Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Skoleopgave -vegetar/veganer for miljøet

 

Gæsteforum

Ditte
(Gæst)
Dato: 8/1 2023 16:20

Hej allesammen :)

Vi er to piger, som går i 8 klasse og er igang med projektopgave om klimaet, specifikt hvorfor man vælger at fravælge kød/animalske produkter fra sin kost pga. miljøet.

I den sammen hæng bil vi gerne stille jer et par spørgesmål.

Hvorfor er du vegetar/veganer?
-
Hvornår blev du vegetar/veganer?
-
Hvorfor mener du at andre skal blive vegetarer/veganer for miljøet?
-
Hvor stor en påvirkning, tror du, at CO2 belastningen ved kødproduktionen have på den normale dansker, før man vælger at fravælge kød fra sin kost for miljøet?


Det var de spørgesmål.

Tak på forhånd :)
JensCH
Forum-indlæg: 47
Område: Odense
Dato: 20/1 2023 14:26

Jeg fandt oprindelig (i 2009) ud af, hvor usundt svinekød er, da jeg fandt en side (s. 256) om det i bogen "Kort og godt om alternativ medicin" af Frede Damgaard.
Kort fortalt står der, at der er utallige parasitter og andre ting i svinekød, som man kan få forskellige sygdomme af. Kildehenvisning er Dr. Hans-Heinrich Reckeweg's bog "Schweinefleisch und Gesundheit".

Jeg søgte videre på, hvad denne læge havde forsket i, specielt en liste, som var fremkommet af, at han havde sammenlignet befolkninger, som hhv. spiste / ikke spiste svinekød.
Listen udgjorde 178 sygdomme, som man ikke får, hvis man ikke spiser svinekød.

Fra det øjeblik af droppede jeg svinekød.
To år senere var det også gået op for mig, at oksekød også var svært for kroppen at fordøje, så da droppede jeg også det.
I 2012 gik det op for mig, at jeg ikke kunne tåle ost mere, da jeg fik "hjernetåge" af det, og det forsvandt igen når jeg ikke spiste ost. Dermed var det i praksis slut med mælkeprodukter, da det var det eneste af dem jeg spiste.

Igen to år senere droppede jeg kød fra fjerkræ, da jeg i mellemtiden havde mødt flere, som var vegetarer og levede fint med det. Det var omkring samme tidspunkt, at æg begyndte at smage klamt, så dem var jeg også færdig med.

I løbet af 2015 læste jeg om, hvordan laks blev "dyrket" i fangenskab, med alle mulige sygdomme til følge, både for laksene, og dem som spiste dem.
Der er talrige "laksefabrikker" i de norske fjorde, og de forurener også ganske meget.

Dertil kom videoen på TV2, som viser et par orme komme ud af et stykke fisk som bliver stegt, og så var jeg også færdig med fisk.

Sidenhen har jeg så også opdaget, at der er noget i de fleste pattedyr og mange fisk, som hedder Neu5Gc. Det er et stof, som sidder på ydersiden af deres celler, og er dybt involveret i hvordan celler genkendes som kroppens egne eller fremmede.
Mennesket har en pendant; Neu5Ac, som tilsvarende sidder udenpå cellerne.

Når man spiser kød med Neu5Gc i, optages det i vores celler, og det meste ender udenpå dem, som dermed detekteres som fremmede for kroppen, og angribes af immunforsvaret.
Generelt er dette mest til skade for kapillærerne, dvs. de allertyndeste/fineste pulsårer, som ødelægges.

I praksis ses dette som irritation/inflammation overalt i kroppen, og kronisk irritation kan føre til kræft.
Man kan finde ud af alt dette ved at læse forskningsartikler om det på https://pubmed.gov

Derfor er jeg veganer.

Det var omkring årsskiftet 2015-16, at jeg spiste laks sidste gang, så i praksis fra januar 2016.

Man bør blive veganer for miljøet, fordi det delvist er til skade for ens helbred, og delvist vil sænke forureningen fra landbruget voldsomt.
Køer spiser ca. 25 kg foder, for hvert kilo kød der bliver ud af dem. Dvs. der kan måske spares 20-24 marker ud af 25, som går til at fodre køer med.
For svin er det ca. 6,4 kilo foder per kilo kød, hvorved man kunne spare ca. 10 ud af 13 marker.

Jeg mener det er spild af tid, at prøve at overbevise de fleste danskere om at CO2-belastningen fra landbruget/kødproduktion får alvorlige konsekvenser i fremtiden.

Det vil være nemmere at overbevise dem om at blive vegetar/veganer, ved at fortælle om, og vise de resultater man har, ved at være det. De vil også selv med tiden føle, mærke og se forskellen i sundhed.
Forskellen i miljøpåvirkning vil for de fleste bare være en bonus.

Jeg har f.eks. altid følt mig som om jeg manglede energi, og haft svært ved at stå tidligt op, før jeg blev veganer, og sådan har jeg det ikke længere. Jeg gætter på, det var pga. at kød er en belastning for kroppen.
Jeg fik også min indre varme tilbage, som ellers var ved at forsvinde for ca. 11 år siden.
For ca. 12-13 år siden havde jeg også et begyndende problem med prostata/vandladning, men det er forsvundet igen.
Gæstenavn:


Kontroltekst:
Skriv denne tekst i tekstfeltet nedenunder.:
Formattering: [b] Fed [/b]   [i] Kursiv [/i]   [u] Understreget [/u]   [img] Billede-URL [/img]   [q] Citat [/q]   [q=kilde] Citat [/q]
:) =   :D =   :( =   ;) =   :$ =   :p =   :/ =   <3 =   !ja =