Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Velkommen Dan Jørgensen

 

Politik

Sider: << < 1 2 3 > >>
JK
Forum-indlæg: 360
Område: KBH
Dato: 22/12 2013 17:19 | Indlæg redigeret den: 22/12 2013 17:24

Jeg tror ikke, at vi skal regne med nogen hjælp fra Dan Jørgensen.
Det er og bliver vores opgave at udbrede vegetarisme i samfundet, snebolden ruller - hjælper du til?

Og så forstår jeg ikke den her store fokus på mink fra nogle organisationer.
Har køer og grise det måske bedre? Lad os dog hellere tage diskussionen direkte med Hr. og Fru. Kødhoved omkring, hvad de spiser til dagligt. Det er trods alt en ganske lille mindretal, der rent faktisk går i pels.

Pssst. Hvis du vil gøre noget rent konkret, så holder DVF folderuddeling i Kbh d. 18. januar (vores nye introbrochure!) fra kl. 12-14. Vi sponsorerer kaffe efterfølgende som tak for din hjælp. Hold øje med vores facebook side for nærmere info. :)

Julehilsen fra Jacob
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 22/12 2013 18:40 | Indlæg redigeret den: 23/12 2013 14:19

Det gælder da både at kæmpe for bedre forhold for dyr og stop for udnyttelse og mishandling/misrøgt af dyr både indenfor landbruget, pelsindustrien og forsøgsdyr. Det gælder da både nationalt og internationalt.
Og Danmark er stadig verdens største producent af minkskind, hvor Kina har været den største importkunde af disse indtil nu.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 08:45

Dan Jørgensen vil lukke pelsfarme? Lur mig, om en måned, så er han lige så "pragmatisk", som alle de andre pampere i FT. Ellers skal pelslobbyisterne - som stadig, år efter Animas afsløringer, stadig kører propaganda-annoncer i aviserne - nok få lukket munden på ham.
Dan Jørgensen virker umiddelbart som en tilforladelig mand. Men han er jo også rablende EU-tilhænger, og er dermed en ret farlig mand - endnu mere end Morten Messerschmidt.
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 23/12 2013 09:42

Dennis
Jeg er også rablende EU tilhænger og mener at EU på længere sigt skal være et United States of Europe. Er jeg så også farlig?
JK
Forum-indlæg: 360
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 10:18 | Indlæg redigeret den: 23/12 2013 10:18

Marianne48:

Ja, pels er vigtigt. Der er bare efter min mening for meget fokus på pels og for lidt på de andre dyr.

Hvordan står det til med det aktivistiske miljø i Odense? Jeg overvejer at arrangere noget folderuddeling med efterfølgende hygge og gratis kaffe (samme koncept som i Kbh). Er det noget, der vil kunne trække frivillige?
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 11:40

@Serenity:
Der er vist en, der føler sig truffet... Men det du siger, er så langt ude, at jeg kommer i tvivl om hvorvidt du mener det. Specielt da du studerer samfundsøkonomi, burde din indsigt være dybere. (men det bekræfter atter min tese om, at det at være akademisk, og det at være intellektuel, på ingen måder er det samme)
Men hvis din ide er, at Danmark skal være en delstat i et kosmopolitisk-kapitalistisk projekt, der er kendetegnet ved at holde den 3. verden nede i fattigdom vha. landbrugsstøtte, varedumpning og toldmure; samtidig med at de mindre stater bliver underkuet af de store; og at folket langsomt mister mere og mere suverænitet og indflydelse, til fordel for en kommission - så ja, så er du (da din klasse har betydelig større magt, både pr. individ og som helhed, end min klasse) - og dit parti (jeg tør godt vædde 10 kr. på, at du stemmer RV) - lige så farlig som DF.
Hvis din plan er, at hele verden skal være ét land, ét folk, én leder, så ja, så er du farlig.
Ét land, ét folk, én leder - hvor er det nu, vi har hørt det før?
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 23/12 2013 12:02 | Indlæg redigeret den: 23/12 2013 12:13

Dennis
Jeg ser EU som det første skridt mod at have en verdensregering. Det er på tide, at vi stopper med at have de her små stammer, som vi kalder lande, og at vi i stedet for at kæmpe mod hinanden(her tænker jeg både på krig og konkurrence) samarbejder om at forvalte jordens ressourcer på den mest fornuftige måde. Mht. politik er jeg ikke tilhænger af nogen af de eksisterende partier, da de alle(i hvert fald de store kendte partier) arbejder indenfor det eksisterende kapitalistiske systems grænser. Jeg er så langt ude på venstrefløjen, at jeg går ind for afskaffelsen af penge, og at vi laver en form for ressourcebaseret økonomi, hvor det ikke er penge, men de naturlige ressourcer og vores teknologiske niveau som afgør, om vi kan gennemføre et projekt, og jeg har for længe siden indset, at et ressourcebaseret system er nødt til at være mere eller mindre globalt, da der ikke er en enkelt stamme, som har alle de nødvendige ressourcer. Mht. min klasse så er jeg bare en fattig studerende på SU. Mht. kommentaren om et land en leder, så ser jeg ingen grund til, hvorfor det skulle være sådan. Man kunne have mange ledere, og med et system hvor man stemmer over internettet, kan man gøre det sådan, at så snart at en af lederne har et flertal imod sig, så bliver vedkommende automatisk fyret. Det ser jeg som bedre end det nuværende system, hvor de i praksis er diktatorer, som bestemmer over os andre indtil næste valg. Tænk hvis vi fx kunne fyre Dan, hvis ikke han kæmper for det, han har sagt, at han vil kæmpe for :D
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 13:10 | Indlæg redigeret den: 23/12 2013 13:12

@Serenity:
Tanken om en verdensregering, er som jeg ser det, bare en ny form for imperialisme. Jeg ser ingen grund til at tro, at en verdensregering vil medføre andet end et streng, monokulturelt diktatur, hvor den allerede nu herskende klasse, blot vil fortsætte med at herske. Jeg ser ingen grund til at tro, at det vil være andet end den vestlige/hvide/kristne kultur, der vil dominere, og fortrænge alle andre kulturer endnu mere, end det sker nu.
Det ser ud til, at vi er enige om mange ting. Dog ikke på dette - mener jeg - markante punkt, om hvor vidt vi skal have en masse stater, der hver især repræsenterer en etnicitet og en kultur, eller én verdensstat. Jeg ser dog intet socialistisk i det sidste.
Som jeg ser det, så er den eneste måde hvorpå menneskeheden kan leve harmonisk, er - udover afskaffelsen af kapitalismen og klassesamfundet - at bevare og styrke nationalstaterne, hvis grænser skal være naturlige og reelle. Og det er her, min venstrenationalisme er super revolutionær, i forhold til det eksisterende system; for som venstrenationalist mener jeg, at alle folk og folkeslag i verden, ikke bare skal have deres egen stat (gælder selvfølgelig også Tibet, Palæstina, Kurdistan m.fl.), de skal også ved frie, demokratiske valg bestemme, hvor grænserne skal gå! Danmark har faktisk verdens eneste folkevalgte grænse; grænsen mellem Tyskland og Danmark blev tegnet på baggrund af et demokratisk valg. Selvom denne model selvfølgelig ikke var optimal, og det ikke gik helt rent til, så er det denne model, jeg syntes, vi skal bygge videre på.
En nationalstat skal styres af et frit og oplyst plandemokrati, hvor racisme, homofobi, diskrimination, social marginalisering, opildning til had, og anden "folkefjendtlig virke" bliver slået hårdt ned på, med markante straffe. Det kan ikke afvises, at arbejdslejre bliver oprettet, så skadelige elementer - i modsætning til den nuværende, pædagogfascistiske retsstat, hvor straffene er grinagtig små, og afsones i noget der mest af alt minder om ungdomsklubber - så disse skadelige elementer kan mærke, at deres adfærd er forkert, og de dermed vælger at ændre adfærd. Så kan deres arbejdskraft også bruges, i stedet for at de bare sidder i fængslerne, og dræner af folkets skattekroner. Mit non-deterministiske menneskesyn gør, at jeg mener, at alle mennesker - både når det går dem godt, og skidt - i større eller mindre grad har ansvar for deres egne handlinger (og at sociale, kulturelle samt biologiske faktorer, ikke kan forklare alt. Noget kan det selvfølgelig forklare. Men ikke alt, i mine øjne). Derfor er hårde straffe, i reelle fængsler, i min optik noget, der kan virke. Selvfølgelig skal en butikstyv ikke have 10 år i fængsel, og der skal da stadig være social rehabilitering, og folk skal så vidt muligt have en chance til. Men når folk laver skade på andre mennesker, så skal hammeren altså falde. Og jeg vil da ikke afvise, af en passende straf for f.eks. voldtægtsforbrydere, er at få skåret kønsdelene af, uden bedøvelse.

Min kommentar mht. din klasse gik på, at når du engang er færdigudlært, så vil du højst sandsynlig vil få en høj placering i samfundet, med meget magt. Samfundsvidenskabelige uddannelser medfører som regel høje positioner i samfundet (spindoktorer, økonomiske rådgivere, talsmænd, konsulenter m.m.).
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 23/12 2013 15:37 | Indlæg redigeret den: 23/12 2013 16:02

JK.

Det ved jeg faktisk ikke rigtigt vedrørende aktivisme i Odense for dyrene og vegetarisme jeg har ikke indtryk af, at der er sket så meget indenfor de sidste 8-9 mån.. Desværre.

Det var godt dengang, Anima stadig havde aktive lokalafdelinger i andre byer udenfor KBH også, der var Eline Aggerholm vores lokal koordinator i Anima-Odense, og vi lavede også aktivisme for udbredelse af vegetarisme dengang imellem 2006-2008/2009.

Men da det så blev Dyrenes Alliance, som skulle fortsætte efter Anima, er det desværre gået en del tilbage, og D.A. i Odense har ikke haft det så nemt med at få nok til at komme og deltage i deres aktivisme aktiviteter. De har desuden også haft svært ved at blive nok aktive medlemmer/få/skaffe nok unge til at være med i D.A.-Odense. Der har sjældent været flere end omkring 5 personer.
Jeg var desuden også aktiv i Dyrenes Venner-Odense i nogle år, da de stadig havde en Odense lokal afdeling også, men vi formåede aldrig at blive mere end 4 stykker.

Om Go Vegan, som også er startet op i Odense har haft lavet noget aktivisme på gaden, ved jeg ikke, da jeg ikke har meldt mig til at være med i Go Vegan-Odense endnu, da jeg har været ret optaget af aktiviteter og aktivisme indenfor socialisme/politisk socialisme/anti-racisme og solidaritet det sidste års tid. Og jeg har ikke haft læst om noget nogen steder.

Men jeg synes helt klart, det ville være super med noget DVF aktivisme omkring formidlingen af vegetarisme og flyers uddeling her i Odense også :) ;)
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 23/12 2013 15:45

Om vi så kan skaffe nok frivillige til at ville komme og deltage, det vil jeg være optimistisk nok til at tro på kan lade sig gøre ;) :)
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 23/12 2013 17:50

Dennis
Ja det er jo gået meget godt indtil videre med at være opdelt i små konkurrerende stammer. Det er jo kun 100+ millioner mennesker der er døde i krige :D
JK
Forum-indlæg: 360
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 18:05

OK, Marianne.

Jeg laver et facebook event her efter julen.
Nu er det jo vinter, så jeg tænker en to timers uddeling og efterfølgende sponsorerer DVF noget på en café, da vi sætter meget pris på de frivillige. Uden jer, kan vi jo ikke rigtigt få gjort noget.. :)
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 23/12 2013 18:30

@Serenity:
Krigene vil ikke stoppe, blot fordi vi lever i en verdensstat. Med det herskende paradigme, vil krigene blot blive til borgerkrige, hvor forskellige fraktioner kæmper om magten, og forsøger at opildne befolkningen til at vælge deres side; med præcis de samme propagandamidler, som vi ser i dag.
Nationalstater eller verdensstat; så længe vi har et de facto diktatur, med en herskende klasse, der har interesse i at splitte befolkningen ud mod hinanden, vil der være krige.

Hvis det lykkedes verdensstaten at opretholde fred, vil det være på lidt samme måde som Pax Romana.
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 23/12 2013 18:51

Dennis
En verdensregering betyder at forskellige regeringer ikke vil bekrige hinanden og uromagere kan politiet tage sig af.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 23/12 2013 19:46

Det synes jeg lyder alletiders Jacob :D
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 24/12 2013 09:10

@Serenity:
Og hvordan kan vi være sikre på, at der ikke opstår intern splid, magtkampe, lejemord/attentater eller lignende, i denne regering? Hvordan kan vi være sikre på, at denne regering - i modsætning til de nuværende, nationale regeringer - vil tjene folket, og ikke bare fortsætte med at mele deres egen kage?
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 24/12 2013 16:06

Dennis
Der er ingen garantier, men som sagt kan politiet tage sig af uromagere. Man kunne også lave et online system, hvor man altid har mulighed for at stemme, og at politikerne automatisk bliver fyret, hvis de har et flertal af befolkningen imod sig.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 24/12 2013 16:25

@Serenity:
Hvis det skal virke, kræver det følgende forudsætninger:
- Et folkepoliti, der er moralsk opdraget, og som tjener folket, og ikke - som i dag - kapitalen og magthaverne.
- En instans, der håndhæver "folkets" internetkrav.

National regering eller verdensregering - det er de samme problemer, der opstår, og kan opstå. Så at alle disse problemer, som vi i dag ser med de nationale regeringer, pludselig skulle forsvinde, blot fordi man indfører en verdensregering, er naivt at tro.
Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 25/12 2013 04:49 | Indlæg redigeret den: 25/12 2013 04:50

Jeg er ikke naiv nok til at tro, at alle problemer kan forsvinde. Jeg er heller ikke blind nok til at tro, at de nuværende stammesamfund som kæmper indbyrdes mod hinanden på fx lønninger, skatter og de forskellige landes "race to the bottom" mht. deres valutaer, er bedre end en stor verdensregering, hvor folk ser sig selv som verdensborgere, og samarbejder om at forvalte ressourcerne på den bedst mulige måde.
Dennis_Laursen89
Forum-indlæg: 207
Område: KBH
Dato: 25/12 2013 11:40

@Serenity:
Det samme kan sagtens lade sig gøre i nationale stater, hvor menneskeheden bevarer sin kulturelle og etniske særegenhed, og dermed den kulturelle og etniske mangfoldighed - der muliggør, at vi kan rejse til hinandens lande, og lære af hinanden og hinandens kulturer - i stedet for at vi går tilbage i tiden, til dengang vi ikke havde noget civilisation, og bare rendte rundt som rodløse nomader.
Det var det, der var vores civilisations vugge; at vi begyndte at knytte rødder til de områder, vi kom til, vi slog os ned, og begyndte at lave først landbrug, og siden deciderede byer. Ellers havde vi stadig rendt rundt som jægere og samlere.

Mister vi vores kultur og rødder, mister vi vores identitet, og vi ender som rodløse, forvirrede kosmopolitter, uden fortid eller fremtid. Og vi er allerede på vej i den retning; bare se, hvad den USA'ske* kulturimperialisme har medført overalt i verden. Det er uanset om man er i København eller Prag, så ser man store reklamer for de samme, USA'ske, storkapitalistiske virksomheder, og den kulturelle særegenhed i de forskellige byer, bliver stadig mindre og mindre. Ja, det er snart ikke længere nødvendig at rejse, for vi kan få de samme (tamme og kedelige) oplevelser i andre lande, som i vores eget.
H.C. Andersen rejste rundt i hele verden, og blev inspireret af bl.a. østens kultur, til sine verdenskendte eventyr. Det samme kan forfattere kun i begrænset omfang gøre i dag. Og fortsætter udviklingen - eller snarere, afviklingen - i samme omfang som nu, er det helt umuligt for fremtidens forfattere at gøre det samme om 50 år.

*Jeg nægter at kalde det mindst amerikanske folk i Amerika of amerikanere! Jeg burde faktisk kalde USA for "De Posteuropæiske Okkupationsterritorier". Men jeg er flink, så jeg kalder dem bare for USA'ere.
Sider: << < 1 2 3 > >>