Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

De første tænder!!

 

Grønne Børn

Fräulein
Forum-indlæg: 73
Område: Østjylland
Dato: 6/4 2014 13:05

Hej med jer.

Min dreng har nu fået de første to tænder.. og det på samme tid :p
Det er endnu på frembruds-stadiet, og han nyder det tydeligvis ikke ligefrem!!
Han sover kun ca. 40 min. ad gangen og vækkes af smerte (formoder jeg), men kan ved held lulles i søvn igen... Vi andre får naturligvis heller ikke megen ro og hvile :(

Har I nogle forslag til lindring på naturlig vis?
Har indtil videre prøvet kamillethe (som han ikke rigtig gider), diverse bide-sager (derunder også afkølede grøntsager), gumme-dråber fra helsekosten (de havde ikke viol-rod) og nyligt nellikke-olie (hvis effekt jeg stadig afventer :) )...

Hvad plejer I at gøre?

Kh.
Katrine H
Forum-indlæg: 3
Område: Sjælland
Dato: 8/4 2014 23:52

Åh, det er så hårdt - husker det tydeligt:-(

Vi prøvede også forskellige ting, men jeg må sige at intet hjalp (en enkelt gang fik han en Panodil...det var jeg ikke glad for, men vi var desperate).

Jeg synes, at det blev et non-problem allerede efter de to første tænder! Men nej, jeg har ikke gode erfaringer fra nogen af de råd man giver om div remedier og urteting.
h.e.l.e.n.e
Forum-indlæg: 2
Område: KBH
Dato: 12/7 2014 15:50

Da du skriver du har forsøgt forskellige afkølede grøntsager regner jeg med du også har forsøgt agurk? Hvis ikke så skulle det være godt, da det indeholder et lokalbedøvende stof.
Ellers læste jeg idag at ravsmykker hjælper..Det ved jeg så ikke lige om jeg tror på, men hvis man er desperat så skader det jo ikke at prøve.
Reborn
Forum-indlæg: 182
Område: Sjælland
Dato: 13/7 2014 02:38

Hej Fräulein

Ups! -det er ikke sjovt for familien. Håber, at der er noget af det efterfølgende, der kan bruges :)

Det første forslag er et årtusind gammelt ayurvedisk smertestillende middel -på engelsk Clove oil. Man kan få det i Danmark som nellikeolie. Og her sælges det sørme som aromaterapi :D Ja, bare det kan fås, så er alt godt. Men vi har desværre fået nogle underlige forhindringer på banen herhjemme indenfor kosttilskud.

På en halv teske med stuetempereret spiseolie drypper du én dråbe nellikeolie og kommer derefter olien på et lille stykke vat. Tag nu det fugtige/halvvåde vat og dup forsigtigt det ømme tandkødsområde. Blot et par dup skulle være fint med et så lille barn. Det skulle gerne lindre næsten øjeblikkeligt. Hvis nellikeolien er for fortyndet vil det ikke hjælpe ret meget. Er det for koncentreret kan det irritere huden -så begynd forsigtigt.

Det er derfor ikke noget, der skal bruges for ofte som f.eks. hvert kvarter. Anvend det af og til eller fortyndet. Prøv det på dine egne gummer først. Evt. kan du prøve med to dråber. Prøv altid på dine egen gummer først. Her er du kan se produktet og læse mere om det:

http://www.natur-drogeriet.dk/frame.cfm/cms/produktblad=yes/npv=61620/npbv=61620/sprog=1/grp=101/menu=101

http://well.blogs.nytimes.com/2011/02/17/remedies-clove-oil-for-tooth-pain/?_php=true&_type=blogs&_r=0

http://www.experience-essential-oils.com/clove-oil-uses.html

http://dentistry.about.com/od/issuesandemergencies/qt/The-Use-Of-Clove-Oil-In-Dentistry.htm

http://lifehacker.com/use-clove-oil-to-soothe-a-toothache-792495123

Det næste forslag er det gamle kendte Rescue Remedy -som man altid bør have stående i skabet. Det skal være lige præcis dette mærke, for det er det originale Dr. Bach produkt. Ham der brugte årtier på at udvikle blomstermedicinen. Få barnet til at åbne sin mund og dryp en dråbe i siden -ved kinden. Det er for at lade dråben blive længst muligt i munden. Der skal ikke andet til. Det er ganske ufarligt og dæmper angst, smerte, stress og lign. symptomer med 10-30% -nogle gange mere.

Ved at afspænde den psykiske del af tandkødsirritationen, vil produktet virke indirekte smertelindrende. I det hele taget vil det virke beroligende -også om natten.....Her er noget om Rescue Remedy:

http://www.urtehuset.dk/index.php/bachblomster-rescue-remedy-draber-20-ml-mezina.html

http://www.bach-blomsterremedier.dk/5343990

http://www.shetla.dk/bach.html

Der er et homøopatisk produkt der hedder Arnica. Det bruges til at mildne ømhed, hjælpe sårheling mv. Det er et planteudtræk der er fortyndet ekstremt meget. Dels for at gøre det ufarligt. Dels for at gøre det virksomt. Følg anvisningen vedr. dosering, men bedst at spørge i helsekostbutikken, fordi et så lille barn er langt mere følsomt. Kan du ikke få kvalificeret hjælp der er der mulighed for at bruge en tiende del af en voksen dosis. Ellers ville jeg nok droppe Arnica, for jeg kender det ikke personligt.

Det er i øvrigt bedst, hvis Arnica beholdes i munden noget tid -se Spilantis sidst i teksten. Du kan læse mere om det homøopatiske produkt på disse links:

http://www.avogel.dk/shop/products/Arnica_D6.php?shop_artikelid=9099&shop_anzahl=1&type=w&t=1341885162

https://www.facebook.com/henida.dk/posts/488293491205387

http://altmedicine.about.com/od/herbsupplementguide/a/arnica.htm

Her er langt mere information om homøopatiske produkter bl.a. hvor og hvordan de bruges:

http://alma-info.com/sites/default/files/uploads/Hom%C3%B8opatisk%20husapotek.pdf

Skulle de nye tænder skabe noget betændelse er der selvfølgelig Vogels Echinaforce, samt det som er direkte rettet mod tandkødet -Spilantis:

http://www.avogel.dk/shop/products/Spilanthes.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Acmella_oleracea#Medicinal_uses

Normalt skal nogle dråber opløses i lidt vand, hvorefter man skyller munden med væsken og spytter ud. Det kan dog sagtens synkes. Med et lille barn kunne det være en bedre ide at komme en enkelt dråbe i en smule frugtyoghurt eller lign. sødt. Barnet vil beholde en smule af den søde saft i munden -netop det der er målet.

Håber noget af dette kunne bruges til at "få ro om natten" og afhjælpe kommende tandkødssmerter :D

Lykke til :)Reborn
Forum-indlæg: 182
Område: Sjælland
Dato: 13/7 2014 03:35 | Indlæg redigeret den: 13/7 2014 03:38

Hej Fräulein

Der var noget jeg glemte -det var i forbindelse med doseringen af nellikeolien. Brug en pipette der er ca. 5 cm lang og ca. 4 mm i bredden. Altså den mindste størrelse. Det er fordi jeg ikke lige kender dén udgave af nellikeolien, så jeg ved ikke -tror ikke der er en pipette i flasken, når den nu er til aromaterapi.

Og jeg vil hellere have, at du kommer til at underdosere end det modsatte. Det kan nogle gange være lidt svært at vurdere med de kære børn :D

Denne olie -samt Rescue Remedy, vil jeg sige er det bedste bud i jeres situation.

Lykke til :)
Fräulein
Forum-indlæg: 73
Område: Østjylland
Dato: 14/7 2014 11:21

Tak for alle forslag!! :)
Nellikeolie prøvede jeg - da det stadig var aktuelt med tandfrembrud - selv at lave, og tja... Jeg synes egentlig godt, jeg kunne spore en virkning...
Næste gang, det brænder på (der mangler immervæk en del tænder :p ) vil jeg kigge nærmere på alle de mange links, TAK! :)


Kh!!