Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Får ondt i hovedet af vegetarkost

 

Sundhed

Niclas Pedersen
Forum-indlæg: 4
Område: Århus
Dato: 13/6 2018 15:11

Hej alle

Jeg har fraholdt mig kød i snart 4 uger. Men i løbet af de 4 uger har jeg haft enormt ondt i hovedet. Er det noget nogen af jer oplever? Jeg kan ikke ikke finde ud af om det er fordi, at jeg ikke får nok protein. Det føles nærmest som en migræne, og jeg har svært ved at koncentrere mig på arbejde og i skole. Har læst lidt om migræne piller men er i tvivl om de virker og om det er løsningen (https://doc24.dk/migraene-piller/) Hvad er jeres erfaring med ondt i hovedet og vegetarlivet?
Mic
Forum-indlæg: 206
Område: KBH
Dato: 13/6 2018 22:02

Lyder ikke rart :(

Tjek disse sider

http://imomtips.com/vegetarian-headache/

https://www.veggieboards.com/forum/57-transitioning-vegetarian/66880-new-veg-splitting-headaches.html

https://www.happycow.net/forum/health/headache-when-switching-to-vegan/609

https://www.veggieboards.com/forum/14-general-health-discussion/37361-headaches-since-going-veg.html

Håber det gå :)
granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 17/6 2018 06:59

Kan være afgiftning af kroppen
KerstinN
Forum-indlæg: 37
Område: KBH
Dato: 18/6 2018 16:05

Jeg vil give dig ret. Kunne godt lyde som en udrensning.

Det er da bare helt vildt at det skulle vare i fire uger :/ Mon det er værd at besøge lægen?

I øvrigt er der noget der ikke stemmer overens med din profil Rasmus ;)
Zhcoop
Forum-indlæg: 666
Opskrifter: 10
Område: Sjælland
Moderator Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/6 2018 20:38

Vand? - det har været temmelig varmt på det seneste, så tænker det kunne være en mulighed. Plus, generelt drikker folk for lidt vand og for meget vanddrivende (kaffe, sort te, alkohol, energidrinks..)

Hvis du spiser bønner, linser, kikærter, broccoli, bladgrønt, så tror jeg ikke det kan være protein mangel - måske mangel på magnesium, som findes i det meste grønt og nødder. Valnødder til hjernen :]

Det kan også være spændinger i nakke/skuldre/øjne... der er så mange muuuuligheder :P
Jeg er en smule nærsynet (-0,5), så hvis jeg sidder længe bagerst i lokalet, så kan jeg også få ondt i hovedet af de spændinger der skabes omkring øjnene, når jeg kniber dem sammen for at se :D (deraf har jeg fået anskaffet mig nogle briller til den slags beskæftigelser)

Håber du finder vejen ud af hovedpinen :]

JensCH
Forum-indlæg: 29
Område: Odense
Dato: 5/7 2018 19:55

Hej Rasmus,
uden at vide hvad du spiser til daglig, kan jeg ikke være sikker, men;

jeg fik migræne af magnesiummangel.
Det var ikke til at afsløre via blodprøve,
og hverken min læge eller den neurolog jeg blev henvist til,
nævnte magnesium som mulig grund på noget tidspunkt.

Jeg fandt selv ud af det efter 2 år med migræne, samt at;
hen ved 75-80% af den danske befolkning har magnesiummangel i en eller anden grad.
Det er nærmest umuligt at få magnesium nok via mad.
Græskarkerner er det eneste der er nok i, men jeg vil tro det er de færreste som har mave eller pengepung til at spise 100-200 gram om dagen.

Efter et par uger med magnesiumtilskud, kunne jeg mærke at det sted i hovedet, hvor min migræne plejede at starte, fik det bedre. Der plejede at være små mærkelige smerter, der var ligesom en knugen/murren/pressen, men det begyndte at forsvinde, og efter ca. en måned var smerterne der ikke længere, og jeg havde heller ikke haft nogen migræneanfald siden jeg startede.

Nu er der gået 3 år, alle symptomer er væk, og jeg sover desuden meget bedre (en anden positiv virkning af magnesium).

Jeg bør måske lige nævne; hvis man tager for meget magnesium siger kroppen stop: man får en kortvarig diarré. Normal daglig dosis er 300-800 mg, alt efter ens vægt.
Jeg blander magnesiumoxid med danskvand, men de piller man kan købe på apoteket burde virke lige så godt.

En sidste ting: Det tager tid at komme over magnesiummangel, især hvis man har haft det det meste af livet, så man skal huske at tage det hver eneste dag.
Jan Jægermark
Forum-indlæg: 6
Opskrifter: 1
Område: Århus
Dato: 14/7 2018 22:02

Hej Rasmus

Jeg oplever i mit arbejde typisk to årsager til hovedpine (eller tre, hvis man tæller det at blive slået i hoved med :P )

Det kan være udrensningssymptomer, som andre er inde på, fordi du potentielt har taget et skridt mod en sundere kost.

Det kan også være det omvendte, dvs. at det er symptomer på, at du indtager noget, der skaber hovedpinen, det kunne fx være flere mejeriprodukter.

Protein fra animalske fødevarer er stærkt syre- og slimdannende - særligt i mejeriprodukter (og kød)! Og disse kan skabe smerte og tryk i hovedet (og andre steder i kroppen). Så det er bestemt ikke pga. mangel på protein, du mærker disse symptomer. Protein gør det værre! Mejeriprodukter giver den værste migræne, og mange slipper helt af med migræne ved at kvitte mejeriprodukter.

Jeg ser ofte, at folk, der går fra en traditionel kost til en vegetarisk kost, på trods af at de stopper med kødindtag (hvilket jo er positivt) samtidigt begynder at indtage flere mejeriprodukter (specielt ost), og det kan gøre tingene værre. Måske det kunne være dette i dit tilfælde.

Hvis det var mig, ville jeg forsøge at undgå mejeriprodukter helt eller stærkt minimere indtaget af dem samt eventuelle andre animalske fødevarer. Mere (friskt) frugt og grønt.

Uanset hvad, så er det 100 % kostrelateret efter min erfaring.
Miajsøndergaard
Forum-indlæg: 2
Område: KBH
Dato: 21/3 2019 10:36

Generelt har mit vegetar liv været præget af migræne i perioder, om det er fordi det har været dage med mindre protein indhold ved jeg ikke.

Jeg har gjort stort brug af CBD-olier (som kun er lavet på cbd-ekstrakten fra cannabisplanten og hampefrøolie) hvor siden jeg 5 dråber om dagen er min migræne gået over og faktisk er mine smerter ryggen også gået over.

Det er en rigtig god og alternativ metode, hvor mange ikke får taget alle de syntetiske piller man får fra lægen.

Du kan evt tjek min blog ud hvor jeg skriver om CBD.olie https://cbd365.dk
Mianne
Forum-indlæg: 1
Område: Sønderjylland
Dato: 21/3 2019 16:32

En ting der ikke bliver nævnt i nogen af indlægene her ovenfor er mangel på omega 3
Når jeg tester en veganer har de en voldsom ubalance i omega 3 og 6 og et meget lavt indhold af omega 3 i blodet
Jeg har 2 kunder der grundet problemer med deres helbred gik igang med min rene gode fiskeolie da der intet alternativ var.
Problemet er at man ikke kan omdanne hørfrø, chiafrø eller andre gode omega 3 olier fra planteriget hvis ens omega 3 og 6 balance ikke er på plads.
Heldigvis så får vi til Juni en algeolie der er flydende og som smager helt fantastisk uden tilsætning af hverken citron eller appelsin da det ikke er nødvendigt.
Den indeholder algeolie der gør at helseclaims på hjerte og kar system er gældende
Den indeholder hørfrø olie i en mængde så helseclaims på inflamatinonstilstande også er gældende og så har den en tredje olie i jeg ikke husker navnet på der er kolesterol sænkende, og sammen med denne olie får vi en dry spot test hvor vi kan teste kolesterol niveau i kroppen :)

Men allerede her i April får vi en veganer shake der har den helt perfekte sammensætning af aminosyrer så alle proteiner bliver dannet i kroppen og derudover indeholder den alt som en veganer mangler i den kost vi kan købe.

Ved interesse for oplysninger om mine algeprodukter kan man skrive til mig på algeolie@6372.dk

Reader25
Forum-indlæg: 16
Område: Ikke oplyst
Dato: 28/3 2019 20:48

Problemet er at man ikke kan omdanne hørfrø, chiafrø eller andre gode omega 3 olier fra planteriget hvis ens omega 3 og 6 balance ikke er på plads.


Korrekt at syntetiseringen af den kortkædede omega-3 (ALA) til de langkædede (EPA og DHA) nedsættes ved et for højt omega 6 indtag, da de "kæmper" om de samme enzymer. At tage et omega-3 tilskud uden videre, må siges at være ren symptombehandling. Målet bør vel være, at reducere indtaget af de omega-6-rige fødevarer, der skaber rod i balancen såsom diverse frie planteolier, som også er at finde i utallige forarbejdede produkter. Omdannelsen af ALA til EPA og DHA fra hørfrø,chiafrø m.v. vil formegentlig blive øget hos de fleste af dette tiltag. Derefter kan man så vurdere om et tilskud er relevant. Algetilskud har desuden været på markedet i flere år efterhånden, så der må da have været et alternativ?

Men allerede her i April får vi en veganer shake der har den helt perfekte sammensætning af aminosyrer så alle proteiner bliver dannet i kroppen og derudover indeholder den alt som en veganer mangler i den kost vi kan købe.


Hvad er det, du påstår, at en veganer mangler? Fødevarekombination er ikke en nødvendighed i samme måltid for at opnå den "perfekte" aminosyresammensætning. Så længe behovet bliver dækket over en dag eller flere, hvilket absolut ikke er et problem, hvis man spiser en kost centreret omkring frugt, grønt, fuldkorn, bælgfrugter og evt. nødder og frø + et tilstrækkeligt energiindtag [1,2]. Har man lyst til at indtage et sådan tilskud som du prøver at sælge her, så værsgo - min pointe er bare, at det ikke er en nødvendighed, blot fordi man er veganer.

1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8172124
2)https://jandonline.org/artic…/S0002-8223(09)00700-7/fulltext

granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 29/3 2019 07:20

Rasmus gemt sig
HappyHelper
Forum-indlæg: 1
Område: Ikke oplyst
Dato: 13/2 2020 17:29

Jeg synes også jeg har haft noget lignende. Føler hovedet har været tungere end normalt efter jeg stoppede med at spise kød. Dog tænker jeg at det måske også kan hænge sammen med andre vaner der måske også er ændret i forbindelse med mit kødstop?

Synes jeg har læst lidt om hovedpine (https://smertefys.nu/problematikker/hovedpine/) og det virker ikke til at være migræne der er opstået pludseligt. Så vidt jeg kan læse mig til, så er det noget man skulle have haft før for at det med sikkerhed kan siges at være migræne. Har du ændret andre vaner samtidig?
ZSFE
Forum-indlæg: 2
Område: KBH
Dato: 16/11 2020 08:43

Jeg forstår lige præcis, hvad det er, du oplever, for jeg oplevede det samme, da jeg besluttede mig for at blive vegetar for nogle år siden. Det er vigtigt, at du varierer din kost så vidt muligt, så kroppen får alt, den har brug for. Jeg har personligt selv haft gavn af artikler på https://arono.dk/artikler som har mange gode råd og lækre opskrifter uden kød :)
WindamorA
Forum-indlæg: 35
Område: Midtjylland
Dato: 28/12 2020 12:33 | Indlæg redigeret den: 28/12 2020 12:52

Kan godt se, at tråden startede for laaang tid siden, men jeg skriver, fordi der er flere, der har oplevet hovedpine, så det derfor har en mere almen interesse. :)

Jeg oplever selv at få hovedpine, hvis jeg spiser meget af en bestemt raw gulerodskage, som jeg nogle gange laver, så lige i det tilfælde skyldes det jo en ingrediens eller sammensætningen af ingredienserne. I den forbindelse har jeg læst, at nogle fødevarer kan være mere eller mindre migrænefremkaldende, alt efter hvor følsom man er over for f.eks. tyramin. https://www.migraeniker.dk/hvad-kan-jeg-selv-goere/migraenetriggere/aarsager-til-migraene/aarsager-til-migraene/mere-om-foedevaremigraene/

I gulerodskagen er der en del tørret frugt og nødder, som netop kan give hovedpine, men i det daglige generer det mig ikke, fordi jeg skal have meget af det, før jeg reagerer på det.

Derudover kan man få for meget eller for lidt af vitaminer og mineraler. så en god gennemgang og justering af kost og kosttilskud kan muligvis hjælpe. Som veganer skal man have D-vitamin og B12 tilført enten gennem kosttilskud eller fødevarer, hvor det er tilført. Nogle kosttilskud kan dog indeholde så meget af de forskellige vitaminer og mineraler, at man kan få alt for meget tilført. Jeg selv køber en vitaminpille, hvor der er nok D-vitamin og B12 i, men ikke så meget andet, og ellers sørger jeg for at spise varieret.

Slutteligt skal man huske både at få vand og salt tilført, når kroppen sveder meget. Mange tænker kun på at få væske, og så kan man få hovedpine af manglende salt. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/sygdomme/oevrige-sygdomme/hyponatriaemi/#:~:text=I%20de%20fleste%20tilf%C3%A6lde%20drejer,sygdom%20der%20har%20givet%20hyponatri%C3%A6mi.