Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Er penge og profit vejen ?

 

Politik

Sider: 1 2 > >>
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 6/11 2011 20:25 | Indlæg redigeret den: 18/11 2011 17:34

Her er 3 links til nogle filmen der beskriver hvorfor det monitære system ikke er løsning og aldrig bliver det.
Og hvorfor rigelighed, bæredygtighed og effektivitet er profittens værste fjender.

longevitynow
Forum-indlæg: 709
Område: KBH
Dato: 20/12 2011 07:35 | Indlæg redigeret den: 20/12 2011 07:36

De magtfulde kapitalister ønsker ikke at afskaffe kapitalismen og de magtesløse fattigrøve(de fleste af os) har ikke magten til det. Har du et forslag til hvordan vi kan afskaffe kapitalismen? Hvordan får vi folk til at lave det som ingen har lyst til at lave som fx at arbejde i miner så vi kan få metal til at lave computere, fjernsyn, mobiltelefoner osv? hvem skulle passe de ældre hvis ikke man fik penge for det og hvordan overbeviser man børn om at det er en god ide at tage en længerevarende uddannelse når det ikke længere er nødvendigt at have et godt job hvor man tjener masser af penge? Før vi kan besvare disse og mange andre spørgsmål tror jeg ikke at vi kan overbevise størstedelen af samfundet om at en ressourcebaseret økonomi er en god ting.
Paulin
Forum-indlæg: 316
Område: KBH
Dato: 20/12 2011 09:56

Der kommer et oprør "fra bunden af" på et tidspunkt analogt med det arabiske forår når det bliver for surt for hovedparten af Jordens befolkning at blive holdt nede i arbejdsløshed og armod.

Jeg har set skitseret hvordan vi alle skal bidrage med en del af det arbejde som måske ikke er det mest spændende (renovation, rengøring etc.)

Farligt arbejde må formodes overtaget af maskiner/robotter.
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 20/12 2011 13:57

Longevitynow, jeg giver et bud på det her. :-)

http://vegetarkontakt.dk/?-naestekaerlighed-og-kommunisme-gaar-haand-i-haand-=100782

Paulin,
Enig, arbejdsmarkedet vil forandre sig som vi kender det i dag og det ved brug af robotter. :-)
Diamat
Forum-indlæg: 46
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 21/5 2012 16:13

De magtfulde kapitalister ønsker ikke at afskaffe kapitalismen og de magtesløse fattigrøve(de fleste af os) har ikke magten til det.

De magtesløse/fattigrøve som du omtaler dem, er kun undertrykt fordi de lader sig undertrykke. Så snart vi indser hvem der rent faktisk driver samfundets produktionsmidler, hvem der arbejder sig ihjel for at drive dette samfund, opstår der klassebevidsthed og revolution. Det er rigtigt at arbejdskøberen rent lovmæssigt har magten, men flertallet af befolkningen, dem som arbejder, har og kan tage magten og indføre reelt demokrati når bevidstheden opstår.Lad os ikke repræsentere af magtliderlige og korrupte mennesker, når vi sammen kan organisere os nedefra med henblik på ægte demokrati og frihed, uden klasser og uden stat. Socialismen længe leve!

Har du et forslag til hvordan vi kan afskaffe kapitalismen?

Arbejdernes overtagelse af produktionsmidlerne. Man kan organisere sig i revolutionære fagforeninger og igennem generalstrejken lamme samfundet og dermed overtage hvad der er nødvendigt for menneskets opretholdelse, ved at smide kapitalisterne på porten.

Hvordan får vi folk til at lave det som ingen har lyst til at lave som fx at arbejde i miner?

Hvis vi har brug for mad, vil der automatisk opstå et behov for at dyrke afgrøder og høste dem. Ligeså med metaller og andre ressourcer. Måske kunne minedriften i et statsløst og demokratisk samfund tænkes anderledes, da man ikke havde konkurrencen og profitten som målsætning. Helt andre humane værdier lå til grundlag for vores fælles produktion. Mennesker arbejdede efter evne og nød efter behov.

hvem skulle passe de ældre hvis ikke man fik penge for det?

Man arbejder ikke for penge, man arbejder for at man kan købe sig mad og andre varer som kan opretholde ens livsgrundlag.
Alia2
Forum-indlæg: 19
Område: KBH
Dato: 21/5 2012 20:33

Diamat, hvad har det med 666 at gøre?

BasLene
Forum-indlæg: 126
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 21/5 2012 20:55

Hvis man kun arbejder, så man får mad og varer som kan opretholde ens livsgrundlag, hvor kommer udviklingen så fra? Jeg tror de fleste af os er rigtig glade for den teknologi, vi har i dag - en teknologi, der i høj grad kommer af, at nogle mennesker at ønsket at optimere deres arbejdsindsats, så mindre arbejde kunne give større og bedre afkast - og dermed også højere profit.
Hvorfor er det nødvendigvis en dårlig ting at tænke i profit? Jeg tror, at mange af os gør os den overvejelse i dagligdagen - hvad er pay-off hvis jeg gør det og det. Vi finder de mest efficiente løsninger, fordi det giver os det større økonomiske råderum.

Hvis man fjerner det økonomiske incitament som muligheden for profit giver, hvor skal de efficiente løsninger så komme fra? Hvem vil sætte noget på spil, tage en risiko og investere i et projekt, de tror på, hvis der ikke er en mulighed for kontant afregning - som kan omsættes til mere fritid, rejser eller whatever - hvis der ikke er udsigt til en belønning herfor?
Robert Sodergren
Forum-indlæg: 812
Område: KBH
Dato: 24/5 2012 10:42 | Indlæg redigeret den: 24/5 2012 10:43

For ikke at skrive det samme som tidligere, vil jeg gerne henvise til denne tråd, som giver bud på meget af det, I sidste har stillet spørgsmål ved. :-)

http://vegetarkontakt.dk/?-naestekaerlighed-og-kommunisme-gaar-haand-i-haand-=100782
rag mig
Forum-indlæg: 18
Område: Andet
Dato: 24/5 2012 13:31

Det er for mig et symptom på et sygt og egocentreret samfund hvis man kun vil investere for profit.

Vær den forandring du vil se i verden, hvad får dig til at tro at det er det bedste for alle andre?
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 24/5 2012 14:50

http://vegetarkontakt.dk/?-latouches-plan-for-den-store-omstilling=114583#il114583
longevitynow
Forum-indlæg: 709
Område: KBH
Dato: 24/5 2012 15:24

Jeg tror at penge of profit for den ene procent, kaos på finansmarkederne, høj arbejdsløshed og en faldende levestandard er vejen mod en ressourcebaseret økonomi. Det skal bare være globalt i stedet for at det kun er nogle få vestlige lande der har problemer. Hvis disse ting kommer til at ske samtidigt i de fleste lande på jorden tror jeg folk vil være åbne for forandring.
Alia2
Forum-indlæg: 19
Område: KBH
Dato: 29/5 2012 20:31

long.........

Me not forstå. Mener du at hvis alle blev fattige, ville man være mere villig til forandring? Sådan forstår jeg det du siger. Hvis det er det du mener, er det noget forkvaklet vrøvl. Alle er villige til forandring uanset indkomstniveau. Hvis man til gengæld føler man er låst fast i en given tilstand, kan jeg forstå at forandring ville være en velsignelse, men IKKE på grund af fattigdom.

____________________________________________________________________________________________________

Profit og penge er vejen for nogle, men ikke alle. Nogle bruger det negativt, og det er vel det det drejer sig om. eller?
longevitynow
Forum-indlæg: 709
Område: KBH
Dato: 29/5 2012 21:06

Alia2
Prøv at spørge 10 mennesker om de kunne tænke sig at have en ressourcebaseret økonomi i stedet for at tjene penge for det stykke arbejde de udfører. De fleste vil nok sige nej. Kapitalismen er nødt til at fejle før folk indser at vi måske kan lave et bedre system. En god måde at gøre det på kunne være at overbevise mange mennesker om at lave et bankrun hvor alle hæver deres penge.
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 29/5 2012 21:15 | Indlæg redigeret den: 29/5 2012 21:21

Baslene skrev: Hvis man fjerner det økonomiske incitament som muligheden for profit giver, hvor skal de efficiente løsninger så komme fra? Hvem vil sætte noget på spil, tage en risiko og investere i et projekt, de tror på, hvis der ikke er en mulighed for kontant afregning - som kan omsættes til mere fritid, rejser eller whatever - hvis der ikke er udsigt til en belønning herfor?
Velkommen til:
Gift Economy: http://en.wikipedia.org/wiki/Gift_economy
Open Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Open_source
Creative Commons: http://en.wikipedia.org/wiki/Creative_commons
...eller et lidt mere konkret eksempel: http://vegetarkontakt.dk/index.php?-vegetarkontaktere-hjaelper-hinanden=28234
Alia2
Forum-indlæg: 19
Område: KBH
Dato: 2/6 2012 14:42

Er dette så vejen ifølge dig, long..........?
longevitynow
Forum-indlæg: 709
Område: KBH
Dato: 2/6 2012 15:09

Nej gu er det da ej. Financielt kaos er vejen frem.
Alia2
Forum-indlæg: 19
Område: KBH
Dato: 2/6 2012 15:40

Hvad er forskellen?
Diamat
Forum-indlæg: 46
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 4/6 2012 23:59

Hvorfor er det nødvendigvis en dårlig ting at tænke i profit?

Fordi drivkraften og motivationen bag produktionen af menneskets livsgrundlag ikke bygger på målet om en tilfredsstillelse af menneskets basale behov, men på hvad der er profitabelt. Dette sker på bekostning af dem som arbejder, miljøet, vores ressourcer osv.

Kig på arbejdernes livssituation og den udnyttelse som arbejderne har været igennem historisk set. Når vi lever med en konkurrencepræget økonomi, hvor man skal producere billigt og sælge dyrt, opstår der et modsatrettet interesseforhold mellem dem som arbejder og dem som køber arbejdet, kapitalisten har en direkte interesse i at hans arbejdere får så lidt i løn som muligt og har så lidt faglige rettigheder at gøre godt med. Dette forhold er altødelæggende for samfundet, som konstant er delt op i to socialgrupper som konstant bekæmper hinanden.

Profitmotivationen er ikke nødvendig og er ikke grundlaget for opretholdelsen af livsnødvendig produktion. Vi går rigtig nok på arbejde for at tjene vores løn, men for denne løn, købes der ind for til at kunne opretholde vores liv, vi køber mad, tøj, tag over hoved, alt andet er sekundært, hvis ikke der er mad på bordet. Så mennesket arbejder fordi det vil overleve. Problemet er at vi tilfredsstiller en masse unødvendige behov på bekostning af arbejderne i den fattige del af verdenen, så vi kan sidde med fladskærme og spille angry birds osv.

Prøv at tænk hvis udgangspunktet for al produktions skete for at tilfredsstille menneskets mest basale behov og derefter sekundære behov, som var brugbare for samfundets udvikling, hvis produktionen af teknologi var for fællesskabet ville vi udvikle os langt hurtigere i et samarbejde i en synergi der ville ende med et fantastisk samfund uden sult, krig og konflikter.

Anarki eller kaos!
lucifer
Forum-indlæg: 1609
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 5/6 2012 05:24

diamant

jeg kunne rigtigt godt lide dit inlæg

vh lu
Marianne48
Forum-indlæg: 2395
Område: Odense
Dato: 5/6 2012 12:13

Rigtig godt indlæg Diamat.
Sider: 1 2 > >>