Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Biodynamisk landbrug

 

Miljø, Økologi & Havedyrkning

DDB
Forum-indlæg: 298
Område: KBH
Dato: 6/2 2009 16:32

Så.. jeg har for noget tid siden læst om biodynamiske landbrug, og hvad, jeg forstod ved det, er, at biodynamiske landbrug bedst muligt sørger for at være i symbiose med naturen.
Intet af jorden bliver udpint, og de dyrker vist også markerne, som man gjorde ( det ved jeg sgu ikke :$ ) øhmm... engang i middelalderen (? hvad ved jeg), hvor man fx har 5 marker, som man dyrker forskellige sorter på.
En mark dyrkes der fx hvede - en anden byg - en tredje rug - en fjerde havre og den femte dyrkes der kløver, så jorden på den femte mark igen bliver frodig... sådan ca.

Jeg ved ikke, om det er 100% korrekt, sådan som jeg har gengivet det - så det er et spørgsmål, jeg stiller, hvis nogen skulle være i tvivl ;)

Mit andet spørgsmål er, hvor mange biodynamiske gårde er der egentlig i DK?

Og det tredje spørgsmål, hvordan er dyreholdet på sådan en gård?
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 26/2 2009 22:11

Hej Thinka!

Søg på »biodynamisk« på Google og du får masser af information! Deres forening er her:

http://www.biodynamisk.dk

Problemet med biodynamikerne - mit problem - er at de er religiøse på deres helt specielle måde, men man må sige, at de laver fødevarer af høj kvalitet.

Husdyr indgår som en nødvendig del af deres landbrugssystem, men jeg er faktisk ikke klar over, om de også æder dem. Mælk laver de i hvert fald masser af. Nå, men jeg må vist også hellere selv tjekke det lidt af...

Hilsen Leif
Sommerkursus uge 28: Musik • Mad • Miljø http://www.balladeskolen.dk