Spirebakke?
Madlavning
Dato: 13/3 2010 20:32
Jeg har det lidt med spire-bakker, som med pasta maskiner.
Mange der har en pastamaskine ved hvad jeg snakker om...
Jeg har det lidt med spire-bakker, som med pasta maskiner.
Mange der har en pastamaskine ved hvad jeg snakker om...
Dato: 13/3 2010 22:38
Hej maria
Tak for du reddede mine første spirer:)
Da jeg ikke har specielt grønne fingre, ved jeg ikke noget om, hvad temp. der er bedst at spirer ved. Men det kan man jo eksperimenterer med. Tror vil jeg så en bakke mere og sætte i køleskabet. Jeg skal nok lige rapporterer om hvad der spirer bedst.
Hej maria
Tak for du reddede mine første spirer:)
Da jeg ikke har specielt grønne fingre, ved jeg ikke noget om, hvad temp. der er bedst at spirer ved. Men det kan man jo eksperimenterer med. Tror vil jeg så en bakke mere og sætte i køleskabet. Jeg skal nok lige rapporterer om hvad der spirer bedst.
Dato: 13/3 2010 22:41
Læste på link længere oppe, at det er 20-22 C der er den bedste temperatur at spire på.
Det passer meget godt med at det bare står på køkkenbordet, som jeg plejer at gøre.
Læste på link længere oppe, at det er 20-22 C der er den bedste temperatur at spire på.
Det passer meget godt med at det bare står på køkkenbordet, som jeg plejer at gøre.
Dato: 13/3 2010 23:56
Hej Sommer - jeg er meget interesseret i at vide, hvor du har fået den ide fra, at man skal spire frø i køleskabet.
Hej Sommer - jeg er meget interesseret i at vide, hvor du har fået den ide fra, at man skal spire frø i køleskabet.
Dato: 14/3 2010 17:38
Maria
Det går godt med spiringen af kikærterne, der står i mit køkkenskab. Til gengæld går det ringe til med at spirer frøene i køleskabet. Jeg skulle vist have læst det link længere oppe før jeg begyndte på mine spirer... he he
Leif
Jeg ved faktisk slet ikke, hvor jeg fik den ide fra, at de skulle i køleskabet. Men jeg har nu læst lidt forskelligt rundt omkring på nettet. Som jeg forstår det, tror jeg ikke, det kan lade sig gøre at spirer i køleskabet.
Du kan læse det her
http://www.denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Botanik/Almen_botanik/fr%C3%B8/fr%C3%B8_(Fr%C3%B8hvile_og_-spiring)
-Frø fra arter fra kolde klimater vil i mange tilfælde først spire efter frostpåvirkning, hvilket sikrer, at spiringen sker på det gunstigste tidspunkt om foråret. Andre arters frø kræver lyspåvirkning (hvilket sikrer mod spiring i for stor dybde) eller opvarmning (fx arter fra områder med mange skovbrande).
Maria
Det går godt med spiringen af kikærterne, der står i mit køkkenskab. Til gengæld går det ringe til med at spirer frøene i køleskabet. Jeg skulle vist have læst det link længere oppe før jeg begyndte på mine spirer... he he
Leif
Jeg ved faktisk slet ikke, hvor jeg fik den ide fra, at de skulle i køleskabet. Men jeg har nu læst lidt forskelligt rundt omkring på nettet. Som jeg forstår det, tror jeg ikke, det kan lade sig gøre at spirer i køleskabet.
Du kan læse det her
http://www.denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Botanik/Almen_botanik/fr%C3%B8/fr%C3%B8_(Fr%C3%B8hvile_og_-spiring)
-Frø fra arter fra kolde klimater vil i mange tilfælde først spire efter frostpåvirkning, hvilket sikrer, at spiringen sker på det gunstigste tidspunkt om foråret. Andre arters frø kræver lyspåvirkning (hvilket sikrer mod spiring i for stor dybde) eller opvarmning (fx arter fra områder med mange skovbrande).
Dato: 14/3 2010 17:53
Alle de bønner, linser og frø, vi spirer til husbehov, stammer stort set fra troperne og skal naturligvis ikke spire i køleskab!:D
Se også tidligere tråd om spiring:
http://vegetarkontakt.dk/?-hvad-spirer-du=14704
med masser af oplysninger.
Alle de bønner, linser og frø, vi spirer til husbehov, stammer stort set fra troperne og skal naturligvis ikke spire i køleskab!:D
Se også tidligere tråd om spiring:
http://vegetarkontakt.dk/?-hvad-spirer-du=14704
med masser af oplysninger.
Dato: 14/3 2010 18:18
Leif
Tak for tråden, der står virkelig en hel del om spiring der. Det skal jeg nok få brug for, når min spirebakke kommer med posten.
Leif
Tak for tråden, der står virkelig en hel del om spiring der. Det skal jeg nok få brug for, når min spirebakke kommer med posten.
Dato: 23/3 2010 15:50
Er der nogen der har prøvet en "teracotta" spire bakke ?
Tænker om den ville være god...
Er der nogen der har prøvet en "teracotta" spire bakke ?
Tænker om den ville være god...
Dato: 24/3 2010 00:03
Denne her er pænere...:D
http://www.getreidemuehlen.de/Keimgeraete/Hawos-Sprossen-Toni/991409.html
Vi synes, den er udmærket, men egentlig overflødig. Det største problem er at huske, at man har fyldt noget i. Et andet problem er, at små frøspirer, som f.eks. lucernefrø, sender deres rødder gennem bundhullerne, og det er ganske besværligt at rense.
Men den er dekorativ og hyggelig...
Denne her er pænere...:D
http://www.getreidemuehlen.de/Keimgeraete/Hawos-Sprossen-Toni/991409.html
Vi synes, den er udmærket, men egentlig overflødig. Det største problem er at huske, at man har fyldt noget i. Et andet problem er, at små frøspirer, som f.eks. lucernefrø, sender deres rødder gennem bundhullerne, og det er ganske besværligt at rense.
Men den er dekorativ og hyggelig...
Dato: 24/3 2010 00:46
Det er egentlig det, at den er i keramik, jeg godt kan lide.
Der er ikke udseendet, men det faktum at der ikke opstår mug og skimmel mm, som der vil kunne i et syltetøjsglas, eller en spirebakke i plast.
Samtidig vil der ikke så let kunne ske udtørring og temperaturen i bakken vil være nogenlunde konstant.
Kan godt lide den, fra den tyske hjemmeside, men hvad gør man så hvis man skal dyrke noget der skal lys til ?
Den Italienske, har et system så bakkerne kan stables forskelligt, så der kan være lyst eller mørkt i bakkerne.
Det er egentlig det, at den er i keramik, jeg godt kan lide.
Der er ikke udseendet, men det faktum at der ikke opstår mug og skimmel mm, som der vil kunne i et syltetøjsglas, eller en spirebakke i plast.
Samtidig vil der ikke så let kunne ske udtørring og temperaturen i bakken vil være nogenlunde konstant.
Kan godt lide den, fra den tyske hjemmeside, men hvad gør man så hvis man skal dyrke noget der skal lys til ?
Den Italienske, har et system så bakkerne kan stables forskelligt, så der kan være lyst eller mørkt i bakkerne.
Dato: 24/3 2010 00:59
Ang. den Danske hjemmeside du linker til, Marianne.
Jeg har lagt mærke til at de, generelt, er 50-75% dyrere, end hvis man køber det samme produkt på denne side: http://www.ukjuicers.com/
også når der tages fragtpriser i betragtning.
Så længe det er indenfor EU, kommer der ingen ekstra import gebyrer.
Ang. den Danske hjemmeside du linker til, Marianne.
Jeg har lagt mærke til at de, generelt, er 50-75% dyrere, end hvis man køber det samme produkt på denne side: http://www.ukjuicers.com/
også når der tages fragtpriser i betragtning.
Så længe det er indenfor EU, kommer der ingen ekstra import gebyrer.
Dato: 24/3 2010 08:03
Kan man spire f.eks. lucernefrø på vat ligesom man gør det med karse? Jeg synes nemlig at alle vores spirer ned gennem rillerne i spirebakken og derfor møjsommeligt skal trækkes op igen.
Kan man spire f.eks. lucernefrø på vat ligesom man gør det med karse? Jeg synes nemlig at alle vores spirer ned gennem rillerne i spirebakken og derfor møjsommeligt skal trækkes op igen.
Dato: 24/3 2010 13:34
Ville ikke anbefale et Christina da man jo spiser det hele modsat f.eks. karse hvor man klipper toppen af og bruger den, men smider rodnettet ud som er filtret fuldstændigt ind i vattet.. Det ville simpelthen også ske for spirerne tror jeg og blive svært at skille det ad, jeg har dog ikke prøvet så ved det ikke..
Ville ikke anbefale et Christina da man jo spiser det hele modsat f.eks. karse hvor man klipper toppen af og bruger den, men smider rodnettet ud som er filtret fuldstændigt ind i vattet.. Det ville simpelthen også ske for spirerne tror jeg og blive svært at skille det ad, jeg har dog ikke prøvet så ved det ikke..
Dato: 24/3 2010 18:56
Ja det tænkte jeg jo nok også, men det kunne jo være der var nogen her der havde haft held med at bruge vat. Jeg må nok bare lære at lave lucernefrøene i glas.
Ja det tænkte jeg jo nok også, men det kunne jo være der var nogen her der havde haft held med at bruge vat. Jeg må nok bare lære at lave lucernefrøene i glas.
Dato: 6/4 2010 12:59
Sikke nogle smarte glas hende Green Mommy som Organica linker til, kan man købe dem i Danmark?
Sikke nogle smarte glas hende Green Mommy som Organica linker til, kan man købe dem i Danmark?
Dato: 6/4 2010 15:51
Sjovt du spørger Har begge dele i ler fade og spirende lige nu ^^
Altså jeg lage bare de grønne lindser på en meget våd køkken rulle klud oveni en ler fad og kigærterne lagde jeg i blød i en dag eller to, indtil jeg kunne bide i en og den var blød Nu ligger de også i en bar ler fad og jeg hælder lidt vand i en gang imellem..
Der gik ikke 2 dage før de begge spirede ^^ Første forsøg med kigærter
Sjovt du spørger Har begge dele i ler fade og spirende lige nu ^^
Altså jeg lage bare de grønne lindser på en meget våd køkken rulle klud oveni en ler fad og kigærterne lagde jeg i blød i en dag eller to, indtil jeg kunne bide i en og den var blød Nu ligger de også i en bar ler fad og jeg hælder lidt vand i en gang imellem..
Der gik ikke 2 dage før de begge spirede ^^ Første forsøg med kigærter