Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Samlet liste, med ønsker til forbedringer af siden

 

Siden

Sider: << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 4/12 2012 16:49 | Indlæg redigeret den: 4/12 2012 17:01

Lidt et forslag til at gøre vegkon til et mere omfattende community-site/-index, men alternativt en idé til et nyt hjemmesideprojekt:
Det kunne være smart med en slags Vegkon-blog RSS-feed, så man kunne se på forsiden når alle mulige vegetarisme- & veganisme-bloggere har skrevet et nyt indlæg, og så kunne man måske også se en kort profil for den enkelte blogger, og se den individuelle bloggers nye indlæg på denne profil? Det kunne faktisk også være en hel hjemmeside i sig selv.

...lidt som en mere omfattende, bedre designet udgave af denne side:
http://www.veggiemind.com/veggietoppen/

http://vegetarkontakt.dk/?-nyt-fra-det-fedtfattige-veganer-koekken-d=131656#il131748
T-rex
Forum-indlæg: 571
Opskrifter: 38
Område: Århus
Dato: 4/12 2012 20:54

God idé! :D
Og dem har vi jo masser af, det er bare at komme i gang.
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 10/12 2012 10:43 | Indlæg redigeret den: 7/5 2013 10:05

Nu har ChiZhai og jeg fået administrator-adgang til vegkon, så ud over vi begge to har temmelig travlt, burde vi få set på nogle af forbedringsforslagene på et eller andet tidspunkt. Jeg kan godt finde ud af nogle af de simplere ting, men ny, community-lignende-funktionalitet og den slags, er nok noget kun ChiZhai kan lave pt.

Jeg har forsøgt at samle alle forslag til forbedringer der ikke er blevet implementeret, som ikke er blevet meget modsagt og som ikke er gentagelser, så vi kan liste dem op, evt. overført til en lukket tråd eller en slags wiki, og måske derefter lave en slags prioriteret liste, som i kan være med til at påvirke.
Kategori-inddelingerne, jeg har lavet, er lidt tilfældige, men jeg har prøvet at separere store ændringer ud i ny funktionalitet og ellers lavet opdelinger ift. forummet overordnet, indlæg, opskrifter og chat.

Nogle andre ting er at der selvfølgelig også er en masse usynlige ændringer at se på, såsom at gøre forummet hurtigere, mere stabilt eller mere sikkert.

...og alt dette afhænger selvfølgelig også af hvad Benjamin er okay med at vi laver eller ændrer, og om vi selv synes det er en god idé.

Indtil nu har jeg kun fået opsamlet hele side 1 af denne tråd:

Indlæg:
I »Vis prøve« kommer der altid en masse skråstreger ved apostrof ('), det er irriterende, men dog ikke så vigtigt...

Aktivér HTTPS-links.

Flere BBCode-muligheder (lister?) eller fuld BB-code-understøttelse. Mulighed for b i stedet for fed osv.

Og - er det ikke muligt med et andet fed- og kursivsystem? Bedst ville jo være som i tekstbehandlingsprogrammerne, hvor man markerer sit ord og så klikker på en ikon.

- mulighed for at slette en tråd man har oprettet
+
Jeg kunne godt tænke mig, at man helt og fuldstændigt kunne slette det indlæg, man lige har skrevet, så man ikke kan se, at der har været skrevet noget. Som det er nu, kan man kun slette teksten, og det ser jo noget åndssvagt ud med et tomt indlæg...
Svar fra KTB: Det synes jeg vil være uhensigtsmæssigt, medmindre at funktionen deaktiveres når/hvis der kommer svar. Den funktion kunne potentielt fjerne en masse tråde som andre en tråd-starter kunne have glæde af.

Jeg synes at muligheden for at give sit indlæg en "overskrift" er unødvendig og til tider endda meget forvirrende.

Profil:
Finde egne indlæg. Muligt eller ikke muligt for andre at finde ens indlæg? Måske en indstilling?

Jeg så gerne "Ikke oplyst" og "Andet" tilføjet til profilredigering under "Køn". lille smil

en kategori der hedder "strikt vegetar"

Jeg gad godt at "Antal børn" blev ændret til "Børn", så man også kan svare: "Skal ikke ha' børn". Så er både ideologiske og personlige grunde dækket også. Måske det kunne være en dropdown-menu, så det er nemmere at søge på.

Jeg kunne godt tænke mig en feature som gør man kan se hvem der har luret ens profil blinkende smiley
bare for at holde dating delen af vegkon ved ilden hehe.

Fjern "børn" som profilfelt, da den ikke bruges ofte, og man i stedet kan skrive det i friteksten.

Ellers kunne jeg ønske mig, at istedet for "singel på udkig" og "tilfreds singel" at disse blev erstattet med bare singel. "Singel på udkig" lyder lidt desperat, mens "tilfreds singel" lugter lidt af "skrid med dig"

Jeg synes også, at der er for mange religiøse options, eksempelvis Wicca - er der reelt nogen herinde, som praktiserer sort magi - eller hvad det nu er. Det får også siden til at virke meget New Age med alle de muligheder.

"Aseksuel" som valgmulighed under seksualitet.

Polyamorøs som valgmulighed.

"en mulighed for liderlige mænd, som springer på alt som har en puls.. En nymfoman/desperado-option"
Og så kalde det for skanky lille smil

Hvordan kan det hedde Vegetarkontakt, uden at have et dating-subforum? :-)

Chatten:
Chatten kunne osse bruge lidt opdatering f.eks. lyd når nogle skriver, ikoner, den driller ofte når der er mange på (hvilket der heldigvis ofte er... blinkende smiley )

Måske var det en mulighed at lave flere chat-rum når vi er mange på? Det kan af og til blive rimelig hektisk synes jeg, nærmest umuligt at følge med i snakken...

Høhø, total teenageforslag, men at man får tildelt forskellige 'farver' at skrive med, når man logger ind i chatten - Det gør det meget nemmere at holde styr på, når det ikke bare er en masse sort tekst.

Forum:
Antallet af nye posts i forummet ikke nulstiller sig når jeg logger på. Jeg tænker specifik på linket øverst oppe, hvor der står "Forum (tal)". Tallet nulstiller sig først når jeg logger ud og derefter ind igen. Det er petitisser, men dog stadig en smule irriterende.

- mulighed for at finde frem til de tråde man har skrevet i. f.eks. en knap der blinker "nye hændelser" og som så fører en til de tråde der er kommet nye besvarelser i efter man selv har skrevet..

Eventuelt mulighed for et filter, så folk man ikke gider, ikke kan spamme en.

- Jeg savner en "marker alle som læst" knap, så man ikke skal logge ud hver gang.

- Og måske en liste med hvem der var online, kunne være en god feat.

- At beskeder med nye indslag, bliver placeret kronologisk under "Der er kommet X nye indlæg siden sidste login".
Som det er nu:
Man logger ind, er der besked A og B. Listen er opbygget, så de nyeste indlæg er nederst. A er over B, og man starter med at læse A. Går så videre til B, hvor der i mellemtiden er kommet ny besked i A. Her savner jeg, at A så ryger ned, så man kan se, at her er kommet nyt indslag.
Og så kunne det også være rart, med at nyeste beskeder var øverst, og ikke nederst.

Det ville også være rart hvis det var nemmere at navigere frem og tilbage imellem siderne i en tråd. Er man først inde i tråden kan man kun rykke én side af gangen, og det er irriterende hvis man vil læse noget på side 5 af 7

Hej Benjamin. Vil du ikke være så sød at oprette en helt ny rubrik der vil handle om sportsernæring for vegetar og veganere. Efter jeg har lagt en indlæg med dette forslag i gæsteforum, var der mange som syntes at der absolut er stor behov for sådan en rubrik, hvor alle kunne få mulighed for at diskutere ernæring i forbindelse med sport og lægge nogle relevante informationer ud. Jeg har selv samlet en masse af spænende info om veganerkost og træning og gerne vil deles med det, så alle de veganere der træner kunne bedre planlægge deres kost, men jeg lidt bange for at hvis jeg bare oprette en tråd med det, vil det gå tabt med tidet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at skabe mere forkus på ernæring i forhold til træning og derfor er der bruge for sådan en rubrik. Det ville være fedt hvis du kunne hjælpe os med det!

Jeg kunne godt tænke mig at få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg i de debatter jeg har deltaget i, lidt ligesom på facebook. Er det muligt?

Og så et forslag til et overordnet debatindslag; 'Alverdens dyrevelfærd - positive indslag/nyheder fra hele verden' eller noget i den stil. Meget rart at følge med i de forbedringer, sejre der forekommer.

'Diverse' er det langt største subforum, så noget tyder måske på, at der kunne tilføjes et nyt? Men jeg har ikke selv overblik over det, såeh... Og måske er det bare fordi folk ikke altid opretter tråde i det rigtige subforum? I det tilfælde synes jeg, at 'Diverse' bør rykkes ned mellem 'Produkter' og 'Siden', så en smule færre vælger det første og det bedste subforum at oprette en tråd lille smil

Opskrifter:
Jeg synes det burde være muligt at se de 10 eller 20 nyeste opskrifter. Som det fungerer lige nu, så forsvinder de nye opskrifter lynhurtigt og så kan de være svært at finde dem. Med mindre man falder over dem tilfældigt. Men jeg vil gerne have mulighed for at se alle de nye opskrifter og det kan godt være svært at følge med.

Ellers kunne jeg tænke mig, at man i søgefunktionen havde en mulighed for at søge i overskrifter og ikke kun i hele forumet.

Søgning:
Efter hvad jeg kan forstå kan man ikke søge konkret efter bestemte profiler, og den mulighed kunne måske være fin at have. (Ihvertfald hvis ikke lunds forslag kommer igennem stort smil ) Altså en søgefunktion hvor jeg kan skrive f.eks "Benjamin" i søgefeltet og få Benjamins profil frem efter at have trykket på "søg".

Ny funktionalitet:
En funktion ligesom opskrifterne hvor man kan skrive om en restaurant, cafe, butik eller lign. (både dansk og udenlandsk) herunder kan andre brugere skrive deres kommentarer/anmeldelser... Så kan man lige se hvor andre går hen og spiser, køber tøj og lign. og vi er fri for alle de 300 nye tråde fra folk der søger vegetar restauranter og veganske sko (altså inkl. mig selv).

og så kunne jeg godt tænke mig at det ville være nemmere at uploade billeder f.eks. direkte fra min iphoto...

mobillayout

Jeg syntes det er en god ide det med en funktion ligesom opskrifterne hvor man kan skrive om en restaurant, cafe, butik eller lign lille smil Hvad med en funktion hvor man kan anbefale bøger? Vegetar kogebøger eller andre bøger som er relevant til vegetarisme?

Jeg kunne godt tænke mig at der var mulighed for at oprette afstemninger.
smølf
Forum-indlæg: 14
Område: KBH
Dato: 10/12 2012 14:00

Flere vegetarer, færre veganere...........
PlanteædendePlante
Forum-indlæg: 1188
Område: Århus
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 10/12 2012 14:37

Masser af gode forslag Marcus! Gør endelig opmærksom på hvis der sker noget, blir da for lækkert selvom det kommer til at ta tid og ChiZhai har travlt osv... Jeg glæder mig! Godt at Benjamin har givet jer lov til at arbejde på det
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 10/12 2012 17:05 | Indlæg redigeret den: 10/12 2012 17:06

@Smølf:
Hvis du ser lidt på administratorerne og moderatorerne på VegKon:
Benjamin: Veganer (der startede siden oprindeligt)
Luna: Veganer
T-Rex: Veganer
Katja Ivalu: Veganer (Nu ikke længere aktiv på siden! :( Det havde jeg ikke set.)
ChiZhai: Veganer
Mig: Veganer

Og de tidligere moderatorer:
JensD: Veganer
Polly: Vegetar (men jeg mener da faktisk, hun er veganer?)

Hvis du gerne vil ha' et rent lakto-ovo-vegetarisk forum, synes jeg da bare, du skal starte det op. Men ift. hvad du har bidraget med på vegkon indtil nu* tvivler jeg nu på du kan lave noget, der er så konstruktivt. Men hey, jeg håber, jeg bliver overrasket! :)

* http://www.google.dk/search?q=site%3Avegetarkontakt.dk+sm%C3%B8lf

@Plante:
Ja, bestemt! Glæder mig også selv til, at vi får især nogle af dem implementeret! :) Vi skal nok lige skrive, når der sker noget.
Luna_Månebarn
Forum-indlæg: 2480
Opskrifter: 48
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 10/12 2012 18:17

Virkelig (!) dejligt at have jer med om bord. :D
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 10/12 2012 23:38

Mange tak, Luna! :) Skriv endelig selv forslag ind, hvis det er.
Trine T
Forum-indlæg: 368
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 11/12 2012 09:10

Marcus og Chizai - super fedt, at I tager jer tid til lidt forum maintenance. Det er meget velkomment med lidt opdateringer :)
TobiasElof
Forum-indlæg: 402
Opskrifter: 3
Område: Odense
Moderator
Dato: 16/12 2012 23:28

Jeg kunne godt tænke mig en kategori der hed "strikt vegetar" dvs. vegetar der kun spiser vegetabilsk.
Jeff
Forum-indlæg: 1943
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 16/12 2012 23:29 | Indlæg redigeret den: 16/12 2012 23:30

Helt enig med TobiasElof.

De fleste her antager, at "vegetar" betyder ovo-lacto-vegetar.
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 18/12 2012 19:12 | Indlæg redigeret den: 18/12 2012 22:58

Jeg kunne godt tænke mig at siden godkendte e-mail-ændringer via den gamle e-mail, så det ikke er så let at overtage andres profiler, og man altid kan nulstille sit kodeord, antaget at vedkommende ikke også har adgang til eens e-mail. Det kunne hjælpe ift. sikkerhed, og så kunne profiler som disse er et eksempel på, der for lang tid siden blev overtaget af et cracking-script af en art, selv få deres profiler tilbage, uden behov for hjælp fra en administrator:
http://vegetarkontakt.dk/?vegetar=visprofil&id=2
-----------------------------------------------------------------------------
Okay. Forslag der er ift. profilinformation:

Seksualitet:
Aseksuel
Panseksuel

Diæt:
Strikt Vegetar

Jeg tænker måske vi burde lave en side der kort beskriver, hvad de forskellige diæt-betegnelser betyder (om ikke andet så bare på vegkon), linket til fra profilsiderne og registreringssiden?

Jeg er selv stadig i tvivl om vegetarisme generelt implicerer etik eller ej. Hvis det ikke implicerer etik, er man så stadig vegetar, hvis man eks. er slagter eller jæger, men ikke selv spiser disse dyr? Hvis det indeholder etik, så er skelnen ml. dét og veganisme vel noget med, at man kun inkluderer produkter, hvor det er meget transparent at et dyr er blevet dræbt for det (intentionelt), så eks. mælk er vegetarisk til trods for tyrekalve, men ost med osteløbe fra kalvemaver, læder, carminer, silke mm. ikke er det?

Hvordan adskiller strikt-vegetarer sig så fra lakto-ovo-vegetarer og veganere? De spiser ikke mælk og æg, men hvad med honning? Hvad med uld?

Jeg forsøgte selv engang at skrive nogle definitioner her:
http://vegetarkontakt.dk/?-hvordan-bliver-jeg-vegetar=74912

...jeg synes måske vi skal prøve at opstille en art definitioner, før det giver mening at tilføje dem, men det er måske bare mig?

Så vidt jeg husker er Elof's definition primært ift. at man ikke i praksis kan være veganer, hvis man antager at veganer er perfektion ift. aldrig at dræbe/skade dyr overhovedet, og derfor utopisk, og jeg har også hørt den definition fra andre. Den opfattelse er jeg helt uenig med, så det kunne være interessant at tale lidt om! :)

Ret: Jeg kan se du har skrevet et langt indlæg derinde, Jeff, det vil jeg lige læse.
Stjernestøv
Forum-indlæg: 847
Område: Sjælland
Dato: 18/12 2012 23:22

Jeg er stor fan af ændringerne under seksualitet. De er begge to alt for lidt kendt i Danmark. Hvad med også at tilføje "Andet" eller "Ikke oplyst" under køn? Den første vil nok ikke blive brugt så meget, men hvis det var mig, der ikke passer ind i det binære kønssystem, ville jeg i hvert fald blive utroligt glad for for en gangs skyld ikke at være tvunget til at vælge enten "Mand" eller "Kvinde".

Mht. hvilke ting, man kan sige, man spiser, synes jeg det ville være dejligt, hvis "vegetar, der kun spiser vegetabilsk og honning" også bliver tilføjet - hvis det altså har et navn(?! Tror nok jeg både har læst Peter Plys-vegetar og miel-vegetar. Tjo..). Samtidig tror jeg man skal passe på med at gøre det alt for kompliceret. Hvis man er veganer og jæger? Ja, så kan man tilføje det som bonus-info i sin profiltekst. Hvis man kun er vegetar fordi man ikke kan lide smagen, men er ligeglad med etik? Ja, så kan man igen uddybe i sin profiltekst. Ligesom man kan hvis man er hard-core veganer (hvad det end er) og forsøger at undgå alt animalsk. Det er trods alt det profilteksten er der for, og der er så uendeligt mange kombinationer og muligheder.
Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 18/12 2012 23:32 | Indlæg redigeret den: 18/12 2012 23:35

Jeg mener ikke veganer og jæger giver mening, fordi jeg vil mene veganisme utvivlsomt er etisk. Veganer og "Hardcore veganer" er det samme. Det er efter min mening noget af det simple ved veganisme, at det ikke gradbøjes på samme måde.
Jeg tror egentlig også jeg mener at vegetarisme er implicit etisk, men det betyder i så fald mange bruger det forkert. Jeg har mest givet op på at kæmpe for at vegetarisme-begrebet ikke bliver yderligere udvandet ud i flexitarisme, men til gengæld bekymrer misbrug af veganisme mig. Tjah. :-)

Ja, honning-vegetar foreslog jeg selv for lang tid siden i denne tråd, som i lakto-ovo-stil (latin) ville blive til mel-vegetar (mel = latin for honning), som Tobias lavede om til miel-vegetar (på fransk).

God pointe mht. køn! Synes du begge to skal være der, eller hvilken synes du helst?
Stjernestøv
Forum-indlæg: 847
Område: Sjælland
Dato: 19/12 2012 00:34

Personligt er jeg kommet frem til, at jeg synes, det letteste er, at bruge begreberne (vegetar, lacto-ovo-vegetar, veganer mm.) om man (ikke) spiser i stedet for at bruge dem om baggrunden for, hvad man (ikke) spiser (etik). Dog implicit at vegetarer (oftest) og i hvert fald veganere gør, hvad de kan for generelt at minimere forbruget af animalske produkter - om det så er skind, pels eller "fødevarer". "Etisk" er ret bredt og hver enkel veganer definerer nok deres etiske baggrund for at være veganer lidt anderledes, end hvad de andre gør. Så jeg synes det er lettest ikke at blande den ind i hvorfor, man er veganer. Desuden er det, der er vigtigt, de ved om veganere, hvis man besøger en restaurant, at de ikke spiser animalske produkter. Ikke om de mener, de etisk kan forsvare det, hvis de går ud og skyder hjorte i fritiden (og ud fra et etisk ressource og miljøhensyn kan man jo godt). Men det er heller ikke så vigtigt (ud over udvanding af begreberne. Det er irriterende. Jeg satser på at min engelsklærer har stoppet med at blande pescetarisme og vegetarisme sammen inden jeg går ud af 3.g. Men kan jo altid håbe.. :) )

Jeg ved faktisk ikke om jeg synes de begge skal med. På den ene side tror jeg ikke at mere nødvendigvis er bedre, men på den anden side ...
Hvis man tilføjer dem begge to, kan man nok godt forvente, at der er en del, der bruger "Ikke oplyst." På den anden side, bør det være et krav at folk definerer ("Andet" vil også lidt være en definition, da det i så fald i hvert fald hverken er "Kvinde" eller "Mand") deres køn og fortæller resten af VegKon om det for at lave en profil?
"Andet" er jo i virkeligheden ikke helt nødvendig, hvis "Ikke oplyst" er med, da man i så fald bare kan give en forklaring i profilteksten (så er det godt nok oplyst. Men stadigvæk..), hvis man har lyst. På den anden side kan jeg af en eller anden grund godt lide ideen om, at den er der alligevel. Jeg tror, det er lidt ligesom med "Aseksuel" og "Panseksuel". Eftersom "Andet" er der i kategorien med seksuel orientering, er de i virkeligheden ikke nødvendige. Men det er et tegn på, at de er generelt accepterede og ikke blot usynlige eller noget, der bliver tvivlet på om overhovedet eksisterer, at de står skrevet der eksplicit.
Så.. Jeg tror jeg hælder til begge, men en af dem er også fint. :)
Amy
Forum-indlæg: 567
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 19/12 2012 18:18

Ved ikk om det er nævnt før, men en samlet liste over moderator-folket ville være rart. Syns det er træls at få upassende beskeder fra "kendte" brugere uden man kan gøre opmærksom på det. Ved godt det står under brugernavnet, men en liste er meget nemmere at kigge på.
Det skulle så være på en side fra sig så et evt svar på min besked ikk drukner og blir væk.

Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 19/12 2012 18:25 | Indlæg redigeret den: 19/12 2012 20:20

Send det til Luna eller T-Rex! (Som er de to eneste moderatorer.)
Jeg kan godt opdatere retningslinierne ( http://vegetarkontakt.dk/?vegetar=retningslinjer ) og tilføje links til begge moderatorers profiler, hvis i (Luna og T-Rex) synes det er en god idé?
Jeff
Forum-indlæg: 1943
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/12 2012 19:18

Indtil vi får "like", måske kan vi bare få en aktiv tekst for "thumbs-up".

Marcus
Forum-indlæg: 3074
Opskrifter: 2
Område: KBH
Administrator
Dato: 19/12 2012 20:49 | Indlæg redigeret den: 19/12 2012 21:13

Hvad med denne?:
Hellere uden baggrund, måske?

Ret: Eller

Nu har jeg indtil videre tilføjet sidstnævnte, ud over hjertet, nu hjerternes fest er på vej, og al muligt. ;)

@Stjernestøv:
Nu har jeg tilføjet "Aseksuel", og får tilføjet enten den ene eller de to køn-valgmuligheder. (Men det kan godt tage lidt tid, da det har vist sig at være mere kompliceret.) Men synes du også "panseksuel" skal tilføjes? Det er måske lidt problematisk at biseksualitet antager at der er to, klart definerede køn, som ikke harmonerer med valgmuligheden "anden" for transseksuelle? Hvad synes du?
dgj
Forum-indlæg: 352
Område: KBH
Dato: 19/12 2012 21:19

Kan jeg få shinto tilføjet som religion så jeg kan vælge det?
Sider: << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>