Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Dyreretsaktivister anholdt

 

Politik

Mic
Forum-indlæg: 206
Område: KBH
Dato: 9/4 2019 13:27

Veganske aktivisters protester medførte mandag trafikkaos i flere australske byer. Blandt andet blev et centralt vejkryds i millionbyen Melbourne besat og blokeret af de protesterende veganere :)

Den fredelige demonstration var for at markere 1-årsdagen for den afslørende dokumentarfilm Dominion, der afslører kødindustriens grusomheder. 47 aktivister blev anholdt og slæbt bort.
Se aktionen her;Den store medieomtale bragte bl.a. filmens direktør i tv-studiet, hvor han forklarede, hvor vigtigt det var for mennesker at få belyst de vilkår vi byder dyrene. Han opfordrede alle til at se filmen eller i det mindste blot se nogle få minutter af den. Se mere fra aktionen
her:Landets premierminister var naturligvis ikke begejstret og i et interview kaldte aktivisterne nærmest for landsforrædere. Australiens Landbrugsministerium er i gang med at danne en "task force", der sammen med politiet vil søge at forhindre aktivisters "angreb" på landbrug der producerer kød.

Se filmen Dominion her:KeepTexasBeautiful
Forum-indlæg: 1598
Område: KBH
Dato: 9/4 2019 19:27

Imponerende at så mange "aktivister" fortsat kender deres målgruppe så dårligt.

Jeg er måske en tvær type, men min første tanke når jeg ser aktioner a la den i lyskrydset er som regel at det er en flok nyslåede veganere der skal ud og iscenesætte sig selv. Det virker i hvert fald uhyre kontraproduktivt.

Mon ikke det havde virket bedre med en indbydende lille bod, i én af sidegaderne, som uddelte snacks/gode råd og pustede til folks latente interesse, fremfor at skabe irritation og besvær.
Mic
Forum-indlæg: 206
Område: KBH
Dato: 11/4 2019 21:44

Tja... nu kender jeg ikke de australske gruppers målsætning eller syn på kødspisere, men generelt set har diverse aktioner ofte medført et holdningsskift. De fleste mennesker er vanedyr og nogle gange skal der et par rusk til for at åbne øjnene ;)

Hvornår ville kvinder mon have fået stemmeret, hvis det ikke havde været for Suffragette bevægelsen og deres utallige aktioner.

Var Barack Obama mon blevet præsident, hvis der ikke havde været en stor sort protestbevægelse - bl.a. med dr. Martin Luther King i spidsen begyndende i 1960´erne.

Hvor mange år længere ville Vietnamkrigen ikke have trukket ud, hvis det ikke havde været for alle de aktioner og marcher unge mennesker gennemførte.

Og så er der f.eks. også gay rights aktionerne, der efterhånden har medført noget af et holdningsskift overfor LGBT.

Aktioner bør være uden vold, men mange andre forskellige former for protester og "wake up calls" kan laves for at åbne folks øjne for de lidelser vi påfører dyrene. Blodbadet må ikke fortsætte.


Curator
Forum-indlæg: 658
Område: KBH
Dato: 12/4 2019 13:43 | Indlæg redigeret den: 12/4 2019 13:45

En af mine veganske facebook-venner fra Australien som jeg har det svært med, er radikal og kompromisløs i sine holdninger, og han postede billeder af veganer der har fået smadret sin bil (med vegansk sticker) vistnok på bopælen i kølvandet på veganeraktionerne. Så det eskalerer konflikten.
vericon
Forum-indlæg: 728
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 15/4 2019 20:14

Når man nu ved hvad der er godt for andre
Behøver man da ikke selv at forandre
Mvh.
HJ
Curator
Forum-indlæg: 658
Område: KBH
Dato: 16/4 2019 11:39 | Indlæg redigeret den: 16/4 2019 11:40

Vi sætter gerne nåle i omforandringer, da det kan være svært at gøre selv.

mvh.
vericon
Forum-indlæg: 728
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 17/4 2019 21:33

Selvgjort er-
Da helheden -
Uden selvbedrag -
Er synlig -
Hel og velgjort-

Når èn begynder at gå
og èn kommer til-
Går bølgen hen, hvor hjerterne vil -
Mvh.
H.J.