Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Dine favorit-køderstatningsprodukter

 

Madlavning

Jan Jægermark
Forum-indlæg: 6
Opskrifter: 1
Område: Århus
Dato: 6/2 2018 10:09 | Indlæg redigeret den: 6/2 2018 10:10

Bedste køderstatning for veganere og vegetarer

Jeg spiser sjældent selv køderstatningsprodukter, men har brugt dem før i tiden, specielt i starten da jeg blev veganer, hvilket personligt har fungeret fint for mig.

Selvom køderstatningsprodukter - som de forarbejdede fødevarer, de nu er - generelt ikke er særligt sunde, men meget bedre end kød (efter min mening) - kan jeg alligevel godt finde på at anbefale dem til andre, der gerne vil transitionere til vegansk eller vegetarisk kost, for jeg ved, at det potentielt kan hjælpe dem i den rigtige retning så at sige. Og det synes jeg kun er en fordel.

Da jeg ikke selv har den store erfaring, er jeg derfor nysgerrig:

Hvilke køderstatningsprodukter synes du personligt bedst om i forhold til smag, konsistens, hvor meget det minder om rigtig kød, osv.?

Jeg har prøvet Oumph! flere gange ( https://oumph.se/da/), som jeg har set i bl.a. Kvickly, og synes selv, det er ret lækkert - specielt den med kebab. Jeg har endda snydt en kødspiser med det.

De Soy4You-produkter, jeg har prøvet, har ikke været så gode, efter min mening. Kødfarsen kunne til dels bruges, men jeg blev hurtigt lidt træt af den.

Er der nogen, der har prøvet den nye plantefars fra Naturli?

Til dem, der ikke har supermarkeder med så mange veganske erstatningsprodukter lige i nærheden, kan jeg henvise til eks. mad.coop.dk's veganske underside, som lader til at have et af de større udvalg af veganske produkter i det hele taget - forside: https://mad.coop.dk/specialbutikker/livsstil/veganer og deres side med køderstatninger: https://mad.coop.dk/koed#!/koederstatning - Greenos - en nyere webshop - har også et rigtig fint udvalg https://www.greenos.dk/

Giv også gerne en anbefaling af online shops, der har nogle af de produkter, du bruger/kan anbefale.

Zhcoop
Forum-indlæg: 627
Opskrifter: 10
Område: KBH
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 7/2 2018 22:29

Jeg spiser meget sjældent køderstatninger/efterligninger, men har smagt noget der var ok. Spacebar smager meget godt, men kan ikke lide at den har pølseform, så lukker øjnene...
http://www.wheaty.com/en/sortiment/produkt?name=Spacebar__Chorizo_VEGAN
Jeg ved ikke om det minder om rigtig kød, for jeg kan ikke lide kød, men formen er nok til at freake mig ud xD det er meget lækkert at der ikke kommer brusk eller andet klamt, det er bare seitan og krydderier.

Jeg ser det også mest som en overgangsmad, om man vil, eller hvis man skal holde noget fest hvor ikke-veggies kommer, så man stadig kan lave pølsehorn, lasagne, kødsovs, schnitzler, nuggets osv uden at de lægger så meget mærke til det :P hehe... eller som en comfort-food, hvis man nu havde en favorit-ret der indeholdte kød (min er tzatziki, så tak til dem der laver havre-fraiche ^^ me gusta!)

Jeg har ikke prøvet denne opskrift selv, men tænker at det er en mulighed for folk der gerne vil gøre noget ekstra ud af maden :]