Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Er vegetarisme ved at blive populært?

 

Diverse

Serenity
Forum-indlæg: 1670
Område: Nordjylland
Dato: 24/10 2018 08:13 | Indlæg redigeret den: 24/10 2018 08:14

Kan det passe at vegetarisme så småt er ved at begynde at blive lidt populært? For nogle dage siden fik jeg en besked fra en som jeg har skrevet en del med på facebook om at han lige havde haft 3 dage kun på plantemad. I dag fik jeg så en besked fra en anden som har spist vegetarisk i 4 dage. Der er også mere fokus på vegetarisme i forskellige medier. Der var fx debatten på DR2 i sidste uge om at droppe kødet og i dag blev denne artikel delt i en af de facebook grupper som jeg er medlem af. http://nakedfoodmagazine.com/meat-consumption/?fbclid=IwAR0dsodd-PCoSw6fyMLSkO5Z1hbGuKq8W8JWq_hzKSTBZJyV5hXUpYJ1YvA
Curator
Forum-indlæg: 638
Område: KBH
Dato: 24/10 2018 14:52 | Indlæg redigeret den: 24/10 2018 14:57

Jeg synes bestemt at det er blevet mere populært at spise vegetarisk forstået som mindre kød og at et måltid ikke behøver kød for at være et komplet måltid. Se det er jo ganske positivt.

Jeg oplever dog ikke subjektivt at der bliver markant flere vegetarer, men mere at der bliver flere fleksitarer (mindre kød) samt flere veganere. Mange fleksitarer angiver i spørgeundersøgelser sig selv som vegetarer.

I MENY skriver slagteren fleksitarisk på deres vegetariske salater.
LKveggie
Forum-indlæg: 3
Område: Ikke oplyst
Dato: 24/10 2018 14:58

Jeg er nok fleksitar, men er også blevet meget interesseret i veganske retter, - alt dette, måske fordi der er så mange grønne kampagner.
Greenday
Forum-indlæg: 25
Område: Ikke oplyst
Dato: 24/10 2018 17:10 | Indlæg redigeret den: 24/10 2018 17:16

Jeg oplever, at flere i min omgangskreds kan spise et måltid uden kød. Det er jo rigtig fint. Hvis 10 personer nedsætter deres kødforbrug med 50% svarer det til at 5 personer bliver vegetarer i forhold til det samlede kødforbrug. :D
Mic
Forum-indlæg: 181
Område: KBH
Dato: 25/10 2018 19:06

Fint regnestykke @Greenday ;) Og så er der jo lige det, at efterhånden som kødspisere finder ud at vegetarisk mad både kan være nemt at lave og smager godt.....ja, så kan det blive fleres foretrukne valg ;)

Det eneste jeg personligt er lidt ked af er, at går man på restaurant og skal have noget vegetarisk/vegansk, vil køkkenet bruge samme stegeplade og fedt som til deres kød. Men det vil sandsynligvis ændre sig i fremtidens grønne samfund.