Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Film: Afvist (dokumentar ang. asyl)

 

Filosofi, Etik & Religion

Marcus
Forum-indlæg: 3075
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 11/2 2011 15:39 | Indlæg redigeret den: 11/2 2011 16:02

Jeg tænkte at jeg ifbm. denne tidligere tråd: http://www.vegetarkontakt.dk/?-irakerne-ud-af-kirken=13756
...ville henvise til den korte film, der for et år siden blev klippet sammen omhandlende asyl i danmark. Dens fokus var ifbm. Irakerne i kirken og gruppen Kirkeasyl/Stop udvisningerne og den hedder "Afvist". Der sikkert er en masse af jer, der ikke har set den, eller overhovedet vidste den blev lavet - derfor henvisningen.

Den kan ses og downloades her: http://vimeo.com/7610646
Spred den endelig ud, hvis der er folk, i mener, der endnu ikke har set den. :)
Pawa
Forum-indlæg: 578
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 11/2 2011 15:42

Tak!
Marcus
Forum-indlæg: 3075
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 11/2 2011 15:58 | Indlæg redigeret den: 13/10 2017 16:08

Det var så lidt. :)

Der har i øvrigt også lige været udsendt dette radioprogram på P1, der fortæller nærmere om fængslet Ellebæk, som også ses og omtales i filmen:
http://www.dr.dk/P1/P1Dokumentar/Udsendelser/2011/02/03110600.htm

Programbeskrivelse:

»SÅRBARE ASYLANSØGERE SVIGTES
Ellebæk er et lukket fængsel, der ligger ved siden af asylcenter Sandholm på Sjælland. Ellebæk drives af Kriminalforsorgen ligesom alle andre danske fængsler, men institutionen er helt speciel. Langt de fleste af dem, der sidder her, har nemlig ikke gjort noget kriminelt. De ved ikke, hvor længe de skal sidde i fængsel, for deres dom bliver forlænget med fire uger af gangen. Mange sidder i månedsvis, fordi de danske myndigheder er bange for, de vil gå under jorden, inden deres sag er behandlet færdig, eller inden de kan sendes hjem.

Men P1 Dokumentar kan fortælle, at de danske myndigheder fængsler asylansøgere, der ikke har gjort nogen forsøg på at gå under jorden. Vi har også mødt en række særligt sårbare asylansøgere, der er blevet fængslet i Ellebæk, selvom de ikke kan tåle at sidde bag tremmer.

En af dem er Edin Pasalic. Han er bosnisk flygtning og har været udsat for grov tortur i fængsler i sit hjemland. X er diagnosticeret med post-traumatisk stress-syndrom og lider blandt andet af hukommelsestab, stress og udpræget klaustrofobi, altså frygt for lukkede rum. Han har flere gange været indlagt på psykiatrisk hospital i Danmark på grund af sin psykiske lidelse.

Alligevel blev X sat i fængsel i Ellebæk i et halvt år, imens de danske myndigheder undersøgte hans sag. Det skete for at sikre, at han ikke gik under jorden.

X endte med at få humanitær opholdstilladelse, fordi han er så alvorligt psykisk skadet. I dag er tiden i fængsel et af hans værste minder:

"Så er man bange for hvad der sker når døren åbner - bliver jeg nu mishandlet, bliver mine fingre skåret op, bliver mine ører skåret op . . . bliver jeg banket ihjel eller bliver jeg bare slået ihjel…der kommer de tanker i hvert fald, for jeg har oplevet det på min krop i Bosnien".

Ifølge Menneskeretskonventionen har Danmark en pligt til at sikre, at særligt sårbare mennesker ikke bliver sat i fængsel.

P1 Dokumentar har mødt flere særligt sårbare asylansøgere, der er endt i fængsel på trods af deres særlige behov. Nogle af dem er hentet på særlige omsorgspladser af politiet og kørt til Ellebæk.

Ifølge lovgivningen skal en dommer kigge kritisk på fængslingerne hver fjerde uge og vurdere, om en asylansøger skal blive ved med at sidde i fængsel. Men dommeren er stort set aldrig uenig med politiet, når de beder om at få forlænget en fængsling med fire uger mere.

P1 Dokumentar har overværet over 50 retsmøder og har endnu ikke set ét tilfælde, hvor dommeren er uenig med politiet. Sagerne føres så hurtigt, at dommeren nogle gange overtager anklagerens rolle og dermed er på kant med god retspraksis, og flere erfarne forsvarsadvokater kritiserer retsmøderne.«

Følg med i Asylrets opdateringer på Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Asylretdk/145621252146297

Edit: har slettet navnet på 'X' efter forespørgsel..
Benjamin
Benjamin
Forum-indlæg: 667
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Administrator
Dato: 15/3 2015 17:18 | Indlæg redigeret den: 15/3 2015 17:19

5. marts 2015 - Webmasterværktøj: Notice of removal from Google Search skrev:
Hello,

Due to a request under data protection law in Europe, we are no longer able to show one or more pages from your site in our search results in response to some search queries for names or other personal identifiers. Only results on European versions of Google are affected. No action is required from you.

These pages have not been blocked entirely from our search results, and will continue to appear for queries other than those specified by individuals in the European data protection law requests we have honored. Unfortunately, due to individual privacy concerns, we are not able to disclose which queries have been affected.

Please note that in many cases, the affected queries do not relate to the name of any person mentioned prominently on the page. For example, in some cases, the name may appear only in a comment section.

If you believe Google should be aware of additional information regarding this content that might result in a reversal or other change to this removal action, you can use our form at https://www.google.com/webmasters/tools/eu-privacy-webmaster. Please note that we can't guarantee responses to submissions to that form.

The following URLs have been affected by this action:

http://vegetarkontakt.dk/?-film-afvist-dokumentar-ang-asyl=71574

Regards,

The Google Team


Underligt..