Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Samosas - Hvad putter du i?

 

Madlavning

Sider: 1 2 3 > >>
Sofie.
Forum-indlæg: 193
Opskrifter: 4
Område: Nordjylland
Dato: 19/1 2010 14:54

Hej alle sammen :)

Jeg tænkte lige at jeg nok snart vil bage samosas! :D
Men jeg kunne først godt tænke mig at vide hvad i putter i dem?

Jeg plejer at komme smuldret tofu, majs og krydderier i, som bliver ristet på panden. Jeg plejer også selv at lave en dej.


Kilroy
Forum-indlæg: 2894
Opskrifter: 24
Område: Vestjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 15:05

Jeg bruger det klassiske fyld af løg, kartofler, ærter, chilli, hvidløg og spidskommen.
Desværre har jeg endnu ikke fundet en dej, jeg er tilfreds med. Og foldeteknikken er jeg en mongol til :$...
Sofie.
Forum-indlæg: 193
Opskrifter: 4
Område: Nordjylland
Dato: 19/1 2010 16:21

Lyder lækkert:)
Anne Maj
Forum-indlæg: 115
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 16:33

Jeg er stødt på samosas med følgende kombinationer:

- Forskellige svampe ristet i pesto
- Cherrytomater, squash og aubergine
- Ricotta/spinat eller feta/spinat
- Og så version med blandt andet kikærter og ting, jeg ikke kan huske
Dinna
Forum-indlæg: 359
Opskrifter: 3
Område: Århus
Dato: 19/1 2010 16:35

Hvordan laver man en samosa dej? Er der nogen der har et godt link, evt. også til en foldeteknik? :)
Acai-Maria
Forum-indlæg: 1689
Opskrifter: 7
Område: Sjælland
Dato: 19/1 2010 16:44

undskyld men samosa skal de ikke frituresteges? Eller kan man gøre det på en anden måde?
Anne Maj
Forum-indlæg: 115
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 17:07

Hvordan laver man en samosa dej? Er der nogen der har et godt link, evt. også til en foldeteknik?


Her er i hvert fald et link til, hvordan man folder dem:


Knoldselleri
Forum-indlæg: 3123
Opskrifter: 41
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 17:25

Jeg er imponeret, jeg ville nok bruge filodej eller købe de der ark i grønthandleren :)

Eller bare lave pirogger ;)

Hvad med tomater, røde linser og løg + krydda?
Dinna
Forum-indlæg: 359
Opskrifter: 3
Område: Århus
Dato: 19/1 2010 19:49

Takker! :) Uuh bliver helt sulten! Skal jeg helt klart prøve at lave her en af dagene..
Dinna
Forum-indlæg: 359
Opskrifter: 3
Område: Århus
Dato: 19/1 2010 19:51

Kan man ikke lave dejen selv? Er pt i USA, og jeg ved ikke lige, hvad filodej hedder på engelsk, eller om det overhovedet fås herovre?! Og kunne godt tænke mig at imponere lidt og lave noget godt til min nye kæreste, som er en klovn i et køkken..
Skipper Skræk
Forum-indlæg: 1232
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 19/1 2010 20:22

Phyllo dough. Er sikker på det er over alt, omend andet må det være i en græsk eller mellemøstlig special butik.
ProVeganSocieties
Forum-indlæg: 673
Opskrifter: 1
Område: Andet
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 20:38

Har set filodej i Bilka ;D
hedvig
Forum-indlæg: 59
Område: KBH
Dato: 19/1 2010 21:18

Jeg bruger den klassiske med kartofler, løg osv. Bytter dog ærterne ud med majs.
Har også smagt dem med noget spinat værk i, det var også super lækkert. Tror egentlig man kan putte det meste i..

Jeg bruger almindelig buddadej fra supermarkedet (ved så godt nok ikke om det er vegansk), og bager dem i ovnen i 20 min. Er ikke den store friturekone.

At folde dem? Er det ikke bare en firkant, så fyld og så folde på diagonalen så det bliver en trekant og så lige lave dem fine i kanten med en gaffel :s?
Eller laver jeg samosaer helt forkert?

JensD
Forum-indlæg: 2350
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 22:05

Jeg har prøvet at lave samosas med filodej og jeg var absolut IKKE begejstret for de der tynde, tørre..... skaller. Ja, jeg ved ikke engang hvad jeg skal kalde dem. Jeg vil ikke lave samosas med filodej igen - desværre - for det var altså enormt sjovt at folde dem. Det morede mig helt vildt, haha.

Jeg brugte den teknik, som man kan se i denne video:



Men næste gang bruger jeg en helt almindelig gærdej og laver pirogger i stedet for!
Malkavia
Forum-indlæg: 746
Opskrifter: 6
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/1 2010 22:14




Organika - hvordan laver man raw-samosaer??


Og jeg er også interesseret i at vide, om man kan lave samosaer uden friture?
KeepTexasBeautiful
Forum-indlæg: 1588
Område: KBH
Dato: 19/1 2010 22:29

Jeg har fundet et link til dig med en opskrift der (næsten) opfylder mine samosa-krav. Ellers er det bare snask i en trekant :)

http://tamilskmad.dk/opskrifter/forret/samosa

(citronsaften skal væk)

:)
KeepTexasBeautiful
Forum-indlæg: 1588
Område: KBH
Dato: 19/1 2010 22:33

Arrgh jeg er sulten nu!
Udlandsdansker
Forum-indlæg: 127
Område: Andet
Dato: 20/1 2010 02:29

Dinna: Hvis du spiser æg, kan du købe nogle (med æg i ) i Publix og i Albertsons, men ellers kan du prøve at gå i wholefood -de har stort set alt for vegetarer, men de er også lidt dyrere.
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 20/1 2010 05:07 | Indlæg redigeret den: 20/1 2010 05:11

Teknisk set er dette vistnok en opskrift på pirog-dej - men den holder 100 % HVER gang! Det er præcis den samme dej jeg bruger når jeg laver tærte - dog fordobler jeg den så den passer til en stor tærteform. Dejen skal ikke stå koldt men kan rulles ud lige med det samme, og hænger IKKE fast i bordet.

40 g. olie
60 g. koldt vand
55 g. grahamsmel
90 g. hvedemel
1-2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. salt
evt. en tsk. Sambal Olek

Bland alle ingredienser. Del i 4-6 stykker som rulles ud hver for sig. Fordel lidt fyld ca på på midten og fold dem. Fold dejen "ind over sig selv" i samme retning med fingerspidserne, eller brug en gaffel til at forsegle dem. Jeg har rigtig gode erfaringer med fyld af kartoffel/karry/løg/spidskommen/sojafløde/ærter - eller flødespinat/feta - eller linse/flået tomat/porre/herbamare urteboullion!


De skal bages ca. 30 min ved 200 grader.



Carrot
Forum-indlæg: 215
Opskrifter: 7
Område: Fyn
Dato: 20/1 2010 06:18 | Indlæg redigeret den: 20/1 2010 06:20

undskyld men samosa skal de ikke frituresteges? Eller kan man gøre det på en anden måde?


Jo normalt frituresteges de, men man kan også bage dem i ovnen. Jeg vil tro at man også kan stege dem, ligesom forårsruller kan.

Desuden er der en rigtig god samosa opskrift i vegetarisk kogebog af inga-britt sundqvist.
Sider: 1 2 3 > >>