Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Bivirkninger ved p-pillestop/kobberspiral

 

Sundhed

Butchu
Forum-indlæg: 69
Område: KBH
Dato: 26/4 2013 17:34 | Indlæg redigeret den: 26/4 2013 17:35

DETTE INDLÆG ER KUN FOR KVINDER/PIGER!

Hej alle veggie kvinder og piger

Jeg har en personligt dilemma angående p-pillestop. Jeg stoppede på p-piller i august sidste år (havde været på dem i ca. 1,5 år) og fik sat en kobberspiral op kort tid efter - af den grund at jeg troede at det var bedre for mig og min krop. Kobberspiralen fungerede for mig rigtig godt, men problemet var, at jeg fra dag 1 af følte en forringelse af sexlyst og følsomhed. Dette var jeg meget frustreret over.

I midt december 2012 får jeg så pludselig ud af det blå et stort udbrud af bumser i panden, hvilket jeg aldrig har haft før. Efterfølgende har jeg vredet min hjerne med, hvad det mon skyldtes: allergisk reaktion på hårfarve, peanutbutter, soya (jeg spiser ikke mælkeprodukter, men har drukket soyamælk, hvilket jeg nu er stoppet med) og så kom jeg til den konklusion, at det nok er de satans p-piller, og at bumserne, som også har spredt sig lidt til kinderne og ydersiden af ansigtet, skyldes HORMONUBALANCE.

Jeg har prøvet at tage en masse forskellige kosttilskud (zink, silica, magnesium, diverse olier, d-vitamin samt været på leverudrensning, juicefaste, you name it), og her for en halvanden måned siden fik jeg fjernet min kobberspiral, da jeg havde læst på nettet omkring mange kvinder, der havde oplevet en sammenhæng mellem bumser og kobberspiral, så jeg fik den fjernet med det samme. Nu hvor jeg har fået den fjernet kan jeg godt mærke en forskel med hensyn til sex, men også i forhold til, at jeg ikke er ligeså eksemfyldt og rødlig i ansigtet.

Jeg døjer dog stadig med bumser samt tørre hudområder - dog ikke ligeså slemt - her fem måneder efter mit første bumseudbrud, men jeg er godt nok træt af det. Jeg har i en lang periode, også før bumserne, spist næsten helt vegansk, og nu er jeg begyndt at spise næsten fuldkommen raw for at se, om det hjælper. Jeg har også altid drukket en masse vand hver dag.

Nu har jeg så droppet alt hvad der hedder cremer og shampoo og har i nogle uger kun vasket mit ansigt med lunkent vand (bruger dog makeup en gang imellem, men ikke pudder hver dag). Kan godt mærke en forskel med det i forhold til ansigtet, så'n da.

Jeg er dog godt træt af det og vil høre, om der er nogle, der har prøvet noget lignende, og hvor lang tid det tog at komme ovenpå igen i forhold til hormonbalance?

Mange tak for svar :-)
Bodil
Forum-indlæg: 461
Opskrifter: 18
Område: KBH
Dato: 26/4 2013 18:31

Nu behøver det ikke kun at være din hormonbalance der er kuk i.

Det kan også være at du bruger noget som tilstopper eller irriterer dine porer. Når man har tildens til bumser er det vigtigt at rense huden morgen og aften, for at få snavs og overskyende fedt væk fra huden. Det bedste er noget du vasker af med vand, bed om en prøve og få flasken forseglet, så du kan bytte den og så hjem og slå op. Jeg bruger den her: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/
Du har også brug for en fugtighedscreme som ikke tilstopper din hud. Prøv evt. med Lavera neutral.
Husk også at gennemgå din kosmetik.

Som du er inde på kan det også være noget du bruger i håret. Hvis du ikke kan holde ud ikke at bruge shampo og balsam kan du evt. prøve med Rømers Aloe Vera som ikke indeholder SLS eller Lavera neutral.

Endelig kan du forsøge dig med muddermaske et par dage om ugen - kaolin er specielt godt, du køber en bøtte hos Matas som du selv blander med vand og lad det sidde i ca. 15 minutter hvorefter du forsigtigt vasker det af med lunket vand. Havre er også godt til at hele huden, så prøv med en håndfuld havregryn opblødt i vand og klasket på huden i ca. 15 min. inden det vaskes af. Du kan også prøve at bruge det som ansigtsvask og se om det virker.

Du kan prøve at lave en skindtonic af kamilleblomst - bare brug et almindeligt krus te som du ladder køle af inden du bruger det på hudden.

Endelig kan du forsøge at skifte hovedpudebetræk ofte eller lægge et rent viskestykke på puden hver aften, og husk at det skal være vasket i noget som ikke irriterer huden og uden skyllemiddel (du kan bruge eddike istedet for skyllemiddel).

Ellers må du rundt om en hudlæge for at få noget mere drastisk på recept........
Fib-Spurven
Forum-indlæg: 565
Opskrifter: 2
Område: Sjælland
Dato: 26/4 2013 20:13


Hej Butchu!

Jeg har aldrig været på P-piller men derimod brugt kobberspiral i rigtig mange år, og jeg har aldrig mærket noget til de kvaler, du nævner, tværtimod har jeg kun godt at sige om kobberspiralen.

Jeg håber, din krop snart falder til ro.
Molotove
Forum-indlæg: 128
Område: KBH
Dato: 27/4 2013 18:55

Jeg har godt nok aldrig hørt om at de bivirkninger af kobberspiral som du fortæller om. Til gengæld har jeg hørt om, at p-piller kan hjælpe imod acne - hvilket jo giver meget god mening, da man også behandler med hormon-cremer ved alle mulige andre hud-lidelser. Men der er jo forskel på, om spiralen påvirker negativt eller p-pillerne påvirker positivt.

Personligt har jeg prøvet omkring 10 år på p-piller, 1 år med kobberspiral og nogle måneder uden nogen af delene. P-piller har helt sikkert nogle fordele, men jeg turde simpelthen ikke tage dem længere, bl.a. pga. øget risiko for blodpropper og brystkræft.
Minky25
Forum-indlæg: 37
Opskrifter: 1
Område: KBH
Dato: 28/4 2013 07:28

Hey,

Jeg begyndte på p-piller for et par år siden, udelukkende for at komme bumser til livs.... jeg er ret sikker på at det var en hormon-ubalance, men jeg har for nyligt overvejet at stoppe med dem og så prøve at udelukke noget som f.eks. soya-produkter fra min kost i et stykke tid, for at se om det hjælper. Nu hvor du skriver dette bliver jeg i tvivl, for det virker som om at du lever temmelig rent....

held og lykke med det, jeg håber at det lykkes