Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Kan ikke være vegetar

 

Gæsteforum

Sider: << < 1 2 3 4 > >>
PollyPunk
Forum-indlæg: 3123
Opskrifter: 41
Område: Bornholm
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 11/10 2009 12:37 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 12:39

Altså mig bekendt kan det hjælpe rigtig meget på PCOen at tabe vægt...
Jeg har ladet mig fortælle at før en læge vil hjælpe på stabiliteten af menstrautions cyklus og starte behandlingen
bliver PCOpatienter bedt om at tabe 10-15-20 kg, her er en ren vegansk kost virkelig gavnlig, da de fleste der
skifter til denne diæt tit opnår deres ideal vægt...!

Som jeg har forstået det handler det om at man har for meget mandligt kønshormon i kroppen.
Derfor kan det ikke være gavnligt at spise kød, der netop er beriget og gunstigt for produktionen af disse!
JUNI
Forum-indlæg: 59
Område: KBH
Dato: 11/10 2009 14:19 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 16:20

Leif helt i orden :)
Det var jo fordi du skrev "fart på", ok så menete du nok ikke hyperaktiv, lol....

Jeg kan bare ikke se sammenhænget i "munter bemærkning" / asperger og det Lillian skriver..... ?

Jeg ved ikke, men synes I andre at vi er gæste venlige her inde? Hvorfor har vi dog et sted for gæster hvis vi ikke kan tåle at de skriver her inde. Er det os der skal fortælle dem hvad og hvordan de må skrive? Og skal gæsterne være vegetarer?

missvegan skrev;
Det lyder ikke som om du gerne ville være vegetar, du er overbevist om det er sundt for dig, fjong for dyrene, osv, så forstår ikke rigtigt hvorfor du føler behov for at skrive herinde.

kongg skrev;
Hvis du ved hvad der virker for dig, syntes jeg det er irrelevant at skrive på vegetarkontakt.dk, med mindre du er ude og missionere for at omvende de stakkels vegetarer, som ikke ved at løver har brug for kød.

'''''''''''''''''''''''''''''

Jeg synes ikke det er din beslutning, eller opgave at smide hende ud herfra. Bare fordi du har dårlige nerver, eller??? Er du bange at tale med mennesker der spiser kød? Er du bange for at du, eller andre her inde vil begynde spise kød, hvis vi taler for lang tid med en kødspiser?
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 11/10 2009 16:20

Naturligvis skal vi være venlige, og det er vi sandelig også.

Men engang imellem kommer der nogle helt urimelige typer, som blot vil provokere eller føre sig frem, og det er spild af tid at tage dem alvorligt. Det kan være spiseforstyrrede kvindemennesker, det kan være platdumme Ekstrabladslæsere, det kan være forurettede minkavlere.

Lillian rablede løs i øst og vest med et festfyrværkeri af totalt ukvalificerede påstande og var ikke i stand til at modtage alternative synspunkter, gode råd og henvisninger til seriøse kilder. Den type har vi set før: følelsesmæssig overstyret, anti-rationel, forskningsfjendsk og selvcentreret.

Out!
Lillian
(Gæst)
Dato: 11/10 2009 20:47

En opstandelse, pga et indlæg. Det virker ærlig talt som om nogen af jer her inde overhovedet ikke kan tåle at nogen mener noget andet, end jer selv. Skal jeg besvare det hele, kommer det jo nærmest til at vare hele natten med. Og det er oven i købet på trods af at det meste jeg må skrive, allerede er skrevet flere gange. Men dem af jer som tror jeres mening er den eneste der gælder, har tilsyneladende ikke læst halvdelen af mit indlæg. Man kan altså ikke besvare en et indlæg, hvis man kun lige har skimtet det overfladisk.

Konggulerod skrev:
"Hvis du ved hvad der virker for dig, syntes jeg det er irrelevant at skrive på vegetarkontakt.dk, med mindre du er ude og missionere for at omvende de stakkels vegetarer, som ikke ved at løver har brug for kød.

vidste du iøvrigt at løver heller ikke kan tale i mobiltelefon eller skrive på internettet kan du regne ud hvad jeg mener!!"

Vidste du at dine gener stort set er uændret fra for 10'000 år siden? Det betyder nok de fleste har brug for den selv samme kost, som de spiste dengang. Der vil altid være små ændringer, derfor tåler nogen det bedre end andre i dag, og løver kan ganske rigtigt ikke bruge en mobiltlf, men det kunne de heller ikke for 10'000 år siden. Mobilsnak og kost er to vidtforskellige ting. Det med kødspisningen gælder hovedsageligt folk fra norden. Dem syd på har meget længere tid, fået langt flere kulhydrater, fordi der er meget mere frugt året rundt, der hvor de har udviklet sig. Vidste du iøvrigt at forskere siger menneskers hjerner kun har udviklet sig som den har (sådan at du er i stand til at tale i mobiltlf + flere ting) fordi vi begyndte at spise kød, netop da vi udviklede os fra aberne. Og det er altså meeeget, meeeget længere tid siden, end blot sølle 10'000 år i hele evulotionen. det lyder som om mange af jer, ikke ved ret meget om fortiden og gener, med de udsagn i kan finde på at komme med.

Mit indlæg handlede om (hvilket du åbenbart også har misforstået) at ikke alle kan leve, og have et godt liv, på vegetarkost. Det var ikke et spørgsmål, men en konstatering. Hvis du ikke kan tåle at høre det, hvorfor svarer du så? Og hvis du er ening, hvorfor bliver du så så sur over at høre det? Det er da fint at komme med kommentarer, det er det der er meningen i et forum, men lad dog være at flegne fuldstændig ud. Jeg har svaret dig på alt hvad du har skrevet, og set på de links du har givet, men jeg synes ikke det har meget med min såkaldte sygdom at gøre, og det kunne du så ikke tåle at høre.

Rasmus skrev:
"jeg må indrømme at jeg ikke forstår hvorfor du uopfordret forsvarer noget som du selv har det godt med"

Som jeg netop forsøgte at forklare allerede i første indlæg, som startede det hele, så skrev jeg de ting, pga noget jeg havde læst, som nogen vegetarer havde sagt. Altså det med den koldblodige morder. Jeg skrev også at jeg vidste ikke alle vegetarer tænkte sådan, og derfor skrev jeg altså til dem der gjorde, for at fortælle dem at nogen faktisk har godt af kød. De vegetarer der så ikke mener man er en koldblodig morder, kan jo bare lade være at svare, for jeg har intet imod dem. Derfor forklarede jeg hvorfor nogen har brug for kød.
Black
Forum-indlæg: 1170
Opskrifter: 4
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 11/10 2009 21:17 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 22:06

Som jeg netop forsøgte at forklare allerede i første indlæg, som startede det hele, så skrev jeg de ting, pga noget jeg havde læst, som nogen vegetarer havde sagt. Altså det med den koldblodige morder. Jeg skrev også at jeg vidste ikke alle vegetarer tænkte sådan, og derfor skrev jeg altså til dem der gjorde, for at fortælle dem at nogen faktisk har godt af kød. De vegetarer der så ikke mener man er en koldblodig morder, kan jo bare lade være at svare, for jeg har intet imod dem. Derfor forklarede jeg hvorfor nogen har brug for kød.

Det som blev skrevet på Ekstra Bladet er taget fuldstændigt ud af kontekst og fordrejet.

Der er måske 1% af befolkningen her i DK som er vegetarer, og hvis det endeligt er, så tror jeg, at det er os, der oplever at blive svinet mest til i den virkelige verden og ikke omvendt.

Hvis du er interesseret i at blive vegetar, så synes jeg du skulle prøve at søge information om det. Der er flere med PCO som har gode erfaringer med en plantebaseret kost. Du kunne eksempelvis opsøge en diætist og høre om mulighederne. Hvis du ikke er interesseret i det, hvilket er hvad jeg fornemmer, så synes jeg bare du skal fortsætte med at spise kød.

Det er også vigtigt at notere sig at dyr indeholder masser af hormoner, som bliver overført til mennesker, når vi spiser dem. Men heldigvis for dig, så er det mest østrogener, da oksekød ofte er gamle malkekør osv.

Alt godt til dig - og held og lykke PCO'en :)
Giant Mårhund
Forum-indlæg: 65
Område: KBH
Dato: 11/10 2009 21:33

Du har fuldstændig ret i at vores gener er ens - men det er vores liv ikke. Det at spise kød forlængede levetiden supermeget dengang vi begyndte regelmæssigt at spise kød, men dengang vidste vi jo heller ikke specielt meget omkring kost og ernæring. Det er lidt umuligt at lave en god sammenligning, for vi lever trods alt i en anden tid. :)

Mine erfaringer fortæller mig at man kommer længst med et budskab hvis ikke man angriber folk - så går de nemlig i defensiven. Så selvom du siger at du ikke er sur (hvad du sikkert heller ikke er), skulle du måske prøve en anden fremgangsmetode. Ydermere vil jeg gerne påpege at der kun er kommet forslag til selvhjælp.
Det lyder somom du er ret ked af din situation og at det ikke er blevet specielt meget bedre, så måske du skulle prøve?
F.eks. blev mit spiserørsbrok forbedret med i hvertfald 70 % da jeg droppede kødet, på trods af at min læge som er meget anerkendt og sådan noget fis sagde at jeg ville blive meget syg hvis jeg blev vegetar (ikke på grund af min sygdom men fordi at det kan man ikke)

Jeg håber for dig at du får det bedre. :)
PollyPunk
Forum-indlæg: 3123
Opskrifter: 41
Område: Bornholm
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 11/10 2009 21:41

Jeg har læst dine indlæg! Bye
Lillian
(Gæst)
Dato: 11/10 2009 22:05

"Okay, men du har i hvert fald fart på, så man skulle tro, du også led af Aspergers"

Ja når man har meget at sige, så må det jo gå stærkt, hvilket jeg kan gætte mig til, må være højst gældende for dig selv, så du ved åbenbart hvad du taler om. Men det er selvfølgelig også tilladt at hive egne diagnoser ud, og sætte dem på andre.

"Du har i løbet af ekstrem kort tid fremsat så mange udokumenterede ugeblads-fordomme"

I lige måde. Den eneste du nævner konstant og hele tiden er Joel Fuhrman, eller hvordan det nu staves, og jeg har lidt svært ved at tro på manden er Jesus selv. Altså er det lige DEN MAND man skal lytte til, eller hvad? Og det har ikke strejfet din opmærksomhed at der også er andre forskere og læger på banen? Fx Uffe Ravnskov som (med et væld af kildehenvisninger) siger at mættet fedt bevist ikke skader, og oven i købet er sundt. Men jeg gætter på du ikke farer af sted og køber bedstemors fedt, eller hvad det nu hedder (forøvrigt også ret klamt) blot hvis du fik en af hans kildehenvisninger? Nej vel? Der er ingen grund til at linke til dem, jeg formoder du selv kan finde ud af at søge på nettet. Som du har det med de forskere JEG tror på, På samme måde har jeg det med Joel Fuhrman. Plus, som nævnt før, Bjarne Stigsby og Svend Lindenberg. De er begge PCO-specialister, og det kræver ikke meget søgning at finde, i hvert fald, Svends artikler på nettet. Men det er nok heller ikke overbevisende nok til at du begynder at spise kød, eller blot tror på hvad jeg skriver vel? Igen, på samme måde har jeg det med Joel Fuhrman. Det er tilsyneladende en af få du kan nævne, og som jeg har sagt før, så er det et spørgsmål om hvem man vælger at tro på selv, for de siger alle sammen noget forskelligt. Der er jo ingen der siger at alle de forældede meninger skal blive ved at herske i hele verden, og at der ikke er plads til noget nyt? Der var trods alt også engang Jorden var flad, og hvordan tror du man finder ud af nye ting hele tiden? Læser for resten aldrig ugeblade, da jeg ikke interesserer mig for hækleri og klip-selv-julenisser, men hvis det er værd at høre kan du vel fortælle mig hvad der sidst stod i Alt for damerne?

Du skriver også jeg ikke kan finde hoved og hale i de modsatrettede udsagn jeg bliver bombarderet med. Hvor har du den påstand fra? Jeg har en mening, præcis ligesom du har, og selv om man tydeligt kan høre du tror den eneste rigtige mening, er din egen, gør det det desværre ikke mere sandt af den grund. Hvis du endnu ikke, efter utallige forsøg, ved hvor min mening ligger, så opfordrer jeg dig her med til at læse debatten forfra, for så er der tilsyneladende noget du selv ikke kan finde hverken hoved eller hale i.

"Her er min afskedsgave:" Skriver du, og så skriver du alligevel tilbage to gange, og sikkert også igen senere. Din afskedsgave siger mig blot at du tilsyneladende endnu ikke har forstået at jeg ved hvad jeg selv tror på. Man kan ikke vende en om, bare ved at poste den samme besked ti gange.

Og igen, igen, igen, kan du ikke snart forstå at jeg HAR prøvet at leve stort set vegetarisk, med kød en gang hver 14. dag i snit, det virkede IKKE for mig. Jeg har svært ved at tro kiloene var raslet af, og jeg havde fået det bedre, ved at skære det kød fra hver 14. dag. Desuden spiste jeg ALTID fedtfattigt dengang, samtidig med jeg spiste masser af frugt og grønt, det har jeg altid gjort, og jeg var syg altid. Efter jeg spiser mere fed kød, har jeg det meget bedre. Forstår du virkelig ikke at jeg har lidt lettere ved at tro på det jeg selv har oplevet, end det en fuldstændig (for mig) udeforstående udenslandsk forsker sidder og anbefaler? Man mener hver syvende kvinde har PCO i en svær eller rimelig svær grad (det kan du også finde på nettet fra pålidelige kilder) og hver fjerde har nogen af dens symptomer. Det er netop dem der godt kan tåle en del fuldkorn. Jeg synes det er lidt ærgerligt for resten at de bare må leve et dårligt liv, fuld af bekymringer, fordi de i dag skal gå imod deres gener, og spise noget de faktisk ikke kan tåle, i stedet for det de er skabt til (blandt andet kød) fordi man i dag er djævelen selv (i hvert fald ifølge nogen), hvis man spiser kød. Og det er jo lige netop hvad mit indlæg handler om.

Jeg kan godt lide du siger jeg gentager mig selv hele tiden (det skrev du om aspergers), med det er jeg jo ligesom nødt til, eftersom du overhovedet ikke svarer på det jeg skriver, men selv bliver ved at sige det samme hele tiden. Noget du blandt andet ikke selv har svaret på: Spiser du økologisk eller hvad? Du siger kød er mord, men jeg synes også det er at skide naturen et stort stykke at sprøjte den, og det støtter du tilsyneladende. Du svarer heller ikke på om du ikke synes det er lidt sært, at mennesker (ifølge dig) bliver syge af at spise kød, når de genetisk set er skabt til det? Det skal du ikke påstå du ikke har hørt, men du tror måske ikke på det? Hvad tror du folk gjorde for 10'000 år siden, om vinteren? Åd rådne grene eller hvad? I øvrigt er der rigeligt med kostfibre i min mad, for jeg spiser masser af frugt og grønt, sammen med kødet, og har overhovedet ingen problemer med maven, og har aldrig haft det. Får til gengæld halsbrand af bare lidt for meget korn. Og hvorfor tror du vegetarer er nødt til at tage blandt andet tilskud af b12-vitamin og visse andre ting? Hvor tror du de fandt disse vitaminer før i tiden? I Matas?

"Naturligvis skal vi være venlige, og det er vi sandelig også."

Ja det er da tydeligt at høre du flammer indvendigt, ved at blive sagt imod. Jeg har læst mange af emnerne her inde, og du er der hver gang. Netop en af grundende til det er så morsomt du nævner aspergers syndrom. Du er en der ikke kan tåle at blive sagt imod, og meget af det du skriver, giver overhovedet ingen mening.

"Lillian rablede løs i øst og vest med et festfyrværkeri af totalt ukvalificerede påstande"
Nu har du så fået en masse navne at søge på, men har du ændret mening af den grund? Du har garanteret ikke engang gidet se på det. Jeg kan også nævne denne hjemmeside, som jeg ER SIKKER på du allerede kender og vil falde ned af stolen, når du ser navnet på. Jeg mener at have læst i et andet enme, hvor lidt du har til overs for den www.alun.dk. Men igen er det hvad man vælger at tro på. Hvis du turde se det i øjnene ville du ikke kunne benægte at det der står er sandt. Der er også mange kildehenvisninger rundt om på siden, der (synes JEG) er meget bedre end Joel Fuhrmans. Jeg er en der læser alt hvad jeg kan finde, og der efter danner jeg selv min mening, ud fra hvad jeg synes lyder fornuftigt. Plus jeg har mine egne erfaringer. Du kan så påstå du bruger den samme metode, men du virker da ekstremt snæversynet i dine holdninger. JEG har netop skrevet FLERE gange at ALLES kost er forskellig, men der er sikkert flere end man tror der har brug for kød. Kom ikke og sig jeg har sagt andet for så lyver du simpelthen. Du der imod sidder bare og disser på dem, hvis meninger du ikke synes om. Jeg synes faktisk du er meget barnlig at høre på, især til sidst. Mine kilder er ligeså ægte og brugbare som dine. Som sagt kan du bare søge efter dem, jeg ser ingen grund til at linke til dem her inde, det er så nemt at finde. Har du selv snakket med en forsker eller specialist, der har fortalt dig hvad forskningen har fundet ud af passer til dig? Du ville nok også tro lidt mere på det, hvis du prøvede det, i stedet for at sidde og granske alle hjørner af nettet efter sidste nyt fra Joel Fuhrman. Og igen, jeg har selv prøvet at spise på forskellige måder, hvilket tæller højere end noget andet, for mig. Ja der gentog jeg sørme mig selv igen. Men det er bare i et spinkelt håb om at du bare læser en af de ting jeg har skrevet.

Jeg er her ikke for at tage imod råd, men ville bare give folk et andet synspunkt på, hvorfor nogen mennesker har rigtig godt af kød, og der kortsluttede du så, da du hørte det. Du skrev jeg virkede bitter. Hvad vil du så kalde dig selv? Det er dig selv der sidder og kommer med alle mulige fordomme. Synes det er død ærgerligt at folk misforstår det man skriver, og kun kommer for at sidde og rakke en ned.
KongGulerod
Forum-indlæg: 678
Opskrifter: 7
Område: Sjælland
Dato: 11/10 2009 22:12 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 22:38

Ding ding ding ding!!!!! Vi har et geni, der er en som ved at mobiltelefoni og kost er to forskellige ting.

Du har næsten bestået testen, som viser at din IQ ligger højere end gennemsnits kakerlakken, og ville have bestået hvis du havde svaret at løver og mennesker er to forskellige ting.

Det er selvfølgelig et frit land vi lever i, så både dine og mine kommentare kan komme frit frem, alle har ret jo til at skrive hvad de vil, uanset hvor tåbeligt det virker for andre.
Kan man ikke tåle det, så ligger det en frit at gå ind i soveværelset og flette pettirør istedet.

Hvis jeg skal skrive noget helt seriøst og ærligt, så syntes jeg faktisk det er lidt synd for dig, at du har fået "diagnose syndromet", hvor du tror at din tilstand er så forskellig fra andres, og har stirret dig blind på ordene PCO, proteiner, kulhydrater, og (løver).
Tænk Nu HVIS du var åben over for andre perspektiver og muligheder og fik det endnu bedre. Det ønsker jeg virkelig for dig.

Der er i hvert tilfælde en ting som er sikkert,
If you do what you have always done, you will get what you always got.

Som afslutning på vores "meningsfyldte" debat, vil jeg da gerne kommentere dit argument med de 10.000 år gamle genkoder.

I jægerstenalderen hvor vi spiste som du så flot skriver din personlige overbevisning "hvad vi er skabt til" var levealderen i gennemsnit 35 år, du kan selv gå ind og læse om det på nationalmuseet. Bare stof til eftertanke, Og ja ja der var også andre faktore som spillede ind, så spar mig!! ellers fortsætter cirkuset jo.


forresten juni fra vegetarpolitiet: hvornår inviterer du på romantisk middag :D

ps. til de forvirrede omkring tonen: det hjælper ingen som sidder fast, at pampe og tale efter munden, for det giver dem ikke muligheden til at tænke anderledes.

Se lidt osho han forklare det soleklart ca. 1 minut og ti sek. inde


Lillian
(Gæst)
Dato: 11/10 2009 22:15

Ville også lige kommentere det billede med en der drikker mælk fra en ko. For 10'000 år siden, der drak de ikke mælk direkte fra koens yver. Det gør de formentlig heller ikke i dag. I hvert fald ikke i det landbrug jeg arbejde. Dengang har de måske slet ikke drukket mælk? Eller måske har de rent faktisk drukket lidt i ny og næ, for er det utænkeligt at nogen af de dyr de har slået ihjel har haft mælk, som de har drukket? Hvorfor i alverden skulle de lade det gå til spilde? Men de har selvfølgelig ikke fået så meget.

Der imod kunne det være rigtig morsomt, hvis jeg gav mig tid til at tegne et billede, af en hulemand ved siden af en mejetærsker, og en stor kornmark, og skrev "natural?" ved side af. Dengang var det uhyre svært at få fat på korn, da de voksede hulter til bulter, og der ikke engang var ret mange korn på hvert strå. Det er nemlig fremavlet. Tænk bare hvilket arbejde det må ha været at pille så mange korn, for så lille et udbytte. Desuden skal de også knuses før de kan optages af kroppen. Sikke et arbejde.

Ifølge mig tyder meget på at de med al sandsynlighed har fået mere mælk end korn. Giver det måske ikke mening?

Og hvad med at lave billedet sådan at de slagter koen, og æder den, for det var lige netop hvad de gjorde dengang.
Windamor
Forum-indlæg: 696
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 11/10 2009 22:33 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 22:51

Må gæster nu ikke have en anden mening end fuldbyrdede medlemmer af Vegetarkontakt? Synes det er i orden, at folk debaterer, men jeg synes ærlig talt, at I hagler gæsten ned.
1) Det er da ikke irrelevant at skrive herinde, selv om man er kødspiser, hvis man netop prøver at forklare éns problematiske møde med vegetarer. Måske kunne vi lære noget af det.
2) Gennemgående ser det ikke ud til, at I alle har læst gæstens indlæg igennem, idet nogle af jer ikke synes at have forstået, at hun altså HAR prøvet at leve vegetarisk og dengang netop havde de problemer, som hun er kommet sig over ved at spise en kost med kød i.
3) Jeg ville da også hellere gå ud fra egne erfaringer end eksperter og forskere, der modsiger hinanden på kryds og tværs.
4) Hvem er i defensiven her i den her debat? Jeg vil sige åbenbart mest de fuldbyrdede medlemmer af Vegetarkontakt, for I er hårdere ved gæsten, end hun er ved jer og det af og til uden at have læst hendes indlæg ordentligt.
DDB
Forum-indlæg: 298
Område: KBH
Dato: 11/10 2009 22:40 | Indlæg redigeret den: 11/10 2009 22:47

WOW - hidsig debat... det er næsten det eneste, jeg kan skrive af bar stumhed ;)

Lillian: Jeg synes i bund og grund, at det er iorden, at du skriver, hvorfor du har det godt med kød... og jeg kan læse i tidligere indlæg, at du har skrevet herinde for at fortælle, at ikke alle kan fungere på vegetarkost - men hvorfor skrive dét herinde??
Næsten alle brugerne herinde er 100% sikre på (eller igang med at finde ud af), at denne levemåde, de har valgt: vegetar-/veganerkost er den helt rigtige for dem, og de kun får det bedre med den.
... Måske spørger jeg lidt meget i stil med nogle spørgsmål, du har svaret på før: det er bare dét at for mit vedkommende, lyder dit første indlæg lidt undskyldende/skyldbevidst, når du fortæller om, at du har spist vegetarisk før, men at du ikke kan klare kosten og derfor er gået tilbage på en diæt med kød.
Og jeg kan godt forstå, at du ikke finder det rart at føle dig stemplet som dyremorder og derfor føler, du har brug for at forklare dig selv - men hvis du har det super-godt med den mad og den måde, du lever på, hvorfor skal du så overbevise os herinde på forummet om det?
Du har det selv godt med det - ergo - du skal ikke forsvare dig overfor nogle totalt fremmede på et vegetar-veganer forum!

Og lige en næstsidste kommentar; lakto-ovo vegetarer behøver ikke B12-tilskud, det får de via deres kost..

Udover det, så synes jeg, det er lidt trist, at tonen i denne her debat er blevet så spids og fyldt med små-lede sarkastiske bemærkninger :(
Lillian
(Gæst)
Dato: 11/10 2009 23:52

lullu:
"nu er læger ikke altid dem der ved mest om kost, uanset hvad de så selv mener; det virker i hvert fald som de fleste stadig sidder fast i en tankegang der hedder kød, sovs og kartofler..."

Nej som sagt tror jeg heller ikke blindt på hvad læger siger. Nu var det bare fordi at jeg netop havde prøvet PCO-kosten selv, at jeg tror på det. Men synes bestemt ikke at læger hænger fast i kød, sovs og kartofler, de anbefaler netop korn og grøntsager.

"ja, stenaldermenneskets kost var sikkert helt fin for den tids mennesker; de brugte deres krop
meget mere end de fleste af os, og havde sikkert god gavn af en masse fedt, så de kunne opbygge et depot til hårdere tider (men på dine indlæg virker det ikke som om du har brug for at tage på) - og så behøvede de fleste af dem nok ikke at bekymre sig om hjerte-kar-sygdomme, da de alligevel døde tidligt.."

Du tager fejl. Fordi jeg ikke kan forbrænde kulhydrat sætter det sig som fedt, især på maven. Fedt der imod, bliver forbrændt før det når at sætte sig. Uanset hvad skal man jo ikke have for mange kalorier, men sådan er det jo med alt. Og undersøgelser viser at de netop ikke døde tidligt dengang. De blev ligeså gamle som vi gør i dag, hvis man selvfølgelig ser bort fra dem der blev ædt af dyrene og sådan noget. Derimod siger nogen forskere at levealderen faktisk gik ned da folk begyndte at spise korn. I løbet af de sidste hundrede år, er den så gået op igen, blandt andet pga medicin og sygehuse og sådan noget, men de mener jo faktisk at folk er mere syge i dag end for 10'000 år siden.

Polly:
"Som jeg har forstået det handler det om at man har for meget mandligt kønshormon i kroppen.
Derfor kan det ikke være gavnligt at spise kød, der netop er beriget og gunstigt for produktionen af disse!"

Kød højner godt nok ikke mandligt køndhormon hos mig. Men det gør der imod fedtet på kroppen. Og som jeg har skrevet oven over, så er det kulhydrat der sætter sig som fedt.

Pawa:
"Ja, mener også Leafs ene indlæg gør det meget godt, iblandt andre gode, men det er så indbydende at jeg heller ikke kan lade være.."

Hvordan kan du sige at Leifs indlæg gør det godt? I forhold til hvad dog? Synes ikke du er specielt i stand til at vurdere det, da du overhovedet ikke kender mig. Den mening synes jeg ikke man kan bruge til ret meget.

"Ingen kan ændre på kendsgerningen at kødspisning forudsætter et drab"

Jeg har skam heller aldrig påstået andet. Men et KOLDBLODIGT drab er så noget helt andet. Jeg elsker faktisk selv dyr, men kan altså ikke sidde grædefærdig når jeg spiser en leverpostejsmad, eller laver aftensmad. At vi er genetisk skabt til at spise kød, ændres desværre ikke af, at vi i dag er i stand til at føle med andre, altså dyrene.

Du skriver også at PCO er en sygdom, pga de ting jeg ikke må spise. Men det handler jo netop om at de dengang ikke kunne finde de ting, i nævneværdig grad. I hvert fald ikke i norden, hvilket det jo dejer sig om. Korn, som sagt var dårligt tilgængeligt, og vandmeloner fx voksede jo ikke her. Majs er jo også korn. Men som sagt er det jo også overdrevet. PCO-lægerne siger det jo kun, fordi de så håber man holder det så godt som overhovedet muligt. De ved jo ligeså godt som os at man ikke kan holde sig væk fra det hele. Jeg spiser som sagt også frugt, og tager ikke på af det. Jeg spiser også lidt korn. Det er klart at fandt de nogen af disse ting, dengang, så tog de jo heller ikke skade af den smule. De lavede meget, og det var nok ikke altid lige nemt at finde mad, så de tog nok ikke skade at lidt, de havde svært ved at forbrænde engang imellem. Men i dag er det jo også meget mere tilgængeligt end dengang.

"det er heller ikke alle mennesker på jorden der har PCO og man kan med almindelig sund fornuft forestille sig til hvilken side vægtskålen falder når man skal snakke om hvad der er normalt, for alle de ovennævnte produkter er jo lige netop de mest basale produkter i langt størstedelen af verdensbefolkningens kost."

Ja det er det jo i dag, men det var det ikke dengang.

"At PCO er en sygdom (hvis du skulle være i tvivl) fremgår tydeligt af dit eget udsagn:

Alle, også vegetarer, er kun i live i dag fordi vores forefædre har spist det de kunne finde..

Netop derfor ville PCO jo være en evolutionær svaghed, da du ikke kan bilde mig ind at vore forfædre i alle perioder kunne finde (jeg citerer):

kød, ost og mælk hver dag og ofte æg og fisk."

Kød, æg og fisk kunne de jo sagtens finde. Sikkert ikke hver dag. Men det har jo intet at gøre med om det lige var hver dag. Det har der imod noget at gøre med at de fandt en del af det i perioder, og derfor var vant til at spise det. Og da intet af det indeholder specielt meget kulhydrat, ja så var de jo ikke vant til at spise kulhydrat. Alt de fandt, bestod hovedsageligt af fedt og proteiner, men aldrig hovedsageligt af kulhydrat, i de store mængder der findes i korn. Og som jeg har skrevet et andet sted, så tror jeg simpelthen ikke på de ikke drak bare lidt mælk. Jeg tror skam de har fået mere mælk end korn, i perioder. Ost kommer jo også af mælk. Og nu kan jeg så også tilfældigvis godt tåle både ost, og mælk, da det ikke indeholder kulhydrat.

"Og nogen mener at det i fremtiden også er et evolutionært spørgsmål og i den kontekst ville det være noget rigtigt lort hvis det var din (jeg citerer):

kostplan, for hele verdens befolkning

Og derfor ville jeg også sige (jeg citerer):

Jeg synes de skulle tale for sig selv.

Så skal jeg nok lade være med at komme hen hvor der som dig, (jeg citerer):

faktisk er mange mennesker der har det sådan.

..for at lade dem fortælle at der hvor jeg bliver sur er, når nogen PCOer skal sammenligne vegetarer med kødspisere der skider på alt og alle."

Det sidste her aner jeg simpelthen ikke hvad du mener med. Men det er vel også tilladt for en vegetar at være på svampe? Hvis du på nogen måde mener at jeg har sagt hele verden ville have godt af en PCO-kostplan, så er der i den grad noget du har misforstået. Jeg siger jo netop at alle er forskellige.
KeepTexasBeautiful
Forum-indlæg: 1598
Område: KBH
Dato: 12/10 2009 00:21

Jeg synes at du klippede lidt uheldigt i mit indlæg, og poster derfor den udeladte del igen:

Og selvfølgelig er der ingen vegetarer/veganere der ser ned på folk der spiser anderledes end dem pga. sygdom, det er vist åbenlyst :)


- Synes desuden stadig at du bør undersøge hvorvidt du kan erstatte noget af kødet med tofu eller seitan o.lign :)
Lillian
(Gæst)
Dato: 12/10 2009 00:30

Nå, det er da rart at høre at der i det mindste er nogen flinke mennesker her inde, som faktisk læser det man skirver, før de svarer.

Black:
"Det som blev skrevet på Ekstra Bladet er taget fuldstændigt ud af kontekst og fordrejet."

Nu nævner du Ekstra Bladet, men ærlig talt så ANER jeg ikke noget som helst om Ekstra Bladet, læser det aldrig nogen sinde, og skriver ikke her, pga noget jeg har læst der. Det kan godt være vegetarer bliver svinet til. Men jeg er ligeglad om folk er vegetarer eller ej, kan ikke se hvorfor nogen skal svine andre til.

"Det er også vigtigt at notere sig at dyr indeholder masser af hormoner, som bliver overført til mennesker, når vi spiser dem. Men heldigvis for dig, så er det mest østrogener, da oksekød ofte er gamle malkekør osv."

Planter indeholder i den grad også stoffer der påvirker hormonerne. Men som man nok kan regne ud, eftersom jeg mener man har brug for kød, så tror jeg kun på det er på en positiv måde, da folk jo er blevet udsat for de hormoner i flere tusinde år. Desuden påvirker kulhydrat i den grad mine hormoner, og det er i en meget negativ grad. Man skal nok også spise rimelig meget kød, for at se en effekt.

Nina Amalie:

"Du har fuldstændig ret i at vores gener er ens - men det er vores liv ikke. Det at spise kød forlængede levetiden supermeget dengang vi begyndte regelmæssigt at spise kød, men dengang vidste vi jo heller ikke specielt meget omkring kost og ernæring. Det er lidt umuligt at lave en god sammenligning, for vi lever trods alt i en anden tid."

Jo men det har ikke noget at gøre med hvad vi vidste om kost dengang. Evolution er jo netop at man vænner sig til det man spiser, gennem rigtig lang tid. Derfor er det stadig "meningen" set fra evolutionen, at vi skal spise det vi dengang havde vænnet os til, for det er jo trods alt ikke særlig lang tid siden. Derfor er der mange der ikke har vænnet sig til at spise kulhydrat i størrer mængder. Der er jo også nogen der ikke kan tåle mælk, for det gen er endnu ikke fuldt udbredt.

"Mine erfaringer fortæller mig at man kommer længst med et budskab hvis ikke man angriber folk - så går de nemlig i defensiven. Så selvom du siger at du ikke er sur (hvad du sikkert heller ikke er), skulle du måske prøve en anden fremgangsmetode. Ydermere vil jeg gerne påpege at der kun er kommet forslag til selvhjælp."

Jeg har jo netop aldrig angrebet folk. Jeg startede ud med at skrive hvad jeg gjorde, pga dumme bemærkninger. Jeg har nemlig læst mange ting på nettet. Interesserer mig nemlig for kost, og er derfor stødt på en del bemærkninger fra vegetarer. Der er NOGEN der har de holdninger til kødspisere, som nævnt, og at alle kan blive vegetar. Og selv om flertallet ikke er sådan, på en vegetarside, hvor finder man så de mennesker? Trods alt på en vegetarside. Derfor er det jo dem jeg "angriber". Jeg ville også bare oplyse folk om at det ikke passer at alle kan være vegetarer, så må man jo selv om, om man interesserer sig for det, eller tror på det.

"Det lyder somom du er ret ked af din situation og at det ikke er blevet specielt meget bedre"

Jo min situation er netop blevet bedre. Jeg har det nemlig rigtig godt med det jeg spiser i dag. Det er rigtigt, at jeg godt kunne være ked af tingene før i tiden, men det er jeg ikke længere. Der er i dag rigtig meget forskning indenfor PCO, hvor imod forhen der hed det sig bare "du spiser for meget! skær ned på fedt og sukker" Selvfølgelig ville jeg tabe mig gevaldigt, hvis jeg kun levede af grøntsager og få, få andre ting. Men jeg tror ikke rigtig på jeg ville være særlig sund, og synes heller ikke det er noget liv.
lullu
Forum-indlæg: 1010
Område: KBH
Dato: 12/10 2009 00:31

[citat)Kød, æg og fisk kunne de jo sagtens finde. Sikkert ikke hver dag. Men det har jo intet at gøre med om det lige var hver dag. Det har der imod noget at gøre med at de fandt en del af det i perioder, og derfor var vant til at spise det. Og da intet af det indeholder specielt meget kulhydrat, ja så var de jo ikke vant til at spise kulhydrat. Alt de fandt, bestod hovedsageligt af fedt og proteiner, men aldrig hovedsageligt af kulhydrat, i de store mængder der findes i korn.[/q]

Hvis de ikke fik kød, æg og fisk hver dag, og ikke spiste kulhydrater, vil det så sige, at de kun spiste et par gange om ugen? Det håber jeg da ikke (selv om det sikkert er forekommet i perioder). Men nu er jo altså også kulhydrater i frugt og grønt, og det spiste de - også dengang. Og hvis du skulle leve som dem, så skulle du vel også kun spise kød et par gange om ugen, eller? Ellers giver det vel ikke rigtigt nogen mening... Kød idag er i øvrigt også meget federe end det, stenaldermanden spiste, og fyldt med alt muligt ikke særligt godt...

Nå, jeg tror ikke vi kommer meget videre, kan kun gentage det som Thinka lige har skrevet :)
Lillian
(Gæst)
Dato: 12/10 2009 00:39

Rasmus:

"Og selvfølgelig er der ingen vegetarer/veganere der ser ned på folk der spiser anderledes end dem pga. sygdom, det er vist åbenlyst"

Nej jeg får ikke lige svaret på alt hvad folk skriver, da der er rimelig mange ting at svare på her. Men også fordi det du skriver er rigtigt, syntes jeg ikke der var så meget at sige.

"Synes desuden stadig at du bør undersøge hvorvidt du kan erstatte noget af kødet med tofu eller seitan o.lign"

Tror som sagt på, i dag, at kødet er sundt, og før i tiden var jeg bange for at få for meget fedt. Uha, det hørte man jo om hele tiden. Men efter at have læst så meget nyt, er jeg en af dem der tror på man har brug for det.
Lillian
(Gæst)
Dato: 12/10 2009 01:09

"Ding ding ding ding!!!!!"
Ja det beskriver vist meget godt hvad der foregår i dit hoved.

"Vi har et geni, der er en som ved at mobiltelefoni og kost er to forskellige ting."

Sjovt, fandt du lige ud af det nu? Ja for så vidt jeg erindrer var det ene og alene dig selv, der blandede mobiltelefoner ind i samtalen. Og så fandt du måske lige ud af at det var lidt plat gjort...

Gid jeg kunne sige (uden at lyve) at din IQ også lå højere end kakerlakkens... NU føler du dig jo bare dum, i mangel på dine vanlige "kloge" ord. Så kan man jo altid begynde at snakke om noget andet, og gøre som ethvert børnehave barn på din alder ville gøre.

"Det er selvfølgelig et frit land vi lever i, så både dine og mine kommentare kan komme frit frem, alle har ret jo til at skrive hvad de vil, uanset hvor tåbeligt det virker for andre."

Ja og det kommer jo så i den grad tilsyne i dine sætninger.

"Hvis jeg skal skrive noget helt seriøst og ærligt, så syntes jeg faktisk det er lidt synd for dig, at du har fået "diagnose syndromet", hvor du tror at din tilstand er så forskellig fra andres, og har stirret dig blind på ordene PCO, proteiner, kulhydrater, og (løver)."

Efter at have set hvor seriøs og ærlig du er, så gæt hvor meget jeg giver for det? Nu skriver du jo bare for at gøre mig sur, men jeg er er kommet over det stadie (det skete i barndommen) hvor man tager sådan noget alvorligt. Det virker meget plat at skulle sidde og lade som om, du ikke tror på den sygdom findes, du kan spare dig besværet. Problemet er at det åbenbart ramte dig, det jeg skrev, så nu sidder du i raseri og skal finde på noget klogt at sige. Til din oplysning går det ikke særlig godt.

"Tænk Nu HVIS du var åben over for andre perspektiver og muligheder og fik det endnu bedre. Det ønsker jeg virkelig for dig."

Uhh, man bliver jo helt varm inden i, på denne, ellers så kolde, oktobernat. Du er vel nok et betænksomt menneske... En abe der, ved tilfældighedernes hjælp, hoppede omkring på et tastatur, kunne have skrevet et bedre indlæg end dig, på færre forsøg end dig. Som du jo allerede ved, med mindre du har en meget ringe hukommelse, så har jeg det jo netop godt nu, måske er du bare lidt misundelig, fordi du egentlig er ved at indse sandheden?

"Der er i hvert tilfælde en ting som er sikkert,
If you do what you have always done, you will get what you always got."

Neeej, tror du virkelig? Var det lige noget der gik op for dig der? Jamen så har du jo åbenbart evnen til at lære nyt alligevel, for det er jo det jeg hele tiden har forsøgt at fortælle dig. Synes trods fejl og mangler, det er flot at du alligevel er nået så langt.

"I jægerstenalderen hvor vi spiste som du så flot skriver din personlige overbevisning "hvad vi er skabt til" var levealderen i gennemsnit 35 år, du kan selv gå ind og læse om det på nationalmuseet. Bare stof til eftertanke, Og ja ja der var også andre faktore som spillede ind, så spar mig!! ellers fortsætter cirkuset jo."

Hahaha! Prøv at sætte gang i de få hjerneceller du forhåbentlig har! Det var nok fordi folk døde af rigtig mange årsager, tror du ikke? Der var rigtig mange farer dengang, og ambulancen kom altså ikke (til din oplysning) med blink på, når folk kom til skade. Der var nok også mange der sultede, tror du ikke? Nu sidder du jo og griber ud efter detaljer, for at få ret. Skulle et besøg på nationalmuseet få mig til at spise korn? Meget morsomt... Ja cirkusset fortsætter, men du kan jo bare stoppe det hvis du vil, det er jo trods alt dig selv der opfører dig som en klovn.

"ps. til de forvirrede omkring tonen: det hjælper ingen som sidder fast, at pampe og tale efter munden, for det giver dem ikke muligheden til at tænke anderledes."

Var det en påmindelse til dig selv? For du har kraftigt behov for at huske dig selv på den.

Og så endnu en solstrålehistorie hvor en eller andet forklarer noget soleklart. Skal jeg også poste 37 youtube-videoer til dig? Har lidt svært ved at tro det ville berige dit liv særligt. Jeg har det lidt på samme måde. Det hjælper ikke at poste noget om en bims videnskabsmand, der har udvundet ren Coca Cola af brugte skosåler. Det er ligeså relevant.
delete
Forum-indlæg: 160
Område: Andet
Dato: 12/10 2009 01:17

Hej Lillian :)
På mig lyder det bare som om, at selvom du ikke havde PCO ville du stadig spise kød?
Og har nok derfor lidt svært ved at forstå indlægget, kunne forstå hvis du oprigtigt ærgede dig over du var "nødt" til at spise kød, og ville fortælle vegetarer at ikke alle havde muligheden.
Lillian
(Gæst)
Dato: 12/10 2009 01:32

De spiste ikke DET HELE hver dag. Der var dage de ikke fik fat på nogen dyr. Der måtte de nøjes med frugt og grønt. Der var også dage de ikke fandt nogen æg. Der fik de måske fanget nogen fisk. Andre dage fik de måske nedlagt et stort dyr, der holdte i flere dage. Om vinteren var der ikke meget frugt og grønt. Der måtte de jage meget, og derfor fik de meget kød om vinteren. Den ene dag spiste de det ene. Den anden dag spiste de det andet. Og selvfølgelig var der da nogen der sultede. Der er jo ingen der siger de fandt både frugt, grøntsager, fisk, æg og kød på en og samme dag, og så intet i flere dage. Altså, det var forskelligt hvad de fandt hvornår.

"Men nu er jo altså også kulhydrater i frugt og grønt, og det spiste de - også dengang."

Ja netop. Og det spiser jeg også.

"Og hvis du skulle leve som dem, så skulle du vel også kun spise kød et par gange om ugen, eller? Ellers giver det vel ikke rigtigt nogen mening"

Igen, det har ikke noget at gøre med hvor ofte de spiste det, men AT de spiste det. Det alene betyder at de kunne tåle det, så det kan vi også.

"Kød idag er i øvrigt også meget federe end det, stenaldermanden spiste, og fyldt med alt muligt ikke særligt godt"

Hvor har du den oplysning fra? I dag kan du få både fedtrigt og fedtfattigt kød. Og prøv at tænke på at dengang der spiste de HELE dyret. De sad altså ikke og skar fedtkanten af. Der var jo ikke kun kød på dyret, (som vi bruger aller mest af i dag) der var også fedt, og jeg har lidt svært ved at tro de skar det væk, der var nok ikke rigtig råd til at miste noget. Og hvad ikke særlig godt er der i kød? Det er jo netop det debatten går ud på, altså om kød er godt eller ej. Jeg spiser også kun økologisk, og der er også fuld af skidt og lort i konventionelle grøntsager og frugter.

"Nå, jeg tror ikke vi kommer meget videre, kan kun gentage det som Thinka lige har skrevet"

Synes lidt jeg allerede har svaret på det. Jeg prøver skam ikke at undskylde noget, men at fortælle at folk tager fejl, hvis de tror alle og enhver har godt af at være vegetar. Og hvis man ikke er en af dem der synes det, kan man jo bare lade være at svare. Det har jeg vel ret til at skrive her inde? Og hvis det er så komplet ligegyldigt at ingen intereserer sig for det alligevel, så synes jeg det er mærkeligt jeg har fået så mange svar, hvis der ikke er noget at sige til det.

"Og lige en næstsidste kommentar; lakto-ovo vegetarer behøver ikke B12-tilskud, det får de via deres kost"

Det ved jeg godt, har aldrig påstået andet. Snakkede om den der holder sig fra alt. Veganere, eller hvad de hedder.
Sider: << < 1 2 3 4 > >>