Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Kødspisende kæreste

 

Gæsteforum

Eline
(Gæst)
Dato: 10/4 2020 18:57

Hej alle,

Jeg er en vegetar der elsker vegansk mad.

Min kæreste er STOR kødspiser, og går uden om næsten alle tilberede grønsager.

Har i nogen forslag til hvad man kan lave af mad? - måske hvor man kan tilføje kødet bagefter - eller om der er andre mere kreative måde at håndtere det på?
Måske nogen herinde som også har en kæreste der også spiser meget kød. Hvordan håndtere i det i Jeres hverdag? :)

Eline, 24
Kate
(Gæst)
Dato: 11/4 2020 09:56

Hej Eline
Jeg står i det samme som dig. Min kæreste er også kødspiser. Jeg spiser dog 100% plantebaseret og vil ikke have noget med hans dyrespisning at gøre. Jeg er ikke veganer, men synes det er ubehageligt med kød i køleskabet. Derfor: Jeg laver kun plantebaseret mad. Hvis han vil have kød, skal han lave det 100% Selv, incl indkøb og opvask. Jeg accepterer det kun fordi jeg elsker ham og satser på at kunne ændre hans forståelse for dyr og deres ret til leve. Jeg er et tålmodigt menneske og er ved at overtale ham til at starte med det vegetariske. Hvis han elsker mig må han også rykke lidt.
Held og lykke med det
Kate
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 12/4 2020 10:07 | Indlæg redigeret den: 12/4 2020 10:10

Hejsa!

Jeg spiser også plantebaseret, mens resten af familien inklusiv min mand spiser animalske produkter, dvs. kød, æg og mælkeprodukter. Jeg ændrede min kost for 7 år siden af helbredsmæssige årsager. Ændringen var svær for min mand, han mente, at det både var ekstremt og sundhedsskadeligt, men efterhånden som han så, at det virkelig hjalp mig, ændrede han holdning, så han nu bakker op om min kost forstået på den måde, at han accepterer, at jeg ikke spiser animalske produkter, på samme måde som jeg accepterer, at han aldrig kommer til at spise plantebaseret.

I det daglige fungerer det sådan, at jeg har ansvaret for al madlavning undtagen hans (og resten af familiens) kød - jeg hverken køber det eller tilbereder det. I stedet laver jeg alt andet - alt tilbehør er plantebaseret, alt brød og andet bagværk er plantebaseret. Jeg laver alt fra bunden, maler selv mit mel, valser selv havregryn, bager alt brød, laver plantemælk m.m. Som tilbehør til aftensmaden kan jeg nævne kartofler, ris, pasta med grøntsagssauce (ofte med linser), dahl, grøntsagsgullach, grøn lasagne, snittet grønt, ovnbagte grøntsager, vegansk coleslaw. Til dette laver jeg plantebaserede deller, marinerede bønner, quinoa, hummus, bønnespread o.lign. til mig selv, og min mand sørger for sit eget kød/fisk. Hele vinteren spiser vi forskellige grøntsagssupper (ofte med linser, bønner eller quinoa) til forret. Find evt. idéer og opskrifter på min hjemmeside her: https://www.trohåbogfib.dk/

Vores største problem er at gå ud at spise på restaurant, for vi skal finde restauranter, som både serverer kødretter samt plantebaserede/veganske retter, og vi bor på Midtsjælland, hvor der ikke er mange af den slags restauranter. Socialt samvær med familie og venner klares ved, at jeg selv medtager min mad/og eller kage/dessert - det kan være anstrengende at stå i køkkenet det meste af dagen før for at lave plantebaseret festmenu til én, helst noget som kan spises koldt for ikke at belaste værtsparret, som jo har nok at se til med at sørge for de øvrige gæsters festmenu, men efterhånden har jeg lært, at det er godt at have lidt i fryseren, som jeg kan bruge til sådanne lejligheder.

Jeg har ingen drøm om at lave om på min mands madvaner - det var mig, der pludselig ændrede mine madvaner, så jeg er taknemmelig over, at vi er kommet så langt, som vi er nu. Vi har fundet en balance, hvor vi lever fint med hinandens forskelligheder. Og dertil skal siges, at min mand var (og stadig er) en stor støtte for mig, da jeg var allermest syg - han vil bære mig til månen og tilbage igen, hvis det kunne hjælpe mig. Helbredsmæssig er jeg stadig syg og skal passe på at økonomisere med mine begrænsede kræfter, men jeg har langt flere kræfter og mere energi nu, end da jeg for 7 år siden ændrede min kost.

Jeg vil sige, at I skal passe på med at ville lave om på andre mennesker. Elsk dem for det, de er, og accepter, at I ikke er ens. I kan ikke lave om på andre mennesker, men I kan ændre jeres egen holdning. Vores børn var voksne, da jeg ændrede min kost - men jeg læser af jeres opslag, at I endnu er unge, så I skal i jeres overvejelser medtage tanker om, hvordan I vil opdrage jeres børn: vil det være muligt for jer, at give jeres børn en opvækst med blandet kost eller ønsker I, at de skal vokse op plantebaseret? Det er en vigtig problematik, som skal tales igennem med den partner, som man gerne vil dele livet med.

Knus, kærlige hilsener og glædelig påske
fra
Fib-Spurven
alux
(Gæst)
Dato: 24/12 2020 18:12

Hej Fib
Godt skrevet - jeg har ikke kunne gøre det bedre


granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 25/12 2020 19:58

Drop fæet ha ha
Gæstenavn:


Kontroltekst:
Skriv denne tekst i tekstfeltet nedenunder.:
Formattering: [b] Fed [/b]   [i] Kursiv [/i]   [u] Understreget [/u]   [img] Billede-URL [/img]   [q] Citat [/q]   [q=kilde] Citat [/q]
:) =   :D =   :( =   ;) =   :$ =   :p =   :/ =   <3 =   !ja =