Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Veganer-blog

 

Kunst & kreativitet

Majken80
Forum-indlæg: 1
Område: Ikke oplyst
Dato: 30/6 2021 08:17

Hej Alle,

Jeg ved godt, at den her idé absolut ikke er ny, men jeg kunne godt tænke mig at starte en blog om min livstil med opskrifter, filosofier, kostvejledninger mm.

Jeg har masser af ideer og er god til at skrive, men har no idea om, hvordan jeg rent teknisk skal komme igang.

Jeg kan læse mig til at der er flere muligheder, men at jeg i hvert fald skal have et webhotel. Her overvejer jeg enten nordicway eller simply som anbefalet her: https://www.billig-webhosting.dk/bedste-webhotel.php

Så tænker jeg at jeg vil bruge WordPress - er der nogen der har erfaringer med det? Jeg har læst en del på https://wordpress.org/ men hvordan får man det installaeret på sin side på sit webhotel?

Jeg skal også have et godt domæne - her må i gerne komme med ideer :D - men hvor køber jeg det? Er det sammen med mit webhotel eller skal jeg købe hos https://www.dk-hostmaster.dk/da, som jeg kan forstå er dem der står for de danske domæner.

På forhånd tak for input!
vericon
Forum-indlæg: 724
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 30/6 2021 13:11 | Indlæg redigeret den: 30/6 2021 20:05

Hej
Første trin er at registrere et selvvalgt domæne hos :
https://www.dk-hostmaster.dk/da
Prøv forskellige muligheder - hostmaster fortæller dig om domænet er ledigt.
Dernæst skal du finde et hotel til dit formål -
Dem er der i frøers mængde af --
Valget står så, om man vil bruge foruddesignede hjemmesider eller selv gå i krig.
Hjemmegjorte sider gør at du er chef på projektet - til det brug findes Kompozer, det er gratis og ret nem at bruge -
https://mozilladanmark.dk/produkter/kompozer/

Mvh.
Hans Jørn
Greenday
Forum-indlæg: 30
Område: Ikke oplyst
Dato: 1/7 2021 18:50 | Indlæg redigeret den: 1/7 2021 18:54

Du kan starte en blog gratis flere steder, f.eks. kan du på https://wordpress.com/ vælge at oprette en blog på majken80.wordpress.com.

Hvis du vil have dit eget domænenavn, f.eks. majken80.dk, kan du købe det sammen med et webhotel på f.eks. https://www.simply.com/dk/ eller direkte hos https://www.dk-hostmaster.dk/da.

Mange webhoteller har en brugervenlig løsning, hvor du kan installere en wordpress blog med få klik, men du skal derefter selv lære løsningen at kende evt. ved hjælp af youtube eller vejledninger, hvis du vil ændre noget på din blog og ikke bare skrive nye indlæg.
1976majbrit
Forum-indlæg: 4
Område: Midtjylland
Dato: 16/7 2021 08:30

Jeg vil helt klart anbefale at dig at oprette en blog med eget domænenavn. Du kan komme igang for få penge, og det ser bare meget mere professionelt, end en gratis blog.

I forhold til domænenavnet køber du det bare sammen med dit webhotel, hos fx. https://www.simply.com/dk/ eller https://www.one.com/da/.

Udfordringen med et domænenavn er altid, at langt de fleste gode domænenavne allerede er købt. Men hvis man bruger lidt tid på at lede, kan man faktisk sagtens finde nogle gode navne.

Generelt vil jeg anbefale dig KUN at købe DK-domænenavne, da alt andet kommer til at se lidt spam-agtigt ud. Og igen at vælge et navn der ser professionelt ud. majken80.dk, som fx. bliver nævnt herover, kommer til at se lidt uprofessionelt ud.

Jeg vil fx. anbefale dig Veganlife.dk eller Veganliving.dk. Begge domænenavne er ledige og vil fra start af give din blog en udstråling af seriøsitet.

Håber du kan bruge mine råd :)