Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Chili, forlænge holdbarheden?

 

Madlavning

78Toddy
Forum-indlæg: 308
Område: Østjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 7/10 2015 14:07

Jeg så lige en pakke friske Carolina Reaper (verdens stærkeste chili) i Føtex. Købte den dog ikke da jeg sandsynligvis ikke når at få dem spist. :P

Tænkte på om det er muligt at forlænge holdbarheden på en eller anden måde?
Fryse, tørre eller evt lave en langtidsholdbar chilisauce eller lignende?
Hot Frog
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 7/10 2015 19:01

Du kan sagtens fryse dem. Ellers smid dem i en blender og kog dem i fem min. med lidt olie, eddike, salt og lidt sukker (husk at åbne vinduerne eller tage en gasmaske på). Mens saucen er kogende hældes den på et lille syltetøjsglas med låg - de små man køber pesto i f.eks. og opbevar din chilisauce i køleskabet. Så har du chili til en måneds tid :)
Zhcoop
Forum-indlæg: 650
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 8/10 2015 14:56

Du kan tørre dem.
Du kan også hakke dem meget fint ud og komme i fryseren i et lille glas, og tage det du skal bruge til din mad, lidt af gangen (det kan også gøres med persille).
Eller lave dressing/sovs og komme på køl som hot frog foreslår :] der er mange opskrifter til chili-sovse/dressinger.
Hyg med chilierne ^^