Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Hvordan løser vi vores interne problemer?

 

Siden

Sider: << < 1 2 3 4 5 6 > >>
JensD2
Forum-indlæg: 566
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 11:16

Laika - det er der måske nogen som ønsker, men det er absolut ikke det jeg stemmer for. Det er bare en helt simpel godkendelse, hvor moderatorerne lige har mulighed for at tjekke IP-adressen.... og afvise, hvis vedkommende fx har karantæne. Og måske lige tjekke hvad man selv har skrevet i profilen - og annullere, hvis det er så håbløst, at man straks kan se det er en troll.

Men jeg tror bestemt ikke, at der er nogen som synes at VegKon skal være en lukket klub, hvor man kun kan være med hvis man har alle de rigtige holdninger. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke, at det kunne være meget sjovt - forudsat at det er mig som kommer til at skrive alle godkendelses-spørgsmålene, hahahaha....... just kiddin....... ;)

Katja - okay. Det havde jeg misforstået. Men undrede mig godt nok lidt over, at vegkon sendte mails til brugerne på engelsk, hahaha...... men det er faktisk bare sådan en helt simpel form jeg vil foreslå, præcis som *Henriette* beskriver det; det er meget enkelt, men moderatorerne har stadig mulighed for at afvise hvis man kan genkende IP-adressen fra chikane eller tidligere krænkelse af retningslinjerne. Eller fx en bruger som har karantæne og alligevel forsøger at oprette ny profil.
Herbi
Forum-indlæg: 293
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 12:20

Hvor er det usmageligt at hive Zenbambis barndom ind i dette. Hvor skulle det høre inde her?
Moonie
Forum-indlæg: 1495
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Dato: 20/7 2012 13:00

Nej nej og nej : )

VI må ikke lade et forum stå hen til anarki, ej heller lade der gå for meget moderation i det.

Folk er gode nok til at være efter hinanden. Er der nogen der lavede tossede ting, som at smide sin tisser op eller være for grov i munden. Så skal folk nok melde dette ud. Akkurat som hvis jeg, valgte at gå nøgen gennem gågaden. Der ville nok komme en, og spørge om hva jeg havde gang i.

Moderation er til direkte spam indlæg og børneporno. Ikke til om man er uenig om bøsser, lesbiske, vegetarer, veganere eller energi fra atomkraft. Lad der være plads til kristne, homofober, homoelskere, ligestillingsfolk, for fagforening, imod fagforening etc.

Sådanne diskussioner skal man bare lade løbe : )
Jeff
Forum-indlæg: 1943
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 20/7 2012 13:35 | Indlæg redigeret den: 20/7 2012 13:38

Moonie,

Jeg synes også, at man sagtens må diskutere og siger deres meninger indenfor retslinjerner, men man skal bare oprette en profil og gør det i vores mange fora.

Gæsteforummet behøver ikke være et fristed for enhver homofob og racist. Efter min mening er gæsteforummet et sted for folk, der har interesse for sidens kerneideer, at finde ud af lidt mere om det det handler om og at møde sidens mange brugere inden de bliver "medlemmer", eller det kan være et sted for enkelte meget relevante spørgsmål og henvendelser.

Som det blev sagt, man behøver ikke at gøre ret meget for at oprette en profil her og jeg synes, at hvis folk ikke gider gøre det lille smule det kræver (= næsten ingenting!), så undgår de muligheden at sige deres mening om dette og hint. Tough luck. Principiet er meget udbredt og kendt og jeg synes ikke, at der findes så mange som ikke ville kunne forstå og acceptere det.

Katja Ivalu
Forum-indlæg: 913
Opskrifter: 14
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 13:37

Herbiwhore - Nu er Zenbambi jo ikke et enkeltstående tilfælde, hvad angår påvirkninger fra barndommen, jeg vil vove og påstå, at alle har gode og dårlige oplevelser med derfra..

At hun giver Luna skylden for hendes "fucked 'up" hed i 2012 er da bare ikke okay!

Men så sig mig hvor det er jeg laver en fejl og jeg vil rette op på det.
Unit
Forum-indlæg: 93
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 14:07

Moonie: :) :) :)
Herbi
Forum-indlæg: 293
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 16:19

@Katja:

Nej det er da slet ikke okay at give andre mennesker skylden for ting de ikke har gjort! Det hører ingen steder hjemme at Bambi kaster sig over Luna på den måde. På den anden side er følelser jo bare følelser og de kan ikke diskuteres. Hvis Bambi føler at Luna har gjort hxns år 2012 til et lidt dårlige år, så er det hvad Bambi føler - og følelser kan ikke diskuteres imod. Bambis udtryk omkring emnet kan så diskuteres.

Men det hører heller ingen steder hjemme at skrive til Bambi at hxn har "været en masse uheldige ting igennem i sin opvækst". Problemet ligger to steder;

1: Det ved vi jo ikke noget om, så det er blot en påstand uden hold i noget.
2: I så fald at man kendte til en evt. dårlig opvækst er det en yderst usmagelig ting at bruge mod et andet menneske.
Har Bambi haft en dårlig opvækst er det op til hxn selv at lægge svesken på disken, hvis hxn lyster.

Hårdknuden bliver i hvert fald slet ikke løst ved at begynde at bringe vegkon-brugeres barndom eller generelt private liv ind i debatterne.

Den bliver heller ikke løst ved at tale på andre menneskers vejne jf. "det er klart for os alle herinde at du er et komplekst menneske". Det står ikke klart for mig, da jeg ikke kender Bambi personligt og intet ved om hxn andet end at hxn er umådeligt glad for glansbilleder af rådyr. I så fald står hxns komplekse personlighed klart for hele Vegkon minus mig, for jeg udtaler mig ikke om mennesker jeg ikke ved noget om.

JensD2
Forum-indlæg: 566
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 17:19

Jeg er enig med Jeff.... hvis man ikke gider at bruge 2 minutter på at lave en profil og vente på en form for aktivering, så.... ja, så er man måske ikke så seriøs. Og det er selvfølgelig også pointen med sådan et system - hensigten er naturligvis at de mere eller mindre useriøse gerne skulle falde fra af sig selv.

På den måde kan vi forhåbentlig skabe et bedre, et hyggeligere og et mere seriøst forum på VegKon.

Men jeg tænker også, at tiden vist er løbet fra vegkon - altså, på den gode måde. I dag er vi måske så mange forskellige vegetarer, veganere og raw foodere, at vi har brug for flere forskellige forums. Jeg ved at Marcus og de andre fra GoVegan-gruppen arbejder på at få et nyt forum op at køre. For nyligt kom der også et nyt vegetarforum som vist er meget religiøst/spirituelt. Der er også et rawfoodforum.

Alle disse forums kommer selvfølgelig til at køre på forskellige måder og med forskellige retningslinjer og regler. Jeg tror det er en kæmpefordel og jeg tror også det er nødvendigt.......
JensD2
Forum-indlæg: 566
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 17:30

Ang. Katja/ZenBambi - så synes jeg at Katja har forsøgt at være meget diplomatisk omkring et svært emne. Jeg synes det er ganske passende, at der også kommer et modsvar i forhold til de ting Zenbami skriver om Luna. Det er da ikke fair, at ZenBambis kritik skal stå som en ensidig beskrivelse af denne konflikt......

Og det heller ikke okay, at ZenBambi giver Luna skylden for, at hxn havde et dårligt år i 2012; ZenBambi er selv nødt til at tage ansvar for denne situation, som udelukkende skyldtes at hxn skabte forskellige konflikter på VegKon. Det er så nemt at give andre mennesker skylden for alt det dårlige man oplever..... nogen gange er det bare ikke særlig fair. Det er nok sådan en situation, hvor det kunne være ønskværdigt om ZenBambi havde lidt mere selverkendelse! ;)
Herbi
Forum-indlæg: 293
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 17:50 | Indlæg redigeret den: 20/7 2012 17:51

Ang. Katja/ZenBambi - så synes jeg at Katja har forsøgt at være meget diplomatisk omkring et svært emne.

Enig!

Jeg synes det er ganske passende, at der også kommer et modsvar i forhold til de ting Zenbami skriver om Luna.

Enig!

Det er da ikke fair, at ZenBambis kritik skal stå som en ensidig beskrivelse af denne konflikt......

Enig igen.

Og det heller ikke okay, at ZenBambi giver Luna skylden for, at hxn havde et dårligt år i 2012; ZenBambi er selv nødt til at tage ansvar for denne situation, som udelukkende skyldtes at hxn skabte forskellige konflikter på VegKon.

Det er hverken Okay eller ikke-okay. Det er der bare, for det er en holdning, en følelse. Så kan man tage den og bruge den til noget eller lade være.

Det er så nemt at give andre mennesker skylden for alt det dårlige man oplever..... nogen gange er det bare ikke særlig fair. Det er nok sådan en situation, hvor det kunne være ønskværdigt om ZenBambi havde lidt mere selverkendelse!

Ja, det er så dejligt nemt. Men hvis Bambi FØLER noget, så er det det hxn FØLER. Hvorfor er det ikke okay at Zenbambi føler at Luna har gjort hxns år 2012 til et skidt år? Skal vi bestemme hvad folk skal føle?
JensD2
Forum-indlæg: 566
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 18:20

HerbiWhore - nej, vi skal ikke bestemme hvad andre føler. Og ZenBambi har selvfølgelig ret til at føle, at Luna ødelægger hxns liv. Men det betyder bestemt ikke, at man altid skal være enig. Det betyder heller ikke, at ZenBambi nødvendigvis har ret. ZenBambi føler at Luna har ødelagt 2012, men dermed kan man ikke forlange, at alle andre skal dele den konklusion......

Jeg FØLER at ZenBambi er meget uretfærdig. Jeg FØLER også, at ZenBambi kunne have gavn af lidt mere selverkendelse. Jeg håber, at du respekterer mine følelser...... ;)

Til gengæld respekterer jeg også din ret til at være uenig med mig..... ;)
indi0021
Forum-indlæg: 131
Opskrifter: 3
Område: Midtjylland
Dato: 20/7 2012 18:32

Jeg kan så fortælle at jeg har set Jimmi fra begge sider af.
Altså hans dårlige side som nogle a jer nok kender.
Men også hans side hvor jeg havde støttet ham i noget han havde sagt.
Jeg kan så fortælle jer at alle herinde har sine dårlige sider men der er også gode sider hos alle.
Jeg har ikke et direkte problem med nogen herinde heller ikke Jimmi.
Jeg synes ikke at vi skal sige at Jimmi ikke må få en bruger herinde.
Det ville være meget ledt hvis i spørger mig.
Jeg synes at det skal være sådan at hvis man nu kommer op og skændes med nogen skal de selv snakke det igennem eller noget. :D
tingle1
Forum-indlæg: 45
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 19:05 | Indlæg redigeret den: 20/7 2012 19:08

Jeg oplever ikke noget problem.Har ikke lagt mærke til nogen Jimmi,men lagt mærke til en Bambi.Zapper let henover indlæg jeg umiddelbart ikke forstår,eller ikke er interesseret i.Der er jo ikke nogen der tvinger en til at læse alle indlæg.Jeg tror netop det er det alsidige, der gør at mange læser vegkon, også mange gæster.
Jeg kender jo ikke rigtig nogen af jer,men synes alligevel man kender folk, på det de skriver, og følger nok tråde, fra nogen jeg føler har lidt tilfælles med,og zapper rundt i al den information man kan få. Nogen gange har man bare brug for at blive underholdt.
Jeg har ikke været med så længe,men synes siden er skøn som den er.
Hvis man skal til at registreres på email, betale og alle mulige andre besværlige ting, vil jeg nok holde mig fra siden fremover,og bare læse som gæst engang imellem.
Det er netop den legeplatform, og kilde til viden, og alt det udforudsigelige, og at man ind imellem kan følge folks historie, og være lidt med i den, hvis man har gode forslag(synes man jo selv),der gør siden så unik.
Lad være med at ødelægge det.
Og jeg savner Julia Lea,selv om ikke kender hende(hvis du smugkigger);)
Herbi
Forum-indlæg: 293
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 19:12 | Indlæg redigeret den: 20/7 2012 19:14

@Jens:

Det er netop min pointe - at INGEN kan have ret eller uret når det kommer til følelser. Man kan stille sig uforstående og mene at det er ude i hampen at en person føler noget, men føler man noget så føler man det. Jeg vil lige tilføje for at undgå misforståelser her: Jeg mener rent objektivt IKKE at Luna har ødelagt nogens liv i noget årstal nogensinde :O) - jeg bruger blot eksemplet med Luna fordi det er relevant i denne diskussion ang. Bambi.

Jeg forsøger ikke at forsvare Bambi, for jeg synes da også at det "støjer" lidt her og der. Jeg synes bare det er så under lavmålet at begynde at påstå at folk har haft en svær barndom og er et "komplekst menneske" fordi de er af en anden (voldsom) holdning end en selv.

Ps: Selvfølgelig respekterer jeg dine følelser :-)
GreenEnergy
Forum-indlæg: 944
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 20/7 2012 20:22

Hvorfor bliver i ved med at skrive Zbambi som intetkøn? han er en mand!! det står også i hans profil, sidste gang han bliv bannet viste han et billede af sig selv
JensD2
Forum-indlæg: 566
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 21:05

Nu synes jeg, at vi skal tilbage på sporet.

Der må være flere, som gerne vil fortælle hvordan de synes at VegKon skal udvikle sig i fremtiden. Det undrer mig en lille smule, at de andre moderatorer ikke har en holdning til emnet. Kan det virkelig passe? ....... ;)
Unit
Forum-indlæg: 93
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 21:07

HVOFOR STOPPER I IKKE -- TROR I VIRKELIG AT DET ER RART FOR HAM AT LÆSSE ALT DET .............
Herbi
Forum-indlæg: 293
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 21:41

@GreenEnergy:

Mit indtryk var bare at Zenbambi tilstræber neutralt køn, hvilket jeg kender flere der gør, så jeg er vant til at skrive hxn for ikke at træde folk over tæerne.

@Jens:

Jeg synes bestemt at vi er på sporet - eller er det dit spor du gerne vil tilbage på? Det generelle spørgsmål for denne tråd er hvordan vi løser interne problemer, og jeg synes bestemt det er relevant at diskutere Bambi-sagen, da den må siges at være en intern sag der er gået i hårdknude. Jeg er ikke meget for at feje tingene ind under gulvtæppet generelt, og det irriterer mig faktisk at når det er en moderator man erklærer sig uenig med, og som man mener burde tage sine ord tilbage, så er det sådan lidt "nå-ja.. han havde også være irriterende i en længere periode... lad os skifte emne". No way. Hvis en moderator kan tillade sig at blive så ubehageligt personlig på den måde og kan slippe afsted med det, pga. en fællesskabsfølelse jer moderatorer imellem, så er vegkon ikke længere et sted for mig. Jeg heppede ellers for moderation i sin tid, men skal det være inderkreds og os-mod-dem mentalitet, så kan jeg ikke se pointen i moderation herinde.

@Unit:

Det tror jeg bestemt heller ikke det er - men hvis du læser ordentligt efter vil du se at jeg ikke er efter Bambi, snarere forsvarer jeg!Karat
Forum-indlæg: 671
Opskrifter: 9
Område: Sydjylland
Dato: 20/7 2012 21:43

Jeg synes under ingen omstændigheder at gæsteforummet skal nedlægges. Dels var det sådan, jeg selv og min datter kom herind (man havde lige kunne snuse og spørge uforpligtende) og dels har jeg set det brugt i rigtig gode sammenhænge, fx da en skrev om mad-råd, fordi der var kommet en vegetar i familien.

Jeg ved godt, at gæsteforummet også bliver misbrugt, men synes det ville være synd, at lade det gå ud over dem, der oprigtigt har gavn af det.
Ortega
Forum-indlæg: 216
Område: KBH
Dato: 20/7 2012 22:20

Sikke meget galde der kommer ud i denne tråd. Jeg har en nem løsning. Lad være med at være så seriøse. Så er livet meget nemmere :D
Sider: << < 1 2 3 4 5 6 > >>