Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Certificeret pels

 

Filosofi, Etik & Religion

Elisaxx
Forum-indlæg: 8
Område: KBH
Dato: 3/2 2015 18:40

Hej alle,

Nogen der kan hjælpe mig med hvorvidt certificeret pels er bedre end ikke certificeret. Debatten omhandler et dansk mærke som anvender vaskebjørn og minkpels som er certificeret, men mener det stadig er dyremishandling. Kan bare ikke finde evidens .. Help :D
Kharnath
Forum-indlæg: 12
Område: Andet
Dato: 3/2 2015 22:48

Certificeret pels er bedre i den forstand, at der stilles strengere krav til pelsfarmernes måde at drive farmvirksomhed på. Det kommer naturligvis dyrene til gode. Men tag ikke fejl - når tiden er inde må dyrene alligevel smide overfrakken. Om det så er dyremishandling at dræbe et dyr for sin pels vil jeg overlade til den enkelte at vurdere.
Sabine Raun
Forum-indlæg: 95
Område: Fyn
Dato: 4/2 2015 08:14

Folk der går med pels vil sikkert mene at det er mere forsvarligt, men hvis man er imod at dyr skal dræbes for at lave jakker i det hele taget vil det jo ikke være nok at man bare giver dem lidt bedre forhold i den tid de lever. Synes det er lidt ironisk at man prøver at finde på en mere "etisk" måde at dræbe på, i stedet for bare at stoppe med at dræbe for noget så ligegyldigt som pelsjakker.

Den eneste evidens jeg har set var indsamlet af folk der brød ind på farme og filmede, men helt lovligt er det vidst ikke. Har ikke rigtig nogen ide om hvordan man ellers kunne gøre det, med mindre du kan lokke en der ejer en farm til at fremvise den.
Elisaxx
Forum-indlæg: 8
Område: KBH
Dato: 4/2 2015 19:56

tænkte bare over forskellen mellem certificeret farm og ikke certificeret :)? Men tan for svar
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 5/2 2015 19:50 | Indlæg redigeret den: 5/2 2015 19:51

Det meste af det pels, som defineres som værende pels at vaskebjørn er for det meste pels lavet af mårhund, som opdrættes under kummerlige forhold de fleste steder ikke mindst i Kina.
Vaskebjørne fanges vildt i naturen og ofte i grusomme fælder. Der findes ikke vaskebjørns pels farme.
Der er derfor ingen garanti i de såkaldte mærkningsordninger for, at det skulle være certificeret for, at dyrene skulle have haft "bedre" "forhold" ift. ikke certificeret.
De skriver ofte usandt på labels med pels, at det er vaskebjørn, selvom det er lavet af mårhund, da det ikke lyder ligeså godt/pænt at skrive mår"hund".

Men det kan man få meget mere info og viden om via Anima.