Vegetariske madpakker
Grønne Børn
Dato: 2/9 2013 17:52
Hej alle.
Jeg er sikker på, at der nok er skrevet en del om dette før, men jeg er rimelig ny herinde, så det er en debat, der er gledet mig forbi.
Sagen er, at jeg i dag gav mine børn en madpakke (hver) med, hvor der kun var plantebaseret kost, bortset fra ét stykke brød med et lille stykke kødpålæg på. Jeg har ikke på nogen måde ville presse vegetarisme ned over dem, men der er flere ting, der støtter disse nye madpakker:
1. De kommer oftere og oftere hjem med spist brød og grønt, men uspist kødpålæg.
2. De foretrækker mindst fire andre fødevaregrupper før kød (frugt, gnavegrønt, brød og pasta).
3. De elsker dyr og kan godt forstå, hvorfor jeg ikke vil spise dyr.
4. Deres smag i kød er uendelig smal (leverpostej og salami - intet andet).
5. Jeg ved efterhånden så meget om, hvad kød gør ved kroppe at jeg ikke længere kan forsvare at benytte mine børn som skraldespande.
6. Den 7-årige sagde i dag: Mor, det var den bedste madpakke, du har lavet. Vil du ikke hjælpe mig med at spise flere planter. Jeg tror ikke, jeg vil spise kød. Jeg tror ikke, jeg har brug for det, for jeg er jo ikke en leopard. Jeg overdriver ikke på nogen måde dette udsagn. Det var - så ordret som muligt - det, han sagde .
Og nu er jeg så der, hvor jeg gerne vil have lidt inspiration til, hvad I andre putter på brødet i madpakken. Han er rigtig glad for æg, men jeg vil helst undgå æg, hvis det kan lade sig gøre. Den yngste på 4 år er vildt glad for figen-pålæg og kan sagtens undvære kød, men figen-pålæg er ikke liiiiige så smukt i længden. Også han er glad for æg.
Gode idéer modtages med kyshånd, så det hele ikke går op i agurkemadder.
En glad mor.
Hej alle.
Jeg er sikker på, at der nok er skrevet en del om dette før, men jeg er rimelig ny herinde, så det er en debat, der er gledet mig forbi.
Sagen er, at jeg i dag gav mine børn en madpakke (hver) med, hvor der kun var plantebaseret kost, bortset fra ét stykke brød med et lille stykke kødpålæg på. Jeg har ikke på nogen måde ville presse vegetarisme ned over dem, men der er flere ting, der støtter disse nye madpakker:
1. De kommer oftere og oftere hjem med spist brød og grønt, men uspist kødpålæg.
2. De foretrækker mindst fire andre fødevaregrupper før kød (frugt, gnavegrønt, brød og pasta).
3. De elsker dyr og kan godt forstå, hvorfor jeg ikke vil spise dyr.
4. Deres smag i kød er uendelig smal (leverpostej og salami - intet andet).
5. Jeg ved efterhånden så meget om, hvad kød gør ved kroppe at jeg ikke længere kan forsvare at benytte mine børn som skraldespande.
6. Den 7-årige sagde i dag: Mor, det var den bedste madpakke, du har lavet. Vil du ikke hjælpe mig med at spise flere planter. Jeg tror ikke, jeg vil spise kød. Jeg tror ikke, jeg har brug for det, for jeg er jo ikke en leopard. Jeg overdriver ikke på nogen måde dette udsagn. Det var - så ordret som muligt - det, han sagde .
Og nu er jeg så der, hvor jeg gerne vil have lidt inspiration til, hvad I andre putter på brødet i madpakken. Han er rigtig glad for æg, men jeg vil helst undgå æg, hvis det kan lade sig gøre. Den yngste på 4 år er vildt glad for figen-pålæg og kan sagtens undvære kød, men figen-pålæg er ikke liiiiige så smukt i længden. Også han er glad for æg.
Gode idéer modtages med kyshånd, så det hele ikke går op i agurkemadder.
En glad mor.
Dato: 2/9 2013 18:13
http://vegetarkontakt.dk/?-vegansk-madpakke=13429
>5. Jeg ved efterhånden så meget om, hvad kød gør ved kroppe at jeg ikke længere kan forsvare at benytte mine børn som skraldespande.
kunne du ikke tænke dig at hænge lidt ud med min datters mor
http://vegetarkontakt.dk/?-vegansk-madpakke=13429
>5. Jeg ved efterhånden så meget om, hvad kød gør ved kroppe at jeg ikke længere kan forsvare at benytte mine børn som skraldespande.
kunne du ikke tænke dig at hænge lidt ud med min datters mor
Dato: 2/9 2013 18:30
Lucifer: Mine to yngstes far er inkarneret kødspiser og vil naturligvis ikke køre vegetarstilen, når børnene er hos ham. Han synes jeg er en hippie. Men de to har lært, at der er forskel på, hvordan det er hos mor (og mors efterhånen vegetar-kæreste) og hos far, og det navigerer de forbavsende godt i. Men heldigvis spiser de sig - også hos deres far - mest mætte i frugt, gulerødder og brød.
Tak for linket.
Lucifer: Mine to yngstes far er inkarneret kødspiser og vil naturligvis ikke køre vegetarstilen, når børnene er hos ham. Han synes jeg er en hippie. Men de to har lært, at der er forskel på, hvordan det er hos mor (og mors efterhånen vegetar-kæreste) og hos far, og det navigerer de forbavsende godt i. Men heldigvis spiser de sig - også hos deres far - mest mætte i frugt, gulerødder og brød.
Tak for linket.
Dato: 3/9 2013 11:56
Lån "Den lille grønne for madpakkespisere" af Kirsten Skaarup på biblioteket og køb den efterfølgende hvis I ikke kan leve uden! Prøv også at lede efter smørrepålæg- og spred-opskrifterne herinde, så du har noget at putte på brøddet og se hvad dine børn kan lide.
Lån "Den lille grønne for madpakkespisere" af Kirsten Skaarup på biblioteket og køb den efterfølgende hvis I ikke kan leve uden! Prøv også at lede efter smørrepålæg- og spred-opskrifterne herinde, så du har noget at putte på brøddet og se hvad dine børn kan lide.
Dato: 4/1 2014 09:39 | Indlæg redigeret den: 4/1 2014 09:40
"Den lille grønne for madpakkespisere" findes både i en version fra 2012 og den oprindelige fra 1989; begge er rigtig gode.
Men ellers kan jeg anbefale "The Vegan Lunchbox" og "Ta' madpakken med" af Beagle Iuel Brockdorff. Sidstnævnte er ikke vegetarisk / vegansk, men der er mange god opskrifter i
Ellers er det her mine egne forslag til smørepålæg til f.eks. en klap-sammen mad!
Vegansk smørepålæg
100 g kogte bønner
100 g tofu
Smagsforslag:
Grillede grøntsager: squash, aubergine, peberfrugt
Garam Masala
Karry og karse
Spinat og græskarkerner
Hvidløg og purløg
Pesto: mynte, persille, basilikum, timian, citrontimian, løvstikke
Ærter og mynte
Hakkede bagte peberfrugter og hvidløg, basilikum
Revet rødbede og peberrod
Ajavar
Hakkede grønne peberkorn, peber og kapers
Dampet broccoli og ingefær
Stegte svampe og salvie
Stærk chutney med hakkede rosiner
Sauterede porrer og estragon
Soltørrede tomater, hvidløg og basilikum
Bagte hvidløg, syltet citron og raz-el-hanout
Ingefær, citron og chili
Syltet agurk, dild og radiser
Finthakket fennikel, løg og revet æble
Revet rødbede, citron, persille og kapers
Kogte rødbeder, tahin, hvidløg og persille
Bagte rodfrugter, timian og citron
Blomkål, kapers og løg
"Den lille grønne for madpakkespisere" findes både i en version fra 2012 og den oprindelige fra 1989; begge er rigtig gode.
Men ellers kan jeg anbefale "The Vegan Lunchbox" og "Ta' madpakken med" af Beagle Iuel Brockdorff. Sidstnævnte er ikke vegetarisk / vegansk, men der er mange god opskrifter i
Ellers er det her mine egne forslag til smørepålæg til f.eks. en klap-sammen mad!
Vegansk smørepålæg
100 g kogte bønner
100 g tofu
Smagsforslag:
Grillede grøntsager: squash, aubergine, peberfrugt
Garam Masala
Karry og karse
Spinat og græskarkerner
Hvidløg og purløg
Pesto: mynte, persille, basilikum, timian, citrontimian, løvstikke
Ærter og mynte
Hakkede bagte peberfrugter og hvidløg, basilikum
Revet rødbede og peberrod
Ajavar
Hakkede grønne peberkorn, peber og kapers
Dampet broccoli og ingefær
Stegte svampe og salvie
Stærk chutney med hakkede rosiner
Sauterede porrer og estragon
Soltørrede tomater, hvidløg og basilikum
Bagte hvidløg, syltet citron og raz-el-hanout
Ingefær, citron og chili
Syltet agurk, dild og radiser
Finthakket fennikel, løg og revet æble
Revet rødbede, citron, persille og kapers
Kogte rødbeder, tahin, hvidløg og persille
Bagte rodfrugter, timian og citron
Blomkål, kapers og løg
Dato: 4/1 2014 10:42
Du kan også lave smørepålæg super hurtigt
- Kog nogle solsikkekerner i et par minutter
- Hæld vandet fra
- Blend i en foodprocesser sammen med soltørrede tomater
- Evt. lidt olie eller vand efter den konsistens du vil have
- Så kan du krydre det lidt forsigtigt efter hvor stærkt det må være, når det nu er dine unger det er til
Du kan også lave smørepålæg super hurtigt
- Kog nogle solsikkekerner i et par minutter
- Hæld vandet fra
- Blend i en foodprocesser sammen med soltørrede tomater
- Evt. lidt olie eller vand efter den konsistens du vil have
- Så kan du krydre det lidt forsigtigt efter hvor stærkt det må være, når det nu er dine unger det er til