Spirebakke?

Madlavning
Dato: 25/1 2009 10:05
Nu er jeg igang med 2. omgang af spirede grønne linser, jeg ved man kan spire kikærter ogsåog at resultater er godt... Men hvad så mere...? Nogle erfaringer eller ideer?
Nu er jeg igang med 2. omgang af spirede grønne linser, jeg ved man kan spire kikærter ogsåog at resultater er godt... Men hvad så mere...? Nogle erfaringer eller ideer?
Dato: 25/1 2009 10:42
Nope, men ved at Tama spirer, så hun kommer nok på banen
Det er forøvrigt hamrende sundt, friskt, sprødt og lækkert
Spir videre din spirrevip
Nope, men ved at Tama spirer, så hun kommer nok på banen

Det er forøvrigt hamrende sundt, friskt, sprødt og lækkert

Spir videre din spirrevip

Dato: 25/1 2009 11:03
Quinoa er rådnet for mig de to gange jeg har prøvet.. øv, man skulle kunne spirer det, men jeg ved ikke hvordan..
Du skulle kunne spirer: qzukibønner,, bukkehornsfrø, hvede, kikærter, linser, lucerne, mungbønner, soyabønner, ærter, boghvede, hørfrø, hirse, sesamfrø, naturris, radisefrø og sennepsfrø. Måske mere, jeg ikke har hørt om.
Jeg har prøvet med flere slags bønner, men har synes at smagen har været MEGET bitter , og besk, men måske skulle jeg bare have brugt dem i noget mad tilberedt, men det tænkte jeg ikke rigtigt på.
Sojabønner spirer helt sindssygt, ligner nærmest noget fra det ydre rum..
Linser er det jeg har bedst erfaringer med, så jeg kunne også godt bruge viden fra folk der har spiret i længere tid, og ved mere om det
Quinoa er rådnet for mig de to gange jeg har prøvet.. øv, man skulle kunne spirer det, men jeg ved ikke hvordan..
Du skulle kunne spirer: qzukibønner,, bukkehornsfrø, hvede, kikærter, linser, lucerne, mungbønner, soyabønner, ærter, boghvede, hørfrø, hirse, sesamfrø, naturris, radisefrø og sennepsfrø. Måske mere, jeg ikke har hørt om.
Jeg har prøvet med flere slags bønner, men har synes at smagen har været MEGET bitter , og besk, men måske skulle jeg bare have brugt dem i noget mad tilberedt, men det tænkte jeg ikke rigtigt på.
Sojabønner spirer helt sindssygt, ligner nærmest noget fra det ydre rum..
Linser er det jeg har bedst erfaringer med, så jeg kunne også godt bruge viden fra folk der har spiret i længere tid, og ved mere om det

Dato: 25/1 2009 12:04 | Indlæg redigeret den: 25/1 2009 14:55
Jeg spirer ligenu mungbønner og azukibønner. Bruger dem som drys på rugbrødsmadder, salat, kinesiske gryderetter, linseretter, stegte grøntsager og så er de rigtig gode i forårsruller - ja, de kan faktisk bruges til ALT
Har ikke prøvet det, men jeg tror nok man selv kan spire solsikkekerner. Har smagt solsikkespirer og de er rigtig lækre og søde i det.....
Jeg spirer ligenu mungbønner og azukibønner. Bruger dem som drys på rugbrødsmadder, salat, kinesiske gryderetter, linseretter, stegte grøntsager og så er de rigtig gode i forårsruller - ja, de kan faktisk bruges til ALT

Har ikke prøvet det, men jeg tror nok man selv kan spire solsikkekerner. Har smagt solsikkespirer og de er rigtig lækre og søde i det.....
Dato: 25/1 2009 14:56
Spætte - du investerer i en spirebakke
http://www.netspiren.dk/pi/Spirebakke-16594-897.aspx
Spætte - du investerer i en spirebakke

http://www.netspiren.dk/pi/Spirebakke-16594-897.aspx
Dato: 25/1 2009 17:43
Jeg har en spirebakke og synes det er super... Jeg har ikke grønne fingre, men har aldrig haft en portion der er gået galt. Jeg spirer mest linser, lucernespirer og mungbønner (=normale bønnespirer). Køber også noglegange en pose blandede frø i bilka. Kaldet spiremiks tror jeg... Der er nok 5-6 slags frø i en pose og det er bare rigtig lækkert
Jeg har en spirebakke og synes det er super... Jeg har ikke grønne fingre, men har aldrig haft en portion der er gået galt. Jeg spirer mest linser, lucernespirer og mungbønner (=normale bønnespirer). Køber også noglegange en pose blandede frø i bilka. Kaldet spiremiks tror jeg... Der er nok 5-6 slags frø i en pose og det er bare rigtig lækkert
Dato: 25/1 2009 18:36 | Indlæg redigeret den: 25/1 2009 18:37
Jeg har hørt man kan bruge et syltetøjsglas, hvor man putter frøene i, også med et stykke bomuld eller nylon over så man hælder vand i glasset og hælder det ud et par gange om dagen..
indtil de er færdige... Men synes den som Bibbi linker til er SUPER god!
Tamse må man godt spise soya rå?
Jeg har hørt man kan bruge et syltetøjsglas, hvor man putter frøene i, også med et stykke bomuld eller nylon over så man hælder vand i glasset og hælder det ud et par gange om dagen..
indtil de er færdige... Men synes den som Bibbi linker til er SUPER god!
Tamse må man godt spise soya rå?
Dato: 25/1 2009 19:10
Ja den som Bibbi linker til er god, den har jeg også!
Har kun prøvet mungbønner indtil videre. Kan man spire alle linser? Og hvordan smager spirede hørfrø?
Ja den som Bibbi linker til er god, den har jeg også!
Har kun prøvet mungbønner indtil videre. Kan man spire alle linser? Og hvordan smager spirede hørfrø?
Dato: 25/1 2009 19:20
Dinna jeg tror ikke man kan spire de røde, da de ofte er halve..
Men tror bestemt du kan spire alle dem der er hele... de grønne er virkelig gode!!
Jeg skal helt sikker til helsepuscheren og have købt nogle flere led til bakken..
Dinna jeg tror ikke man kan spire de røde, da de ofte er halve..
Men tror bestemt du kan spire alle dem der er hele... de grønne er virkelig gode!!
Jeg skal helt sikker til helsepuscheren og have købt nogle flere led til bakken..
Dato: 25/1 2009 19:28
Polly, nej sikkert ikke, men jeg spiste dem heller ikke -eller jeg smagte på en, og smagen var afskrækkende nok til ikke at spise dem, hehe..
Polly, nej sikkert ikke, men jeg spiste dem heller ikke -eller jeg smagte på en, og smagen var afskrækkende nok til ikke at spise dem, hehe..
Dato: 25/1 2009 21:24
Fedt, det havde jeg egentlig aldrig tænkt over. At spise spirer, før de bliver til en hel plante! Må lige prøves : ). Har før tit spist løgtoppe og andre rodfrugtstoppe, men sådan bare kikærter i jorden og spise spiren - genialt
Fedt, det havde jeg egentlig aldrig tænkt over. At spise spirer, før de bliver til en hel plante! Må lige prøves : ). Har før tit spist løgtoppe og andre rodfrugtstoppe, men sådan bare kikærter i jorden og spise spiren - genialt

Dato: 26/1 2009 08:41
Nu er jeg gået igang med hørfrø og grønne linser
Det er altså helt vildt hyggeligt med sådan en spirebakke i vindueskarmen

Nu er jeg gået igang med hørfrø og grønne linser

Det er altså helt vildt hyggeligt med sådan en spirebakke i vindueskarmen


Dato: 26/1 2009 10:08
Jeg melder mig som den med de dumme spørgsmål
- Hvad bruger man så spirer til?
Jeg melder mig som den med de dumme spørgsmål

- Hvad bruger man så spirer til?
Dato: 26/1 2009 10:40
Spætte - Læs mit første indlæg
Desuden er de HELT VILDT sunde!!!
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1635/sprog=1/grp=6/menu=8/
Spætte - Læs mit første indlæg

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1635/sprog=1/grp=6/menu=8/
Dato: 26/1 2009 14:11 | Indlæg redigeret den: 26/1 2009 14:12
Spætte.. har du aldrig købt dem i supermarkedet?
Moonie... du behøver jo ikke plante dem i jord for at de spirer..
Spætte.. har du aldrig købt dem i supermarkedet?
Moonie... du behøver jo ikke plante dem i jord for at de spirer..
Dato: 26/1 2009 14:20
Bibi ja, jeg har det også sådan lidt "iiihh, det der var en tør kedelig linse, var egentligt et spirende liv, der nu er spiret til en fin lille ny plante!"
De første gange jeg lavede linsespirer var jeg helt oppe og kører over det, hehe..
Bibi ja, jeg har det også sådan lidt "iiihh, det der var en tør kedelig linse, var egentligt et spirende liv, der nu er spiret til en fin lille ny plante!"

De første gange jeg lavede linsespirer var jeg helt oppe og kører over det, hehe..
Dato: 26/1 2009 17:38
kan man egentlig godt sætte sin spirebakke i vindueskarmen, hvor der er lys, uden at det har noget at sige?
kan man egentlig godt sætte sin spirebakke i vindueskarmen, hvor der er lys, uden at det har noget at sige?
Dato: 26/1 2009 21:44
Dinna........ Det er bedst at stille dem mørkt de første par dage og så den sidste dag i lyset
Dinna........ Det er bedst at stille dem mørkt de første par dage og så den sidste dag i lyset