Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Hestevogne

 

Filosofi, Etik & Religion

Veganess
Forum-indlæg: 1
Område: KBH
Dato: 9/3 2019 12:52 | Indlæg redigeret den: 9/3 2019 12:53

Hej! Er der mon en eller flere vise med-veganere der kan belære mig om hestevogne?

Min familie har jævnligt kørt i hestevogn i Dyrehaven i min barndom og gør det stadigvæk til fødselsdage eller lign., og jeg har nydt det meget. Det er først nu, at jeg, efter at være blevet veganer, overvejer det etiske og dyrevelfærdsmæssige aspekt.

Så først og fremmest: hvad er jeres personlige holdning til hestevogne?

Ellers vil jeg meget gerne høre, om der nogen der sidder inde med noget konkret viden om hestevogne? F.eks. hvordan trives en hest med at trække en vogn? Og mere specifikt til hestene ude ved dyrehaven, hvis jeg er heldig der er noget der kender til dem: hvordan er forholdene for dem? Bliver de behandlet med respekt?

Tak på forhånd!
Mic
Forum-indlæg: 193
Område: KBH
Dato: 16/3 2019 01:04

Du kommer med nogle gode og interessante spørgsmål. Jeg synes det udelukkende kommer an på om hestens ejer virkelig elsker sit dyr. Altså - i sådan en grad at penge og udnyttelse ikke har nogen prioritet i ejerens sind.

Med en intens kærlighed til sin hest vil en sådan ejer ikke på nogen måde udsætte det for overlast, men vil søge at berige dets liv til gavn og glæde for begge :)

Jeg tror godt en sådan kærlig ejer kan skabe et lille erhverv som hestevognskusk, hvor begge parter har det godt. Desværre tror jeg også at den kærlighed jeg taler om her kun sjældent er tilstede i tilstrækkelig grad.

Derfor kan jeg jeg ikke svare entydigt på dine spørgsmål, men jeg har da fundet noget om hestevogne og hestenes forhold i nogle af Amerikas byer. Nogle imod, nogle for:

https://www.petalatino.com/en/blog/10-reasons-taking-horse-drawn-carriage-ride-cruel-romantic/

https://www.petakids.com/save-animals/horse-drawn-carriages/

https://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/1122461/truth-about-horse-carriage-driving/

https://nypost.com/2014/02/20/eight-lies-advocates-told-about-carriage-horses/

http://www.acourseinhorse.com/Essays/empathetic-horseman.html

Måske kan du finde noget i disse ;)KerstinN
Forum-indlæg: 35
Område: KBH
Dato: 16/3 2019 23:19

En kusk der hævder, at han/hun virkelig elsker sin hest lyver. Simpelthen! En sådan person ville ikke tvinge sin hest ind i de forkrampede, ensidige forhold de må have, når de i timevis må trække en vogn.Nok har hestene det sikkert ikke som dem i videoen, men alligevel. Jeg ville ikke støtte det foretagende!