Forslag til mad med græskar
Madlavning
Dato: 23/10 2008 23:57
Vi er i den heldige situation, af én fra min køkken har skraldet et kæmpe græskar, så nu laver vi en masse græskar retter. Jeg tænkte, jeg ville dele retterne med Jer, og så kan I byde ind, hvis I har andre foreslag. Det er jo nu her, græskar er fremme i butikkerne.
- Græskarkage (Jeg brugte bare Reignforever's opskrift på Squashkage og tilsat græskar i stedet for squash. Den bliver rigtig svampet og lækker- STORT hit på gangen.)
- Græskarsuppe (Der er masser af forskellige opskrifter på nettet med det.)
- Græskar risotto (rigtig lækkert og super nemt. Lav bare en alm. grund risotto og tilsæt kogte græskarstykker, som kan mases ud og blandes med risottoen.)
Vi er i den heldige situation, af én fra min køkken har skraldet et kæmpe græskar, så nu laver vi en masse græskar retter. Jeg tænkte, jeg ville dele retterne med Jer, og så kan I byde ind, hvis I har andre foreslag. Det er jo nu her, græskar er fremme i butikkerne.
- Græskarkage (Jeg brugte bare Reignforever's opskrift på Squashkage og tilsat græskar i stedet for squash. Den bliver rigtig svampet og lækker- STORT hit på gangen.)
- Græskarsuppe (Der er masser af forskellige opskrifter på nettet med det.)
- Græskar risotto (rigtig lækkert og super nemt. Lav bare en alm. grund risotto og tilsæt kogte græskarstykker, som kan mases ud og blandes med risottoen.)
Dato: 24/10 2008 07:25 | Indlæg redigeret den: 24/10 2008 07:27
Min mormor lavede en himmelsk græskargrød...
Opskrift??
Kan bare huske den ternede dug, det brune kolonihave hus, brun glas tallernen og skeen med lidt skarpe kanter og mig selv hælde det ned af trøjen/i munden, da jeg knap kunne nå bordet når jeg sad på numsen....
Jeg vil tro der er vanilie i, græskar og en form for jævner, kartoffelmel måske?
Hun lavede også saft af græskar iøvrigt....
Nu spiser hun microopvarmet mad i en plastikbakke...
GAD vide hvorfor hun ahr slanket sig på sine gamle dage???
Min mormor lavede en himmelsk græskargrød...
Opskrift??
Kan bare huske den ternede dug, det brune kolonihave hus, brun glas tallernen og skeen med lidt skarpe kanter og mig selv hælde det ned af trøjen/i munden, da jeg knap kunne nå bordet når jeg sad på numsen....
Jeg vil tro der er vanilie i, græskar og en form for jævner, kartoffelmel måske?
Hun lavede også saft af græskar iøvrigt....
Nu spiser hun microopvarmet mad i en plastikbakke...
GAD vide hvorfor hun ahr slanket sig på sine gamle dage???
Dato: 24/10 2008 09:19
Jeg lever af hokkido suppe for tiden : )
Bare skær i klumper, svits det af med nogle forskellige grøntsager og frugter, tilsæt grøntsags fond, blend og spis det til pasta/ris : )
Jeg lever af hokkido suppe for tiden : )
Bare skær i klumper, svits det af med nogle forskellige grøntsager og frugter, tilsæt grøntsags fond, blend og spis det til pasta/ris : )
Dato: 24/10 2008 11:27 | Indlæg redigeret den: 24/10 2008 11:28
Hej
Vi spiser græskar hele efterår og vinter fordi det er sundt, nemt og billigt - og en fryd for øjet også. Vores datter er meget vild med det.
Vi køber især hoikado-, UFO- og mouskos-græskar.
Jeg synes de ideer du selv har nævnt er nogle jeg kan tilslutte mig.
Men vi bager meget tit græskar.
Altså skære græskar til sådan nogle lækre fritter. Så kan man vende dem med knust hvidløg o en lille smule olivenolie.
Det er basis.
Hvis du så har lyst kan du drysse blå birkes på i meget generøse mængder. Det giver en helt speciel smag.
Du kan også lave et ildfastfad med en masse græskar og så sorte olieven og drysse tebstrub gedeost på de sidte 10 minutter. Har du ikke mulighed for det så benyt Kirks gode feta.
Hvis du har en rest kolde græskarfritter kan du lave verdens bedste græskarcreme/mousse ved at blende og så tilsætte masser af krydderurter og tofu eller mascapone/skyr/youghurt eller hvad man har lyst til og så selvfølgeligt hvidløg og hvad man synes om - jeg synes harissa eller andre gode ting kan bruges.
Selvfølgeligt kan man lave det fra bunden ved at hakke græskar i små stykker og stege indtil det er mørt og så køle af og blende sammen med de øvrige ting. Dejligt dip eller creme til brødet!
Vi har prøvet nogle indiske currys med græskar med kokosmælk der var super gode.
Altså sådan en græskargryde med ris til er virkelig lækker!
Hvis man skære græskaret ud i fine skiver og damper dem let så kan vende dem i en blandig af hakkede kerner, frø og nøder og lidt urtesalt og fx. karry eller måske paprika hvis man bedre kan lide det . lige hvad man har lyst til! Så steger man på panden og har en flot græskarbøf som kan nydes med kogte korn eller bruges i en hjemmelavet burgerbolle. Jeg synes det er rigtig godt til noget med vilde ris så der er noget at tygge til eller en god portion kogte korn med bid i. Der skal noget at bide i som modspil til bøffen som jo er lidt blød. Mensuper lækker er den!
Derfor synes jeg også det er bedst med hakkede pistacienødder og sådan noget og rigeligt af tørrede krydderier og urtesalt.
Man kan udemærket bruge græskar der er findelet i en foodprocessor i brøddej. Det giver god smag og flot farve.
Jeg har også et dejligt minde omkring min mormor og græskar. Hun syltede dem præcis som asier og jeg kan kun sige at det smager super godt til deller og nøddesteg og hirsesteg. Rigtig godt!
Når vi er i den stil så er der jo også græskarrelish og græskarmarmelade samt græskarchutnetny. Altså vi kender jo sidstnævnte fra indisk madlavning.
Jeg er varmt tilhænger af at lave syltede ting og den slags til julegaver og andre gaver hvis man ar tid og lyst.
Der er jo mange, mange flere muligheder med græskar men jeg ville holde mig til hvad vi selv bruger det til.
VH
Cyrene
Hej
Vi spiser græskar hele efterår og vinter fordi det er sundt, nemt og billigt - og en fryd for øjet også. Vores datter er meget vild med det.
Vi køber især hoikado-, UFO- og mouskos-græskar.
Jeg synes de ideer du selv har nævnt er nogle jeg kan tilslutte mig.
Men vi bager meget tit græskar.
Altså skære græskar til sådan nogle lækre fritter. Så kan man vende dem med knust hvidløg o en lille smule olivenolie.
Det er basis.
Hvis du så har lyst kan du drysse blå birkes på i meget generøse mængder. Det giver en helt speciel smag.
Du kan også lave et ildfastfad med en masse græskar og så sorte olieven og drysse tebstrub gedeost på de sidte 10 minutter. Har du ikke mulighed for det så benyt Kirks gode feta.
Hvis du har en rest kolde græskarfritter kan du lave verdens bedste græskarcreme/mousse ved at blende og så tilsætte masser af krydderurter og tofu eller mascapone/skyr/youghurt eller hvad man har lyst til og så selvfølgeligt hvidløg og hvad man synes om - jeg synes harissa eller andre gode ting kan bruges.
Selvfølgeligt kan man lave det fra bunden ved at hakke græskar i små stykker og stege indtil det er mørt og så køle af og blende sammen med de øvrige ting. Dejligt dip eller creme til brødet!
Vi har prøvet nogle indiske currys med græskar med kokosmælk der var super gode.
Altså sådan en græskargryde med ris til er virkelig lækker!
Hvis man skære græskaret ud i fine skiver og damper dem let så kan vende dem i en blandig af hakkede kerner, frø og nøder og lidt urtesalt og fx. karry eller måske paprika hvis man bedre kan lide det . lige hvad man har lyst til! Så steger man på panden og har en flot græskarbøf som kan nydes med kogte korn eller bruges i en hjemmelavet burgerbolle. Jeg synes det er rigtig godt til noget med vilde ris så der er noget at tygge til eller en god portion kogte korn med bid i. Der skal noget at bide i som modspil til bøffen som jo er lidt blød. Mensuper lækker er den!
Derfor synes jeg også det er bedst med hakkede pistacienødder og sådan noget og rigeligt af tørrede krydderier og urtesalt.
Man kan udemærket bruge græskar der er findelet i en foodprocessor i brøddej. Det giver god smag og flot farve.
Jeg har også et dejligt minde omkring min mormor og græskar. Hun syltede dem præcis som asier og jeg kan kun sige at det smager super godt til deller og nøddesteg og hirsesteg. Rigtig godt!
Når vi er i den stil så er der jo også græskarrelish og græskarmarmelade samt græskarchutnetny. Altså vi kender jo sidstnævnte fra indisk madlavning.
Jeg er varmt tilhænger af at lave syltede ting og den slags til julegaver og andre gaver hvis man ar tid og lyst.
Der er jo mange, mange flere muligheder med græskar men jeg ville holde mig til hvad vi selv bruger det til.
VH
Cyrene
Dato: 24/10 2008 22:53
I dag har jeg så bagt græskar-kanel boller med en smule appelsinsaft i. Det er også værd at anbefale.
I dag har jeg så bagt græskar-kanel boller med en smule appelsinsaft i. Det er også værd at anbefale.