Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Enhedslisten

 

Politik

Sider: 1 2 3 > >>
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 27/4 2013 09:04

Enhedslisten er nu vokset til omkring 10.000 medlemmer :D
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 27/4 2013 09:09

Og masser af lækker vegansk mad også til alle os vegetarer/veganerer, som vi også er i Enhedslisten :)
Vi er faktisk en pæn stor flok ;) !ja
vericon
Forum-indlæg: 715
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 27/4 2013 16:45

Hej M
heldigvis undgik man fraktionering ved ikke at stille op til "eu aliments" valget -
Folkebevægelsen tager sig så udmærket at den sag -

Venlig hilsen
Fisticuffs
Forum-indlæg: 18
Område: KBH
Dato: 27/4 2013 16:51

Nå.

Enhedslisten stemmer for krig. Og holder fundamentet under en regering som pisser sine vælgere op ad ryggen.

Jeg har før, i mine SUFdage, samarbejdet med listen. Jeg har enddog stemt på listen, pga de på daverende tidspunkt var det mindste onde. Det kommer bare ikke til at ske igen.
Serenity
Forum-indlæg: 1699
Område: Nordjylland
Dato: 27/4 2013 21:39

Meget spændende, men hvad er formålet med tråden? Jeg kan ikke se noget oplæg til debat/diskussion.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 2/5 2013 11:52

@Vericon.

Vi var bestemt også mange, som helidigvis fik stemt imod, at det skulle komme til at ske.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 2/5 2013 12:09

@Fisticuffs.

Jeg var/er desværre udenfor indflydelse til at forhindre, at Enhedslisten på daværende tidspunkt valgte at blande sig i krig/oprør.
Det var bestemt ikke med min velsignelse og heller ikke med flere af mine andre venner/kammerater fra Ø' s velsignelse.
Vi er med i Nej til Krig og blev både ret kede af og oprørte over det.

Og Enhedslisten støtter ikke regeringen, men tager derimod skarp afstand fra alle regeringens ret blå og asociale tiltag og vedtagelser, som de er kommet med siden valget.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 2/5 2013 12:25

Jeg mener nu stadig, at Enhedslisten er det mindste onde ift..

Men bortset fra det, så er der jo muligheder for at komme/være med i Solidaritet eller frit Fald, som man finder på FB og har aktive grupper i Århus, Aalborg, Odense/Fyn( hvor jeg selv er aktiv og holder møde igen d. 8/5), København og nogle andre byer, så er der endvidere bl. a. også Arbejdernes Parti og ISU( Internationale Socialister), som jo nok er for kontroversielle for en del.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 2/5 2013 13:48

@Serinity.

Det var sådan set ikke så meget for at debattere, men mere blot fordi, jeg glæder mig over Ø' s fremgang.

Jeg vil dog også sige, at jeg vil arbejde på at kunne få mere indflydelse i Enhedslisten på sigt nok en 3-4 år ude i fremtiden ang. at få dyrevelfærd og sundere grøn vegetarisk livsstil på dagsordenen ift. til deres fokus på klima, bæredygtighed og økologi.
Lene N
Forum-indlæg: 1233
Opskrifter: 4
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 2/5 2013 20:22

Har altid stemt sf, men de har vist efterhånden desværre selv glemt hvad de står for:-(
Sidste valg var jeg meget tæt på at stemme på enhedslisten, havde faktisk bestemt det, men om bestemte mig så alligevel.
Ja enhedslisten er det mindste onde, der er nu ikke andre muligheder hvis man er imod borgerlig politik, så de får min stemme næste gang.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 10/11 2013 15:24

Som arbejder, nogen vil nok sige en anakronistisk arbejder, da jeg er en arbejder af den gamle skole; En der går ind for arbejdernes medejerskab i, og kontrol af virksomheder; syndikalisme; fuld fradagsberettigelse til fagforeninger (minus de tisgule); folke- og nærdemokrati; og demografisk vel-repræsentation i Folketinget i forhold til befolkningens uddannelsesniveau i det hele taget (dvs. flere, LANGT flere arbejdere ind i Folketinget). Men som arbejder, vil jeg ikke stemme på akademiker- og sminkedukkepartiet Enhedslisten.
Enhedslisten holder hånden under den mest højreorienterede og reaktionære regering i landet, siden kvinders valgret blev indført. Jeg var selv medlem indtil for nyligt. Men jeg meldte mig ud, da partiet blev ved med at bevæge sig til højre, og i en mere pragmatisk retning, mens jeg bevæger mig i en stadig mere venstreorienteret og idealistisk retning.
Enhedslistens de-facto ledelse består af tre akademikere: Per Clausen, Johanne Schmidt og Frank Aaen. Selvom der kom 4 arbejdere (Christian Juul, Henning Hyllested, Finn Sørensen, Jørgen Arbo-Bæhr og til dels Lars Dohn) ind for Enhedslisten ved sidste valg (hvilket virkeligt glædede mig), hører vi stort set aldrig til dem. Det er kun akademikerne, vi hører. Og da Christian Juul for nyligt blev lidt for åbenmundet til akademikernes smag, blev han bedt om at holde kæft (på en pæn måde dog). Bekalger at jeg ikke lige kan finde den pågældende artikel, men nyhedsmediernes søgefunktioner er virkelig elendige.

Men kort og godt, det er ikke Enhedslisten vi skal regne med som værn mode højrefløjen og pragmatikernes nedbrydelse af vores samfund, og vores universelle velfærdsmodel, som vores forfædre kæmpede for. Det bliver ikke Enhedslistens akademikere, der kommer til at samle det danske folk.
Anis
Forum-indlæg: 255
Opskrifter: 1
Område: Sjælland
Dato: 11/11 2013 21:44

Ja, Enhedslisten har jo - som de fleste andre partier - en striks partidiciplin. Men hvem stemmer du så på Dennis Laursen?

Jeg ønsker bare at stemme på et parti, som har dyrerettigheder og miljø som første prioritet..
TobiasElof
Forum-indlæg: 403
Opskrifter: 3
Område: Odense
Moderator
Dato: 12/11 2013 09:26 | Indlæg redigeret den: 12/11 2013 09:38

Jeg kunne godt tænke mig at blanke stemmer talte som et valg på lige fod med partier, dvs. at når der er nok stemmer til et medlem, så bliver der fjernet et medlem.
Indtil at det sker, så vil jeg benytte lejligheden til at undergrave vores såkaldte \"demokrati\" ved sofavælge-titulere mig selv. Det er jo trods alt valgprocenten, der afgør hvor demokratisk et valg er.

Så jeg vil da opfordre alle til ikke at stemme, så vi kan vise politikerne hvor langt ude de er.
Serenity
Forum-indlæg: 1699
Område: Nordjylland
Dato: 12/11 2013 15:47

Husk nu at hvis i stemmer, så har i ikke ret til at brokke jer bagefter :D

Schopenhauer
Forum-indlæg: 43
Område: KBH
Dato: 13/11 2013 05:53 | Indlæg redigeret den: 13/11 2013 06:12

Dennis_Laursen89 skriver:
En der går ind for arbejdernes medejerskab i, og kontrol af virksomheder/......./Enhedslisten holder hånden under den mest højreorienterede og reaktionære regering i landet, siden kvinders valgret blev indført. Jeg var selv medlem indtil for nyligt. Men jeg meldte mig ud, da partiet blev ved med at bevæge sig til højre, og i en mere pragmatisk retning, mens jeg bevæger mig i en stadig mere venstreorienteret og idealistisk retning


Jeg deler slet ikke din analyse. Det handler om at Enhedslisten (omsider) ser ud til at gå radikalt i offensiven omkring medarbejdereje (dokumentation nederst).

Jeg har aldrig før været medlem af Enhedslisten. Det skyldes Enhedslisten længe har været i defensiven, hvor det blot har handlet om at sige nej til nedskæringer på offentlige velfærdsydelser, samtidig med jeg (dengang) oplevede arbejderetorik og kommunister internt satte dagsorden for debatten om fremtidsvisioner (jeg ikke delte).

Politisk økonomisk var/er jeg anderledes orienteret mod en demokratisk kooperativ markedsøkonomi (Jaroslav Vanek, David Schweickart). Jeg har brugt tid på at lære om markedsproces og markedet bærer uhyre mængde implicitte informationer gennem vores menneskelige handling, samordner vores interesser i et omfang, vi foreløbig ikke kan erstatte med planlægning.

Et dilemma ser ud til at stå mellem planøkonomiens rædsler og det bestående (aktie)selskabskapitalistiske vækstmareridt. Her ser det ud til Enhedslisten omsider kommer på banen med kooperativer og medarbejdereje der stadig benytter markedsproces men uden at være selvekspanderende og ødelæggende for omgivelser. Enhver der tænker i miljømæssig forsvarlighed bør derfor stemme på Enhedslisten for at hugge bremsen og skifte spor til dette realiserbare økonomiske alternativ.

Medarbejderdemokrati skal styrkes
Mandag, 4 november, 2013 - 18:22

Enhedslisten vil have oprettet et Videnscenter for arbejdspladsdemokrati og kooperativer.

Kooperativer og virksomheder, der sikrer indflydelse og medejerskab til medarbejderne er ikke bare et demokratisk fremskridt. Det skaber også stærkere og mere bæredygtige virksomheder, og sikrer, at produktionsarbejdspladserne ikke flytter ud af landet.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, der foreslår, at der skal sættes fire millioner kroner af til et Videnscenter for arbejdspladsdemokrati og kooperativer. Det siger erhvervsordfører Stine Brix.

Læs videre her:
http://enhedslisten.dk/artikel/medarbejderdemokrati-skal-styrkes-72006


Der er et andet forslag på hjemmesiden om ansatte skal have førsteret til at købe deres virksomhed ved salg, samt stillet kredit til rådighed.

Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 21/12 2013 08:40

@Anis:
Jeg beklager det sene svar.
Til kommunal- og regionsvalget stemte jeg personligt på kandidater hos Enhedslisten, begge steder. Det var ud fra beslutningen om at støtte "det mindst onde". Og så fordi at jeg kendte den lokale kandidat i min kommune, og ved, at han vil kæmpe for mange af de ting, som jeg også vil kæmpe for. Og derfor vil jeg give ham én chance. Til regionsvalget stemte jeg på Torben Kjær, der er aktiv i Danske Handicaporganisationer, er selv blind, og er en person, som (virker til at) vil kæmpe for handicappede.
Men det var også min sidste chance til liste Ø. Fortsætter det som hidtil, også på kommunalt plan, stemmer jeg blankt til næste valg.

Jeg vil egentlig havde stemt på Visions Partiet til regionsrådsvalget. Men de stillede ikke op i år.

Og indtil der kommer et reelt, socialistisk og universalnationalistisk* parti, med stærkt fokus på at kæmpe arbejderklassens sag, samt et stort fokus på miljø og i særdeleshed vegetarisme, så er jeg ret partiløs.

*Universalnationalisme kan jeg vidst bedst beskrive som en form for "venstrenationalisme". Altså et opgør med den kulturradikale, kosmopolitiske tanke om en verdensstat, og altså i stedet en bevægelse hen imod bevarelse af de enkelte nationalstater, som skal styrkes, og styres af stærke folkedemokratier. Ydermere er "venstrenationalisme" en utvetydig støtte til undertrykte folk, der ikke har deres egen stat, eller har deres stat besat af en overmagt - det kan være støtte til den tibetanske sag, den kurdiske sag, den palæstinensiske sag m.m.


@Schopenhauer:
Det glæder mig at se. Så må vi bare håbe, at det bliver til noget reelt, og ikke bare luftkasteller.
granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 21/12 2013 09:04 | Indlæg redigeret den: 21/12 2013 09:12

Enhedslisten. Ville stå stærkere vis de fjernet det rotations princip syndes jeg. og de fik en fast parti formand som de andre partier og de stemte ja noget mere til finansloven og drejet den i deres retning i steden for at stå ude og virket som bitre små mennesker. Det er et problem for dem syndes jeg. Og Suf skulle ind og samarbejde og aftale mere fælles politik med enhedslisten. Enden det eller de skulle officielt blive enhedslistens ungdoms parti. Ville gøre partiet så meget stærkere. Jeg tilhøre højre fløjen i Enhedslisten jeg ville gerne enhedslisten kom mere hen og lå som en mellem ting mellem SF og enhedslisten som det er lige nu her dec. 2013. På visse punkter skulle de være som nu og en del punkter skulle de gå lidt til højre syndes jeg klart men dog ikke så meget som SF men der hennadet . Jeg ligger et sted politisk midt imellem Det nu værende SF politik og det nu værende Enhedslisten politik. Stemmer enhe.. nu. men stemmer jeg enhed.. så går jeg lidt for meget til venstre i min holdning. og stemmer jeg SF går jeg lidt for meget til højre. Ved ikke helt ved sidste folketings valg stemte stadig Enhedslisten ud af 10 prikker fik de 6 for 4 imod. SF fik 4,5 for 5,5 imod. At det var dem skulle stemme på.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 21/12 2013 11:11

@granhammer-love-veg-xxxx:
Jeg er ikke enig. Hvis Enhedslisten fjerner rotationsprincippet, vil den sidste rest af direkte demokrati i Enhedslisten blive fjernet, og grundlaget for pampere i partiet vil blive skabt. indføres ydermere en decideret formand, så vil Enhedslisten ende som et nyt SF; et topstyret pamperparti for unge karrieremennesker.
granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 21/12 2013 17:26 | Indlæg redigeret den: 21/12 2013 17:29

Der vi ikke enige slet ikke.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 21/12 2013 19:09

@granhammer-love-veg-xxxx:
Men hvorfor vil du tro, at Enhedslisten vil stå stærkere, hvis Enhedslisten fjernede rotationsprincippet? Så vidt jeg ved, så står Enhedslisten til 10-12 % i meningsmålingerne i øjeblikket, og står altså stærkere end nogensinde.
Skal vi da have et Enhedslisten efter Sovjetisk forbillede, med topstyring og pamperi?
Sider: 1 2 3 > >>