Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Hørfrøslim

 

Madlavning

DenBlaaKat
Forum-indlæg: 765
Opskrifter: 8
Område: KBH
Dato: 18/3 2010 14:48

Davs :D
Der er flere af jer som har snakket om hørfrøslim. Det lyder ikke videre delikat, men hvis det fungerer som æggeerstatning og smager fint, vil jeg meget gerne vide hvordan man laver det, køber det? :)
DenBlaaKat
Forum-indlæg: 765
Opskrifter: 8
Område: KBH
Dato: 18/3 2010 15:47

Tak! :D
Veganissen
Forum-indlæg: 214
Område: Odense
Dato: 18/3 2010 19:53

Hej

Jeg bruger det med stor succes. Jeg gør flg.:

4 dl hørfrø og 4 dl vand kommes i en lille gryde. Koges under omrøring i 5 minutter. Herefter sies "slimen" fra. Hørfrøslimen skal være kølet af før brug. De kogte hørfrø kan fint bruges i anden madlavning eller bagning.

½ dl af "slimen" svarer ca til et æg. Hørfrøslimen kan holde sig i køleskabet ca 4 dage.
Det giver ingen smag i kager og brød.

Jeg har netop bestilt et æggeerstatnings produkt fra orgran hjem. Sådan til akut bage lyst ;)

DenBlaaKat
Forum-indlæg: 765
Opskrifter: 8
Område: KBH
Dato: 20/3 2010 19:42

5 dl vand, 50 gram hørfrø eller 4 dl vand og 4 dl hørfrø? Det er jo en KÆMPE forskel, nogle meninger om hvad der fungerer bedst??
delete
Forum-indlæg: 160
Område: Andet
Dato: 20/3 2010 20:16

Jeg måler ikke, det er min erfaring at der ikke behøves særlig meget hørfrø.
Jeg lader det bare koge op og pisker med et piskeris indtil det har konsistens som æg, det er ikke kompliceret så synes bare man skal kaste sig ud i det uden opskrift.
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 20/3 2010 23:50

Nej nej - det virker da vanvittigt at bruge 4 dl hørfrø til 4 dl vand. Veganissen - har du evt. skrevet forkert? Det er min blog der linkes til - 50 g. hørfrø til 5 dl vand er helt perfekt. Jeg har fundet opskriften andre steder på nettet dvs. hvor denne mængde stod anført flere forskellige steder.


Pøj med det blå kat! (Det smager i øvrigt fint - dvs. ikke af så meget ;) )


Veganarchy
Forum-indlæg: 14
Område: KBH
Dato: 21/3 2010 02:31

Da mine homies og jeg efterhånden har gjort det til en sport at udvikle veganske erstatninger for stort set alt, så har vi selvfølgeligt også eksperimenteret en del med hørfrø. Mine erfaringer indtil videre er, at blandingsforholdet kommer meget an på hvad du skal bruge "slimen" til. I bagværk o.l., hvor æggeerstatningen ikke i sig selv er en "bærende" ingrediens, kan man sagtens lave den langt tyndere end hvis man f.eks. skal lave vegansk mayonaise, hvor det jo netop er dén ingrediens der binder det hele sammen.

...og når først man har knækket koden, så venter der en uforglemmelig verden af vegansk smørrebrød:D

P.s. til mayo er blandingsforholdet ca. 4 dele vand til en del hørfrø;)
PAX
Forum-indlæg: 595
Område: KBH
Dato: 21/3 2010 18:36

Kan man lave "skum" der bliver så stiv som æggehvide ?
Mener til at lave flødeboller mm.
Sofie.
Forum-indlæg: 193
Opskrifter: 4
Område: Nordjylland
Dato: 22/3 2010 14:10

Har aldrig prøvet at lave det før:)
Smager det godt i vegedeller??? :D
Veganissen
Forum-indlæg: 214
Område: Odense
Dato: 22/3 2010 15:05

UPS!!!!
Ja da. Der skulle stå 40 g til 4 dl!!!! Og det passer jo også fint med de 50 g til 5 dl.
Beklager.

:)
-Amalie
Forum-indlæg: 152
Område: Odense
Dato: 22/3 2010 21:10

HeleneMarie: Kan man lave \\\"skum\\\" der bliver så stiv som æggehvide ?
Mener til at lave flødeboller mm.

Næh, man kan vist desværre ikke piske hørfrøslim til skum som æggehvide...


Lyder spændende at man kan bruge det til mayonaise :D


Sofus: Har aldrig prøvet at lave det før
Smager det godt i vegedeller???

Det smager ikke af så meget. Man kan bruge det i stedet for æg til at klistre dellerne sammen med:D
DenBlaaKat
Forum-indlæg: 765
Opskrifter: 8
Område: KBH
Dato: 23/3 2010 07:07

Tak tak :b
Marianne
Forum-indlæg: 404
Opskrifter: 3
Område: KBH
Dato: 23/3 2010 17:01

Jeg fik engang hørfrøskum til en kage, det var smagt til med vaniliesukker og meget lækkert. Men kunne ikke have båret en flødebolle dog.