Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Babyer uden animalske produkter...

 

Grønne Børn

Tanja
Forum-indlæg: 31
Område: Århus
Dato: 2/8 2013 19:02

Min mand og jeg er lakto-vegetarer og har en pige på 7 måneder... Da vi begge er disponerede for allergi skal hun ikke have mandler, nødder, tofu, citrusfrugter eller mælkeprodukter i det første år... Og heller ikke æg, fisk eller kød da vi af forskellige årsager ikke selv spiser det... Men to gange indenfor de sidste døgn har jeg tilfældigt læst hvordan vegansk kost frarådes til små børn. Blandt andet fraråder Rebecca Person det kraftigt også selvom man ammer meget...Veganere bla herinde siger modsat at babyer har det fint så længe de ammes. Jeg ammer stadig meget og spiser selv mælkeprodukter næsten dagligt og har gjort det siden starten af graviditeten da det er det jeg følte jeg havde brug for (før spiste jeg det sjældnere)...
Nu er mit spørgsmål... Hvad er det man skal være særligt obs på? Omega 3, jern, kalk og B12...? Hvor meget skal man amme før B12 niveauet dækkes...? (Og et sidespørgsmål... Behøver man putte modermælk i grød hvis man ammer mellem måltiderne...? Er det pga enzymer at det anbefales?)...
Marcus
Forum-indlæg: 3073
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 3/8 2013 07:12

Dansk Vegetarforening er i gang med en pjece omkring dét at opfostre børn vegetarisk og vegansk. Måske du (bl.a.) skulle prøve at kontakte dem, og høre om den er færdig, så du kan få en kopi?:
http://vegetarforening.dk/
:)

Ellers er der selvfølgelig en masse information på engelsk, alá Vegan Society's:
http://www.vegansociety.com/lifestyle/nutrition/infants-and-children.aspx

( Lidt apropos: http://go.tv2.dk/kropogsundhed/2013-08-01-jo-l%c3%a6ngere-du-ammer-%e2%80%93-desto-klogere-bliver-dit-barn )
ReformedVEGAN
Forum-indlæg: 141
Område: KBH
Dato: 3/8 2013 08:25 | Indlæg redigeret den: 3/8 2013 08:26

Jeg vil anbefale dig at læse Dr. McDougalls artikler http://www.drmcdougall.com/med_hot_pregnancy_children.html . Jeg ved at han anbefaler vegansk kost til børn, samt amning i de første to år.
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 4/8 2013 03:30

Rebecca Persson siger og skriver rigtig meget brugbart synes jeg. Men hendes anbefalinger af fisk og fiskeolie er jeg ikke enig med hende i.

Leif har oversat én af McDougalls tekster om babymad på sin hjemmeside. Se om du ikke finder nogle svar derinde. :)
http://www.plantemad.dk/babymad.html

Mht. dit sidste spørgsmål. Jeg har aldrig kommet modermælk i Junos grød. Jeg tror det er sundest når det kommer "direkte fra hanen". ;) Så am du bare videre mellem måltiderne.