja det vigtig man ikke fryser, men der er os grænser for hvor meget man vil bruge på at undgå det.

Yep, selvom alt er åben (1 dør og 2 vinduer) og en ret stor blæser køre, så det svært at holde 25grader, og den første sommer jeg boede her var der kun under 30grader herinde om natten, i tæt på en uge, overveje seriøst at flytte, men det var dog ikke så slet sidste år, dog træls i de par få varme dage vi havde.


lyder godt hvis du fandt den rigtige kombination :)
Aros
Forum-indlæg: 864
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 16/1 2017 15:08

Sov fint i nat uden det var for varmt, og der er en passende temperatur i dag. Så jeg føler problemet er blevet løst. Tak for de gode råd mbh.


Yep, selvom alt er åben (1 dør og 2 vinduer) og en ret stor blæser køre, så det svært at holde 25grader, og den første sommer jeg boede her var der kun under 30grader herinde om natten, i tæt på en uge, overveje seriøst at flytte, men det var dog ikke så slet sidste år, dog træls i de par få varme dage vi havde.


Ja når problemet ligger i retning af for varmt, så er problemet ikke så stort med vores korte sommer her i dk.
mbh
Forum-indlæg: 112
Opskrifter: 3
Område: Nordjylland
Dato: 16/1 2017 17:03

lyder godt :) og var da så lidt

Ej den var ret lang den første år jeg boede her, og en uge er meget langtid når man ikke kan holde ud at være derhjemme hehe, men er glad for de varmeste sommerere ikke vare længe herhjemme, men de gode må gerne være længere