Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

"Der er intet at tilgive - Hør hvorfor"

 

Filosofi, Etik & Religion

Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 30/4 2017 19:28 | Indlæg redigeret den: 22/1 2019 15:52

"Der er intet at tilgive - Hør hvorfor"
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/2017/04/der-er-intet-at-tilgive-hr-hvorfor.html

Videoblogs med forskellige temaer, der behandler indlæggenes indhold.
http://aandsvidenskab.blogspot.dk/

God fornøjelse, :-)

næste Tema bliver " Husk - Hvem du dybest set og inderst inde er"
Theodor
Forum-indlæg: 81
Område: Vestjylland
Dato: 5/5 2017 17:11

Okay .. dig om det ,, men hvad skal det bruges til ?
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 6/5 2017 07:45 | Indlæg redigeret den: 22/1 2019 14:59

Hej Kære Theodor og tak dit input :-)


Det skal bruges til at erkende, at der er kun dig, og som har det fulde ansvar for alt, du møder, oplever og bekræftes i i livet - og du er dermed den eneste, der kan gøre en forskel til dette.

Det skal bruges til at gøre dig fri for, at skulle slå dig oven i hovedet, fordi du pt. ikke formår at gøre eller handle anderledes, end du gør og formår det.

Og det skal gøre, at du får en oplevelse af, at dybest set er der kun dig, du er ophavet til alt du møde, oplever og bliver bekræftet i af dig selv, andre og omgivelserne/livet - alle andre er kun et spejl, du kan spejle dig i for at blive bevidst om, hvad du endnu ikke har fundet fred med, accepteret og afviklet på og fra kroppens celleplanshukommelse.

Så der eksisterer og findes hverken offer eller fjender og dermed er ofrerollen og fjendebilledet kun en oplevelsesstrategi for ikke, at skulle stå til ansvar for og tage det fulde ansvar for sit liv.

Hvilket du er den eneste til at gøre og derfor også gør, når du ikke gør det, at du miste din egen Power og autoritet.

Hav en vidunderlig dag
Kærligst Robert
Theodor
Forum-indlæg: 81
Område: Vestjylland
Dato: 6/5 2017 08:11

Oki .. god weekend
Aros
Forum-indlæg: 850
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 6/5 2017 09:32 | Indlæg redigeret den: 6/5 2017 09:35

Interessant Robert. Jeg kan godt selv have svært ved at tilgive folk der har gjort mig fortræd, selvom jeg intellektuelt godt kan se at det er mig selv der lider under min vrede/had, og at intet i fortiden kan ændres ved at være vred nu. For at leve i nuet og være fri og glad, må jeg tilgive og slippe min vrede, men det kan godt virke nemmere sagt end gjort. Men synes det sidste du skriver giver god mening:

Så der eksisterer og findes hverken offer eller fjender, og dermed er ofrerollen og fjendebilledet kun en oplevelsesstrategi for ikke at skulle stå til ansvar for og tage det fulde ansvar for sit liv, og hvilket også gør når du ikke gør dette, at du miste Poweren og autoriteten i det


Det jeg tager fra det, er at uanset hvad der er sket i fortiden, står det os stadig frit at tage ansvar for vores eget liv og handle som vi vil i dag for at skabe et godt liv, og at blive i offerrollen vil bare forhindre at man heller ikke har det godt i nuet.

Tak for den indsigt :)
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 14/5 2017 17:39 | Indlæg redigeret den: 22/1 2019 15:00

Hej Kære Aros og tak for din tilbagemelding :-)

Glæder mig inderligt, at du kan bruge det, hvilket jeg jo klart og tydeligt kan se i det, du skriver. :-)

Du er så evig velbekommen, glæder mig inderligt, at kunne være til din tjeneste og gavn.

Hav en vidunderlig dag
Kærligst
Robert
SimonEmil
Forum-indlæg: 74
Område: KBH
Dato: 30/5 2017 06:51

Click-baite?
Kan du ikke skrive hvad det går ud på, så vi ikke behøver at klikke, for at vurdere om det er noget vi har lyst til at læse mere om?
Det er en lidt kedelig tendens der er kommet, i en verden hvor høj klikrate er lig med høj succes. Overskriften er vigtigst og derefter er indholdet ligegyldigt, så længe der er klikket ind på overskriften.
Aros
Forum-indlæg: 850
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 30/5 2017 08:01

Hej SimonEmil, det første link er Roberts video hvor han taler om emnet tilgivelse. tror ikke det er ment som click baite, men bare der han går mere i dybden med emnet. Synes enkelte emner han tager op er interessante, selvom jeg ikke er interesseret i åndsvidenskab eller Martinus. Men f.eks at tilgive og frisætte sig selv fra den vrede der ellers ville stjæle ens lykke kan jo være relevant om man er Ateist/Kristen, Hindu eller andet. Hvis du er interesseret i emnet er videoen værd at se, det andet link er mere specifik omkring åndsvidenskab, det tredje testamente, Martinus osv. En anden grund er nok også at han allerede har skrevet om åndsvidenskab på de sider han linker til, og der derfor ikke er mening i genskrive det samme her, men det bare er nemmere at linke til det. Det ville være logisk at det var grunden.
SimonEmil
Forum-indlæg: 74
Område: KBH
Dato: 1/6 2017 20:14

Hej Aros :)
Cool cool :) som kristen er jeg rimelig nede med det der tilgivelse :P
Samtidig er jeg dog også blevet advaret mod falske profeter, så jeg ved ikke helt :)
Kan godt være at jeg lige kigger på det, og se om det bærer god eller dårlig frugt ;)
Aros
Forum-indlæg: 850
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 1/6 2017 20:58

Ja det er jo smag og behag. Man kan jo altid læse/lytte og er det ikke noget for en behøver man jo ikke at gå dybere i det. Får nok aldrig selv læst Martinus, fordi der er så meget andet jeg hellere vil læse. Men du har måske en anden oplevelse. Men ud fra den smule jeg ved om Martinus, så afviger hans lære ihvertfald fra alm protestantisk folkekirke kristendom, hvis det er dit udgangspunkt. Bl.a taler han om karma og tidligere liv, som måske virker blasfemisk/falsk profet agtigt på nogle kristne, der kan synes der så går for meget østlig mystisk i den. Se evt:

(kort video)
Omega
Forum-indlæg: 20
Område: Ikke oplyst
Dato: 1/9 2018 10:19

Til Robert Sodergren. 6/5 - 17. Jeg kom lige forbi denne gamle tråd og ved ikke, om du stadig kigger med. Måske har jeg misforstået dig. Du skriver, at der hverken findes offer, offerroller, fjender eller fjendebilleder. Hvis vi nu holder os til offerproblematikken forekommer dit syn på dette mig at være meget overfladisk, og det er derfor, jeg skriver, at jeg måske har misforstået dig.
Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis vi kunne nøjes med at forholde os til ansvaret for eget velbefindende, men så enkelt tror jeg ikke, det er. Man kommer ikke igennem livet uden at opleve at være både offer og HAVE SKYLD I andres lidelse, og i forhold til sidstnævnte har vi et stort ansvar.
Enhver, der har set ind i øjnene på en person, hvis tillid, man har brudt, eller en person, man på anden måde har såret eller skadet, oplever, at man har svigtet sit ansvar for denne person. Livet er faktisk alvor og kræver at vi tager medansvar for hinanden. Mobbeofre og andre ofre kan gå med livslange ar på sjælen, som præger deres liv, og det er for nemt at sige, at det er deres eget ansvar at lægge dette bag sig, for det er ikke sikkert, det helt kan lade sig gøre. Det er ikke alle ar, der kan forsvinde, og derfor har vi et stort medansvar for hinanden.
Vi bærer alle på en skyldbyrde, som vi må leve med, og som ikke skal overdrives, for vi er jo ikke guder men mennesker, der klokker i det ustandselig, og der er grænser for, hvad man kan forlange af os, så vi må forsone os med dette faktum, men det er ikke det samme som at sige, at der ikke findes ofre for vores handlinger, for det gør der.
Min erfaring er, at den bedste tilgivelse fås ved at man direkte henvender sig til sit "offer" og får en samtale om, hvad der skete, hvor man vedkender sig sin skyld og fortrydelse. Det kan vise sig, at man har misforstået, så der aldrig har været et problem, eller der kan opstå en forløsning for begge parter, eller at der ikke gør, men så har man gjort, hvad man kunne og må forsone sig med, hvad der er sket, og det er meget nemmere, hvis man har handlet på det, end hvis man bare går og ruger over det.
Ovenstående metode handler mest om de mere alvorlige ting og ikke så meget om småtingsafdelingen.
Den danske filosof Løgstrup, skriver i nok hans kendteste bog "Den etiske Fordring", at vi i ethvert møde med et andet menneske, bærer en del af dette menneskes skæbne i vores hånd. Altså: det er i vores magt at styrke dette menneske eller at skade eller svække det. Det er måske meget hårdt sat op, men jeg tror, der er en sandhed i det.
Livet er en alvorlig ting, hvor vi også har ANSVAR FOR HINANDEN og ikke kun vores egen navle og velbefindende. Omega
Curator
Forum-indlæg: 650
Område: KBH
Dato: 1/9 2018 12:29 | Indlæg redigeret den: 1/9 2018 12:43

Omega, smukt indlæg.

Kappa
Forum-indlæg: 300
Opskrifter: 12
Område: Odense
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 2/9 2018 20:02

Honestly, så synes jeg, Robert, at din video er kraftigt manipulerende og med et meget lukkert perspektiv. Ja, der er kun os, men der er også, hvordan vi behandler andre, og hvordan de behandler os. At vi selv har skabt vores liv, det vil jeg ikke give dig ret i - vi bliver skabt igennem alle de mennesker, vi møder igennem livet, for alle påvirker os på forskellig vis, og det er med til at udforme, hvordan vi bliver.

Nu vil jeg ikke kommentere på alt, hvad du siger, men jeg er bestemt ikke enig med mange af dine meninger.
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 22/1 2019 15:03 | Indlæg redigeret den: 22/1 2019 15:03

Kære SimonEmil

Hvis det var clickbate, giver det jo ingen mening, at det blot er vidensdeling.

Hav en vidunderlig dag
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 22/1 2019 15:11

Aros - helt rigtigt - intet med clickbate, som intention at gøre.

Glæder mig du kan bruge enkelte emner, Aros ;)

Helt sikkert - hvad du end tror eller ikke tror på, forandrer ikke virkningen af tilgangen og du har helt sikkert fanget pointen med at gøre det på den måde.

Det handler ikke mere om åndsvidenskab i ordets forstand eller bogstaveligste brug, det er jeg gået helt væk fra, da det kan være en sovepude og flugt for nogen - fra at tage ansvar for at været tilstede i kroppen og livet nu og her.

Hav en vidunderlig dag


Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 22/1 2019 15:36

Til Omega

Det gør jeg igen og tak for at kigger forbi selvom den var gammel ;)

Nej, du har ikke misforstået mig, det er helt bogstavelig ment, det jeg videregiver og skriver.

Absolut ikke overfladisk fra min side, jeg har været en du sagtens kunne sætte offeretikken fast på, og har oplevet det meste af det du videregiver af eksempler.

Derfor er jeg også gået dybt i en indre forskning af området og det er mine erkender, jeg videregiver, der er kommet ud af den forskning.

Det kan og må du, hvis jeg må videregive et råd til dig, for det første fordi, så kan du få stillet skarpt på, hvorfor du oplever, møder og bekræftes, som du gør og hvad årsagen er der til.

For den er altid kun hos os selv, andre er blot et redskab til at gøre os bevidste om, at der er noget, vi endnu ikke har fundet fred med og accepteret fra fortiden.

Og dette noget, ligger i kroppens celleplanshukommelse og underminerer den enkelte celle, de den står i forbindelse med udgørende et system, funktion, kropsdel og eller organ i kroppen.

Det vi til sidst, når det har stået på nok, ender med fejlagtigt at betegne som sygdom - det er dog en anden historie.

Du kan ikke svigte, bryde en andens tillid, såre eller skade en anden person, du kan bekræfte og møde dem, som de ubevidst går og søger at blive bekræftet og mødt.

Dog i sidste ende, er det kun dig selv, du går imod, da det, som du videregiver eller ikke kan rumme eller vil give til andre, viser vej til, hvad du ikke kan videregive, rumme og give dig selv.
Det ydre afspejler blot ens indre.

Og nej, du kan ikke få ar på sjælen eller hvad du vælger at kalde det, som et gammelt ordsprog henviser til.

Da du er opmærksomheden, der har og derfor ikke er oplevelsen, der aktiverer det.

Alle årsager kan findes og afvikles, det kræver blot at du aktiverer dem, der hvor de er lagret i kroppens celleplanshukommelse.

Jeg har selv været med dine ord - moppeoffer og har intet tilbage andet end et minde om, da det skete.

Så du kan gøre dig fri af alt, og ved en reel forebyggelse, der ikke har fokus på mad, manglende motion og indre/ydre forurening, dog de virkelige giftstoffer, nemlig fortidene tanker og følelser tilhører en oplevelse, situation eller begivenhed.

Når det er sagt, er vi helt enige, det er igennem vores opøvet evne til kærlige omsorg, handling og intention, at vi stopper cyklusen og dermed at forsætte med, at kunne skabe smerte for os selv og bekræfter andre i deres, med mine ord.

Tak for din tid og udveksling
Kærligst
Robert
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 22/1 2019 15:46

Kære Kappa

Det er absolut ikke fordi, jeg ikke forstå, hvad du mener og hvor du vil hen.

Dog hvor i ligger det kraftigt manipulerende og lukket perspektiv, måske det blot er tid til at gå en anden vej og afprøve noget nyt?

Fordi dybest set kan vi og andre kun gøre og være, som vi gør og er, ellers gjorde vi det allerede anderledes.

Det er jo hele grunden til, at der findes en anordning som samvittighed og når vores handlinger ikke er kærlige, skaber de smerte og lidelse, som oplevelse for os selv og andre.
Det er jo der mættelsen spiller ind og vi begynder at finde andre måder, sadle om i livet og øve os i noget andet.

Vi bliver ikke skabt i mødet med andre, vi bliver skabt i kraft af, når vi i mødet med andre giver slip på vores egen power, autoritet og integritet og læg mærke til, jeg skrev kun giver slip, hvilket dermed også vil sige, at den altid kan opnås fuldt optimalt igen, hvis du læser min profil, vil du se, at jeg er eksempel på det.

Tak for udveksling enig eller ej :)

Turpin
Forum-indlæg: 14
Område: Fyn
Dato: 23/1 2019 12:44

Hvad skulle vi tilgive? Vi er jo børn i en skole