Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Er veganere ansvarlige for flere drab?

 

Filosofi, Etik & Religion

Serenity
Forum-indlæg: 1697
Område: Nordjylland
Dato: 1/3 2019 11:09 | Indlæg redigeret den: 1/3 2019 11:09

Har han ret?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=d9bBUoLd_PQ
Kappa
Forum-indlæg: 310
Opskrifter: 12
Område: Odense
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 1/3 2019 21:07

Nej. Alle bønder, der ikke producerer økologi, dræber alt, hvad der kommer i nærheden af deres afgrøder. Lige på det punkt skilles plantespisere ikke fra kødspisere - og du kender resten af regnskabet...
KerstinN
Forum-indlæg: 37
Område: KBH
Dato: 3/3 2019 21:21

Fjolset sammenligner æbler og pærer. Landmænd der dyrker bønner (og derfor rydder et naturområde til dette) kontra ham selv som jæger, der ikke ødelægger naturen.

En vegetar/veganer som går ud i skoven og samler svampe, bær, nødder, grønne blade mv. er den rette sammenligning til hans drabsmetoder.

Han sidder i studiet som en uskyldig helgen og udspyr sine løgne i æteren, velvidende at de opildner til had mod alle der lever plantebaseret.

Måske burde han få sig en lækker sovs af grøn fluesvamp til sin rådyrssteg ;)

Curator
Forum-indlæg: 659
Område: KBH
Dato: 19/1 2020 17:59

Jeg stødte for nylig på denne carnivor der advokerer at ernære sig ved at spise 2 store landbaserede dyr om året på grundlag af least harm principle. Blandt andet (men ikke udelukkende) fordi meget plantekost betyder store mængder avl, indespærring og drab på bier.

JensCH
Forum-indlæg: 29
Område: Odense
Dato: 19/1 2020 21:49

Jeg må indrømme, jeg forstår ikke formålet med dit indlæg, med mindre det er for at underholde?

For det første:
USA er kapitalismens hjemland, og ja, dér foregår tingene tit uden megen hensyntagen til dyr - det drejer sig oftest bare om at få nogle penge i kassen. Så han starter med at vælge det værst mulige sted at bruge tal fra.

Han vælger dernæst det største og det mindste dyr indenfor landbrug, som man kan finde tal på, og sammenligner de tal direkte, som om det skulle give en eller anden form for mening.

Mht. bier; jeg ved tilfældigvis, at mange biavlere i USA både tager honning og pollen fra bierne, og istedet fodrer dem vinteren over med sukkersirup, og proteinpulver lavet på sojabønner, og så er man overrasket over, at bikolonierne kollapser og dør..

Der er også stigende "afrikanisering" af bier i USA, hvor aggressive bier der kommer sydfra, formerer sig med lokale bier eller overtager deres stader, hvorefter man stort set altid vælger at slå dem ihjel for at modvirke spredningen af dem.

Så er der også den vanvittige transport af bier tværs over USA, for at få dem til at bestøve mandeltræer om foråret i Californien, hvor biflokke "hopper af" transporten og slår sig ned et sted undervejs, hvilket ofte resulterer i opkald til en skadedyrsbekæmper og flokke af døde bier.

Så der dør rigtig, rigtig mange bier om året i USA pga. hvordan man behandler dem, i forhold til i Europa.

Yderligere er det en sammenligning af komælk og mandelmælk, så måske antager han at de fleste vegetarer og veganere drikker mandelmælk?? - det må siges at være noget af en antagelse.

I sidste ende er det bare en karnivor, som forsøger at retfærdiggøre sin livsstil; at dræbe og spise dyr, og sandsynligvis drikke komælk, da det er det sammenligningen går ud på.


Iøvrigt; en honningbi lever kun ca. 3 uger mens de er mest aktive om sommeren.
Et bistade går fra at have måske 600-1200 bier, når vinteren er overstået, til henved 200.000-250.000 bier i et stort stade, når der er flest. Det falder så til nogle få tusinde i løbet af efteråret.
Bidronningen er den eneste (honning)bi, som har en "lang" livstid på 3-4 år.