Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Overgangsalderen og veganer

 

Sundhed

Shanti
Forum-indlæg: 32
Område: Sjælland
Dato: 8/1 2015 10:07

Jeg har opdaget at jeg er gået i før overgangsalderen og jeg er kun 39. Det syntes jeg er utrolig tidligt. Jeg har været vegetar i 20+ år og veganer de sidste 6 år. Jeg har altid været slank, ok måske i den undervægtige afdeling. Men har altid kunne spise alt det jeg ville uden at tage på. Men det store spørgsmål her er at mange veganer/rawfooders er i risikogruppen for at gå tidligt i overgangsaldrend på grund at..... Ja lav kropsvægt. Nu har jeg læst en del om dette og kan se at lav BMI er en af de store årsager til tidlig overgangsalder. Mange rawfooded snakker om at deres mens stopper og det skulle være "naturligt". Den stopper pågrund af manglende krops fedt så man ikke kan danne nok kønshormoner, derfor stopper den. Der kan jo gå ud over fertilitet og sundhed i længden. For ikke at snakke om stor chance for knogleskørhed.

Jeg havde aldrig tænkt at det kunne påvirke min hormon balance i den grad at spise vegansk. Det er lidt uhyggeligt. Ok på den positive side så giver de færer østrogener mig en langt mindre chance for brystkræft. Men det er nu ikke det jeg sigter efter.

Kan det ændres ? Kan man få hormonerne op igen ved at tage på for eksempel ? Og udsætte overgangsaldren..... Jeg ahr hormon messigt haft det horibelt i flere år. Jeg er slet ikke klar til at skulle være i overgangsladeren. Hvad hvis nu man vil have flere børn ?

Syntes også at kvinderne her skal være opmærksom på det her, og sørge for at jeres BMI ikke bliver for lav. Det ahr en masse gode effekter, men også nogle knapt så sjove.
delhi
Forum-indlæg: 12
Område: Vestjylland
Dato: 10/1 2015 15:34

Kære Shanti

Har du hørt om seed cycling?

http://www.dr-kristy.com/balancing-hormones-with-seed-clycling/

Jeg har selv en meget lav bmi, men jeg har det klart bedst, når jeg holder mig til så råvegansk en livsstil som muligt - og spiser godt med hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner.
Earthling 2
Forum-indlæg: 633
Område: Ikke oplyst
Dato: 10/1 2015 17:00 | Indlæg redigeret den: 10/1 2015 17:03

Hey Shanti!
I´m not a vegan ("only a veggie") and I don´t have a low BMI, however I also started my menopause early, at 37 to be precise! I did wonder if it was abnormal, but I wasn´t unduly concerned as I always had a lot of pain and PMT, as well as a short menstrual cycle. I appreciated the break! I also discovered several other women who started their menopause early. It´s not as uncommon as one might think.

These days, I enjoy being period and PMT free, and only have flushes for 2-3 months a year. I´m sure my lack of PMT makes life easier for those around me too! I don´t - and never did - take any hormone treatment. A gynecologist once gave me the option, but also said he wouldn´t advise it and didn´t think it was necessary. I was of the same opinion, especially as hormone treatments have their disadvantages and dangers. Hot flushes a few months a year are a picnic in comparison with what I used to endure! ;)
http://www.webmd.com/menopause/guide/menopause-hormone-therapy
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/menopause/in-depth/hormone-therapy/art-20046372


Regarding fertility, once a woman goes beyond 30, her chances of conceiving start diminishing, and health risks grow. That said, I know women who successfully gave birth in their mid-40´s, including my Mum!

Regarding osteoporosis, a healthy diet with plenty of calcium, vitamin D and exercise are some of the best defenses!
You might find some helpful information here with regard to natural remedies for menopausal symptoms.
http://www.webmd.com/menopause/guide/menopause-natural-treatments
http://www.healthline.com/health/menopause/alternative-treatment#BlackCohosh2
smiling turtle
Forum-indlæg: 4
Område: KBH
Dato: 17/1 2015 01:06

Hej Shanti

Har du snakket med din læge om det er overgangsalder? Menstruation kan stoppe pga overgangsalder og så kommer den ikke igen, og menstruation kan stoppe pga for lav vægt, og så kan den komme tilbage, hvis du tager på.

Jeg kan ikke forestille mig, det har noget med din vegetarkost at gøre, du kan sagtens holde et normalt bmi på vegetar/veganerkost. Jeg er midt i 50erne og er stadig ikke i overgangsalder. Mit bmi er ca 20 og jeg har været vegetar siden jeg var 18 ...Hope
Forum-indlæg: 255
Område: KBH
Dato: 8/10 2017 11:49 | Indlæg redigeret den: 9/10 2017 20:16

Hej Shanti

Hvordan har du det i dag 2 år efter dit indlæg ?

Nogle kosttilskud såsom Maca har vist sig at forøge østrogen.

http://naturligmedicin.com/naturlig-hormonterapi/