Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Protein, Cancer, Aging and mTOR

 

Sundhed

Curator
Forum-indlæg: 478
Område: KBH
Dato: 12/6 2017 19:11 | Indlæg redigeret den: 19/6 2017 17:43

Dr. Rosedale's foredrag går millioner år tilbage til livets begyndelse med de første mikro-organismer hvor "reglerne" for spisning opstod, og han forklarer hvad disse betyder for os mennesker i dag. Han taler blandt andet om mTOR-mekanismen, man snakker mere og mere om i ernæringsfaglige kredse, samt insulin, og fordi han er en exceptionel fortæller, er dette et godt sted for begyndere at lære om disse. De har betydning for sygdom og aldring.
.
.(sværhedsgraden stiger lidt 5:00 men aftager igen efter 8:00)
Curator
Forum-indlæg: 478
Område: KBH
Dato: 12/6 2017 19:17 | Indlæg redigeret den: 18/6 2017 12:49

The Intimate Connection Between Cancer, Aging, Protein, and TOR Ron Rosedale, MD


Curator
Forum-indlæg: 478
Område: KBH
Dato: 18/6 2017 13:09 | Indlæg redigeret den: 19/6 2017 18:10

Fascinerende. Anden video præsenterer den nok stærkeste evidens der findes for sammenhæng mellem højt proteinindtag/mTOR og cancer.

Det stærkeste argument imod et højt proteinindtag er mTOR.

mTOR næringssensoren er urgammel og registrerer tilgængeligheden af protein i din krop. mTOR er en slags metabolismens "CEO" der hvis den registrer overflod af protein giver ordrer til de fleste af kroppens celler om de enten skal gro større/dele sig ELLER hvis madmangel tone ned og optimere vedligehold så cellerne kan replikere på et senere mere opportunt tidspunkt med mere næring. Essentielt to tilstande der kan slås fra og til medieret af urgamle mTOR: vækst eller vedligehold.

mTOR og cancervækst

21:49 snakkes om de dominerende syn på hvad cancer er og den manglende fremgang indenfor de paradigmer.

Cancer drives ikke af glukose/sukker.
heller ikke af dysfunktion i mitokondrier.
Men drives af bredspektret del-del vækstsignaler, specielt fra mTOR der detekterer protein. mTOR fremmer tumorvækst. Tumorer kan ikke gro uden mTOROg midlet Rapamycin der undertrykker mTOR-funktionen, bør ifølge Rosedale være en faste del af de behandlingsmuligheder en cancerpatient har til rådighed.

Et sted omtales personer med m-TOR defekt/mutation med meget lidt risiko for at få cancer eller diabetes i løbet af deres liv.

Hvad er proteinanbefalingerne i forhold til sundhed, longevity og dermed at undgå Cancer?

Spol til 55:30

Overraskende afhænger meget af alder.

Unge atleter behøver ikke tænke så meget i at begrænse proteinindtag, proteinrestriktion tidlig i livet giver ikke de store livs-forlængende fordele, en krop på 30 år er stadig godt rustet til at håndtere protein og kan rydde op.

Billedet skifter drastisk fra 35 års alderen (den post-reproduktive alder) hvor proteinindtag må nedjusteres, for at holde mTOR vækstsignal lav, så vedligeholdelsesmekanismer kan opreguleres for bedst mulig at følge med skaderne, så man kan leve sundest og længst muligt.

- For 25 år siden anbefalede han 1 gram protein - pr. fedtfri kg kropsmasse
- Senere nedjusteret til 0,75 gram
- Endnu bedre 0,6 gram
- evt. 0,5 gram
på hans diæt-anbefalinger, der henter energien fra fedt i maden under et ellers lav kulhydratindtag. Lav kulhydrat og protein bedrager næringsensorerne til at tro der er hungersnød (kaloriedeprivation), så vækstsignaler nedtones mens vedligehold opreguleres maksimalt via bla. autophagy (selvspisning, dine celler skaber membraner der opsøger og genbruger kroppens beskadigede proteiner og junk). Denne process minimerer dit behov for protein fra mad. En mere proteinfattig diæt er næppe mulig - teknisk set.

Diæten udtænkt med indsigt i vores ur-biologi, uden kalorie-restriktion imiteres på alle væsentlige parametre en kaloriebegrænset livs-forlængende diæt (inklusiv kropstemperaturfaldet). De kliniske erfaringer præsenteres 1:01:40 indeHøj protein/mTOR hindrer i øvrigt den føromtalte autophagy-proces. Gør man alt andet rigtig men inhiberer autophagy i kaloriebegrænsede dyr, så lever de ikke meget længere som de ellers gør i den slags forsøg.

Selv blev jeg nysgerrig på hvad der sker omkring det skarpe vendepunkt omkring de 35 år, hvilket han uddyber i den bog han udgiver indenfor de aller-nærmeste måneder.
mst1983
Forum-indlæg: 70
Område: Nordjylland
Dato: 19/6 2017 17:36

Hvis du begynder at søge info hos de førende inden for LCHF, så findes der mange studier inden for disse områder. Bare et lille tip, hvis du vil læse mere om emnet:-)
Curator
Forum-indlæg: 478
Område: KBH
Dato: 26/6 2017 17:41 | Indlæg redigeret den: 26/6 2017 18:48

Yep, tak, mst1983


24:30


De nyretransplantations-patienter der får stoffet Rapamycin som undertrykker mTOR får langt mindre cancer selvom det undertrykker immunfunktionen. Det forekommer modintuitivt, eftersom stærk immunforsvar typisk ses som fundamentet for at holde cancer nede, så noget kraftfuldt synes at være i spil når man hæmmer mTOR.