Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Skifergas Nej Tak Demo

 

Politik

Zhcoop
Forum-indlæg: 656
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/8 2014 14:08

Hej Folkens!

Skifergas Nej Tak indkalder til en demonstration mod skifergas d. 27 august 2014 med start kl. 16 ved Christiansborgs Slotsplads ved Fredsvagten. Derfra vil vi samlet gå til Klima-energi- og bygningsministeriet Stormgade 2-6, hvor der vil blive holdt en eller flere taler om skifergas og grøn omstilling. Derefter vil demonstrationen fortsætte til Miljøministeriet Børsgade 4, hvor der vil blive holdt en eller flere tale om skifergas og mulige miljø konsekvenser/katastrofer. Derefter vil demonstrationen fortsætte til det sidste stop Total E & P Nyhavn 43, Total er det franske firma der igennem åben dør ordningen har opnået licens til at undersøge den danske undergrund efter skifergas forekomster i Vendsyssel Frederikshavns kommune Nordjylland og Nordsjælland i b.la. Frederikssunds kommune.

Demonstrationen er en støtte-demonstration til en demonstration der vil finde sted samme dag ved Frederikshavns kommunes byråd, hvor byrådet vil genbehandle en tilladelse om indvindng af grundvand til prøveboring ved Borepladsen Vendsyssel 1, Ovnstrupvej 6 Brønden Dybvad. Tilladelsen blev underkendt med opsættende virkning af Natur og Miljø klagenævnet. Idet Total E & P valgte at fortsætte anlægsarbejdet trods klagefristen ikke var udløbet, besluttede lokale kræfter i Nordjylland at oprette en protestlejr mod Total på en af nabogrundende til Borepladsen Vendsyssel 1. Siden oprettelsen af Total Protest som protestlejren hedder, er der igangsat daglig demonstration med fællessang og ugentlige filmfremvisninger med oplysningsfilm om skifergas.

Se mere om protestlejren www.totalprotest.dk og kig ind på www.skifergasnejtak.dk - de begge findes på Facebook.

Skifergas nej tak er inviteret til kaffe hos Miljøminister Kirsten Brosbøl d. 28 August, derfor er det vigtigt vi er mange der markerer vores uforståenhed i forhold til det danske skifergas projekt.

Vel mødt til en God demonstration som den kommer til at stå i event kalenderen kultunaut

FB-event: https://www.facebook.com/events/643419675772021
spice
Forum-indlæg: 5
Opskrifter: 1
Område: Nordjylland
Dato: 21/8 2014 01:39

Skal Total have lov til at bruge vandet i Frederikshavns Kommune?

Det er Frederikshavns Kommunes sidste chance for at sætte hælen i. Beslutningen om at tillade Total vandindvinding skal træffes, og vi er der for at give et klart svar: Selvfølgelige skal der ikke bruges millioner af liter vand til det her projekt.

Den principielle debat blev aldrig fulgt til dørs: VVM’en var en ren formalitet uden hensyn til de omfattende miljøskader og sundhedsfarer, vi ser i resten af verden. Vendsyssel har ikke plads til skifergasudvinding, så der skal heller ikke prøvebores.

Total Protest er vært for en demonstration på Rådhuspladsen før byrådsmødet.

https://www.facebook.com/events/1501059566778436/?ref=73&source=1

Vi starter kl. 17 i Frederikshavn foran rådhuset. Der vil være mulighed for at komme ind til byråddet kl. 18.45. Salen har sine begrænsninger men forrige gang var der helt fyldt op.

Zhcoop
Forum-indlæg: 656
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 25/8 2014 22:58

Tirsdag d. 26. aug. laver vi bannere og skilte hos Nikolaj. Hvis nogen er interesserede i at hjælpe, så kontakt mig eller Nikolaj (Henriksen)
Også gerne hvis du bare har noget solidt pap/karton, maling, stof, træpinde eller andet "hobby".
Han er på facebook og jeg er her og på mail: zhcoop@hotmail.dk

Vi ses på onsdag hvis ikke før! :D
Zhcoop
Forum-indlæg: 656
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 3/6 2015 23:20

Hej veggies :]
Jeg vil lige gøre opmærksom på anti-fracking hygge på christiansborg kl. 16.30 (d. 4.juni)
Håber at se nogle friske og dejlige mennesker! <3
https://www.facebook.com/events/861110853935981/