Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Fibromyalgi og vegansk kost?

 

Sundhed

Sider: << < 1 2 3 4 > >>
lucifer
Forum-indlæg: 1609
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 9/4 2013 16:29

http://www.bodybuilding.dk/kreatin-hvordan-bliver-det-lavet-t51806.html

vh lu
Aros
Forum-indlæg: 861
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 9/4 2013 18:54

Mht til candida er det vigtigt at du ikke indtager hvid sukker, honning, og hvidt mel ja. Det skal helt klart væk.

Det at jeg ændrede min kost, det har haft den effekt at jeg ikke er død. På et tidspunkt varr jeg så syg at jeg ikke stort set ikke kunne trække vejret, næsten ikke var i stand til at gå, og måtte bruge min kontorstol til at trække mig de 10 skridt der er hen til toilettet når jeg skulle det, fordi jeg ikke kunne gå på benene, jeg var så syg at jeg overvejede selvmord, problemet var bare at jeg ikke engang var rask nok til at have kræfter til det. Jeg er stadig ikke rask idag, men er nu i stand til at gå igen, dog kun korte distancer af højst 2-3 kilometer, men alligevel. Jeg kan trække vejret mere ubesværet, en del af mine muskelsmerter er væk i store dele af kroppen. Bliver stadig nemt træt, Men min energi og koncentration er klart bedre nu. Først gik jeg på mcdougall diæten og det forbedrede mit helbred, så gik jeg raw og det blev bedre endnu, så lærte jeg om juicing og at faste, og det gik yderligere fremad.

Med alt respekt, men det dit liv det handler om dig og ikke din familie. Om nødvendigt må du lægge lidt afstand til dem hvis de ikke kan støtte dig og det stresser dig for meget at de ikke gør det. Hvis de virkelig elsker dig vil de ønske du bliver rask uanset hvad det kræver. Forklar dem at du ikke ØNSKER at de støtter dig, men KRÆVER det.

Fib-Spurven:
Man vil jo altid kunne hævde, at hvis kosten virkelig er løsningen på alverdens dårligdomme, hvorfor har lægerne så ikke for længst fundet ud af det, eller hvorfor er det ikke mere kendt, hvis det er så fantastisk?


Faktum er at flere læger HAR fundet ud af det. Men grunden til det stadig ikke er alment anderkendt er der flere årsager til, og det er så kompliceret og omfattende at det ikke er til at komme ind på her, men en af årsagerne er desværre penge. Der er penge i at en sukkersyge patient skal tage insulin hele livet, der er ikke penge i det for at et medicinalfirma at den samme sukkersyge patient ikke bare holder symptomerne nede, men bliver helbredt ved at spise frugt og grønt. Forskning skal støttes økonomisk, og det bliver det som regel af medicinalindustrien, og de skal så tjene penge på den medicin der skal behandle sygdommen. Derfor behandles sygdomme kun med piller og sprøjter. Ifølge traditionel lægevidenskab er sukkersyge type 2 en uhelbredelig sygdom, alligevel viser det sig i praksis at være den lettest helbredelige sygdom i verden, og folk i tusindevis på både mdcougall diæten eller 801010 rawfood er blevet helbred på bare få uger. Der er endda kommet en bog på dansk om det. Det helbredende køkken hedder den, så der er også danske læger der ved sandheden. Sandheden slipper langsom ud, og flere og flere opdager at sukekrsyge type 2 er helbredeligt, så jeg tror ikke meget længere man kan bilde folk ind at det er uhelbredeligt og at de skal have insulin resten af livet. Min mor harr sukkersyge type 2. Og vil sikkert dø af sukkersyge fordi hun ikke tror på mig, men på lægerne der siger det er uhelbredeligt. Insulin skulle jo hjælpe imod sukkersyge, alligevel er hun blevet mere og mere syg igennem årene, og fik for et par måneder siden amputeret det ene ben. Og der er iøvrigt også undersøgelser der viser at visse såkaldt uhelbredelige sydomme faktisk kan kurreres ved kostændringer, men de bliver ignoreret. Se her:

Dr. Joel Fuhrman Cures Type 2 Diabetes - But Drug Companies Object:Neal Bearnard Tackling diabetes:John mcdougall Cure Type 2 Diabetes without Drugs:Simply Raw - Reversing Diabetes in 30 Days:Ps: Husk også at hvis du hellere vil sætte din tillid til den traditionelle lægestand, og de fleste danske læger, så husk at der måske aldrig kommer en kur, på nuværende tidspunkt tror de fleste af dem ikke engang på at der findes noget der hedder CFS eller fibromalgia, men at vi er fyldt med løgn, psykisk syge eller hvad ved jeg, for det kan jo aldrig være dem der tager fejl, derfor må det være os den er galt med.

Angående Fibromyalgia:

Dr Michael Greger Fibromyalgia vs. Vegetarian & Raw Vegan Diets:Fibromyalgia Doctor Interview:


Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 9/4 2013 20:55


Tusind tak Nina Jespersen og lucifer for jeres indlæg og links. Endnu mere spændende nyt at researche på. :)

Og også tusind mange tak til dig, Aros, for dit svar. Jeg er virkelig glad for at høre, at det går fremad for dig, for du har været utrolig hårdt ramt. Det er faktisk en meget stor fremgang, du her fortæller om, for der er jo himmelvid forskel på at måtte kæmpe sig på toilettet med støtte til at kunne gå 2-3 kilometer.

Det gør mig trist at høre om din mor - det er svært, når man føler, at et menneske, man holder af, kunne hjælpes, men ikke selv vil.

Og nej, det handler ikke kun om mig - ganske som du har jeg et familiemedlem, som burde lytte i stedet for stædig at holde på, at alle mine grøntsager er skadelige. For vel omkring 1½ år siden købte jeg "Det helbredende køkken", for jeg kunne jo se, at både min mand og jeg selv var på vej til at udvikle de livsstilssygdomme (for mange kilo på sidebenene, for højt blodtryk), den omtaler. Jeg bladrede i bogen, men på grund af det pres, jeg på det tidpunkt levede i (sygemelding, afskedigelse, kommunens tåbeligheder, m.m.) havde jeg ikke overskud til at læse den og sætte mig ind i mere omkring kost og sygdom, så bogen havnede på hylden bland de øvrige kogebøger. Da min mand så for et par måneder siden fik et blodprøveresultat, der fortalte om et blodsukker, som var oppe at røre ved den grænse, man har sat for diabetes 2, var der en klokke, der ringede hos mig. Jeg fandt igen bogen frem, og da jeg nu er ude af både arbejdsmarked og kommunens kløer, havde jeg oparbejdet et lille overskud, som jeg brugte på at omlægge kosten, men på trods af mine argumenter og mit indtil nu pæne vægttab, vil min mand ikke høre tale om at opgive sit kød, sin ost og sine utrolig mange glas mælk. Jeg er rigtig glad for min nye kost, for jeg havde længe haft det sådan, at jeg fik kvalme af at skulle igennem supermarkedernes kødmontrer, så det var faktisk en lettelse at lytte til, hvad min krop forsøgte at fortælle mig, og længere spise kød.

At jeg er skeptisk over for alle de mirakel-fortællinger, der er vedhæftet alle de forskellige kure, diæter og vidundermediciner, man hører om, betyder ikke, at jeg er overvældende positiv over for den etablerede lægestand - som fibromyalgiramt har jeg mødt en del inkompetente fjolser, så min skepsis gælder også det etablerede system. Og jeg er nu "færdig-behandlet", systemet kan ikke gøre mere for mig ... "mere" er et stort ord, for de steder, jeg har fået den bedste hjælp, er netop fra mennesker uden for systemet.

Men inden jeg går videre end den helt almindelige veganske kost, vil jeg netop gerne gennemlæse og gennemse alle de links, jeg nu har fået, og også researche videre ad de stier alle linksene føre med sig. Hmmm, ja, alt dette har faktisk allerede sat sig spor, for jeg er allerede på vej mod at indarbejde flere rå frugter og grøntsager, så dine anstrengelser begynder at bære frugt.

Tak for alle de links, du har sat ind. Dem vil jeg se igennem, når jeg får ro til det.
Og tak igen, for dit svar og din fortælling. Jeg sætter stor pris på, at du bruger af din sparsomme energi for at forsøge at hjælpe mig.
Aros
Forum-indlæg: 861
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 9/4 2013 22:30

Angående kød, ost og mælk, er det forudsat det er fedtfattig hvid kød han spiser, faktisk vigtigst at først og fremmest komme af med mælken og osten. Prøv evt at få ham til at se:

Marketing Milk and Disease: John A. McDougall, M.DSelv er jeg kommet dertil hvor jeg synes ost lugter frastødende, og smagen af mælk tiltaler mig ikke længere. Så meget omkring hvad vi synes smager godt er et spørgsmål om vane. Ens smagsløg ændrer sig med tiden.

Det er helt klart godt at være skeptisk, Men jeg tænker også det kan betale sig at være åben for ting der er rimelig nemt selv at teste af, men det virker du jo også til at være

Godt der begynder at ske noget, og der er kommet gang i at researche. Håber det kommer til at gå fremmad med dit helbred.
Det er så lidt, nu jeg ikke længere kan arbejde og gøre de ting jeg holder af, giver det en lidt mening, og man ønsker jo også at folk der gennemgår det samme som en selv, må få det bedre
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 3/9 2013 16:22


Efter godt og vel ½ år med vegansk kost er det vist tid til en opdatering.

Da jeg i et par måneder havde levet på en fedtfattig vegansk kost uden raffineret sukker, begyndte jeg kunne mærke, at jeg fik mere energi og overskud. Sådan er det stadig - jeg har mærkbart mere energi og overskud i dagligdagen, men jeg kan stadig slås ud i dagevis ved overanstrengelse. Smerterne er der stadig, men de er klart lettere at leve med, når overskuddet er større.

Som nævnt tidligere i tråden kan det ikke entydigt tolkes sådan, at det er kosten, der har forbedret min tilstand, da jeg jo også er kommet væk fra en stor del af de stressfaktorer, som havde en meget negativ indvirkning på mig. Så om det er den ene eller den anden forandring i tilværelsen, eller dem begge, der har haft positiv effekt, er ikke til at sige, men kosten har i hvert tilfælde medført et betydeligt vægttab, som så igen (i kombination med nedbringelsen af stressfaktorer?) har medført, at boldtryk og puls er kommet ned i normalområdet.

Selv om jeg nu lever langt væk fra de stressfaktorer, som gjorde mig uhyggelig stresspåvirket, er jeg stadig meget påvirkelig af selv små stressfaktorer. Der skal ingeting til, før overblikket forsvinder. Det at tage beslutninger er stadig en meget svær proces. Jeg trives bedst med helt rolige og forudsigelige dage, men jeg har dog genfundet rigtig meget livsglæde.

Jeg trives med min grønne kost og eksperimenterer meget i køkkenet, når overskuddet er der. Bare synet af kød giver mig stadig kvalme, så jeg har ikke haft trang til at vende tilbage til almindelig kost, og min familie er vist ved at acceptere, at jeg ikke ønsker at spise animalske produkter.

Aros
Forum-indlæg: 861
Opskrifter: 2
Område: Århus
Dato: 3/9 2013 17:02

Hej Igen Fib spurven. Godt at høre der er sket noget. Bare hold ud, det skal nok blive ved med at gå fremad. Kunne du give et eksempel på hvad du spiser i løbet af en typisk dag?
Serenity
Forum-indlæg: 1702
Område: Nordjylland
Dato: 3/9 2013 18:14

Jeg har ikke læst hele tråden men synes lige at du skulle have dette link.
http://www.lef.org/protocols/immune_connective_joint/fibromyalgia_01.htm
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 4/9 2013 15:04


Tak Aros - også dejligt, at du prompte er der med opmuntring og positiv feedback.

Hvad jeg spiser på en typisk dag? Hmmm, hvad er en typisk dag? Jeg tror, jeg har to slags typiske dage, den ene slags er de dage, hvor jeg har ro og derfor får lavet stort set det, jeg gerne vil, og den anden salgs er de dage, hvor familien eller andre bryder ind, ændrer planer og stresser mig, så alle mine egne planer ryger i vasken. Men her er, hvad jeg så vidt muligt forsøger at spise:

Morgenmad: smoothie
Frokost: rester fra aftensmaden dagen før suppleret med gnavegrønt og/eller smoothie
Aftensmad: en form for basis bestående af kartofler/sweet potatoes/ris/quinoa/pasta, dertil noget lavet på bønner, kikærter samt andet grønt (veggie-deller, bønnebøffer, champignonpostej, gryderet o.lign.) samt grøn salat/gulerodssalat/broccolisalat/coleslaw/auberginemos eller andre grønne retter, ofte flere slags, da rester fra dagen før suppleres med noget frisklavet.
Mellemmåltider består ofte af gnavegrønt, frugt, lidt nødder, evt. en tørret figen eller lidt smoothie

Jeg er begyndt at tilsætte mine smoothies lidt grønt i form af babyspinatblade, salatblade, spidskålsblade, gulerod, broccoli. Hvis smoothien skal være mere mættende, får den også lidt fiber, f.eks. i form af havregryn.

Serenity - tak for et godt link. Det var meget læseværdigt.
Banina
Forum-indlæg: 65
Område: Sjælland
Dato: 27/9 2013 21:15 | Indlæg redigeret den: 27/9 2013 22:40

Hej :)

det må også være på tide med en opdatering herfra. Listen ser måske lidt mærkelig ud for uvedkommende, men for folk med fibromyalgi, stress, kronisk træthed eller lignende, er jeg sikker på at den gir mening:)

Jeg har brugt både faster EFT (siden januar) og Amygdala Retraining (siden maj) dagligt. I den tid har jeg oplevet følgende som jeg ikke har kunnet længe eller i årevis:

-Jeg har for første gang nogensinde passet min datter på 3,5 år helt alene i både 1 og 2 døgn.
-Jeg afleverer hende jævnligt og henter hende i børnehaven.
-Jeg har været til koncert (Cohen) for første gang i 8 (?) år.
-Jeg kan sidde op i mange timer når situationen kræver det.
-Min søvn er væsentligt forbedret.
-Jeg kan have flere venner på besøg og sidde og snakke eller spille (semikrævende) brætspil.
-Mit indre stressniveau er VÆSENTLIGT nedsat og jeg har desuden værktøjer til at afværge at stressen 'sætter sig i mig' og forværrer symptomer i situationer hvor det opstår
-Jeg kan slappe af og lever ikke mit liv efter to-do lister og har sluppet den kroniske følelse af at jeg altid spilder min tid fordi der nok er noget endnu vigtigere som jeg BURDE gøre men ikke får gjort. Hvilket i sidste ende ellers gør at man ikke får gjort en skid fordi alt drukner i bekymringer om hvorvidt man nu får gjort det ordentligt eller det måske ku gøres mere optimalt etc etc
-Jeg har sluppet frustrationen over at 'ingen forstår min situation!' og 'hvorfor er der ingen der kan hjælpe mig?'
-Jeg er ikke længere DYBT afhængig af:
en rygstøtteplade for at undgå stærke smerter når jeg sidder
at ligge på en sømmåtte 1/2-2 timer inden jeg kan falde i søvn pga rygsmerter.
Stabiliserende håndledsskinner til begge hænder dagligt bare jeg skulle lave det mindste.
Bruger alle tre yderst sjældent.
-Har for første gang fået syet en yndig kjole til min datter (hvilket jo dels kræver at man føler at man kan overkommelig det fysisk, men også at man tillader sig selv at sætte sig ned og gøre det, fremfor at slå sig selv oven i hovedet med 57 andre ligegyldige ting som 'skal gøres først')
-Jeg tør være mig selv! Og kan møde verden uden frygt for hvordan andre opfatter mig.
-Jeg kan være sammen med nære familiemedlemmer som jeg i mange år har haft et anstrengt forhold til (bla fordi jeg har sluppet mange tons bagage i form af div. 'traumer')
-Jeg oplever en dejlig ro oppe i mit hoved :)
-Jeg har en MEGET større tolerance overfor stress og uvante situationer/omgivelser. Det gør at jeg nemmere kan komme ud af døren og ikke bekymre mig om alle mulige detaljer som hvordan der ser ud der hvor jeg skal hen, om jeg kan komme til at sidde/ligge ordentligt etc.
-Jeg kan vågne op (efter 8,5 timers uafbrudt søvn - undtaget en eventuel tissetur) med ro i sindet og tænke 'hold kæft hvor har jeg sovet godt!' istedet for at vågne op med hjertebanken og bekymringer om hvad jeg skal bekymre mig om, hvorvidt der skal ske noget dårligt i dag, om jeg 'skylder' nogen noget, om hvor jeg har ondt eller burde have ondt, fordi jeg lavede dit eller dat i går.
-Mit sexliv har taget et kvantespring.
-Jeg ligger ikke længere halvt ned i min haveliggestol hver gang vi spiser aftensmad, men sidder i slagbænken sammen med min datter
-I det hele taget er jeg blevet MEGET bedre til automatisk at 'forvente det gode' fremfor at altid 'frygte det værste' som stressede mennesker ellers er så gode til.


Det kræver en indsats :) det kommer ikke på en uge. Men det starter lige dér hvor du indser at det er det der skal til :)
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 27/9 2013 22:00

Wauw, Banina, sikke en enorm fremgang. Stort, stort, stort tillykke-knus herfra!

Og ja, måske er det kun os med de samme problemer, der helt forstår, hvad du skriver, men jeg kan fortælle dig, at jeg blev dybt berørt og fik tårer i øjnene, da jeg læste din beskrivelse. Måske fordi jeg aldrig selv har turdet sætte så direkte ord på, og da slet ikke over for andre. Flot gået, Banina, og tak for din opdatering. <3
Anis
Forum-indlæg: 255
Opskrifter: 1
Område: Sjælland
Dato: 27/9 2013 22:28

Banina: De to ting du nævner, er det kosttilskud, eller hvordan. Vil du skrive lidt om dem?
Banina
Forum-indlæg: 65
Område: Sjælland
Dato: 27/9 2013 22:34

Nej, det er kognitive øvelser :) Det jeg har opnået er uden medicin eller fysioterapi eller lignende.

Du kan søge på youtube på faster eft.

Jeg nævner Amygdala Retraining lidt længere tilbage i tråden. Her er en introduktion til hans teori om fibro:SESSION 2: PART 1SESSION 2: PART 2SESSION 2: PART 3
SESSION 2: PART 4SESSION 2: PART 5SESSION 2: PART 6Faster EFT virker på samme måde, men ovenstående er interessant at se fordi det kommer med en neurologisk forklaring.
Banina
Forum-indlæg: 65
Område: Sjælland
Dato: 27/9 2013 22:37

Hej Spurv, næh jeg har sådan set heller ikke selv været klar over før, at det var sådan jeg fungerede. Men det har jeg jo så fundet ud af her via mit arbejde med min tilstand. Og så skilt mig af med en masse af det :)

Når man først kan se hvad det er man har gang i, er det vel nemmere at arbejde sig ud af. Jeg har også haft en Faster EFT practicioner undervejs. Vi ses en gang om måneden via Skype og så arbejder jeg ellers selv dagligt.
Banina
Forum-indlæg: 65
Område: Sjælland
Dato: 11/4 2014 10:46

Her er endnu en video med en kvinde som er kommet af med fibromyalgi ved at arbejde kognitivt, og altså fået det overaktive nervesystem til at slappe af. Hun har brugt Faster EFT som jeg selv bruger dagligt.

Serenity
Forum-indlæg: 1702
Område: Nordjylland
Dato: 28/7 2014 17:28 | Indlæg redigeret den: 28/7 2014 18:15

Life Extension Foundation skrev:
Fibromyalgia
Fibromyalgia (FM) and chronic fatigue syndrome are conditions that often occur together and are believed to have a similar underlying cause.28

There's accumulating evidence that defective production of ATP is the culprit.28-30 These findings make d-ribose a natural candidate as a therapy for those suffering from fibromyalgia and chronic fatigue syndrome. A published case study showed that a woman with fibromyalgia experienced a decrease in symptoms following supplementation with d-ribose.31 The patient had been unresponsive to prior medications, and her physicians based their decision on the known energy-enhancing capabilities of d-ribose.

A larger study soon followed enlisting 41 patients with fibromyalgia or chronic fatigue syndrome.28 Subjects took 5 grams of d-ribose three times daily until they reached a total of 280 grams.

There was significant improvement in all five categories on a standard score: energy, sleep, mental clarity, pain intensity, and well-being.28 On average, patients reported a 45% increase in energy levels.

While fibromyalgia and chronic fatigue syndrome remain complicated and perplexing to scientists, these findings offer real hope for a solution.
http://www.lef.org/magazine/mag2012/oct2012_Restoring-Cellular-Energy-Metabolism_02.htm

Dette er side 2 i en artikel. Det kan anbefales at bladre over på side 1(nederst under artiklen) og læse den fra starten.
Serenity
Forum-indlæg: 1702
Område: Nordjylland
Dato: 2/12 2016 01:51 | Indlæg redigeret den: 2/12 2016 01:52

I dette interview bliver leptin nævnt som en mulig medvirkende årsag til fibromyalgi. De tog blodprøver fra patienter hver dag i 25 dage og de dage hvor der var meget leptin var for mange af dem mere smertefulde.
https://selfhacked.com/2016/03/29/dr-jared-younger-cutting-edge-research-on-cfs-neuroinflammation-pain-and-fatigue/
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 622
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 3/12 2016 11:59

Interessant link. Tak, Serenity. :-)
Lene N
Forum-indlæg: 1233
Opskrifter: 4
Område: Sjælland
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 3/12 2016 15:59

Jeg ved ikke så meget om sammenhængen, men jeg har en niece som har stoppet alt medicin bare ved at blive pecketar :) ifølge hende handler det om at animalsk mad er syredannende og det skaber problemerne. Hun siger der er tydelig forskel
Curator
Forum-indlæg: 658
Område: KBH
Dato: 7/12 2016 18:34 | Indlæg redigeret den: 7/12 2016 18:40

@Lene N

Det er da godt.

Leif Varmark skrev noget om PRAL-værdier som udtryk for hvor syre/basedannende de enkelte madvarer er. Pescetar er én ud af mange måder at dreje kosten i retning af mere basisk. Forudsat at man ikke bare erstatter kødet med fisk. For fisk er i store træk ligeså syredannende som kød. Reduktionen af syredannende mad er det afgørende. Herunder skal man huske på at havregryn og brune ris er mere syredannende end fleste animalske fødevarer.Zhcoop
Forum-indlæg: 723
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 23/8 2021 10:09
Sider: << < 1 2 3 4 > >>