Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Vold=herværk

 

Politik

Serenity
Forum-indlæg: 1694
Område: Nordjylland
Dato: 4/4 2015 08:29

Hvad siger det om vores samfund at vold på andre dyrearter betragtes som herværk?
http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/22835488
Lene N
Forum-indlæg: 1233
Opskrifter: 4
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 4/4 2015 14:25

Det siger en hel masse om samfundets syn på andre levende væsner, det er uhyggeligt, som om det er ting vi taler om :(
Billie
Forum-indlæg: 98
Opskrifter: 2
Område: Østjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 5/4 2015 17:18

Det siger ALT! Desto mere jeg får øjnene op for, hvordan verden er skruet sammen og hvad mennesker i al almindelighed er i stand til og synes er ok, fordi de og deres afkom jo naturligvis er vigtigere end kloden og alle andre skabninger på den, desto mere "lede" føler jeg ved menneskedyret! I følge nogle en tankegang, som er meget lidt vegansk, men sådan har jeg det altså.
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 9/4 2015 08:23 | Indlæg redigeret den: 9/4 2015 08:31

Ja, det gør det. Desværre :( at dyr stadigvæk ikke betragtes som levende, følende, sansende og bevidste individer, som har deres egen individualitet, og at de kan føle smerte, angst, glæde og sorg præcis ligesom os mennesker.

Den danske "dyreværns"/"dyrebeskyttelses" og "dyrevelfærds" lov er forældet for længst med udgangs punkt tilbage i 1600 tallet og trænger i den grad til en opgradering, opstramning og skærpelse til, at dyrenes tarv vil blive varetaget i sager om dyremishandling, dyreplageri og misrøgt af dyr.
Hvor strafferammen i det mindste skulle kunne svare til strafferammen i voldssager, når man er skyld i dyremishandling, dyreplageri og misrøgt af dyr.

Her for ikke så længe siden blev en mand ved navn Frede Mattrup "straffet" med en bøde på 175.000 kr. i byretten. Og det var så egentlig ikke for hans skyld i dyremishandling og misrøgt af dyr.
Det blev forsøgt til at få dommen omdømt/omstødt i Landsretten, hvor anklageren ville have, at Frede Mattrup skulle få en mere konsekvens straf for, at han har været skyld i mishandling og misrøgt af dyr igennem flere år i Jylland. Hvor håbet/ønsket var, at Frede Mattrup i det mindste ville miste retten til at måtte have med dyr at gøre fremover.
Men desværre uden held :(
Han kan så desværre fortsætte med at have dyr i sin varetægt og derved med sin hunde fabrik/puppy mills og at have andre dyr som heste og kreaturer i sin varetægt på ejendommen :(

Intet har hjulpet selvom flere, som har været bekymrede og havde kendskab til dyrenes dårlige forhold og mishandlingen/misrøgten hos ham, hvorved han har været anmeldt flere gange.
Og det til trods for, at der også blev fundet døde heste og/eller kreaturer på hans ejendom, og en hest som havde stået bundet i længere tid, var begyndt at udvise stereo typ adfærd :(

Og det er fordi den såkaldte dyreværns/beskyttelses lov er alt for slap. Hvor en dyremishandler som, Frede Mattrup mindst skulle have været smidt 1 år i fængsel og så derudover have mistet retten til at måtte have med dyr at gøre for bestandig.

Lars Bo Lomholt, den tidligere politi mand, som ville redde schæferhunden, Thor, han har været på Frede Mattrups ejendom og filmet dyrenes dårlige forhold og har også gået forgæves med en anmeldelse af Frede Mattrup for dyremishandling, dyreplageri og misrøgt af de stakkels' dyr :(

Der kommer flere "hits" frem, hvis man googler Frede Mattrup ang. dyremishandling og misrøgt af dyr.